پرسش:
چرا در ایران گروه امر به معروف و نهی از منکر جان مردم را به لبشان رساندند؟
پاسخ:
به نظر می رسد که فلسفه امر به معروف و نهی از منکر از جانب شما مورد بی مهری قرار گرفته است در اسلام این دو دستور، ابزاری هستند برای جلوگیری جامعه از غرق شدن در فساد. یعنی به منظور صیانت جامعه از فساد، اسلام گفته است بر هر مسلمان واجب است که امر به معروف و نهی از منکر کند.
شما فرض کنید که در درون قایقی نشسته اید و عدهّ ای هم در کنار شما هستند و شما هم شنا بلد نیستید. ناگهان در وسط دریا، کسی می خواهد قایق را سوراخ کند یا کاری انجام دهد که مردم غرق بشوند، در این حالت آیا شما خواهید گفت که این شخص آزادی دارد که هر کاری را بکند، مزاحم او نشوید؟
یقینا شما به منظور جلوگیری از غرق شدن قایق و آسیب نرسیدن به سر نشینان آن، در جای خود نمی نشینید، مگر این که کاری از دست شما بر نیاید. آیا انتظار دارید که دیگران به کمک شما بیایند یا به کمک خرابکار؟ البته ممکن است شما در تلقی خود، جامعه را همانند کشتی در دریا ندانید که در این بستر انسانها باید به ساحل نجات راه یابند، اما این مبانی خاص خودش را دارد که باید در فرصت دیگری بدان پرداخت.
نکته ای که در پایان لازم است متذکر گردیم این است که شاید شما به نوع عملکرد بعضی ها اشکال و اعتراض داشته باشید و آن را موافق دستورات اسلامی ندانید، اما اینها ربطی به اسلام ندارد و اشکالاتی به ما در اجرای احکام اسلام وارد است و کسی هم در این جا این ادعا را ندارد که ما توانسته ایم دستورات اسلام را آن جوری که اسلام از ما خواسته است، اجرا کنیم.
منبع: پایگاه حوزه5715-15715-1