قاعدتا طرح تحول راسخون یک دغدغه ای است که هر دلسوز فرهنگی در دنیای مجازی باید آن را دنبال نماید.
البته ان نکته را قبل از هر بیانی عرض کنم که .جهت مشاوره خانواده یکنفر معتاد را که مشکل اخلاقی هم داشت برای اولین بار به بنده واگذار کردند و عده ای هم قضاوت میکردند که من چه مشاوره ای به این بنده خدا در عرض یک ساعت میدهم. من بعد از توضیحات اون بنده خدا به ایشان گفتم شما چند جلسه می تونید تشریف بیارید جهت مشاوره .گفت فقط همین یک جلسه...من گفتم من با این توضیحاتی که شما فرمودید هیچ وقت نم یتوانم تو یک ساعت شما را قانع کنم لذا اگر مشاوری را دیدید که میتواند شما را به سرمنزل مقصود برساند سلام من را به اون برسانید.بخاطر همین فقط تیتروار به موضوعات اشاره کردم و مطمئن هم بودم این نوع مشاوره دادن هیچ فایدهای ندارد....البته عزیزان قاضی هم رای خوبی به حقیر دادن...
خوب الان سوال حقیر به عنوان کسی که در عرصه تبلیغ دین کار می کند این است که واقعا در طول یک هفته تفکر و فکر کردن برای یک تحول عظیم آنهم یک نفری این به چه معناست .من قائل هستم یکنفر هیچ وقت نمیتواند طرح تحول ایجاد کند.اگر قرار بر این باشد که هر کس در طول یک هفته یک طرح عظیم تحول را بدهد جدا و انصافا باید اون شخص را مشاوره درجه یک رهبری قرار بدهند.آنوقت دیگر احتیاجی به اتاق فکر و اندیشمندان دیگر وجود نداشت.لذا اینکه سرور عزیزمان جناب حجة االسلام و المسلمین جاج آقا شرفخانی فرمودند تا سه شنبه طرح تحول را برای حقیر ارسال کنید .در این فکر هستم که واقعا این عزیز چه انتظاری از حقیر و دیگر دوستان در بخش های مختلف سایت دارد.
حرفم این است شما سالیان سال هست در عرصه فرهنگ و دین و انقلاب کار می کنید خوب می دانید که طرح های تحولی عظیم هیچ وقت بایک تفکر یا دوتفکر یا سه متفکرمتخصص هم به تنهایی آن هم در طول چن روز نمیتواند جوابگو باشد ...
جناب شرفخانی عزیز یا هر مسئول دیگری که این پیام را مطالعه می کنید .من قائل هستم با توجه به تجربیات خوب شما بزرگواراندر عرصه های مختلف فرهنگی و ملی و تجربیات حقیر در انجمن راسخون باید کار را با همفکری و مشورت و همکاری دلسوزانه شروع نماییم.تا نواقص و نقطه ضعف های موجود در انجمن را برطرف نماییم
در نگاه کمی وکیفی جهت حضور کاربران درانجمن راسخون:
یشنهاد اولیه حقیر این است با توجه به اینکه کاربران زیادی در انجمن عضو می شوند باید این ظرفیت را بتوانیم به طریق های بروز دنیا نگه داریم.ما اگر بخواهیم تعداد اعضا انجمن را زیادتر کنیم و به کسانی که به هر دلیلی در راسخون بخصوص انجمن وارد می شوند در انجن حفظ کنیم باید به محض اینکه در راسخون عضو می شوند برای اینها پیام متعدد مثل خوش آمدگویی ارسال کنیم..خیلی از این عزیزان در ساعات غیر اداری عضو می شوند حتی پست هم میزنند اما به هر دلیل دیگر از اینها خبری نیست و ما هم نمیتوانیم بفهیمم که این عزیزان چه ساعتی عضو شده اند.وقتی می فهمیم که تقریبا یک یا دو روز از عضویت تینها گذشته است.و این به این معناست که ما بروز نیستیم ما آنلاین نیستسم و ما نتانستیم پاسخ آنلاینی به این عزیزان بدهیم
به اطلاع شما بزرگواران می رسانم باید واحد فنی امکانی را فراهم کند که ما به اسانی بتوانیم عزیزانی را که عضو راسخون می شوند سریعا در دسترس ما قرار بگیرند.حدود دوسال است که کاربر باید نلفن خود را ثبت نماید تا عضو شود اما این کافی نیست چون نه پیامی برای آنها ارسال می شود ونه اینکه ما اسریعا اطلاع از عضویت آنها می شویم.
من شنیدم که بعضی از سایت ها به محص اینکه کسی عضو آنها می شود به طور خودکار در تلگرام همان سایت هم عضو می شود.لذا مجریان سایت سریعا متوجه حضور این عزیزان می شوند.اگر این نوع امکان به انجمن راسخون اضافه شود.ما شاهد اعضا زیادتری در راسخون خواهیم شد.
من در جلسه ای که با حجة الاسلام والمسلمین جناب شرفخانی داشتم عرض کردم به طور متوسط در هر هفته حداقل 5 یا 6 نفر عضو می شوند اما متاسفانه به دلایلی که عرض کردم نمی توانیم ازاین ورودی خوب یک خروجی قابل قبولی بگیریم از طرفی با توجه به شناختی که از مخاطبین انجمن داریم اکثر این عزیزان را نوجوانان و جوانان تشکیل می دهند که تعداد نوجوانان بیشتر از جوانان می باشد.لذا برای این قشر بهتر می توانیم از طریق انجمن یا تلگرام وابسته به انجمن ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم داشته باشیم.
از طرفی تمام اعضا سابق انجمن را یعنی همه ی کسانی که شماره تلفن آنها را داریم به راحتی می توانیم با انها از طریق شبکه های اجتماعی وابسته به انجمن در ارتباط باشیم.خوب الان ما تبلیغ تلگرام انجمن را داریم فقط منتظر هستیم و تبلیغ می کنیم که دوستان تشریف بیارن و عضو انجمن راسخون شوند خوب این کافی نیست در صورتی که شماره های زیادی از اعضا راسحون وجود دارد که هیچکدام از این عزیزان در تلگرام یا شبکه های وابسته به انجمن عضو نیستند و این یک سرمایه بسیار خوبی است که در اختیار ما است و ما باید بتوانیم از این استفاده بنماییم.
در نگاه کمی وکیفی در ارائه مطلب دینی و غیر دینی به مخاطبین انجمن:
- انواع طرح ها با توجه به مناسبت های سال هر سال با عنوان های متعدد و قالب های مختلف اجرا گردیده است که ما شاهد هر دو مقوله کمی و کیفی آن بوده ایم..لذا این طرح ها هنوز هم حرف برای گفتن دارند فقط باید طرح وقالب های انها را عوض نمایم.مسائل دینی و اخلاقی و احکام و اعتقادی را فقط باید در قالب های بروزارائه دهیم . همه میدانیم در مسائل دینی و...نمی توانیم محتوای اصل دینی را تغییر دهیم.
- طرح تحول دقیقا باید تعریف بشود ..یعنی اینکه منظور از این تحول چیست ..آیا نگاه نگاه کیفی است یا نگاه کمی است.. یا اینکه نه هر دو لازم است..قاعدتا در بخش های متعدد انجمن راسخون ما شاهد هر دو مورد بوده ایم که با توجه به شرایط فصلی و زمانی(ورود و خروج کاربر) این دو مقوله متفاوت بوده است
- طرح تحولی که مورد نظر شما بزرگوار می باشد قاعدتا با همین امکانات و ظرفیت موجود باید تحقق پیدا نمایید.در صورتی که حدود چهار سال است قالب راسخون با فن آوری جدید باید بروز می شده است که به هر دلیلی نشده است.
تقریبا طرح های اجرائی شده در انجمن چون مناسبتی بوده دارای کیفی نسبی بوده اند چیزی که هست این است که ما باید مخاطب انجمن را بیشتر کنیم تا بتوانند از طرح ها استفاده بنمایند.الان مخاطبین ثابت و خوبی را انجمن دارد که این به هیچ وجه کافی نیست بلکه باید از طرح های اجرا شده مخاطبین بیشتر و جدید تری استفاده بنمایند.
الحمدالله شما که خودتان در عرصه فرهنگ کار می کنید میدانید که کارفرهنگی و دینی و اعتقادی آنقدر هم که خیلی ها فکر می کنند آسان نیست .نمی خوام بگویم سخت است به معنایی که در ذهن ها وجو دارد می خواهم بگویم در دنیای مجازی هم مخاطب دینی داشتن طریق خودش را می خواهد .لذا اینکه شما می فرمایدد طرح تحول طولانی در انجمن چگونه باید باشد این برمی گردد
زمانی برنامه ای نتیجه می دهد که شما داری اعضای زیادی باشید تا از بیین این اعضا بتوانی خط دهی و جهت دهی درست را در وجود عده ی زیادتری از آنها قرار بدهی .منظورم این است اول باید راهکار نگه داری و حفظ اکثریت کاربر را انجام دهیم وقتی تعداد و کمیت زیادتر شد آنوقت هر طرح و هر برنامه ی دینی و غیر دینی که به جهت کیفی طراحی شود تعداد استفاده کنندگان هم زیادتر خواهد شد .
الف: انجمن صرفا یک مجموعه فرهنگی محض نیست لذا مخاطبین متعدد دارد .لذا تمام تالارهای ان می تواند بروز شود چون مخاطبین ما متعدد هستد.به طور مثال در انجمن ما مسابقه زبان انگلیس مثل شناخت کلمه را قرار دادیم که تعداد شرکت کنندگان آن هم زیاد بود .قصد ما صرف مشارکت نبود بلکه می خواستیم پیامی از پیام های رهبر انقلاب را به مخاطب بدهیم.
ب:گاهی اوقات طرح اجرایی نمی تواند طولانی باشد چون زمان طولانی نیست.مثلا روز زن ..روز دانشجو...
ج:گاهی اوقات طرح بر حسب زمان مناسبت ها مثل دهه فطمیه یادهه محرم یا دهه ولایت یا یکماه رمضان تنظیم می شود.
پیشنهادها و انتقادها و طرح ها ونقاظ ضعف و قوت انجمن راسخون:
1- تعداد طرح های اجرایی که قابلیت اجرای دوباره دارند بسیار زیاد است خیلی از طرح ها را فقط باید درقالب های دیگری اجرا کرد که در صورت لزوم اطلاع جزئیات آن را اطلاع خواهم داد.
2- انجمن راسخون انصافا کاربر محور بوده و هر تالاری بر تخصص کاربر مدیرانی از سرار کشور می باشند.این شاخصه مهم باید تقویت شودو تقویت آن برمی گردد به حضور دائم مسئولین انجمن و ارتباط دائم از طریق های مختلف جهت خط دهی و هدف های مشخص شده به کاربرانی که با این مدیران در ارتباط میباشند.
3- به اقرار خود کاربران انجمن راسخون از همه ی انجمن های سایت های دیگر به دلایل مختلف پربا تر و بهتر بوده و با وجود آمدن شبکه های اجتماعی هنوز هم مخاطب خودش را دارد که باید توسط شبکه های اجتماعی و ارتباط بین انجمن با این تکنولژی تناسب و ارتباط بیشتری برقرار گردد تا بتوانیم از مطلب دینی و علمی که در انجمن وجود دارد بیشتر استفاده نماییم.
4- بعضی از تالارهای انجمن بسیار فعال بوده و بعضی دیگر احتیاج به تقویت بیشترجهت فعالیت بیشتر دارد و بعضی از تالارها هم باید ادغام در تالارهای دیگر شوند.
5- از انجا که ماهیت و سمت و سوی کلی راسخون فرهنگی و دینی و علمی می باشد انجمن هم باید در همه ی زمینه ها حرف برای گفتن داشته باشد زیرا کاربران راسخون مختلف بوده و تنها نمیتوانیم یک تالار مثل تالار دین پزوهی را بگیریم و به سایر رشته ها ی دیگر کاری نداشته باشیم..مگر اینکه نظر دوستان این باشد که فقط به صورت تخصصی باید دین پروهییا خانواده یا ....تقویت گردد..که در این صورت کاربرانی که مثلا علاقه به مسابقه زبان دارند از این قاعده مستثنا می شوند که این یک نقص است.
6-از آنجا که در حال حاضر باید با همین فن آوری موجود در انجمن به استقبال کاربران برویم و کاربران هم خیلی از این تکنولزی قدیمی شکایت دارند می طلبد که اشکالات فنی و سرعتی و موانعی که در ذوق کاربر تاثیرگذار است این موارد کاملا برطرف گرددو یا به محض اینکه موارد فنی با سرعت بیشتری برطرف گردد که اعتراضات کمتر گردد.
7- کار فرهنگی کردن مقوله ای است که نسبت به گرایش هلی دیگر هم سنگین بوده هم راهکار ویژه خودش را می طلبد چون جذب مخاطب دینی به این اسانی نیست زیرا ماهیت سایت این اقتضا را دارد که اینجا باید فقط حرف دین و خدا را زد و به مقووله دیگری نباید بپردازیم و این یک نقص است ..انجمن می تواند در رشته های دیگر غیرذ از مطالب دینی حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد تا کاربرانش بدانند جوائز و امتیازات مختص به مناسبت های دینی نیست لذا بهتر است شیوه های اجرایی و امتیاز دهی و جوائز تغییر نمایید.لذا برای اینکه کاربر بفهمد که راسخونوانجمن یک کشکول همگانی است این احتیاج به برنامه ریزی کلی تری دارد.
-8در جذب حداکثری راسخون( از همه ی اقشار وهمه ی سنین)فن آوری بروز داشته باشیم الان تعداد عزیزانی را که میتوانیم بیشتر فعال کنیم وبرای آنها پیام بدهیم کم نیستند.چیزی که هست این است که صرف دیدن انجمن و باز کردن راسخون در تلفن همراه جوابگو نیست .اگر لینکی توسط مبایل در راسخون مثل انجمن باز کردیم باید بتوانیم جهت پاسخ گویی به راحتی جواب سوال یا مسابقه یا نظر یا پیشنهاد خودمان را ثبت کنیم لذا این نقیصه الان وجود دارد و مخاطبین انجمن فقط میتوانند صفحات انجمن را ببینند. ...لذا تمام حرف من این است امروز رایانه خانگی معنا ندارد امروز باید گوشی مبایل در خدمت انجمن باشد ..لذا ما از این مورد جدا عقب هستیم و کاربران ما توسط گوشی به زحمت میتوانند یک سلام و تشکر را بنویسند.
9- اشکال دیگری که بارها و بارها به آن اشاره کردهام این است چراما نباید لینک به سایت های دیگر بدهیم..چرا ازلینک دادن به سایت های خوب و اسلامی فراری هستیم..تمام عزیزانی که عضو راسخون هستند از این مورد گلایه دارند..وبلاک نویسان ما گلایه دارند..که چرا نباید وبلاگ هایی که مربوط به راسخون نیستند به راسخون لینک شوند ..خیلی از مطالب خوب انجمن مثل بعصی از مطالب در پرکاربرترین توسط گوگل سرچ خوردهاند حال سوال این است که توسط لینک دادن به جاهای مختلف ما چقدر مخاطب و کاربر می توانیم جذب نماییم یا بازدید داشسته باشیم..خلاصه یک راه ورودی عظیم کاربر به راسخون را بسته ایم.
10- حرفی که در جلسه خدمت عزیزان عرض کردم این است تقریبا هر روز ما عضو جدید داریم این یک سرمایه عظیم است وواقعا ما راهکاری برای ارتباط و حفظ و پیام دادن و نگه داری این عزیزان نداریم و نداشته ایم چون در ساعت مختلف این عزیزان وارد سایت می شوند..لذا اگر بتوانیم از لحاظ فنی کاری انجام شود که بعد از ثبت نام با این کاربان ارتباط پیامی داشته باشیم میتوانیم محوریت کاربری را بیشتر تقویت نماییم...
11- یکی ازکارهایی اساسی که باید انجام شودوکاربران احتیاج ضروری به آن دارند ایجاد فضای آپلود عکس و فیلم است..اعتراض در این راستا زیاد می باشد .
13- در قسمت تالارهنر باید امکانات بیشتری جهت بارگذاری فیلم و صوت و کلیپ ...تنظیم گردد.درحال حال حاضر کاربران میتوانند بارگذاری داشته باشند .اما به دلایل فنی گاهی قابل نمایش نیستند.
15 در قسمت های آموزش ها و ترفندها(نکات و ترفندها ) که تولید کاربران خوب انجمن می باشد باید تمهیدات بیشتری اتخاذ گردد تا کاربران رغبت بیشتری جهت تولیدات خودشان داشته باشند.نمونه کار این عزیزان آموزش تصویری قسمت های مختلف جعبه ابزار انجمن می باشد که تمام قسمت های ان را به صورت تصویری آموزش داده شده تا کاربران جدیدالورود بتوانند به راحتی در انجمن بارگذاری داشته باشند .
16- کاربران انجمن راسخون یکی از معیارهای فعالیت خود را خرید محصولات فرهنگی و غیر فرهنگی از فروشگاه میدانند که با اممتیازات مختلف میتوانند خرید نمایند..لذا بخش فروشگاه هر چه تقویت شود.رغبت کاربران در انجمن بیشتر خواهد شد.درحال حاضر فروشگاه
17- هزینه هر سه ماه جوائز نقدی مدیران و کاربران برتر انجمن راسخون از ابتدای تاسیس تا کنون حدودا یک میلیون و پانصد هزارتومان بوده و در 6 سال اخیر هیچ تغییری نکرده یعنی هر ماه پانصد هزارتومان .اگر چه کاربران و مدیران چشم داشتی به این مبلغ ناچیز ندارند .اما جهت تشویق و رغبت بیشتر نیاز به تقویت و هزینه بیشتر وجود دارد .
18-نمایش تعداد افراد آنلاین هر روز انجمن
19.نمایش تعداد بازدید هر روز در انجمن
20-ایجاد طرح های مسابقات فرهنگی و دینی با توجه به مراکز و مجموعه ها و بقاع و اماکن متبرکه ای که درزیر مجموعه سازمان اوقاف وجود دارند .تا کنون جهت شناخت بقاع متبرکه و جایگاه مهم این اماکن به صورت مجزا و هدفمند در انجمن کاری کارهایی شده که کافی نبوده و باید اقدام اساسی تری انجام بگیرد.این ظرفیت و قابلیت در انجمن فراهم می باشد.