0

مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

 
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

 

به نام خداوند عِلم و قَلم   /    که هستی ببخشید از مُلک عدم

 

شانزدهم اسفند ماه امسال مصادف با پنجم جمادی‌الاولی روز ولادت باسعادت بانوی قهرمان کربلا، پرچم‌دار نهضت پس از شهادت امام حسین(علیه السلام)، حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) است. این روز را «روز پرستار و بهورز» نامیده‌اند و علت این نام‌گذاری این است که حضرت زینب(سلام الله علیها) پرستاری امام زمانش حضرت زین العابدین(علیه السلام) و دیگر بیماران و مصیبت‌زدگان اهل بیت را برعهده داشت و ضمن این که رسالت مهم نگهداری و تبلیغ از نهضت حسینی را به خوبی انجام داد، از پرستاری امام سجاد(علیه السلام) نیز با تحمّل آن همه سختی‌ها و ناملایمات، آنی فروگذار نبود و تا آخرین رمق، دین خود را به مکتب و رهبرش ادا کرد.

درود بی پایان خداوند بر این بزرگ بانوی اسلام باد.

به همین سبب در این هفته قرار است، با پاسخگویی به سؤالات زیر، پیرامون موضوع «پرستار و وظایف خطیر او» بحث و گفتگو کنیم:

1- پرستار واقعی کیست؟

2- چه وظایفی بر عهده پرستاران است؟

3- وظیفه ما در برابر پرستاران چیست؟

4- به نظر شما، برای شغل پرستاری، آقایان موفّق‌ترند یا خانم‌ها؟ چرا؟

 

هم‌چنین شما کاربران گرامی می‌توانید مطالب ارزشمند خود را در قالب‌های گوناگون(شعر، داستان، خاطره، تصویر و ...) به اختصار در اینجا مطرح نمایید.

 

از توجّه شما ممنون و سپاسگزارم.

موفّق و پیروز باشید.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

پنج شنبه 8 اسفند 1392  9:47 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh 09303495228 ravabet_rasekhoon farshon mohammadhoseinshokri yarabyarabyarab yarabyarabyarab shokraneh znaderii borkhar nargesi lindhfvhidld sahebdel m31121391 sayyed13737373 widwodwid fateme74 vahid_vahid
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

درودهای خدا بر تو پرستار
که هستی ناجی و دلسوز بیمار
ادامه می دهی راه کسی را
که هست الگوی صبر و عشق و ایثار

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

پنج شنبه 8 اسفند 1392  10:49 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon shokraneh mahde83 borkhar lindhfvhidld ghandhari
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 43957
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

پرستار واقعی کیست؟

اولا"باتشکرازکاربرخوبمون که بامناسبت وانتخاب موضوع خوب مارودرهرچه بهترنمایان نمودن مقام پرستارویادآوری ولادت حضرت زینب نمودند.واماپاسخ سئوال:

بنظرمن پرستارواقعی مادرهایمان هستندکه چه بی خوابیهایی روبرای بزرگ کردن ماکه نکشیدند حالاکه خودمون مردبزرگی شدیم حالاتازه احساس می کنیم که چقدربزرگ نمودن بچه سخت است البته درحال حاضروبااسباب ووسایلی که موجوداست بزرگ کردن بچه آسانترازسالهایی بوده است که ماکوچک بودیم.

ازهمینجاازتمامی پرستاران عزیزومادران گرامی کمال تشکروقدردانی رامی نمایم.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

شنبه 10 اسفند 1392  10:32 AM
تشکرات از این پست
shokraneh omiddeymi1368 borkhar lindhfvhidld
mohammadhoseinshokri
mohammadhoseinshokri
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 561
محل سکونت : قزوین
شنبه 10 اسفند 1392  10:56 AM
تشکرات از این پست
shokraneh omiddeymi1368 borkhar lindhfvhidld
yarabyarabyarab
yarabyarabyarab
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 3539
محل سکونت : قزوین

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

سلام ودرود بر اولین پرستار جهان .

پرستار یعنی ایثار یعنی وقف خود برای دیگران .پرستار زن ومرد ندارد همه فداکاری میکنن منتها زنان دلسوزی وصبر بیشتری به جهت حس عاطفه دارند .از جنگهای صدر اسلام گرفته تا جنگ کشور خودمان نقش پرستار بسیار پررنگ است وحیاتی چه بسیار جان بیماران را تا قبل از رسیدن پزشک نجات دادده اند وهمینطور مراقبت های بعد از عمل به عهده پرستاران دلسوز است . دستهاشان به ضریح مقدس امام حسین  ع برسد وملائک عاشقانه به این دستها بوسه میزنند . سعی در دلشاد کردن آنان با تقدیم هدیه داشته باشیم .

منتظران مهدی آگاه باشید!  

 

 حسین را منتظرانش کشتند...

شنبه 10 اسفند 1392  11:09 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 borkhar lindhfvhidld
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

پرستاری در اسلام

نویسنده : سودابه بیوس

پرستاری، به معنای کمک به رفع نیازهای‏جسمی و روانی بیمار است و در کشورهای‏غربی پس از کارهای پرستاری فردی به نام‏فلورانس نایشنگل آغاز می‏گردد، و قدمتی به‏طول چند صد سال دارد.
در اسلام پرستاری از شروع جنگ‏های‏اولیه در صدر اسلام در میادین جنگ‏ها شروع‏گردیده و تاریخ هزار ساله دارد.
در بعضی روایات، از پرستاری پیامبرانی نام‏برده شده که قبل از ظهور اسلام‏می‏زیسته‏اند.

لزوم پرستاری

امام صادق‏علیه السلام:
«المؤمن فی تبارهم و تراحمهم و تعاطفهم‏کمثل الجسد اذا اشتکی تداعی له سائره‏بالسهر و الحمی‏» (1)
مؤمنان در احسان و نیکی به یکدیگر ومهرورزیدن و مهربانی به هم، مانند پیکری‏هستند که هرگاه عضوی از آن به دردآید،اعضای دیگر نیز به بی‏خوابی و تب با اوهمدردی می‏کنند.
در جامعه اسلامی، افراد نسبت‏به یکدیگرنباید و نمی‏توانند بی‏تفاوت باشند، وپایه واساس زندگی بر محبت و رسیدگی به یکدیگرمی‏باشد، به خصوص نسبت‏به سالمندان یابیماران این تعهد و احسان باید صورت پذیرد.

پرستاری از دیدگاه ائمه‏علیهم السلام

در موقعیت‏های متفاوت پیامبر و ائمه‏گرامی‏علیهم السلام رهنمودهای فراوانی در این امرارائه فرموده‏اند. از جمله سخنانی که‏پیامبرصلی الله علیه وآله در آخرین روزهای عمربابرکتشان در مسجد مدینه فرمودند: چنین‏است: «من قام علی مریض یوما و لیلة بعثه‏الله مع ابراهیم الخلیل‏علیه السلام فجاز علی‏الصراط کالبرق اللامع و من سعی لمریض‏فی حاجة فقضاها خرج من ذنوبه کیوم‏ولدته امه‏» (2)
کسی که یک روز و یک شب پرستاری‏بیماری را به عهده بگیرد، خداوند او را باابراهیم خلیل‏علیه السلام محشور می‏کند، پس هم‏چون درخشش برقی از صراط عبور می‏کند وکسی که در برطرف کردن نیازهای مریض‏تلاش کند و نیاز او را برآورد، همانند روزی که‏از مادر متولد شده است از گناهانش پاک‏می‏گردد.
این رهنمودها نشانگر اهمیت رسول‏گرامی‏صلی الله علیه وآله بر پرستاری بوده و تاکید ایشان رابر همیاری در جامعه نشان می‏دهد.
امام صادق‏علیه السلام عن رسول الله‏صلی الله علیه وآله: «من‏سعی لمریض فی حاجة قضاها اولم یقضهاخرج من ذنوبه کیوم ولدته امه...» (3)
کسی که برای برآوردن نیاز بیماری تلاش‏کند، خواه نیازاو برآورده شود یا نه همانندروزی که از مادر متولد شده است از گناهان‏پاک می‏گردد.
علاوه براهمیت موضوع تاکید بر عمل‏انجام شده توسط پرستار دارد که مهم نیست‏و عمل است‏حال خواه منجر به نتیجه دلخواه‏گردد یا خیر، و شرط پاداش پرستار را منوط به‏بهبودی نیاروده و با ایجاد انگیزه بسیار راسخ‏در این امر به پرستاری تشویق می‏فرمایند.

پرستاری بزرگان

یوسف‏علیه السلام

یکی از پیامبران که نسبت پرستاری به اوداده شده حضرت یوسف‏علیه السلام می‏باشد، علامه‏مجلسی در کتاب بحارالانوار آورده‏اند: (4)
امام صادق‏علیه السلام: یکی از عواملی که موجب‏شد حضرت یوسف‏علیه السلام را فردی نیکوکاربدانند، این بود که در زندان به امر بیماران وپرستاری از آنان اهتمام می‏روزید و از آنان‏مراقبت می‏نمود.
با استناد به این حدیث می‏توان بر ارزش وتکریم پرستاری پی‏برد. امام صادق‏علیه السلام یکی‏از عوامل رشد و تعالی حضرت یوسف‏علیه السلام رادر مراقبت از بیماران ذکر نموده است.

پیامبرصلی الله علیه وآله

حضرت علی‏علیه السلام، گوشه‏ای از پرستاری‏پیامبرگرامی‏صلی الله علیه وآله را در شبی که وجود مبارک‏ایشان مبتلا به تب بوده یادآوری‏می‏نمایند. (5)
علی‏علیه السلام: شبی تب وجودم را فراگرفت وخواب را از من ربود. بدین جهت رسول‏خداصلی الله علیه وآله تا صبح نیز بیدار بود و شب را بین‏من و نماز تقسیم می‏کرد. پس از نماز نزد من‏می‏آمد و جویای حال من می‏شد و با نگاه‏کردن به من از وضعیت‏بیماری‏ام اطلاع‏می‏یافت و شیوه پیامبرصلی الله علیه وآله تا طلوع صبح این‏چنین بود. پس از آن که حضرت با اصحاب‏نماز گذاردند در حق من دعا کردند که خدایا!علی را شفا ده و سلامتی بخش که به خاطربیماری‏اش تا صبح نخوابیدم.

علی‏علیه السلام

امام حسین‏علیه السلام: چون فاطمه زهراعلیها السلام‏دخترگرامی رسول خداصلی الله علیه وآله بیمار شد به‏علی‏علیه السلام سفارش نمود، بیماری او را پنهان‏کنند و اجازه ملاقات به کسی ندهند. حضرت‏این گونه عمل کرد و خود عهده دار پرستاری‏از فاطمه‏علیها السلام شد و اسماء ایشان را یاری‏می‏کرد. (6)

فاطمه‏علیها السلام

در جنگ احد دندان پیامبراسلام‏صلی الله علیه وآله‏شکست و کلاهخود برسرایشان زخم واردکرد، در آن هنگام فاطمه‏علیها السلام خون جراحت‏پیامبر را می‏شست و علی‏علیه السلام با سپرآب‏می‏آورد، چون فاطمه مشاهده کرد خون بندنمی‏آید، تکه حصیری را سوزاند و خاکستر آن‏را روی زخم گذارد تا خون بند آید.
... گروهی از زنان از جمله فاطمه‏علیها السلام وبعضی از زنان پیامبر گرامی‏صلی الله علیه وآله آب و غذا بردوش حمل می‏کردند و به مجروحان جنگ‏آب می‏دادند و آن‏ها را مداوا می‏کردند. (7)

مریم‏علیها السلام

درد و ناراحتی درفاطمه آغاز می‏شود و اوبیمار می‏گردد، آنگاه‏خداوند، حضرت مریم رابرای پرستاری ازحضرتش فرو می‏فرستد ومریم از ایشان پرستاری‏می‏کند و با فاطمه دربیماری‏اش انس‏می‏گیرد. (8)

زینب‏علیها السلام

علی بن الحسین‏علیه السلام:شبی که فردای آن پدرم‏به شهادت رسید، من‏نشسته بودم و عمه‏ام‏زینب در نزد من بود و ازمن به گونه‏ای نیکوپرستاری می‏کرد. (9)

رفیده

یکی از اصحاب پیامبر گرامی اسلام‏صلی الله علیه وآله به‏نام سعدبن معاذ جراحت‏سختی در جنگ‏خندق برداشته بود، به دستور پیامبرصلی الله علیه وآله درمسجد، درخیمه زنی به نام رفیده، سعد راقرار داده و رفیده در این خیمه مجروحان‏جنگ را مداوا می‏کرد و به پرستاری و مراقبت‏از آنان می‏پرداخت. (10)

نسیبه

یکی از پرستاران فداکار و نمونه زمان‏رسول اکرم‏صلی الله علیه وآله بود. با این که زخمهای‏زیادی از جنگ احد در بدن داشت، هنگامی‏که پیامبرصلی الله علیه وآله فرمان حرکت‏به سوی دشمن‏را داد، با بستن زخمهای خود تلاش فراوانی‏کرد که همراه مسلمین شرکت جوید ولی‏خونریزی فراوان توان رفتن را از او ربوده‏بود. (11)

ام سلیمه و ام عطیه

انس بن مالک نقل می‏کند: بعد از جنگ‏احد علی‏علیه السلام را نزد پیامبرصلی الله علیه وآله آوردند، درحالی که شصت و چند زخم و جراحت‏بر بدن‏داشت. در این وقت پیامبرصلی الله علیه وآله به‏ام عطیه وام سلیمه دستور داد زخمهای حضرت رامداوا کنند و زخمهای ایشان چنان بود که این‏دو گفتند: به خاطر فراوانی زخمها و خونریزی‏شدید برجان علی‏علیه السلام بیمناک شدیم. (12)

پرستاری ناتوانان جسمی

از مصادیق بارزپرستاری کمک و نگهداری‏افرادی می‏باشند که دارای ناتوانی جسمی‏هستند، از نوزاد شیرخوار تا افراد مسن،پیامبراسلام‏صلی الله علیه وآله برای افرادی که این امر به‏عهده آنان می‏باشد، پاداش ویژه‏ای یادآوری‏شده‏اند:
قال رسول الله‏صلی الله علیه وآله:
«من اعان، ضعیفا فی بدنه علی امره،اعانه الله علی امره و نصب له فی القیامة‏ملائکة یعینونه علی قطع تلک الاهوال وعبور تلک الخنادق من النار، حتی‏لایصیبه من دخانها و علی سمومها و علی‏عبورالصراط الی الجنة سالما امنا» (13)
هرکس انسانی را که ناتوانی جسمی دارد،یاری کند، خداوند او را در کارهایش یاری‏می‏دهد و در قیامت فرشتگانی را می‏گمارد تااو را در پیمودن مسیرهولناک قیامت و عبور ازگودالهای آتش و بر عبور از صراط به سوی‏بهشت‏با سلامت و امنیت کامل یاری دهند.

تقویت روحی

از عوامل مهم در بهبودی یک بیمار، توجه‏کامل پرستار به عوامل روانی می‏باشد،برخوردهای محبت‏آمیز، صبر و حوصله درشنیدن حرفهای بیمار، تحمل در شنیدن،ناله‏های بیمار، دادن امید بهبودی و بالابردن‏روحیه، به بیمار می‏تواند نقش مهمی درپیشرفت‏به سوی سلامتی وی داشته باشد.
پیامبر گرامی اسلام‏صلی الله علیه وآله:
«اذا دخلتم علی المریض، فنفسوا له فی‏الاجل فان ذلک لایرد شیئا و هو یطیب‏النفس.» (14)
هرگاه بر بیمار وارد شدید، او را به سلامت وطول عمر امیدوار سازید، گرچه این امیدوارساختن در قضا و قدر مؤثر نیست ولی بیمار رادلخوش می‏سازد و باعث آرامش وی می‏گردد.

پرستاری در عاشورا

چرا تولد زینب‏علیها السلام روز پرستار نامیده‏شده؟ آیا در پرستاری ایشان تفاوتی مشاهده‏می‏گردد؟
بانگاهی به عاشورا می‏بینیم مجروحان‏جنگی از خود برجای گذاشته است که قابل‏درمان نمی‏باشند که راهی برای ادامه حیات‏پیدا کنند، بلکه مجروحانی می‏باشند به‏فاصله کمتر از یک ساعت جان داده و به‏شهادت نایل می‏آمدند، ولی زنان در همین‏فرصت محدود در کنار زخمیان می‏ماندند،خون از سر و روی‏شان پاک می‏کردند، دلداریشان می‏دادند.
در این میانه حضرت زینب‏علیها السلام مسؤولیتی‏بسیار گرانبارتر از دیگر زنان داشت، علاوه‏برپرستاری روحی وجسمی از امام سجادعلیه السلام‏که در معرض خطر مستقیم دشمنان قرارداشتند به امور رسیدگی زنان عزیز از دست‏داده، غارت شده می‏پرداختند، از جانب دیگرسخنان و برخورد کوبنده‏اش با خصم درجریان انتقال کاروان از کربلا تا کوفه را به‏عهده داشته، با بررسی جریانات واقع شده‏درمی‏یابیم که پرستار به معنای واقعی در این‏برهه صورت گرفته است.
علاوه بر کمک به التیام زخمهای جسمی،برآلام و دردهای روحی ایشان با سرافرازی وقدمهای استوار مرحم می‏نهاد و کاروان را به‏پیش می‏برد، نمونه این گونه پرستاری را نه‏تنها در اسلام، بلکه در جهان نیز آن از هم اززنی که خود برادر، پسران،... را از دست داده‏مشاهده نگردیده است.

پاداش پرستاری

درتاریخ صدر اسلام دیده می‏شود که‏پیامبرصلی الله علیه وآله همواره گروهی از زنان را همراه‏خود به جنگها، جهت پرستاری و مداوای‏مجروحین می‏برده است ونمونه‏های فراوانی‏دیده شده، که پیامبرصلی الله علیه وآله پاداش‏های مادی‏به آنان عطا می‏فرموده:
در بحار الانوار آمده است: رسول خداصلی الله علیه وآله:گروهی از زنان را با خود به جنگ می‏برد، تا به‏مداوای مجروحان بپردازند و از انفال به آنان‏می‏بخشید.» (15)
عن الصادق‏علیه السلام عن آبائه قال: «قال‏رسول‏الله‏صلی الله علیه وآله من سعی لمریض فی حاجة، قضاهااو لم یقضها، خرج من ذنوبه کیوم ولدته‏امه.» (16)
پیامبرخداصلی الله علیه وآله فرمودند: کسی که برای‏رفع نیازهای بیماری تلاش کند خواه آن نیازبرآورده شود یا نشود، همانند روزی که از مادرمتولد شده است از گناهان پاک می‏گردد.

امام خمینی‏قدس سره و پرستاری

«این شغل پرستاری از شغل‏های بسیارشریفی است، که اگر چنانچه انسان با وظایف‏انسانی و شرعی خودش بکند، این یک‏عبادتی است که در فراز عبادت‏های درجه اول‏است.... پرستاری از بیمار امر بسیار مشکلی‏است. لکن خیلی ارزشمند است. اگر انسان بایک بیمار به طور محبت، به طور برادری، به‏طور خواهری، مراعات احوال او را بکند و این‏برای انجام یک وظیفه انسانی - الهی باشد ازعبادات بسیار، ارزشمند است.» (17)
«... بیماران احتیاج دارند به محبت، بیش‏از آن که احتیاج به دوا دارند، یک مریضی که ازخانه‏اش آمده است در بیمارستان، این‏مریض خودش را مثل این که یک غریب‏می‏داند، اگر چنانچه این پرستارها با اوملایمت، با رفتار انسانی، با محبت، مثل برادرو خواهر با او رفتار کنند، این حس غربت از اومنفصل می‏شود و آرامش برایش حاصل‏می‏شود و این آرامش روحی در بهبود او کمک‏می‏کند.»

شنبه 10 اسفند 1392  11:30 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 borkhar lindhfvhidld
atlas5
atlas5
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 51
محل سکونت : قم

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

وظایف قبل از عمل

به طور کلی وظایف پرستار سیر کولر در قبل از عمل به موارد زیر تقسیم می‌شود:

  • آماده نمودن اتاق (مثل نور مناسب وفعال کدن تجهیزات مربوط به تهویه هوا)
  • همکاری در آماده نمودن اتاق عمل از نظر چیدمان و نظافت اتاق عمل
  • انجام مصاحبه با بیمار و بررسی پرونده وی
  • همکاری در انتقال بیمار
  • کمک به تیم جراحی در دادن پوزیشن مناسب به بیمار
  • کمک به تیم بیهوشی
  • مشخص نمودن ناحیه مورد نظر برای جراحی بر اساس پرونده و مصاحبه انجام شده با بیمار
  • انجام پرپ اولیه
  • چک و فرهم نمودن لوازم و تجهیزات برای عمل از جمله دستگاه کوتر و دستگاه ساکشن
  • باز کردن بسته‌های استریل
  • همکاری در شمارش و ثبت گزارش

وظایف حین عمل

در حین عمل پرستار سیر کولر وظایف زیر را بر عهده دارد:

  • کنترل رفت و آمد در اتاق عمل (جلوگیری از رفت و آمدهای بی مورد و غیر ضروری)
  • وصل رابط‌ها و سیم‌های مختلف دستگاه‌ها
  • بررسی میزان ادرار و خون از دست رفته و گزارش موارد فوق به جراح و متخصص بیهوشی
  • برداشتن نمونه‌های پاتولوژی و ثبت و مراققبت از آنها
  • بر طرف نمودن نیاز تیم جراحی در حین عمل (مثل دادن تجهیزات)
  • اطلاع رسانی به خانواده‌ها در صورت طولانی شدن جراحی یا در شرایط خاص
  • ثبت مراقبت‌ها، وقایع، مداخلات و یافته‌ای پرونده‌ای
  • شمارش گازها و تجهیزات و ابزارهای داخل ست قبل و بعد از جراحی
  • کمک به پانسمان مثل دادن چسب و یا محلول ضدعفونی

وظایف پرستار سیرکولر در بعد از عمل

وطایف پرستار سیار در مرحله بعد از عمل به شرح زیر می‌باشد:

  • کمک به انتقال بیمار
  • مرتب کردن اتاق عمل
  • نظارت بر نظافت و ضدعفونی اتاق عمل و تجهیزات
  • آماده نموردن اتاق برای جراحی بعدی
شنبه 10 اسفند 1392  12:17 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 borkhar lindhfvhidld
atlas5
atlas5
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 51
محل سکونت : قم

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

زنان در ارتباط برقرار کردن با انسان های دیگر از مردان موفق‌ترند. در تمرکز بر پیدا کردن راه‌حلی که به درد جمع بخورد، صحبت کردن درباره مشکلات و مسایل و به کار بستن ابزارهای غیرکلامی مثل لحن صدا، احساسات و هم‌دردی، به مراتب موفق‌تر از مردان هستند. مردان در محاسبه های ذهنی و ریاضی از زنان موفق‌ترند. این موضوع به این خاطر است که نیمکره چپ مغز مردان فعال تر است و همین بخش از مغز است که حل مسایل ریاضی را برعهده دارد.

مردان مبارزه‌طلب و زنان محافظه‌کار هستند. یکی از مهمترین دلایل این موضوع وجود هورمون تستوسترون در بدن مردان و استروژن در بدن زنان است. زنان، پرستاران بهتری هستند. بخش پردازش‌گر عواطف انسانی مغز در زنان بزرگ‌تر از مردان است. به همین دلیل زنان با احساسات خود بیشتر در ارتباط‌ هستند و راحت‌تر می‌توانند آن را بیان کنند. مردان در فعالیت‌های فیزیکی موفق‌ترند.

بررسی کلی مطالب گفته شده، می تواند این نتیجه را به دنبال داشته باشد که مردان در برخی از کارها، از جمله رانندگی می توانند موفق تر باشند. چون روحیه مبارزه طلب دارند و از قدرت جسمی بیشتری برخوردار هستند و این مسایل به آنها اجازه می دهد تا بهتر بتوانند رانندگی کنند.

البته بدون شک همیشه استثناهایی نیز وجود دارد. یعنی زنانی هم در ایران یا دیگر کشورهای جهان هستند که بتوانند حتی در زمینه هدایت ماشین های سنگین موفق باشند، اما وقتی صحبت از یک قاعده کلی می شود، یعنی بیشتر آدمها این گونه اند.

اکنون در جامعه هم پرستار زن داریم و هم پرستار مرد، اما از نظر جسمی و مسایلی که به مغز و بدن انسان ها مربوط می شود، زنان پرستاران بهتری هستند. همچنین زنان می توانند مربیان مهد کودک بهتری باشند. حتی تصور اینکه یک مرد مربی مهد کودک باشد، در ذهن کمتر کسی می گنجد.

شنبه 10 اسفند 1392  12:24 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 borkhar lindhfvhidld
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

زینب(س) دختر زهرا (علیهم السلام) در روز پنجم جمادی الاولی سال پنجم یا ششم هجرت در مدینه منوره دیده به جهان گشود. با این که معمول است غالباً والدین نام فرزندان خویش را انتخاب می کنند، ولی در جریان ولادت حضرت زینب(س) علی و زهرا(ع) این کار را به عهده پیامبر اسلام(ص) جدّ بزرگوار آن بانو گذاشتند. پیامبر نیز به دستور آسمانی بعد از در آغوش گرفتن و بوسیدن نوزاد اسم او را به امر الهی زینب(زین + اب) که به معنای زینت پدر است انتخاب نمود.(۱)

 

او را ام کلثوم کبری، و صدیقه صغری نیز می گویند، از القاب آن حضرت، محدّثه، عالمه و فهیمه بود. او زنی عابده، زاهده، عارفه، خطیبه، عفیفه و مدیره بود. نسب نبوی، تربیت علوی و لطف خداوندی از او فردی با خصوصیّات و صفات برجسته ساخته بود طوری که او را «عقیله بنی هاشم» می گفتند. به همین جهت او نه تنها یک شیر زن و به قول معروف قهرمان کربلاست بلکه زنی است جامع تمام خصوصیات و ویژگیهای یک زن شایسته که می تواند در تمام زمانها برای تمام زنهای جامعه بشری، مخصوصاً جوامع اسلامی و علی الخصوص جامعه تشیع به عنوان بهترین الگو مطرح باشد، الگویی که هاله ای از محبّت و احساسات دور او را احاطه کرده بدین جهت به راحتی رفتارها و خصوصیات اخلاقی و عملی او می تواند در بانوان نفوذ نماید، و آنان را نیز به سمت و سوی شایستگی و برازندگی بکشاند، آنچه پیش رو دارید گامی است در این مسیر، و مقالی است به این هدف که با بیان گوشه هایی از اوصاف آن بانوی کمال یافته، بانوان جامعه اسلامی را به آن سمت و سو سوق داد.

۱ـ پاسدار عفت و پاکدامنی

عفّت و پاکدامنی، برازنده ترین زینت زنان، و گران قیمت ترین گوهر برای آنان، و اصلی و اساسی ترین صفات بانوان است که تمام کمالات و پیشرفتهای زنان در پرتو آن معنی می یابد، و موجب پیشرفت و شایستگی می شود، و اگر زنی از عفّت و پاکدامنی عاری گشت هرچند از جهات علمی و مدیریتی، ورزشی و قهرمانی و… در اوج باشد جز زیان و ضرر به کمالات انسانی و جامعه بشری چیزی در پی نخواهد داشت.

زینب درس عفت را به خوبی در مکتب پدر آموخت آن جا که فرمود: «مجاهد در راه خدا، اجرش بیشتر از کسی نیست که قدرت دارد امّا عفّت می ورزد، نزدیک است که انسان عفیف فرشته ای از فرشتگان باشد.»(۲)

زینب کبری عفت خویش را حتی در سخت ترین شرایط به نمایش گذاشت او در دوران اسارت و در حرکت از کربلا تا شام سخت بر عفت خویش پای می فشرد و مورخین نوشته اند: «وهی تستر وجهها بکفّها لانّ قناعها قد اخذ منها؛(۳) او صورت خود را با دستش می پوشاند چون روسریش از او گرفته شده بود.»

داستان عجیب

هرگاه زنی عفیف باشد در موارد لازم امدادهای غیبی نیز به کمک او می رسد، زینب از کسانی است که مورد حمایت الهی قرار گرفت و امداد غیبی الهی باعث شد که مردم بیگانه نتوانند او را ببینند. در حکایتی می خوانیم: روزی مرحوم علّامه شیخ جعفر کاشف الغطا در سوگ حضرت زینب (س) اشعاری می سرود و بر روی کاغذ نوشت که ترجمه آن چنین است:

«زینب را در حالی که دست هایش بر گردنش بسته بود، بر شتر لاغری سوار کرده بودند و به اسارت بردند. نه صورتش پوشیده بود، و نه نقاب بر چهره داشت بلکه به وسیله دست و بازویش صورتش را می پوشاند.عزیزش حسین(ع) را روی خاک های گرم بیابان رها کرد. اگر چشم ها به آن بدن های پاک چاک چاک شهیدان بنگرند، فریاد و فغان سر می دهند و چنانچه آن سرهای بریده را نگاه کنند، اشک شان جاری می گردد. در آن وقت که زینب(س) را آن گونه به اسیری نزد یزید می بردند، آرزو داشت جسمش در زمین فرو رود تا ملامت و سرزنش دشمنان را نبیند.»

علّامه کاشف الغطا مدّتی بعد، به همان اشعار نوشته شده روی کاغذ مراجعه کرد. با تعجّب دید یک بیت شعر به این مضمون به سروده اش اضافه شده است:

«پرده هایی از نور، زینب را فرا گرفته بودند، که همان پرده ها مانع نگاه بینندگان به او می شدند.»

علّامه بسیار شگفت زده شد، زیرا چنین شعری را نسروده بود. عجیب این که وقتی که برای پاکنویس اشعارش به آن کاغذها مراجعه می کند آن یک بیت شعر در دست نوشته های قبلی اش نیست. این حادثه عجیب نشان می دهد که امدادهای غیبی الهی به صورت پرده ها و هاله هایی از نور، مانع از آن می شد تا تماشاگران قامت زینب(س) را بنگرند.(۴)

۲ـ بر کرسی تدریس

راه کسب دانش فراوان است، برترین علم و بهترین راه آن است که دانش مستقیماً از ذات الهی به شخصی اضافه شود، یعنی علم «لدنّی» باشد. خداوند متعال در مورد حضرت خضر می فرماید: «و علّمناه من لدنّا علماً؛(۵) علم فراوانی از نزد خود به او آموخته بودیم».

زینب به شهادت امام سجاد(ع) دارای چنین علمی است، آن جا که به عمه اش خطاب کرد و فرمود: «انت عالمةٌ غیر معلّمة و فهمةٌ غیر مفهّمةٍ؛(۶) تو دانشمند معلم ندیده و فهمیده ای فهم نیاموخته هستی.» رفتارهای روزمرّه، و خطبه های آن بانو نشان از آن دارد که سرمنشأ علم او عنایت و فیض الهی است.

روزی حضرت زینب(س) در محضر امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نشسته بود و شاهد گفت و گوی برادرانش درباره گفتار رسول خدا(ص) پیرامون امور حلال، حرام و شبهه ناک بود تا این که خود شخصاً در بحث آنان شرکت کرد و چنان درباره سخنان پیامبر اکرم(ص) برای برادرانش توضیح می داد و تجزیه وتحلیل می کرد که امام حسن(ع) و امام حسین(ع) از بیانات زینب(س) متعجب شده بودند، وقتی سخنان زینب(س) به پایان رسید، امام حسن(ع) رو به خواهرش کرد و فرمود: «انّک حقّاً من شجرة النّبوّة و من معدن الرّسالة؛ به درستی که تو (زینب) از درخت نبوّت و از معدن رسالت هستی.»(۷)

یعنی گفتار و روش و منش تو، از مرکز نبوّت و مخزن رسالت پیامبر اکرم(ص) نشأت می گیرد.

به جهت همین علمیت بالای حضرت بود که در کوفه با استقبال گرم بانوان برای تدریس و تعلیم واقع شد. بعد از ماجرای جنگ «جمل» و «صفین» که در سال (۳۶ هـ.ق) به بعد رخ داد، حضرت علی(ع) با افراد خانواده به عراق آمدند و در کوفه ساکن شدند، و در این سفر زینب(ع) نیز همراه او بود و حدود چهار سال در کوفه ماندگار شد. زنان کوفه دریافته بودند که زینب از نظر مقام علمی و عملی همچون مادرش فاطمه(س) است، به همین جهت به وسیله مردان خود از حضرت علی(ع) خواستند که با زینب(س) سخن گوید و رضایت او را برای تدریس و تشکیل مجلس درس برای بانوان جلب کند. حضرت زینب(س) از این درخواست استقبال کرد و اعلام کرد: هر روز صبح مجلس درس در خانه امیرالمؤمنین علی(ع) برای بانوان برگزار می شود.»

زنان کوفه نیز با شنیدن این خبر بسیار خشنود شدند، آنان هر روز مشتاقانه به کلاس درس زینب(س) می شتافتند و کسب علم و دانش می کردند، زینب(س) در این مجالس به تفسیر قرآن، احکام، مباحث تربیتی می پرداختند و باعث ارشاد و راهنمایی بانوان می شدند.(۸)

حضرت زینب هرگاه افراد مساعدی را پیدا می کرد ـ چه در مدینه و چه در کوفه ـ چنان آنان را جذب می کرد و مفاهیم قرآن و اسلام و احادیث را برای شان بالحن زیبا بیان می نمود که همگان شیفته وی می شدند. تاریخ گواه خوبی برای این موضوع است که حضرت شاگردان بسیاری را تحت آموزش خود قرار داد و آنان را تربیت کرد که برخی از آن ها به ازدواج کسانی درآمدند که همسرانشان از مقام و موقعیّت نظامی یا سیاسی بالایی برخوردار بودند. و حتّی برخی از آن شاگردان با برخوردهای صحیح افکار شوهران خودرا اصلاح کرده و آنان را با مکتب اسلام آشنا نمودند. زینب(س) چنان با دقّت و پشت کار با شاگردان خود کار می کرد و آنان را مورد تعلیم و تربیت قرار می داد تا در آینده بتوانند نسل ها را با اسلام آشنا سازند.(۹)

۳ـ ایثار و بخشش

یکی دیگر از صفات حسنه انسانهای برتر، مقدّم داشتن دیگران بر خود است. امام علی(ع) فرمود: «الایثار اعلی الایمان؛(۱۰) ایثار بالاترین درجه ایمان است.» و فرمود: «الایثار اعلی الاحسان؛(۱۱) ایثار برترین احسان است.» و

امام حسین(ع) که خود معصوم و واسطه فیض الهی است هنگام وداع به خواهر عابده اش می فرماید:

یا اختاه لاتنسینّی فی نافلة اللیل؛ خواهرجان! مرا در نماز شب

فراموش مکن»

همین طور بخشش و انفاق به دیگران از بارزترین مصداقهای ایثار، و نشانه کمال نفس و خیرخواهی انسان است.

زینب مجلّله هم در ایثار و از خود گذشتگی، و هم انفاق و دستگیری از فقرا، گوی سبقت را از دیگران ربوده است. از ایثار اوست که برای حفظ جان اسرا و کودکان خطر را به جان خود می خرید، و در تمام صحنه ها دیگران را بر خود مقدّم می داشت. او در ماجرای کربلا حتی از سهمیه آب خویش استفاده نمی کرد و آن را به کودکان می داد. در بین راه کوفه و شام با این که خود گرسنه و تشنه بود، ایثار را به بند کشید و آن را شرمنده ساخت چنان که امام سجّاد(ع) می فرماید: «انّها کانت تقسّم مایصیبها من الطّعام علی الاطفال لانّ القوم کانوا یدفعون لکلّ واحدٍ منّارغیفاً من الخبز فی الیوم و اللّیلة؛(۱۲)عمّه ام زینب (در مدّت اسارت) غذایی را که به عنوان سهمیّه و جیره می دادند بین بچّه ها تقسیم می کرد. چون آن ها در هر شبانه روز به هر یک از ما یک قرص نان می داند.» او نه تنها در بزرگی ایثار داشت که در کودکی نیز اهل ایثار بود.

شبی امیرمؤمنان علی(ع) مهمانی را به خانه آورد چون آن مرد شام نخورده بود، علی(ع) به همسرش فرمود: فاطمه جان! آیا غذایی برای مهمان داریم؟

چیزی در خانه نداریم، فقط یک قرص نان، سهم دخترم زینب(س) است. زینب که کودکی بیش نبود، گفت و گوی پدر و مادرش را شنید، بی درنگ از رختخواب برخاست نزد مادر آمد و گفت: مادر جان! غذای مرا به مهمان بده من صبر می کنم! علی (ع) و فاطمه(س) از این رفتار دخترشان بسیار خشنود شدند.(۱۳)

او حتی تازیانه ها را به جان می خرید و نمی گذاشت بر بازوی کودکان اصابت کند.

امّا انفاق او به فقرا نیز زبانزد مردم آن زمان بود. و همچون پدر بزرگوارش امیرمؤمنان علی(ع) کمک های خود را مخفیانه و به دور از چشم دیگران انجام می داد تا باعث شرمندگی و خجالت نیازمندان نشود.

آن بانو بارها و بارها به نزدیکان و آشنایان خود این موضوع را سفارش می کرد که نباید به آبروی نیازمندان و فقرا لطمه ای وارد شود و آنان در جامعه احساس حقارت و کوچکی کنند.»(۱۴)

مورخان می گویند: بعضی روزها فقرا و بینوایان چنان به در خانه دختر علی(ع) پناه می آوردند، و تجمّع می کردند که غلامان و کنیزان خانه آن ها را پراکنده می ساختند، ولی همین که زینب(س) از راه می رسید، همه آنان را اطراف خود جمع می کرد و به یکایک مشکلات و گرفتاریشان رسیدگی و باری از دوش شان برمی داشت.(۱۵)

۴ـ روحیه بخشی

در تمام دوران زندگی و فراز و نشیبهای آن، مخصوصاً در حوادث تلخ و مسافرت ها آن چه بیش از هر چیز برای انسان لازم و کارساز است روحیه و دلگرمی است. اگر انسان برای کارهای مهم و حساس زندگی روحیه نداشته باشد، آن کار با موفقیّت انجام نشده و به نتیجه نخواهد رسید و چه بسا که با شکست نیز مواجه شود.

زن هم در سطح جامعه و هم در خانواده در بخش روحیه بخشی همسر و فرزندان و زیردستان می تواند نقش مهمی ایفا کند. یکی از بارزترین اوصاف کمالی زینب(س) روحیه بخشی اوست. او بعد از شهادت مادر روحیه بخش پدر و برادران بود، و در شهادت پدر و سپس برادرش امام حسن(ع) نقش مهمّی را برای تسلّای بازماندگان ایفا می کرد. پس از شهادت امام حسین(ع) و در طول دوران اسارت، این صفت نیکوی زینب(س) بیشتر ظهور و بروز کرد. او پیوسته یاور غمدیدگان و پناه اسیران، و روحیه بخش مصیبت دیدگان بود. از گودی قتلگاه تا کوچه های تنگ و تاریک کوفه، از مجلس ابن زیاد تا ستمکده یزید، همه جا فرشته نجات اسرا بود.

او حتّی تسلّی بخش دل امام سجاد(ع) نیز بود. از جمله به امام سجاد گفت:

لایجزعنّک ماتری فواللّه انّ ذلک لعهد من رسول اللّه (ص) الی جدّک و ابیک و عمّک؛ «ای پسر برادر!» آن چه می بینی (از شهادت پدر و برادران و اسارت) تو را بی تاب نسازد، به خدا سوگند! این عهد رسول خدا(ص) از جدّ و پدر و عمویت می باشد.

راستی وجود با برکت زینب(س) برای کاروان اسرا که متشکل از ۷۲ نفر زن و کودک بود سخت روحیه بخش بود، هرجا غمها و طعنه ها بیش از حد آنان را آزار می داد به زینب پناه می بردند.

۵ ـ عبادت و بندگی

از مهمترین نیازهای هر انسانی مخصوصاً قشر بانوان که نیاز به سکونت و آرامش بیشتری دارند، عبادت و بندگی خداوند انسان را تا اوج کمالات پرواز می دهد. امّا عبادات و بندگی یک زن علاوه بر آن که خود او را به کمالات و قرب الهی ترقّی می دهد می تواند بر فرزندان و همسرش تأثیر شگرفی داشته، و از این طریق کل جامعه را به سوی سعادت سوق دهد، چرا که هدف از آفرینش و خلقت انسان رسیدن به قلّه کمال بندگی است: «ما خلقت الجنّ و الانس الّا لیعبدون؛(۱۶) من جن و انس را نیافریدم جز برای این که عبادت کنند.»

زینب(س) نیز از عابدان روزگار و عاشقان عبادت و شب زنده داری بود. او همچون مادرش فاطمه(س) نماز خود را اوّل وقت به جا می آورد و در انجام آن بسیار دقّت داشت. اگر هنگام کار بود، کار را رها کرده، نماز را به جا آورده و بعد از آن اقدام می کرد. چنان غرق در نماز و عبادت می شد گویا در این دنیا نیست، و تمام توجّه خود را به معبود یکتای خویش متوجه می نمود.(۱۷)

علاوه بر نمازهای واجب آن بانوی عابده، اهل تهجد و شب زنده داری و تلاوت قرآن بود. امام سجاد(ع) می فرماید: «انّ عمّتی زینب کانت تؤدّی صلواتها من قیام الفرائض و النّوافل عند مسیرنا من الکوفة الی الشّام و فی بعض منازل کانت تصلّی من جلوسٍ لشدّة الجوع و الضّعف؛(۱۸) عمّه ام زینب در مسیر کوفه تا شام همه نمازهای واجب و مستحب را اقامه می نمود و در بعض منازل به خاطر شدّت گرسنگی و ضعف، نشسته ادای تکلیف می کرد.»

آن بانوی مکّرمه در حساس ترین شب زندگی، شب هجران از حسین(ع) و برادران، شب اسارت و غربت، شب آوارگی، شب دود و خون و ترس و وحشت و تنهایی،…تهجد و شب زنده داریش را ترک نکرد. از فاطمه بنت الحسین(ع) نقل شده است که فرمود: «و امّا عمّتی زینب فانّها لم تزل قائمةٌ فی تلک اللّیلة ای عاشرةٍ من المحرّم فی محرابها تستغیث الی ربّها و ماهدأت لنا عین و لاسکنت لنازمرةٌ؛(۱۹) عمّه ام زینب(س) در تمام شب عاشورا در محراب خویش ایستاده و به پروردگارش استغاثه می کرد. در آن شب هیچ یک از ما نخوابید و صدای ناله ما قطع نشد.»

امام حسین(ع) که خود معصوم و واسطه فیض الهی است هنگام وداع به خواهر عابده اش می فرماید: یا اختاه لاتنسینّی فی نافلة اللیل؛(۲۰) خواهرجان! مرا در نماز شب فراموش مکن» این نشان از آن دارد که این خواهر، به قلّه رفیع بندگی و پرستش راه یافته و به حکمت و هدف آفرینش دست یازیده است.

شنبه 10 اسفند 1392  1:07 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 borkhar lindhfvhidld
onlygod260
onlygod260
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1392 
تعداد پست ها : 86
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

پرستار فرشته رحمت براى بيمار است. آن‏وقت كه بيمار از همه جا دستش كوتاه است، در آن ساعاتى كه حتى همسر، فرزندان و پدر و مادر بيمار هم بالاى سرش نيستند، چشم اميدش بعد از خدا به پرستار است و اين پرستار است كه مثل ملائكه آسمانى، مثل فرشتگان رحمت، به دردها، مشكلات و نيازهاى جسمى و عاطفى او پاسخ مى‏دهد، اينها خيلى مهم است، اينها پيش خداى متعال فراموش نمى‏شود. البته ممكن است هيچ چشمى هم اين زحمت شما را نبيند. خيلى از زحماتى كه شما مى‏كشيد و رنجهايى كه مى‏بريد، كسى آنها را نمى‏بيند. گاهى يك لبخند شما به بيمار دل افسرده، به او جان دوباره مى‏دهد. چه كسى اين لبخند را مى‏بيند؟(3/4/1383) 

*پرستارى؛ سخت‏ترين مشاغل‏ 
پرستار، انسان مهربانى است كه با رفتار و اخلاق و خدمات خود، سلامت بيمار را به او هديه مى‏كند. اگر طبيب، درمان خود را به انجام رساند، اما خدمات پرستارى نباشد، تأمين سلامت بيمار دشوار است. هر كس كه از خدمات پرستاران مهربان برخوردار شده باشد، مى‏فهمد و مى‏داند كه نقش پرستاران در هديه‏كردن سلامت به بيماران، چقدر مؤثر است. اين موجود بشرى كه كار فرشته‏گون انجام مى‏دهد، با سختي‌هاى زيادى روبه‏رو است؛ بيمارهاى گوناگون، اخلاق تند و به ستوه‏آمده بيمار در بستر و روى تخت بيمارى، مشكلات ناشى از وضع بيمار، بيماري‌هاى سخت و احياناً واگير، فضاى گرفته بيمارستان، همه اينها چيزهايى است كه اين حرفه را با همه شرافت و قداستش، در شمار يكى از سخت‏ترين مشاغل قرار مى‏دهد.(3/5/1380) 

*پرستارى؛ ارزشمندترين حرفه‏ها 
اگر بخواهيم ارزش خدمات مختلفى را كه قشرهاى مردم به يكديگر تقديم مى‏كنند، اين‏گونه محاسبه كنيم كه هر خدمتى كه مستقيماً به انسان ارتباط پيدا مى‏كند، هر خدمتى كه نوعى غمگسارى نسبت به انسانهاى ديگر است، هر خدمتى كه تقديم‏كننده آن خدمت، رنج بيشترى مى‏برد و هر خدمتى كه از روى علم و معرفت و آگاهى و تحصيلات است، ارزشش بيشتر است، در اين صورت گمان مى‏كنم كه خدمت پرستارى، جزو ارزشمندترين حرفه‏ها و خدمتگزاري‌ها خواهد بود، چون پرستار، هم مستقيماً با انسان سر و كار دارد، هم غمگسار انسانى است كه به غمگسارى و همدردى و كمك او نياز دارد و هم اين‏كه بحمدالله، كارى از روى دانش و تحصيلات و علم است.(20/7/1373) 

*پرستار در يك تلاش و چالش دائمىِ روحى و روانى است، فقط مسئله جسم او نيست. خستگى روحى، مواجهه با بيمار و دردمند و احساس وظيفه اينكه بايد براى اين دردمند و بيمار، هم علاج جسمانى، هم علاج روحى و معنوى تقديم كند، مسئله بسيار فرساينده‏اى است، كار سنگينى است. اين وظيفه سنگين را پرستاران بر عهده گرفته‏اند. 

مطمئن باشيد كه هر لحظه‏اى، ثانيه‏اى، دقيقه‏اى كه در اين كار، با توجه به احساس تكليف در مقابل بيمار، در مقابل انسان دردمند مى‏گذرانيد، يك حسنه‏اى را از خداى متعال و يك پاداش اجرى را از حضرت ربوبى دريافت مى‏كنيد. 
هيچ ثانيه‏اى در محاسبات الهى از بين نمى‏رود. نبايد تصور كرد كه لحظات دشوار براى يك پرستار بر بالين يك بيمار، در محاسبات الهى مورد غفلت قرار خواهد گرفت، اينجور نيست. هر لحظه‏اى كه مى‏گذرانيد و هر تلاشى كه مى‏كنيد، هر كفّ نفسى كه در مقابل سختى‏ها از خود نشان مى‏دهيد، اين يك حسنه‏اى است، يك كار درخور اجر است و خداى متعال همه اين لحظات را ثبت مى‏كند. اين كارهاى دشوار را كه تأثيرهاى بزرگ و مهمى دارد، بايد قدر دانست. 

يك روايت‏ 
در روايت هست كه كسى كه بر سر بيمار مى‏رود، مثل كسى است كه در رحمت الهى غوطه‏ور مى‏شود. ممكن است بعضى تعجب كنند كه مگر بر سر بيمار رفتن چه خصوصيتى دارد. خود شما كه نياز بيمار و تأثير كار خودتان را مى‏دانيد، مى‏فهميد كه چرا چنين پاداش بزرگى براى بيماردار و پرستار گذاشته شده است، چون تأثير آن تأثير غيرقابل محاسبه و برتر از محاسبات معمولى است. 
روحيه دادن به مريض گاهى از دادن داروى او بسيار حيات‏بخش‏تر و مؤثرتر است، اين روحيه را شما مى‏دهيد. در دعاها مى‏خوانيم: "اللهم انى اسألك موجبات رحمتك "؛ رحمت الهى را كه بى‏محاسبه و بى‏جهت به كسى نمى‏دهند، بايد التماس كرد پيش خدا تا موجبات رحمت را به ما بدهد، يعنى آن كارى را انجام بدهيم كه موجب رحمت مى‏شود تا بعد خدا رحمت خودش را بفرستد. اين كار، برترين موجبات رحمت است، كه خيلى مغتنم و خيلى باارزش است.(3/4/1383) 

*پرستاران! متقن و كامل‏ 
به پرستاران و همچنين به قابله‏هاى محترم (عرض مى‏كنم) كه قدر اين خدمت، اين نعمت بزرگ را بشناسند، همچنانى كه مردم به چشم تكريم به آنها بايد نگاه كنند، خودشان هم به اين شغل خود به چشم تكريم نگاه كنند كه خود اين كرامت‏دادن به خود، قدر خود را دانستن، نقش عظيمى دارد در همه قشرهاى گوناگون در كيفيت انجام كار. 
توصيه اول ما به همه اين است كه آن كارى را كه محول به آنها است، با شوق، با علاقه قدر بدانند، ارج بنهند، اهميت بدهند و كار را درست انجام بدهند. مكرر اين گفته پيامبر عظيم‏الشأن را عرض كرديم كه فرمود: "رحم الله إمرا عمل عملا فاتقنه "؛ رحمت خدا بر آن انسانى كه كارى را به دست مى‏گيرد و آن را متقن و درست و كامل انجام مى‏دهد. اين در مورد من، شما، يكايك افراد كارگر، معلم، پرستار و ساير مشاغل و حرفه‏ها و مسؤوليت‌ها صادق است. كارى را كه به عهده گرفتيم، آن را متقن و كامل انجام بدهيم.(9/2/1388) 

* من به پرستاران عزيزمان - چه مردان پرستار و چه زنان پرستار - عرض مى‏كنم: شما كه اين توفيق را پيدا كرده‏ايد و اين كار بزرگ را برعهده گرفته‏ايد و اين خدمت باارزش را انجام مى‏دهيد، آن را گرامى هم بداريد. نگذاريد كه خداى ناخواسته با يك قصور يا تقصير يا برخورد نامناسب، كارى به اين عظمت و ارزشمندى مخدوش شود. اين خدمت را هر چه بيشتر و صحيح‏تر ارائه دهيد، نظام امور زندگى مردم بهتر خواهد شد و اجر و ثواب شما هم بالاتر خواهد بود.(20/7/1373) 


* لزوم تدوين منشور اخلاقى پرستارها 
لبته تكاليف هم سنگين است. به تكاليف هم بايد توجه كرد. اخلاق پرستارى، مثل اخلاق پزشكى يك فريضه است، يك وظيفه است. اجر شما بسيار زياد است، تكليف شما هم بسيار سنگين است، چون بيمار انسانى، يك ماشين نيست، يك مجموعه آهن و فولاد و پيچ و مهره نيست، فقط جسم نيست. 
روح انسان، احساسات انسان، عواطف انسان، به خصوص در هنگامى كه مريض است، دردمند است، خيلى نيازمند لطف است، نيازمند نوازش است. گاهى يك لبخند شما، از دارو و درمانى كه براى اين بيمار به كار مى‏رود، ارزشش بيشتر است، اثرش بيشتر است. بيمار دچار آشفتگى است، دچار ناراحتى است - به خصوص بيماران سخت - كمك به او، فقط كمك به جسم او نيست، جسم او را با دارو و درمان و تزريق و تدابير پزشكى بايستى علاج كرد، اما روح او با محبت، با لطف، با نوازش، با مهربانى درمان مى‏شود. گاهى اين درمان روحى، حتّى جاى درمان جسمى را هم مى‏گيرد، اين، هم علمى است، هم به تجربه ثابت شده است كه شادى روح انسان، شادى عصبى و احساسى انسان، بر روى جسم او تأثير مثبت مى‏گذارد. اين، دست شما است، در اختيار پرستاران است. 
حقيقتاً بايد منشور اخلاقى پرستارها فراهم شود، ميثاق پرستارى و معاهده پرستارى بايد تعليم داده شود و تدريس شود، پرستار عظمت كار خود را - كه طبعاً اين عظمت كار، ملازم با اهميت شخصيت خود او است - بداند، كار را آنچنان كه شايسته است، انجام دهد.(1/2/1389) 

*مسئولان و مردم 
كسانى كه در زمينه‏هاى مختلف، برنامه‏ريز و تصميم‏گيرند، بايد به اين شغل با اين چشم نگاه كنند و برطبق اين خصوصيت، درباره آن تصميم بگيرند. مردم هم كه به خدمتگزاران جامعه در همه رده‏ها، به چشم احترام نگاه مى‏كنند، بايد با اين چشم به اين شغل و شاغلان زحمتكش آن نگاه كنند. احترام پرستار لازم است. پرستار بايد اين را احساس كند كه براى شغل و مسئوليت و تلاش او، مردم و جامعه و مسئولان اهميت قائلند. اين، سختي‌ها را براى او آسان مى‏كند.(3/5/1380) 

* فرهنگ جامعه بايد اهميت كار پرستار را بشناسد 
بايد فهم عمومى جامعه و فرهنگ عام مردم ما اين مطلب را به درستى درك كند كه براى حفظ سلامتى در جامعه، اهميت پرستارى در طراز اول قرار دارد، يعنى اگر بهترين پزشكان و جراحان كار خودشان را با بيمار به بهترين وجه انجام دهند، اما از آن بيمار پرستارى نشود، به‏طور غالب، كار آن پزشك يا جراح عاليقدر بى‏فايده خواهد بود. نقش پرستارى و بيماردارى در حفظ سلامت و بازگشت سلامت بيمار، نقش درجه اول است؛ معادل است با نقش يك پزشك ماهر. بسيارى از اين نكته غفلت دارند، لذا آن وزن و ارزشى كه بايد براى پرستار در نظر گرفته شود، از ذهن آنها مغفول مى‏ماند و به آن توجه نمى‏كنند.(3/4/1383) 
به نظر من همه مردم ما و همه كسانى كه به سرنوشت بيماران و به سلامت كشور اهميت مى‏دهند، بايستى به قشر پرستار توجه و محبت و اهميت نشان بدهند؛ چه مسئولان، چه آحاد مردم. فرهنگ جامعه بايد اهميت كار پرستار و دشوارى آن را بشناسد.

خدایا

شرمسارم که بر درو دیوار شهرم همه جا نام توست اما دریغ از اینکه در رفتار و کردارها بتوانم ترا بیابم

شنبه 10 اسفند 1392  2:03 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 borkhar lindhfvhidld
kabotar12
kabotar12
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 33

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

پرستاری چیست و پرستار کیست؟

تعریف پرستاری:

 

پرستاران، خادمان بی‌منت و فرشتگان سپیدپوش جامعه هستند كه لباس خدایی بر تن دارند، آنان حمایت و پشتیبانی جامعه را می‌جویند و خواهان ارج نهادن جامعه به جایگاه واقعی خویشند.

آنگاه كه رنج و درد بر كالبد انسان حمله‌ور گشت و سلامت وی را پایان داد، پرستاری به وجود آمد؛‌ یعنی از زمان پیدایش بشر،‌ این حرفه مقدس بر عرصه گیتی نمایان شده است. در مسیر تاریخ، پرستاری همپای پزشكی در خدمت انسان‌ها بوده است و به تدریج، این دو در قالب علم پیشرفت نموده‌اند و در زمان‌های بحرانی، مانند حوادث طبیعی و جنگ‌ها، خدمات شایان توجهی انجام داده‌اند.

 

واژه پرستار به معنای پرستنده؛ غمخوار و حافظ می‌باشد. و در فرهنگ لاتین پرستار از لغت Nutritious گرفته شده است كه به معنای پروردن؛ تغذیه كردن و پرورش دادن است. با توجه به این معنا هرگونه مراقبت و مواظبتی كه فرد از فرد دیگری اعم از بیمار یا سالم به عمل آورد پرستاری نامیده می‌شود. مجمع پرستاران كانادا (C.N.A )پرستاری را اینگونه تعریف می‌كند:

حرفه پرستاری در پاسخ به نیاز جامعه به وجود آمده است و در رابطه با سلامت انسان در طول زندگی ایده‌آل‌هایی را مد نظر دارد. پرستاران در جهت پیشبرد؛ حفظ و بازگرداندن سلامت و پیشگیری از بروز بیماری؛ تسكین دردها تلاش می‌كنند.

پرستاری حرفه‌ای پویا و حمایت‌گر است كه از قوانین اخلاقی خاصی پیروی می‌كند و ریشه آن مراقبت از بیمار یعنی مفهومی كه در چهار زمینه فعالیت آن(كار عملی؛ آموزش؛ مدیریت و تحقیق) نهفته می‌باشد.

پرستاري رشته‌اي است كه در كشور ما ناشناخته مانده است و بيشتر افراد با شنيدن نام پرستار تنها تزريقات و كمك‌هاي اوليه در ذهنشان نقش مي‌بندد.
 

برخلاف اين تصور ناقص، پرستار يك عضو مهم در تيم مراقبت بهداشتي است و نقش ارزنده اي در پذيرش، آماده سازي، مراقبت و حمايت‌هاي روحي، جسمي و اجتماعي بيمار دارد.
تلاش پرستار براي پذيرش واقعيت‌ها و تطبيق با تغييرات بالقوه و پذيرش زندگي جديد و يا تحمل طول دوره درمان وظيفه سنگين و ارزنده پرستار است.

پرستاري علم است چون نيازمند فراگيري علوم مرتبط با اين رشته است و هنر است چون توانايي ارتباط خوب و سنجيده با بيمار و اطرافيانش را مي‌طلبد.


اين رشته در مقطع كارشناسي پيوسته، كارشناسي ارشد ناپيوسته و دكتري با گرايش‌هاي مختلف در كشور دائر است.
اخيرا مركزي به نام نظام پرستاري مانند سازمان نظام پزشكي تأسيس شده است.
در خصوص اين رشته صبر و حوصله و مطالعه دقيق در ابعاد اين شغل سنگين را توصيه مي‌كنيم.
طول دوره تحصيل (براي مقطع كارشناسي) حدود 4 سال است.

 

در اواسط قرن نوزدهم (1858 میلادی) پرستاری به نام "فلورانس نایتینگل" در دنیای پرستاری قد علم كرد و شیوه پرستاری نوین را ابداء و پایه گذاری كرد و انقلابی عظیم در تربیت و آموزش پرستاران ایجاد كرد. او هدف از انجام خدمات پرستار را قرار دادن بیمار در بهترین شرایط ممكن به نحوی كه طبیعت بتواند اثرات خود را اعمال نماید تعریف نمود. وی در سال 1860 اولین مدرسه پرستار نایتینگل را در بیمارستان سنت توماس تاسیس نمود.

رهبران پرستاری ، این حرفه را به عنوان یك علم و هنر تلقی كردند. با این وجود؛ تعریف حرفه پرستاری به مرور زمان تغییر كرده است. انجمن پرستاران آمریكا ( A.N.A. ) در بیانیه‌ای در سال 1995 پرستاری را تشخیص و درمان پاسخ‌های انسان به سلامتی و بیماری تعریف نمودند.

 

پرستاری در ایران:

 

در سال 1294 شمسی نخستین آموزشگاه پرستاری در ایران گشایش یافت كه دوره آموزشی سه ساله جهت علاقه‌مندان این رشته برگزار می‌كرد. در سال 1314 در شهرهای تبریز؛ مشهد و شیراز آموزشگاه‌های پرستاری تاسیس شد. در سال 1320 آموزشگاه پرستاری دانشگاه تهران افتتاح شد. و در سال 1335 وزارت بهداری برای تدوین برنامه‌های آموزشی پرستاری از كارشناسان بین‌المللی پرستاری استفاده نمود و اولین كنفرانس بزرگ پرستاری را در تهران برگزار كرد.

از آنجایی كه نیروی انسانی تعلیم یافته پرستاری جوابگوی نیاز جامعه نبود در سال 1338 به منظور جبران این كمبود اولین آموزشگاه بهیاری تاسیس شد.

لازم به ذكر است هم اكنون تعلیم پرستاران با مهارت‌های روز پرستاری جهان تا مقطع دكترای پرستار در ایران انجام می‌گیرد. و همه ساله خیل مشتاقان به این سفید جامگان می‌پیوندند.

 

شنبه 10 اسفند 1392  2:20 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 borkhar
lindhfvhidld
lindhfvhidld
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 3872
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

تقدیم به پرستاران عشق آفرین

 

دوباره بوي تو مي آيد ، بوي آشناي تو .

مثل هميشه پروانه هاي دلواپس نگاهت را مامور كرده اي براي احوال پرسي من . هر بار كه رايحه ات را مي شنوم چشمان منتظرم مشتاق تماشايت مي شود تا لبخند شيرينت را مهمان چشمانم كني .

آرامش ، زيباترين هديه اي است كه به چشم هاي نگران دردمندان مي دهي . در دست هايت زندگي جاريست. دستان تو هنوز بوي سيب و رايحۀ بهشت مي دهد . نسيم از سر انگشتان تو مي وزد .

روز و شبت را يكي كرده اي تا زخم هاي همنوعانت را التيام بخشي و مهرباني ات را مرهم زخم هايشان كني .

خواب را بر خويش حرام كرده اي تا بيمارانت آرام بخوابند . شب فانوس چشم هايت را روشن نگه مي داري تا مبادا كابوس دردي ، خواب را بگيرد از چشم هاي بيماران . نرم و سبك همچون رؤيائي دلنشين به تمامي اتاق ها پا مي گذاري تا مبادا صداي ناله اي بلند باشد ، يا چشمي از رنج بيدار مانده باشد .

همچون يك فرشتۀ مهربان نسيم وار سرك مي كشي به دنياي رنج و تنهائي اهالي درد و فضاي دلتنگي بيماران را پر مي كني از رايحۀ اميد .

صداي پايت سمفوني سلامت است و آشناترين صدائي است كه بيماران مي شناسند .

آرام و قرار نداري تا مبادا يكي از عزيزاني كه پرستاري شان مي كني نا آرام شود ، و مراقبي تا مبادا چادر سياه شب ، بر چهرۀ مادري كشيده شود ، مبادا سرفۀ خش دار پدري بند نيايد ، مبادا پيشاني تب دار كودكي بي حضور دست هايت به درد بنشيند .

بر تمامي زخم ها مرهمي و بر تمامي درد ها محرم

هميشه دوست داشتم فرشته اي را از نزديك ببينم ، حالا من فرشته اي را مي بينم كه لبخندي خسته اما سبز و شيرين بر گوشۀ لبانش نقش بسته است .

در نگاه تو هر بيمار شاخۀ گلي است محصور خزان ، و تو قطره قطره زندگي تزريق مي كني به رگهاي خشكيدۀ گل هاي پژمرده .

تو شمعي هستي كه اهسته در خويش در خويش مي سوزد تا شب هاي اهالي رنجور اين ديار ، بي ستاره نماند. نبض حيات زير لطافت انگشتان پر مهرت چه منظم مي زند .

انگار خدا بيشترين سهم از عشق و محبت را به قلب مهربان تو بخشيده است .

اي فرشته تو را از خستگي و شوق توامان در كنج چشم هايت و از عطوفت سرشاري كه در كلام و دستانت جاري است مي شناسم .

كدام لحظه از جريان ايثار تو خالي برگشته است وقتي ردپايت اينقدر روشن كشيده مي شود تا ساحت مقدس زينب (س) .

تو را مي گويم ، تو را كه شانه هايت را جان پناه دلتنگي هاي بيماران كرده اي ، توئي كه باران بي منت محبتت را بر جان هاي تشنه مي باري و با نسيم روح بخش عاطفه ات دريچه هاي اميد و شوق را به سوي بيماران مي گشائي .

تو را كه شميم زينب و عطر گل صبر و رايحۀ شكوفۀ ايثار در وجودت خلاصه شده است و ميراث دار مهرباني هاي پرستار بزرگ كربلائي . توئي كه رد قدمهايت كشيده شده است تا خرابه هاي شام .

 تو را كه امروز روز توست .

بيداري هايت را سپاس كه آسايش ديگران را برتر از رنج خويش مي داني .

خسته نباشي پرستار ،خسته نباشي سنگ صبور .

امروز به پاس تمام ايثارگري هايت زمين را به نامت آذين بسته ايم . تو كه عطر خوش نفس هايت آرامش را به چشمان مضطرب بيماران مي بخشد ، و دست هايت اميد به زندگي در رگ هاي بيماران تزريق مي كند .

به خود ببال پرستار و دل به كرامت زهرائي زينب (س) ده ، و فراموش مكن كه طرف حساب تو فقط خداست و دستهاي ياري دهنده ات بهانه اي است تا دعا از لب بيماران برايت جاري شود .

و به پاس تمامي مهرباني هايت اي سنگ صبور :

« تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد         وجود نازنينت آرزدۀ گزند مباد »

 

روز پرستار بر تمامي فرشتگان اميد و آرزو ، بر مهربانان عشق آفرين و صبح آفرينان شام تلخ بيماران مبارك باد .

 

 

 

شنبه 10 اسفند 1392  4:07 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 borkhar
lindhfvhidld
lindhfvhidld
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 3872
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

روز پرستار مبارک

 

عاطفه الهی
 
آسوده بخواب خواهرم، آرام بیاسای برادرم که خورشیدی گرمابخش و سرشار از مهر، در آسمان ایمان من روشن است. خورشیدی درخشان که نه ابر خستگی بر او پرده می افکند و نه در مغرب غفلت و خواب فرو می رود. چشم های سرشار از عاطفه الهی من همواره بیدارند و نگران تویی که دل به مهر من بسته ای. چشمه عاطفه انسانی من به دریای ایمان به خدا راه دارد و همواره در جوشش است. پس آسوده بخواب.
 
در رحمت خدا
 
بوی بهشت می دهی. زلال عفو و رحمت خدا بر چهره ات جاری است. عطر بخشش از ذره ذره وجود گرامی ات برمی خیزد. نه این که من به تخیلی شاعرانه، کلامی بگویم که رسول گرامی اسلام(ص) می فرمایند: «عیادت کننده از بیمار در نخلستان بهشت است و هرگاه نزد بیمار بنشیند، رحمت خدا او را فرا می گیرد». باران رحمت خدا بر تو که لحظه لحظه ات را به عیادت بیماران می گذرانی، گوارا باد.
 
شاگرد مکتب زینب(س)
 
از جاری این دریای عاطفه در وجود من عجب مدارید. خورشیدی چنین روشن از ایمان را، در آسمان وجودم به تحیّر منگرید. وزش نسیم فداکاری و ایثارم بر تن هم نوعان، شما را به تعجّب وامدارد، که من از چشمه سار ایمان آسمانی زینب سیراب شده ام. از نور هدایت او، خورشید آسمانم را روشن کرده ام و نسیم فداکاری از کوی آن یگانه وادی ایثار به ارمغان آورده ام. من شاگرد مکتب زینبم. من پای درس دختر فاطمه(س)، الفاظ ایمان و عاطفه و ایثار را زمزمه کرده ام و عجب نیست اگر در تمام این ها سرآمدم.
 
بالی برای پرواز
 
پرستاری شغلی الهی است. اگر خورشید ایمان گرمابخش دل پرستار باشد، اگر عاطفه پرستار از سرچشمه عاطفه زینبی جاری شود، اگر جویبار رحمت و ایثار پرستار به چشمه تقوای الهی متصل باشد، پرستاری، بالی است برای پرواز در آسمان رضایت خدا. اگر دل پرستار لبریز از نور ایمان و معنویت باشد، اگر دستانش تنها به عشق خدا به کار آید، اگر گام هایش خالص و بی شائبه به امید نزدیک شدن به سوی او باشد و اگر تنها به خدا بیندیشد و رضایت او، پرستاری بالی است برای پرواز تا خدا.
 
مهربانی بی ریا
 
چشم که گشودم، نگاه آسمانی و سرشار از مهر تو را دیدم. نور خداییِ سرشار از عاطفه ای که از چشمانت بر همه وجودم بارید، گویی درد از درونم رخت بر بست و بیماری از آسمان وجودم پر کشید. در حیرتم که خدا از چشمه کدام عاطفه، تو را لبریز ساخته است؟ ایمانت تا کدام آسمان بالا رفته است؟ سینه ات را وسعت کدام دریا، زلال مهر نوشانده که چنین مهربان و صمیمی، خستگی ناپذیر و پر تلاش دست در یاری من آورده ای؟ در اندیشه این پرسشم که کدام بها می تواند مزد این مهربانی بی ریا و خالصانه تو را بپردازد؟
 
تشنه مهربانی تو
 
نگاه عطشناک بیمار، تشنه زلال مهر توست. تن رنجور و خسته اش به مهربانی تو مرهم می گیرد و تو حتی با نگاهی مهربان که به کویر عطشناک بیماری بباری، گرمای زندگی را در او خواهی اندوخت. امام متقیان، امام صادق(ع)، می فرمایند: «بیمار با هر چه که برایش ببرند آرامش می یابد». خوشا به سعادت تو که لحظه لحظه زندگی ات جاری کردن زلال آرامش و آسایش بر وجود انسان های بیمار و رنجور است. گوارا باد بر تو آغوش گشوده بهشت خدا و رحمت بی نهایت او.
 
از دیار خوبی ها
 
چشم های مهربان و خسته ات بر کدام افق زرّین دوخته شده که معنای خستگی و خواب را از قاموس خود محو کرده است؟ دست های پر تلاش تو به بهانه چه پاداشی به کار آمده که چنین خستگی ناپذیر و پر توان در تاب و تب کار است؟ قلب مهربانت از سرچشمه کدام یقین سیراب شده که دل را به رضایت الهی سپردی و از هر چه دنیا و دنیانگری است تهی داشته ای؟ تو اهل کدام دیاری که این گونه مهربان، پر تلاش، کم توقع و صبور به یاری بنی آدم همّت بسته ای و از این یاری زلال سیراب نمی شوی؟ دلت هماره گرم و دستت همیشه پر تلاش، ای پرستار خوبی ها.
 
از دیار نور
 
راستی کدام پاداش می تواند بهای یک شب بیداری و مراقبت تو را بپردازد؟ کدام مزد با یک روز تلاش بی انتها و صمیمانه تو برابری می کند؟ لحظه ای که چشم های پر محبّت تو نگران حال بیمار است، درخشش کدام زر و زیور می تواند نگاه تو را به خود مشغول سازد؟ ای آسمانی، براستی تنها خداست که می تواند پاداشی درخور به تو عطا کند. پس تو را بشارت باد بر رحمت خداوندی و باران غفران بی کرانش.
 
جلوه گاه انسانیّت
 
روز پرستار، روز جاری عاطفه ها، روز درخشیدن ایمان در قلب های مهربان، روز افتخار انسان به انسانیّت گرامی باد.
 
پرستار ارزش ها
 
روز میلاد بانوی بزرگ اسلام، پرستار تمام نیکی ها، پرستار تن رنجور ولایت، پرستار ارزش های مقدس عاشورا، زینب کبری(س) بر همه پرستاران و پیروانش مبارک باد.
 
دمیدن روح زندگی
 
پرستاری هنری است بی نظیر و تخصصی است بی همتا. پرستاری تنها مراقبت از علایم حیاتی بیمار نیست؛ فقط نگاهبانی از مرز حیات بیمار نیست؛ بلکه دمیدن روح زندگی است در تن رنجور بیمار؛ وزش نسیم محبت است و جاری کردن زلال امیدواری در بدن خسته بیمار؛ پرستاری حفظ جان بیمار است و تقویت روح او؛ درمان زخم های بیمار است و مرهم نهادن بر زخم های درون او. پرستاری آمیختن طبابت جسم است با طبابت روح؛ روشن نگه داشتن چراغ حیات بیمار است و درخشان کردن خورشید ایمان و اعتمادش به زندگی. برای همین است که پرستاری هنر است و تخصص.
 
ارزش های زخمدیده
 
روز میلاد زینب کبری(س)، پرستار همه عاطفه ها و همه ستاره های درخشان ایمان و عفّت و پرستار همه ارزش های زخم دیده در تاریخ شیعه را به همه پرستاران و منادیان انسانیّت و ایمان تبریک می گوییم؛ به همه پرستارانی که از پس ابر حیا و عفّت، باران عاطفه باریدند و به نور ایمان درونشان گرمای زندگی در کالبد جامعه جاری کردند.
 
پرستاری چیست؟
 
پیراهنی سفید، ابزار پزشکی، دانستن نام داروها و بیماری ها و حاضر شدن در شیفت های پرستاری، تنها نشانه های پرستاران نیست. پرستار کسی است که چشم از خود فرو بسته، از خود و تمایلات خود گذشته، خواب راحت را ترک گفته، خستگی را بر آسودگی ترجیح داده، نگاه از خویش بر گرفته و بر عزیزی که در رنج بیماری گرفتار آمده است نگران گشته است. رنج بیمار را در خود حس می کند و این رنجوری را بین بیمار و خود تقسیم می کند تا از رنج بیمار بکاهد. پرستاری آن است که از خودخواهی تهی شوی و به عشق رضایت حق، خود را سرشار از نوع دوستی و احسان سازی و این می تواند من و تو را هم به شوق اندازد.
 
افتخار پرستاری
 
حس احسان و نوع دوستی فقط در شغل پرستاری خلاصه نیست. بانویی که به یاری همسر جانبازش کمر بندد، مادری که سال ها بار پرستاری از فرزند معلولش را بر دوش می کشد، نیکوکاری که به یاری معلولان و سالمندان رنجور شتافته، همه نام پرافتخار پرستاری بر سینه دارند و بشارت پاداشی گران در آینده ای نه چندان دور. روز گرامی پرستار بر همه آنان مبارک باد.
 
دست مریزاد
 
در حیرتم که خدا با تو چه کرده است؛ تویی که شب ها از غم هم نوعان رنجورت، خواب بر چشم حرام می کنی و به خستگی درس استقامت و صبوری می دهی. در حیرتم که سینه تو از کدام دریای عشق به خدا پر شده که چنین در رضایت او موج می زنی و آسوده نمی نشینی. در حیرتم که از چشمه کدام ایمان و عاطفه سیراب گشته ای که درونت از هیچ احسان و از خودگذشتگی سیراب نمی شود و به هیچ خستگی رضایت نمی دهد. دست مریزاد، دست خدا یاورت، ای پرستار مهربانی ها.
 
تبریک
 
روز میلاد دُرّ درخشان مهر و عاطفه، پرستار زخم های به خون نشسته صحنه کربلا و روز پرستار مبارک باد.
 
یاد امدادگران
 
در خجسته روز میلاد بانوی کربلا، پرستار دل های زخم دیده خرابه های شام و در فرخنده روز گرامی داشت مقام پرستار، یاد همه پرستاران صحنه جهاد و نبرد را گرامی داریم؛ یاد همه آنانی که زیر باران گلوله و آتش با کمترین امکانات و با یک دنیا مهر و ایمان، بر زخم های جهادگران و رزمندگان مرهم نهادند و تا پای جان ایستادند. پاینده باد یاد گرامی شان در باغ های ذهن ما و مبارک باد این روز گرامی بر همه پرستارانی که از چشمه ایمان آنان سیراب شدند.
 
نیکوکاران
 
چشم به آسودگی بر مبند. خواب را بگو که به غفلت بر چشمت پا ننهد. خستگی را بگو که در تو راه نیابد که بیماران، دل به مهر و صبوری تو بسته اند و چشم های نگران بسیاری در انتظار بهبود، به دست های پر تلاش تو خیره مانده است. بیدار باش و صبور. دست به دعا بردار که او یاری ات کند. دستت را به مهر خودش زنده سازد و چشمت را از نور ایمانش لبریز کند.
 
دل به اجابت او بسپار که او نیکوکاران را سخت دوست می دارد.
 
پایان این تلاش
 
چه سخت بود اگر پایان دنیا، انتهای وجود بود. برای تو که از دنیا هیچ برای خود نخواسته ای، چه دشوار بود اگر با این همه تلاش، فقط بهای ناچیز دنیایی ثمره دست های خسته ات بود. چه رنج آور بود اگر پایان این همه فداکاری تو چند سکّه بی ارزش می بود. و چه زیان بزرگی خواهد بود اگر تو در پایان آن همه تلاش و فداکاری و صبر و ایثار، به دنیا و پاداش دنیایی دل ببندی و پاداش اخروی را نخواهی، که درهای بهشت خدا بر روی تو گشوده است به یک تمنای خالصانه تو بر در خانه محبوب.
 
دست خدا به همراهت
 
دست خدا به همراهت ای دست سرشار از عاطفه و مهر. دعای همه دردمندان بدرقه راهت ای سینه لبریز از ایمان و یقین. دستت همیشه گرم ای نگران چشم های خسته و بیمار. خدا پشت و پناهت ای باغبان گل های پژمُرده و شاخه های شکسته. نسیم رضایت خدا گوارای وجودت ای جلوه گاه فداکاری و صبر، ای اسوه نیکوکاری، ای پرستار.
 
 
 

 

 

شنبه 10 اسفند 1392  4:14 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 borkhar
lindhfvhidld
lindhfvhidld
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 3872
محل سکونت : بوشهر
شنبه 10 اسفند 1392  4:52 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 borkhar
rashon
rashon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1310
محل سکونت : هویزه

پاسخ به:مبحث چهلم طرح صالحین: روز پرستار

واژه ی زیبای “پرستار” یعنی:

پ: پیمان خون بستن برای مهر و ایثار

ر: رفتن به سوی خدمت خلق

س: سربلند و ساده زیست و سختکوش

ت: تکمیل کننده کار طبیبان

ا: الگوی او مظهر تقوا

ر: راضی و خوشنود از رحمت خدا.

روزپرستار مبارک

 

 

شنبه 10 اسفند 1392  5:07 PM
تشکرات از این پست
borkhar omiddeymi1368
دسترسی سریع به انجمن ها