در دوران بارداري، تغييرات زيادي در بدن مادر به وجود مي آيد. با افزايش ماه هاي بارداري، يکي از شايع ترين مشکلات زنان، پادرد است. به نقل از سايت «Prevention»، وزن اضافه در اين دوران، روي زانوها و کف پا فشار وارد مي کند.
ورم و آب آوردگي پا نيز در ماه هاي آخر امري شايع است.
از جمله دلايل ورم پا، ايستادن طولاني مدت، نداشتن استراحت کافي، کند شدن روند خون رساني، متورم شدن کف پا و قوزک و استرس بيش از حد است. براي کاهش دادن اين درد در دوران بارداري بهتر است به نکات ذيل توجه شود.
پاها را براي مدت کمي بالا قرار دهيد:براي کاهش ورم و پا درد، هر از گاهي در طول روز، براي کاهش فشار، پا را کمي بالا بگيريد.
سعي کنيد، هر چند ساعت بنشينيد و چند ورزش پا از جمله چرخاندن قوزک و کف پا را انجام دهيد. توجه داشته باشيد، فعاليت هاي عمده را بايد کاهش دهيد و به طور منظم به استراحت بپردازيد. شنا و پياده روي براي زنان باردار مفيد است.
به سمت چپ دراز بکشيد:دراز کشيدن به سمت چپ، به روند خون رساني به قلب جنين و رحم، کمک مي کند. در پي اين امر ورم کاهش پيدا مي کند و پا درد نيز کم مي شود. علاوه بر آن فشار روي کبد نيز کم مي شود.
از کيسه آب سرد يا يخ استفاده کنيد:بهترين راه تسکين پا درد در اين دوران استفاده از يخ يا کيسه آب سرد است. يخ، التهاب پا را نيز از بين مي برد.
بسته يخ را در حوله بپيچيد و به مدت ۲۰ دقيقه پاها را روي آن قرار دهيد تا درد کاهش پيدا کند. اين کار را مي توان ۳ بار در روز تکرار کرد.
ميزان مصرف مايعات را افزايش دهيد و از مصرف نمک بپرهيزيد:بدن نياز به آب فراوان دارد مصرف زياد آب باعث کاهش ورم و درد در اين دوران خواهد شد. کليه هر فرد روزانه نياز به ۳ ليتر مايع دارد. از مصرف نوشيدني هاي گازدار و شيرين پرهيز کنيد.
ماساژ کف پا:ماساژ کف پا براي کاهش ورم و بهبود گردش خون توصيه مي شود. کفش اندازه پاي خود را بپوشيد و از پوشيدن کفش هاي پاشنه بلند خودداري کنيد.
مراجعه به پزشک:در صورت نياز و ادامه پيدا کردن درد به پزشک مراجعه کنيد.