سیب زمینی بامیه ای در واقع مخلوطی از سیب زمینی پوره شده به همراه ادویهجات میباشد که شکلی شبیه بامیه دارد. از این دستور میتوانید به عنوان غذایی ساده و سریع همراه با نوشیدنی دلخواه یا به عنوان دورچین غذا استفاده کنید. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه آن آشنا میشوید.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
سیب زمینی 450 گرم
کره 40 گرم
پنیر پارمسان 2 قاشق غذاخوری، رنده شده
آرد نخود 100 گرم
تخم مرغ 2 عدد
پودر زیره 2 قاشق چایخوری
گرام ماسالا* 2 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
زردچوبه یک و نیم قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه:
مرحله 1 - سیب زمینیها را پخته، پوست گرفته و له کنید سپس با پنیر پارمسان و کره مخلوط نمایید.
مرحله 2 - مابقی مواد به جز روغن را نیز بیفزایید و برای چند دقیقه ورز دهید تا خمیری نرم درست شود.
مرحله 3 - روغن را در شیر جوش یا قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت متوسط گذاشته تا داغ شود.
مرحله 4 - خمیر سیب زمینی را در قیف با سری شکوفه بزرگ ریخته، با فاصلههای کوتاه قیچی کنید یا با چاقو برش داده و در روغن سرخ نمایید تا طلایی شوند.
مرحله 5 - بعد از این که روغن اضافی سیب زمینی بامیهای را گرفتید در ظرف مورد نظر چیده و همراه با سس یا سالاد و نوشیدنی دلخواه سرو نمایید و یا اطراف غذای اصلی خود را با آن تزیین نمایید.
نکـــــــات
1. روغن باید زیاد باشد به طوری که سیبزمینیها در آن شناور باشند تا همه قسمتهای آن سرخ شده و پخته شوند.
2. اگر آرد نخود در دسترس ندارید میتوانید در منزل آن را تهیه کنید به این صورت که نخود را یک روز خیس کنید و سپس در غذاساز ریخته یا چرخ کنید و سپس اجازه دهید تا خشک شود.
3.میتوانید آرد سفید را نیز جایگزین آرد نخود کنید.
* گرام ماسالا یک نوع ادویه معطر و خوشبوی هندی میباشد که مخلوطی از ادویه های مختلف میباشد. این ادویه را در جای تاریک و خنک برای 3 ماه میتوانید نگهداری کنید.
مواد لازم:
تخم گشنیز 2 قاشق غذاخوری
زیره 2 قاشق غذاخوری
هل سیاه 2 قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه 2 قاشق غذاخوری
جوز هندی 1 قاشق چایخوری
میخک 1 قاشق چایخوری
چوب متوسط دارچین 1 عدد، تکه شده
زعفران به دلخواه نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله 1 - مواد لازم را در یک تابه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید و برای دقیقهای تفت دهید تا ادویهها کمی تیره شده و بوی معطر از آنها بلند شود.
مرحله 2 - اجازه دهید ادویهها سرد شوند، سپس آنها را آسیاب کنید و در ظرف درب دار در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.