0

فاطمه از ديدگاه پيامبر اكرم (ص )

 
anghelab57
anghelab57
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 115
محل سکونت : مازندران

فاطمه از ديدگاه پيامبر اكرم (ص )

فاطمه از ديدگاه پيامبر اكرم (ص )
و اين چنين بود كه پيامبر با آن عظمت و بزرگوارى چنان در مقابل زهرا احترام مى كرد كه انسان را مبهوت مى كند امام صادق (ع ) فرمود: پيامبر فاطمه را بسيار مى بوسيد عايشه اعتراض كرد پيامبر فرمود: اى عايشه وقتى مرا به آسمان بردند در معراج وارد بهشت شدم ، جبرئيل مرا نزد درخت طوبى برد و از ميوه آن به من داد خوردم خداوند آن ميوه را در صلب من نطفه كرد و چون به زمين آمدم از آن نطفه خديجه باردار شد و نطفه فاطمه منعقد گشت ، هيچگاه او را نمى بوسم مگر اينكه بوى درخت طوبى را استشمام مى كنم (28) و فرمود فاطمه حوريه اى است در صورت انسان و مكرر از پيامبر روايت كرده اند كه پيامبر نمى خوابيد تا اينكه روى فاطمه را ببوسد يا ميان سينه او را مى بوسيد و گاهى صورت خود را بر سينه فاطمه قرار مى داد(29) گاهى دست فاطمه را گرفته مى فرمود: هر كه اين را مى شناسد كه مى شناسد هر كه نمى شناسد او فاطمه دختر پيامبر است او پاره تن من است ، او قلب من است كه ميان دو پهلوى من است ، هر كه او را اذيت كرده است (30) هر گاه به سفر مى رفت آخرين نفرى كه ميديد زهرا بود و هرگاه از سفر مى آمد اولين نفر زهرا بود وقتى وارد مجلس مى شد پيامبر بر مى خواست و سر او را مى بوسيد و زهرا را در جاى خود مى نشاند(31).
آرى فاطمه دختر نمونه نبوت ، و همسر نمونه ولايت است ، اگر فاطمه و همسر والامقامش ، بر اولاد گرامى او باد.
فاطمه اى كه حق بر، او سلام مى كند
اداى ذكر نام او به احترام مى كند
كسى كه پيش پاى او، پدر قيام مى كند
بر در خانه اش سلام ، صبح و شام مى كند
شرق ببين كه خانه اش ، برده سبق ز طور هم
حياببين كه پوشد او، چهره خود ز كور هم
فاطمه اى تو بازگو، فلسفه حيات را
ساخته جد و جهد تو سفينة النجاة را
زنده نگاه داشتى و آتوالزكاة را
حى على الفلاح را حى على الصلاة را
مزرعه عفاف را ز اشك ، آب داده اى
به بانوان ز شرم خود، درس حجاب داده اى
اى كه خداى بى مثل ، به كوثرت مثال زد
دم از جلال و قدر تو قادر ذوالجلال زد
نبى زمهر، بضعتى ، به سينه ات مدال زد
حلقه به باب خانه ات دست على و آل زد
يافته است پرورش ، خون خدا ز شير تو
شير خدا به مرتبت ، نظير تو، بشير تو
به حسن تو كه مى كند جلوه گر آفتاب را
به اشك تو كه بشكند قيمت در ناب را
به كوى تو كه دلم ربوده صبر و تاب را
عرض سلام كردم و منتظرم جواب را
دريغ از جواب ما به خاطر خدا مكن
دست توسل مرا ز دامنت جدا مكن

قسمتى از قصيده : سيد رضا مؤ يد
بخش دوم : وظايف مرد يا آداب زن دارى
مرد بعنوان سرپرست خانواده و تنظيم كننده برنامه زندگى ، داراى وظائفى است ، كه بايد آن را مراعات كند، از نظر اقتصادى ، مرد مسئول تاءمين مخارج همسر و فرزندان مى باشد و بايد در حد توان خود به اين مهم بپردازد، اما مسئوليت مهم او همان تربيت و اخلاق پسنديده در خانه است ، كه در بحث خانواده توضيح خواهيم داد، اينك پاره اى از روايات و دستورات اسلامى در رابطه با وظائف مرد نسبت به همسر خويش ذكر مى شود.
فرمان خدا در مورد بانوان
(( عاشروهن بالمعروف ))
خداوند راجع به رفتار شايسته با همسر مى فرمايد: با زنهاى خود به نيكوئى رفتار كنيد.(32)
آرى ، اين جمله در حين كوتاهى ، حدود برخورد با همسر و كيفيت رفتار با او را تعيين مى كند و مى فرمايد مرد نبايد در رفتار نسبت به همسر، از حد اعتدال خارج شود، ظلم و بداخلاقى و بخل و سختگيرى ، خلاف دستور خداست ، همچنانكه رها كردن همسر، مراقبت او نبودن ، مطيع كامل زن بودن و خرجهاى بيهوده و سستى هاى ناپسند نيز درست نيست ، مرد بايد با همسر از حد اعتدال خارج نشود، نه ظلم كند و نه خود را رها و در اختيار همسر قرار دهد. حضرت على عليه السلام فرمود: هر مردى كه امور او را زن بگرداند ملعون است (33)
زن گل است با او مدارا كنيد
(( فان المراة ريحانة و ليست بقهرمانة . ))
اميرالمؤ منين در ضمن سفارشات خويش به فرزندانش محمد حنفيه فرمود: اى پسر من وقتى قوى بر طاعت خدا قوى باش (ظلم نكن ، به مردم خدمت كن ) و چون ناتوان شدى از معصيت خدا ناتوان باش (حقوق مردم را ضايع مكن ) اگر بتوانى كه زن را بيش از آنچه مربوط به خود اوست ، اختيار ندهى ، انجام ده ، چرا كه اين كار جمال زن را پيوسته و خاطرش را آسوده و حال او را نيكو مى كند، همانا زن گل است نه قهرمان ، با او به هر حال مدارا كن و نيكو برخورد نما تا زندگى تو با صفا شود.(34)
با همسر خود خوب رفتار كنيد
(( رحم الله عبدا احسن فيما بيته و بين زوجته ))
امام صادق عليه السلام فرمود:
رحمت خدا بر آن بنده كه با همسرش به نيكى رفتار كند، همانا خداوند زن را در اختيار او قرار داده و او را سرپرست وى كرده است (35) (پس بايد با اين امانت به خوبى برخورد كند)

28-بحار: ج 43: باب مناقبها.
29-بحار: ج 43: باب مناقبها.
30-بحار ج 43، باب مناقبها.
31-بحار ج 43، باب مناقبها.
32-سوره نساء، آيه 18.
33-وسائل ، ج 14 ص 131.
34-من لا يحضر، ج 3 ص 556 و 443.
35-من لا يحضر، ج 3 ص 556 و 443.


نام كتاب : اخلاق در خانواده و تربيت فرزند

مؤ لف : سيد محمد نجفى يزدى
 

جمعه 16 اسفند 1392  10:28 AM
تشکرات از این پست
mohamarezak
mohamarezak
mohamarezak
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 183
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:فاطمه از ديدگاه پيامبر اكرم (ص )

از مصادیق کوثر و خیر کثیر اعطائی الهی به آن حضرت:

 

 

 

 

آنکه وجود او را رحمت برای تمام عالمیان و نعمت برای تمام جهانیان قرار داد. چنانکه در آیه  107 سوره انبیاء میفرماید (و ما ارسلناک الا رحمه للعالمین) و تو را جز رحمتى براى جهانیان نفرستادیم

مظهر رحمت شده اندر جهان  عالم و آدم طفیل او بدان

شد وجودش رحمتا للعالمین  خاتم پیغمبران و مرسلین

حق مر او را برگزید از این و آن  رحمه للعالمینش کرد از آن

این عطای کوثر ربانی است  شکر آن (صل) سپس قربانی است

 

دوشنبه 19 اسفند 1392  12:26 AM
تشکرات از این پست
mohamarezak
mohamarezak
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 183
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:فاطمه از ديدگاه پيامبر اكرم (ص )

يكي از راههايي كه مي‏توان به وسيله‏ي آن، بانوي شايسته‏ ي اسلام و آثار و نتايج درخشان تربيت اسلامي را مشاهده نمود اين است كه بانوان صدر اسلام و تربيت يافتگان مكتب وحي را به طور كامل بشناسيم و جزئيات زندگي آنان را مورد بررسي و كنجكاوي قرار دهيم.
حضرت زهرا عليهاالسلام بدون شك در رأس تمام بانون اسلام قرار دارد. زيرا او تنها بانويي است كه پدرش، شوهرش، دو فرزندش و خودش نيز معصوم بوده و محيط پرورش و زندگي زهرا محيط عصمت و طهارت بوده است.


 

مادر فاطمه زني بود به نام خديجه دختر خويلد كه در يكي از خانواده‏هاي اصيل و شريف قريش به دنيا آمد و تربيت يافت و افراد خانواده‏اش همه دانشمند و فداكار و روحاني و حمايت كننده از خانه‏ي كعبه بودند.
فاطمه دوران كودكي خويش را در خانه‏ي شخص اول اسلام يعني پيغمبر برگزيده‏اي كه تحت تربيت مستقيم پروردگار جهان قرار داشت، طي كرد. دوران خانه ‏داري و بچه ‏داري را در خانه‏ي دومين شخصيت ممتاز اسلام يعني علي بن ابي‏طالب عليه‏السلام گذراند. در اين دوران كوتاه دو پسر معصوم يعني حسن و حسين را تربيت كرد و دو دختر شجاع و فداكار، مانند زينب و ام‏كلثوم، به جامعه تحويل داد. در چنين خانه‏اي به طور قطع مي‏توان نتايج درخشان احكام و برنامه‏هاي اسلامي را آشكارا مشاهده نمود و بانوي شايسته و نمونه‏ي اسلام را پيدا كرد.
متأسفانه زندگي آن بانوي بزرگ تا حدي تاريك مانده و در مدارك اوليه‏ي اسلام مطلب زيادي ندارد. اين ابهام معلول چند علت است:

 

 

 

علت اول: دوران زندگي حضرت زهرا عليهاالسلام كوتاه بود و از هيجده سال تجاوز نكرد. در حدود نصف اين مدت، قبل از بلوغ بود كه چندان مورد توجه واقع نمي‏شد. از بلوغ تا مرگ هم زياد فاصله نداشت.
علت دوم: حضرت زهرا عليهاالسلام چون زن بود و اكثر دوران زندگي او در داخل خانه سپري مي‏شد كمتر كسي مي‏توانست به طور كامل از زندگي داخلي او اطلاع پيدا كند.
علت سوم: افكار مردم آن عصر بدان پايه نبود كه براي زندگي دختر پيغمبر و بانوي نمونه‏ي اسلام اهميت و ارزش زيادي قائل باشند تا در حفظ جزئيات آن كوشش نمايند.
به هر حال، گرچه جزئيات زندگي و سير و سلوك آن بانوي نمونه بطور كامل ضبط نشده، ولي نويسندگان فراواني سعي كرده اند كه از همان مقدار موجود، با تجزيه و تحليل، شخصيت او را مجسم سازند. لذا گاهي ناچار شده اند از روش معمول تاريخ نگاران - اكتفا كردن به نقل متن قضايا - تجاوز نموده و به نتيجه‏ گيري و تجزيه و تحليل بپردازند.

 



 

اين سطور بر گرفته از كتاب بانوي نمونه اسلام اثر بي بديل آيه الله ابراهيم اميني است.

 

دوشنبه 19 اسفند 1392  1:44 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها