عوامل رفتن به بهشت .
قرآن .
((هر كس كه كارى شايسته كند, چه زن و چه مرد , اگرمؤمن باشد همگى به بهشت مى روند و به قدر گودى پشت هسته خرمايى در حق آنان ستم نمى شود)).
((خداوند جانها و مالهاى مؤمنان را خريد, در مقابل اينكه بهشت از آنشان باشد)).
((اين بهشتى است كه آن را به بندگان پرهيزگار خود ميراث مى دهيم )).
ـ امام على (ع ) : بهشت رفتن ارزان است و دوزخ رفتن گران .
ـ پيامبر خدا (ص ) : امت من بيشتر به سبب دو چيز وارد بهشت مى شوند : خدا پروايى و خوشخويى .
ـ در پاسخ به سؤال از عملى كه چيزى ميان آن و بهشت مانع نشود فرمود: خشمگين مشو, چيزى از مردم مخواه و بر مردم آن پسند كه بر خودت مى پسندى .
ـ سـه چـيـز است كه هر كس با آنها خداى عزوجل را ديدار كند از هر درى كه خواهد وارد بهشت شـود: كسى كه خوشخو باشد و در آشكار و نهان از خدا بترسد و بحث و ستيزه را رها كند اگر چه حق با او باشد.
ـ امـام بـاقـر (ع ) : ده چـيـز اسـت كه هر كس با آنها خداى عزوجل را ديدار كند به بهشت درآيد: گـواهـى دادن به يگانگى خدا, گواهى دادن به پيامبرى محمد (ص ) , اقرار به آنچه خدا فرستاده است , بر پا داشتن نماز, پرداختن زكات , روزه ماه رمضان , زيارت خانه خدا, دوستى با دوستان خدا و بيزارى از دشمنان خدا و دورى كردن از هرمست كننده )).
ـ پـيـامـبر خدا (ص ) به ابوذر فرمود: آيا دوست دارى به بهشت روى ؟
[ابوذر گويد:] عرض كردم : آرى , پدرم فدايت باد.
ـ سوار بر شتر خود بود و قصد رفتن به يكى از جنگها را داشت , باديه نشينى بيامد و ركاب شتر آن حـضـرت گـرفت و عرض كرد: اى رسول خدا! به من كارى بياموز كه با انجام دادن آن به بهشت روم ؟
حضرت فرمود: هركارى كه دوست دارى مردم در حقت بكنند تو با آنها همان كن و هر كارى كه دوست ندارى نسبت به تو انجام دهندتو نيز با آنان چنان مكن .
ـ بـه يـزيـد بـن اسيد فرمود: اى يزيد بن اسيد! آيا بهشت را دوست دارى ؟
پس , آنچه براى خودت دوست دارى براى برادرت دوست بدار.
ـ امـام باقر (ع ) : چهار چيز است كه هر كس داشته باشد خداوند در بهشت براى او خانه اى بسازد: هـر كـس يـتيم را سرپناه دهد, به ناتوان رحم كند, با پدر ومادرش مهربان باشد و با غلامش مدارا كند.
ـ امـام صـادق (ع ) : چهار كار است كه هر كس يكى از آنها را انجام دهد وارد بهشت شود: هر كس حيوان تشنه اى راآب دهد, يا شكم گرسنه اى را سير كند, يا بدن برهنه اى را بپوشاند, يا گردن در بندى را آزاد كند.
ـ سـه كـار اسـت كه هر كس يكى از آنها را انجام دهد خداوند بهشت را بر او واجب گرداند: انفاق كردن درتنگدستى , خوشرويى با همه عالم و انصاف داشتن .
ـ امـام على (ع ) : خداى سبحان به سبب نيت درست و منش پاك (بندگانش ) هر كس را بخواهد به بهشت برد.
ـ پـيامبر خدا (ص ) در پاسخ به اين پرسش باديه نشينى كه چه كند تا به بهشت رود فرمود: سؤالى مختصر اما پراهميت پرسيدى .
است كه خودت به تنهايى بنده آزاد كنى و فك رقبه آن است كه در بهاى آزادى او كمك كنى ـ به خويشاوند ستمگرمهربانى و نيكى كن , اگر چنين نكردى , پس گرسنه اى را سير كن و تشنه اى را آب ده , بـه كـار خـوب فرمان ده و از كارزشت باز دار, اگر اين هم نتوانستى زبانت را جز از خير و خوبى فرو بند.
ـ نـيـز بـه بـاديه نشين فرمود: گرسنه را سير كن , تشنه را آب ده , به كار نيك فرمان ده و از كار زشت باز دار, اگر توان اين را نداشتى زبانت را از جز خوبى نگه دار, زيرا با اين كار بر شيطان چيره مى آيى .
ـ آيا هر يك از شما دوست دارد به بهشت رود؟
عرض كردند: آرى , اى رسول خدا.
مرگ را درمقابل ديدگان خود قرار دهيد و از خدا چنان كه شايد شرم داريد.
ـ در پـاسخ به اين پرسش مردى كه : چه كنم تا به بهشت روم ؟
فرمود: مشكى نو خريدارى كن و با آن آنـقدر مردم را آب بده تا آن را فرسوده و پاره كنى , زمانى كه مشك را پاره كرده باشى , به عمل بهشت دست يافته اى .
ـ امـام عـلـى (ع ) : هر كس شش خصلت در او جمع شود به بهشت درآيد و از آتش برهد:كسى كه خـدا را بـشـناسد و فرمانش برد و شيطان را بشناسد و نافرمانيش كند, حق را بشناسد و پيرويش نمايد و باطل رابشناسد و از آن بپرهيزد و دنيا را بشناسد و دورش افكند و آخرت را بشناسد و آن را بجويد.
ـ مـردى از حـضرت مسيح (ع ) پرسيد: اى آموزگار خوبى ! مرا به كارى راهنمايى كن كه به سبب آن به بهشت دست يابم , فرمود: در نهان و آشكارت از خدا بترس و به پدر و مادرت خوبى كن .
ـ پـيامبر خدا (ص ) : هر كس به اندازه زمان ميان دو دوشيدن شتر جهاد در راه خدا نصيبش شود وارد بهشت گردد.
ـ امام على (ع ) : به بهشت دست نيابد مگر كسى كه باطنش نيكو و نيتش خالص باشد.
ـ پيامبر خدا (ص ) : وارد بهشت نشود مگر نفسى كه در برابر خدا تسليم باشد.