آشنایی با روش تهیه زیتون پرورده
یک فنجان گردو، بادام و پسته آسیاب شده، نصف فنجان روغن زیتون، یک فنجان رب انار، نصف فنجان نعناع
و ترخون خردشده، یک قاشق غذاخوری سرکه و دو حبه سیر رنده شده را با هم مخلوط میکنیم.
مواد لازم برای تهیه زیتونپرورده
روغن زیتون نصف فنجان
رب انار یک فنجان
سیر دو حبه
پسته آسیاب شده یک فنجان
گردو آسیاب شده یک فنجان
بادام آسیاب شده یک فنجان
زیتون بدون هسته نیم کیلو
نعناع و ترخون نصف فنجان
سرکه یک قاشق غذاخوری
با این مقدار مواد لازم به اندازه 22 قاشق غذاخوری سر پر از «زیتونپرورده» خواهیم داشت.
مواد لازم برای تهیه زیتونپرورده:
نصف فنجان روغن زیتون، معادل پنجاه گرم. نعناع و ترخون خردشده (بسیار ریز خرد شود)، نصف فنجان، معادل سه قاشق غذاخوری.
یک فنجان پسته آسیاب شده، معادل 70 گرم. یک فنجان بادام آسیاب شده، معادل 70 گرم.
یک فنجان رب انار، معادل 200 گرم. یک فنجان گردو آسیاب شده، معادل 70 گرم.
دو حبه سیر، معادل نصف قاشق غذاخوری سیر رنده شده. به دلخواه میتوان مقدار سیر را کم یا زیاد کرد. زیتون شور، بدون هسته نیم کیلوگرم.
یک قاشق غذاخوری سرکه، معادل 12 گرم. قاشق مخصوص سرو بستنی(اسکوب ساز) برای تزئین زیتونپرورده.
روش تهیه:
یک فنجان گردو، بادام و پسته آسیاب شده، نصف فنجان روغن زیتون، یک فنجان رب انار، نصف فنجان نعناع و ترخون خردشده، یک قاشق غذاخوری سرکه و دو حبه سیر رنده شده را با هم مخلوط میکنیم.
زیتون شور بدون هسته را حلقهحلقه میکنیم و با مواد اخیر مخلوط میکنیم تا آماده مصرف شود. زیتونپرورده را میتوان تا یک هفته در ظرف شیشهای دربسته در یخچال نگه داشت (بدون آنکه طعم آن عوض شود).
با قاشق مخصوص بستنی (اسکوب ساز)، یک اسکوب از زیتونپرورده را در یک ظرف پایهدار گذاشته، کمی پودر پسته روی آن میپاشیم. داخل دو عدد زیتون بدون هسته، دو دانه انار گذاشته و آنها را کنار زیتونپرورده گذاشته تا آماده پذیرایی شود.
کالری موجود در زیتونپرورده
مقدار کالری موجود در یک قاشق مرباخوری از زیتونپرورده حدود 40 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک قاشق غذاخوری از زیتونپرورده حدود 135 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در کل زیتونپرورده حدوداً 3000 کیلوکالری میباشد.