0

مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

 
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

 

به نام خدای مهر و محبّت،

به نام او که آرامش‌بخش دل‌ها و جان‌هاست.

به نام او که عشق و محبّت را در سینه‌ی بندگان خویش به امانت سپرد.

به نام خداوند زنان و مردان: «وَ أَنَّهُ خَلَقَ الزَّوْجَینِِ الذَّكَرَ وَ الْأُنْثَى»

به نام او که نشانه‌های محبّت خویش را در آفرینش ازدواج بیان داشت؛ آنجا که فرمود: «وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجاً لِتَسْكُنُوا إِلَیهَا»

و به نام او که آرامش بندگان خویش را به بیان «لِتَسْكُنُوا إِلَیهَا» در هم‌آغوشی و هم‌دوشی یعنی ازدواج دانست.

او که دل‌ها را به هم پیوند زد: «وَ جَعَلَ بَینَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً»

و دلها را با هم مهربان و رحیم ساخت.

و سپس فرمود: «اِنَّ فِی ذَلِكَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یتَفَكَّرُونَ»

 

 

از نظر اسلام، تشکیل خانواده یک فریضه است. عملی است که مرد و زن باید آن را به عنوان یک کار الهی و یک وظیفه انجام بدهند. اگرچه شرعاً در زمره‌ی واجبات ذکر نشده، اما به قدری تحریص و ترغیب شده است که انسان می‌فهمد خدای متعال بر این امر اصرار دارد، آن هم نه به عنوان یک کارگزاری، بلکه به عنوان یک حادثه‌ی ماندگار و دارای تأثیر در زندگی و جامعه. لذا این همه بر پیوند میان زن و شوهر تحریص کرده و جدایی را مذمّت نموده است.

خدای متعال از زن و مرد تنها خوشش نمی‌آید... خدای متعال از زندگی مشترک و مزدوج خوشش می‌آید.

امام صادق(علیه السلام) نیز در اهمیت این موضوع فرموده‌اند: «ثواب دو رکعت نماز انسان متأهل بیشتر از هفتاد رکعت نماز انسان مجرّد و عذب است.»

آدمِ تنها، مرد تنها و زن تنها که همه‌ی عمر را به تنهایی می‌گذرانند، از دید اسلام یک چیز مطلوبی نیست. مثل یک موجود بیگانه است در مجموعه پیکره انسانی. اسلام این طور خواسته که خانواده، سلول حقیقی مجموعه‌ی پیکره‌ی جامعه باشد نه فرد تنها.

بدون تردید ازدواج بزرگ‌ترین و مهم‌ترین حادثه زندگی هر انسانی است، که موفقیت یا شکست در آن، برای هر یک از زوجین سرنوشت‌ساز خواهد بود. بنابراین بر هر دختر و پسری لازم است که قبل از ازدواج در مورد انتخاب همسر اطلاعات کافی به دست آورند، سپس اقدام نمایند.

این مرحله‌ی مهمّ زندگی انسان، به گونه‌ای خطیر و ارزشمند است که موفقیت و شکست در دیگر مراحل  زندگی را در پی دارد. هر چه متولّیان فرهنگی و مسئولان تعلیم و تربیت به آموزش‌های مرتبط به این موضوع بیشتر اهتمام ورزند، جوانان عزیز کشورمان از زندگی شیرین‌تری برخوردار خواهند شد. آموزش درس‌های زندگی‌ساز اهل بیت(علیهم السلام) در این زمینه، بسیاری از آسیب‌های اخلاقی و اجتماعی امروز جامعه‌ی ما را برطرف خواهد کرد.

 

 

بنابراین در این مبحث بر آن شدیم که پیرامون موضوع ازدواج و اهمیت آن به بحث و گفتگو بپردازیم.

 

شما کاربران گرامی می‌توانید با پاسخ دادن به سؤالات زیر ما را همراهی بفرمایید:

1- مهم‌ترین هدف ازدواج چیست؟

2- به نظر شما، سنّ ازدواج برای پسر و دختر چه زمانی است؟ دین مبین اسلام در این خصوص چه نظری دارد؟

3- اگر ازدواج طبق معیارهای صحیح انجام گیرد، چه فواید و منافعی دارد؟

4- مشکلات و موانعی که باعث تأخیر در اقدام به ازدواج می‌شود، کدامند؟ چه راه‌حل‌هایی را پیشنهاد می‌دهید؟

 

هم‌چنین می‌توانید در جهت تکمیل شدن بحث و رسیدن به یک اجماع کلّی، در خصوص موضوعات زیر به جمع‌آوری مطالبی گویا و مختصر اقدام نمایید:

1- آنچه که جوانان مجرّد تا قبل از ازدواج باید رعایت کنند،

2- جوان و همسرگزینی،

3- ویژگی‌های ازدواج موفّق،

4- صفات همسر خوب،

5- تقوا؛ رمز مانایی خانواده.

 

بدانید که ناز همسرتان از سر نیاز به محبّت شماست. و بدون تردید شما نیز از ناز او بی‌نیاز نیستید. خریدار نازش باشید و نیاز یکدیگر را برطرف کنید.

 

از توجّه و هم‌یاری شما عزیزان کمال تشکّر را دارم و موفقیت و عاقبت به خیریتان را از خداوند مهربان خواستارم.

 

 

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

پنج شنبه 1 اسفند 1392  9:13 PM
تشکرات از این پست
09303495228 zahra7720 ravabet_rasekhoon farshon yarabyarabyarab mohammadhoseinshokri xplod2012 ho3rian widwodwid nargesi haj114
seyedkomeilhosseini
seyedkomeilhosseini
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 254
محل سکونت : گلستان

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

بسم الله الرحمن الرحیم پاسخ به سوال 1 .الف: هدف از ادواج رسیدن به آرامش درونی و تکامل است

1 ب  به نظر بنده سن مناسب برای ازدواج آقایون حدود 21-24 میباشد و به تبع آن برای خانم ها زیر 19-20 سال .

1ج: اگر طبق معیار های صحیح انجام بگیرد اولین و مهمترین فایده آن اینست که به دستور شرع مقدس عمل شده و در سایه سار آن مافع بیشماری از جمله آرامش و هدفمند شدن زندگی .سلامت و طراوت روح و جسم و بسیاری فواید دیگر را برای زوجین در پی دارد

1د:مشکلات و موانعِ زیادی در این مسیر است آفت هم زیاد است .برخی را میتوان به این گونه بیان نمود :تقریبا اجباری شدن گذراندن دوره کارشناسی و بعد از آن خدمت سربازی و بعد از آن یافتن کار که حدود 6-8سال بعد از اتمام دوره دبیرستان است یعنی حداقل حدودا24 سال برای آقایان که این وحشتناک است از طرف دیگر مشکلی که هست مسئله چشم و هم چشمی  و  این جور کارهای پست است که جادارد این شعر را بیان کنم

"" خلق را تقلیدشان برباد داد   ای دوصد لعنت بر این تقلید باد""واقعا .

پنج شنبه 1 اسفند 1392  10:06 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 09303495228
seyedkomeilhosseini
seyedkomeilhosseini
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 254
محل سکونت : گلستان

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

پاسخ به مبحث دوم.

در مورد اول که پرسیده شده آنچه که جوانان مجرد باید رعایت کنند:به نظر من باید مراقب چشمانشان باشند تا هر چیزی را نبیند

2: جوان و همسر گزینی: با چشم باز و بدون توهم و توقع ازدواج کند . فکر 20 سال بعد را کند که خانم نه جمالش آنچنانی که بوده هست و نه آن عطش کنونی را دارند

3:ویژگی های ازدواج موقت:زندگی اینطور نیست که در همه اوقات همه چیز به طور ایده آل باشد .نه.بلکه باید با ناهنجاریها(از همه رقم)جنگید و در همه حال با هم بود نه اینکه در مقابل هم .

4:صفات همسر خوب : اول اینکه "متقی" باشد . دارای اخلاق خوش و حسنه باشد.اهل امانتداری باشد چرا که مرد که زحمت میکشد و خرجی به خانه که میآورد اگر زن ولخرج باشد و به فکر جیب همسرش نباشد آن زندگی از لحاظ مادی پیشرفتی نخواهد کرد حالا بحث اسرافش بماند . انجام واجبات را برخود واجب و مشتاق آن و بر ترک محرمات همت کند در مراحل بعد  نوبت به سلامتی جسمی و زیبایی و ثروت پدری میرسد

پنج شنبه 1 اسفند 1392  10:22 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 09303495228
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

مقدمه
ازدواج از نیازهای بنیادین بشر است که تکامل و رشد مادی و معنوی انسان را به همراه دارد. «آرامش و نشاط» و «محبت و رحمت» انسان در سایه ازدواج به کمال خود می رسد. انسان اگر هر آنچه را می خواهد در اختیار داشته باشد اما آرامش نداشته باشد زندگی برای او رنج آور خواهد بود. زندگی قرین با آرامش اهمیت بسیاری دارد تا جایی که خدا وقتی می خواهد یکی از مهمترین نشانه های خود را بیان کند به ازدواج اشاره می کند و می فرماید: « وَ مِن ءَایتِهِ اَن خَلَقَ لَکم مِن اَنفُسِکم اَزواجاً لِتَسکُنُوا الَیهَا و جَعَلَ بَینَکم مودهً و رحمهً اِنَّ فیِ ذَلِکَ لَاَیَتٍ لِقَومٍ یَتَفَکَّرون» و از نشانه های او اینکه از[نوع] خودتان همسرانی برای شما آفرید تا بدان ها آرام گیرید، و میانتان دوستی و رحمت نهاد. آری، در این [نعمت] برای مردمی که می اندیشند قطعاً نشانه هایی است.

تمایل به ازدواج نیاز فطری است
دقت در جامعه های گذشته و گوناگون حکایت از این دارد که انسان در همه عصرها به ازدواج تمایل داشته و آرامش روح و جسم خویش را در آن جستجو می نموده است و بر همین اساس آداب و رسومی متناسب با فرهنگ خود برای آن وضع کرده که نشان از تقدیس مراسم ازدواج نزد انسان های نخستین تا انسان مدرن امروز دارد.
ازدواج تا آنجا اهمیت دارد که خدا پس از خلقت حضرت آدم و حوا آن را به ازدواج هم در می آورد ودر قرآن نیز وقتی سخن از نخستین خانواده است سکونت در بهشت را برای حضرت آدم به همراه حضرت حوا فراهم می کند و می فرماید: « وَ قُلْنا يا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَ زَوْجُكَ الْجَنَّةَ » وگفتم: «ای آدم، خود و همسرت در این باغ سکونت گیر»
کشش بین زن و مرد ریشه الهی دارد و بر همین اساس در میان دین مبین اسلام سفارش و تاکید به ازواج و نهی از انزوا و رهبانیت شده است و از ویژگی های پیامبران محبت ورزی نسبت به همسرانشان است.
البته برای این مهم ملاک و معیار وجود دارد که با رعایت آن زندگی مشترک صفا و صمیمیت می یابد. در عصر ما مراکز مشاوره قبل از ازدواج می کوشد تا این ملاک ها را به کسانی که قصد ازدواج دارند بیاموزد. چه نیکوست که انسان عاقل از این مراکز بهره مند شود و با آگاهی کامل دست به انتخاب همسر بزند.

امکان بروز اختلاف در خانواده
در مرحله بعد که ازدواج صورت پذیرفت بدیهی است که امکان بروز اختلاف وجود دارد چون زن و مرد هر دو انسان هستند بادیدگاه ها و سلیقه های ویژه خود و هرگاه هر دو بخواهند نظرشان را اجرا کنند اصطکاک به وجود خواهد آمد.این اختلاف نظر و سلیقه بین زن و شوهر یک پدیده طبیعی است و هنر یک زوج از زمانی به نمایش در می آید که اختلاف بین آنها به وجود آید. اینجاست که باید بکوشند بدون اینکه آسیبی به پیکره خانواده وارد شود اختلاف را رفع نمایند.
اگر همسران توجه به سرمایه عظیم مودت و رحمت، که خدا بین آنان قرار داده و نخستین هدیه الهی برای یک زوج است، داشته باشند به سادگی آن را از بین نمی برد و پیوسته برای حفظ آن تلاش می کنند و تا می توانند با رفتار و گفتار صحیح این پیوند عاطفی را تقویت می کنند.
این قبیل اختلاف ها گاهی به سبب عدم شناخت صحیح از زندگی و عدم تجربه است. اگر یک زوج از مهارت های زندگی مطلع باشند به سادگی می توانند مشکلاتشان را بر طرف کنند و زندگی لذت بخشی داشته باشند اما اگر این مهارت را نداشتند از کاه، کوه می سازند و مشکلات ساده را تبدیل به بحران می کنند و از کلاف سردرگمی که خودساخته اند سرگردان وپریشان می شوند.

راه حل های قرآنی برای رفع اختلاف
در قرآن برای رفع اختلاف بین زن و شوهر راه حل هایی ارائه شده است.که به ذکربرخی از موارد آن بسنده می کنیم. ریشه اختلاف بین همسران گاهی به نوع دیدگاه و مختصات فرهنگی هر کدام از آنان بر می گردد و گاهی نیز علت آن سهل انگاری در وظایف زناشویی است. البته انتظارات بیش از حد از طرف مقابل نیز گاهی مشکل می-آفریند. در مواردی که نوع بینش و تفاوت فرهنگ موجب بروز اختلاف شده مناسب ترین راه حل این است که همسران مختصات فکری و رفتاری همدیگر را در نظر بگیرند و انتظارات خود را با آن تطبیق دهند و آنگاه که اختلاف در اثر سهل انگاری در وظایف زناشویی است بهترین گزینه پس از یک تذکر غیر مستقیم گذشت می باشد. قرآن راه حل نخستین را صلح می داند به این معنا که همسران به گونه ای رفتار کنند تابین آنان آشتی برقرار شود. قطعاً کسی که درخانواده خویش بستر سازش را فراهم می کند علاوه بر اینکه آرامش را به خانواده خود برگردانده و اثر لذت بخشش را می چشد نزد پروردگار نیز جایگاه برتری می یابد.
هنگام بروز اختلاف ، همسران در مرحله نخست می بایست بکوشند خودشان اختلاف را بر طرف کنند و با گذشت آن را حل نمایند. آیه زیر شاره به این راه حل دارد.
«و اِنِ امَراَهٌ خَافَت مِن بَعلِهَا نُشُوزاً اَو اعراضاً فلاجُنَاحَ عَلَیهِمآ اَن یُصلِحا بَینَهُما صُلحاً و الصُّلحُ خَیرٌ و اُحضِرَتِ الانفُسُ الشُحَّ و اُن تُحسِنوا و تَتَّقُوا فانَّ اللهَ کانَ بِمَا تَعلمونَ خبیرا» و اگر زنی از شوهر خویش بیم ناسازگاری یارویگردانی داشته باشد، بر آن دو گناهی نیست که از راه صلح با یکدیگر به آشتی گرایند، که سازش بهتر است [ولی] بخل [و بی گذست بودن]، در نفوس، حضور [و غلبه]دارد؛ و اگر نیکی کنید و پرهیزگاری پیشه نمایید، قطعاً خدا به آنچه انجام می دهید آگاه است.
تاکید آیه بر روی صلح است تا جایی که سه مرتبه از آن بهره می-گیرد و نهایتاً می گوید «الصلحُ خیرٌ» یعنی صلح بهتر است.
اما اگر این کار از توان آنها خارج بود و نتوانستند بدون مداخله دیگران به سیر زندگی طبیعی ادامه دهند می بایست از مشاور کمک بگیرند. در قرآن و سخنان معصومین به نقش مشاور تاکید شده است.
در عصرکنونی مراکز مشاوره ازدواج این نقش را به عهده دارندو پسندیده است همسرانی که اختلاف در خانواده شان شدت گرفته از این مراکزه بهره بگیرند و با این اقدام عاقلانه اجازه ندهند اختلاف تبدیل به بحران شود و بنیان خانواده از بین برود.
انسان به کمک مشاور می تواند راه حل های مناسب را بیابد چون با مشورت از گنجینه عقل و دانایی دیگران بهره می گیرد. خانواده هایی که برای رفع مشکلات شان به بن بست رسیده اند و حاضر نیستند از مشاور کمک بگیرند درهای نجات را بر روری خود می بندند و باید بدانند هیچ کس از مشورت پشیمان نمی شود.
یک خانواده اگر پس از بهره گیری از مشاور نتوانست به مسیر متعادل خود برگردد، می بایست به حاکم مراجعه کند.در این مرحله حاکم تلاش می کند بدون اینکه خدشه ای به بنیان خانواده برسد مشکلات زوجین رابرطرف کند.او تشخیص میدهد کدام یک از طرفین به وظایفش پایبند نیست ؛سپس فرد خطاکار را ملزم به پذیرش تکالیفش می نماید.در اینجا حاکم بر خلاف مشاور قدرت اجرایی دارد ومی تواند با خطاکار برخورد قانونی کند.
در عصر کنونی این وظیفه به دادگاه های حل اختلاف محول شده . امااز آنجا که زمان نزول قرآن جامعه عرب نسبت به جوانع کنونی گسترش کمتری داشت و نوع اختلافات مردم به دست بزرگ قوم یا قبیله برطرف می شود، قرآن پیشنهاد می کند فردی از وابستگان زن وفرد دیگری از بستگان شوهر مشکلات خانواده را بررسی کنند و بکوشند تا زندگی زناشویی آنان به حالت تعادل برگردد.وآیه زیر اشاره به مشاور خانواده دارد.
"و اِن خِفتُم شِقاقَ بَینهما فَابعَثواحَکماً مِن اَهلِه و حَکما مِن اَهلِها اِن یُریدا اِصلحاً بُوَفق اللهُ بَینَهما اِنَّ اللهَ کانَ علیماً خبیراً." "واگر از جدایی میان آن دو [:زن وشوهر] بیم دارید پس داوری از خانواده آن [شوهر] و داروی از خانواده آن [زن] تعیین کنید. اگر سر سازگاری دارند، خدا میان آن دو سازگاری خواهد داد. آری خدا دانای آگاه است."

طلاق آخرین راه حل نه نخستین گزینه
راه حل پایانی طلاق است . زندگی که در آن آرامش نباشد با فلسفه تشکیل آن تضاد دارد و اگر تلاش همسران برای رفع بحران به نتیجه نرسید. طلاق آخرین گزینه است.
در این مورد نیز در قرآن سلسه مراتب رعایت شده است تا اگر باز هم امکان سازش بود به جدایی منجر نگردد. بسیاری از موارد طلاق بر اساس تصمیمات شتابزده می باشد به همین جهت سفارش شده که زن مطلقه تا پایان عده در منزل مشترک بین او و همسرش زندگی کند تا اگر تصمیم بر اساس احساسات صورت پذیرفته پس از کنار رفتن احساسات هیجانی و حضور عقل از تصمیم خود برگردند و سعی در رفع مشکل از طریق دیگری بنمایند.
نگاه به طلاق در جامعه های مختلف متفاوت است و دارای سابقه ای بسیار آشفته و پریشان است واقعه طلاق مانند هر پدیده اجتماعی دیگر اگر جایگاه مناسب خود را نیابد تعادل اجتماع را بر هم می-زند و بستر انحراف را فراهم می کند.
در جامعه عرب پیش از اسلام جدایی بین همسران مطرح بود ونیاز نبود اسلام آن را تاسیس کند بلکه کوشید اشتباهات آن سنت دیرینه را بکاهد و آن را اصلاح کند.
طلاق در فرهنگ اسلام به عنوان یک راه حل برای مشکلات زناشویی پذیرفته شده البته تنها راه حل و نخستین راه حل نیست بلکه گزینه آخر است و شرایط خاص خود را دارد. در روزگار ما آمار و ارقام طلاق متاسفانه حکایت از این دارد که طلاق راه حل نخستین شده و زوج ها گاهی آنچنان عجولانه آن را بر می گزینند که کسی توان مقابله با آن را ندارد.
تاسف بارتر اینکه گاهی پس از طلاق عداوت و کینه ها بر افروخته می شود و زوجین تمام تلاش خود را می کنند تا به همسر سابقشان ضربه برسانند و گاهی ابایی هم ندارند، که ضربه مالی و یا آبرویی و یا حتی جانی باشد.
نکته دیگر اینکه برخی افراد از طرف دیگر افراط می کنند و می-پندارند با لباس سفید عروسی باید بروند و با کفن سفید برگردند. بسوزند و بسازند چون در جامعه نوع نگاه به زن مطلقه و یا مردی که زن طلاق داده جالب نیست.

طلاق از دیدگاه اسلام
طلاق گرچه حلال است اما از دیدگاه الهی بسیار ناپسند است و نزد خدا هیچ چیز بدتر از خانه ای نیست که با جدایی ویران می شود. اما اگر قرار باشد زندگی پرتنش و شکننده باشد و راهی برای رفع بحران غیر از جدایی وجود نداشته باشد طلاق بهترین گزینه است. پیامبر اسلام می فرماید: «از کسانی که دعای آنان پذیرفته نمی شود مردی است که همسرش او را اذیت می کند و در توان دارد حقوق او را بپردازد و از او جدا شود ولی این کار را انجام نمی دهد. » بدیهی است چنین فردی از راهی که خدا برای او قرار داده استفاده نمی کند و خودش را محروم می نماید.
آیه زیر به راه حل سوم اشاره دارد:
"وَ إِذا طَلَّقْتُمُ النِّساءَ فَبَلَغْنَ أَجَلَهُنَّ فَأَمْسِكُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ أَوْ سَرِّحُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ وَ لا تُمْسِكُوهُنَّ ضِراراً لِتَعْتَدُوا وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ وَ لا تَتَّخِذُوا آياتِ اللَّهِ هُزُواً وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَ ما أَنْزَلَ عَلَيْكُمْ مِنَ الْكِتابِ وَ الْحِكْمَةِ يَعِظُكُمْ بِهِ وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْ‏ءٍ عَليمٌ."
"چون زنان را طلاق گفتيد، و به پايان عدّه خويش رسيدند، پس بخوبى نگاهشان داريد يا بخوبى آزادشان كنيد. و [لى‏] آنان را براى [آزار و] زيان رساندن [به ايشان‏] نگاه مداريد تا [به حقوقشان‏] تعدّى كنيد. و هر كس چنين كند، قطعاً بر خود ستم نموده است. و آيات خدا را به ريشخند مگيريد، و نعمت خدا را بر خود و آنچه را كه از كتاب و حكمت بر شما نازل كرده و به [وسيله‏] آن به شما اندرز مى‏دهد، به ياد آوريد و از خدا پروا داشته باشيد، و بدانيد كه خدا به هر چيزى داناست."
مآخذ :
1 ـ قرآن کریم، ترجمه از استاد محمد مهدی فولادوند.
2- حرعاملی، شیخ محمدبن حسن: وسائل الشیعه، بیروت، موسسه ال البیت، 11413هـ ،ج22.
3--طباطبایی، محمدحسین:المیزان، ترجمه سیدمحمدباقرموسوی، چاپخانه دفتر انتشارات اسلامی .
4- عابدینی ،احمد: تفسیر قرآن، لوح فشرده صوتی.
5-هاشمی رفسنجانی، اکبر: تفسیر راهنما، چاپ اول، تهران،مرکز فرهنگ و معارف قرآن

شنبه 3 اسفند 1392  11:56 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

 
مـوفـقـیت در ازدواج تنها در تامین مادیات خلاصه نمی شـود، بلکه باید برای رسیدن به آن تلاش کنیم. تحقیقات گویای این مـطــلب هستند که تمام افراد خانواده در یک زندگی مشترک سـالم، سـعـادتمـند و کامل از مزایای آن بهرمند خواهند شد.

در ایـن قسمت نتـیـجه تحقـیـقـاتی را كه در مورد داشتن یک ازدواج سالم به عمل آمده را از نظرتان می گذرانیم. هــمه ما می دانیم که خداوند به مزایای زندگی مشترک آگاه است و به همین دلیل بوده که زن ها و مردها را تشویق به ازدواج کرده و نتیجه این تحقیق چیزی جز سخنان خداوند نیست.

مزایای ازدواج برای کودکان و نوجوانان

تحقیقات نشان می دهد که کودکانی که در آغوش گرم خانواده بزرگ می شوند برتری های بیشتری نسبت به سایرین دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• احتمال ورود آنها به دانشگاه بالاتر است .
• از نظر آکادمیک بچه های موفق تری هستند .
• از نظر جسمی سالم تر هستند .
• از نظر عاطفی سالم تر هستند.
• احتمال خودکشی در آنها کمتر است .
• نا آرامیها و نا هنجاری های کمتری را در مدرسه از خود نشان می دهند .
• احتمال کمتری وجود دارد که قربانی سوء استفاده های جنسی شوند .
• کمتر از الکل و مواد مخدر استفاده می کنند .
• کمتر مرتکب جنایت می شوند .
• ارتباط بهتری با پدر و مادر خود دارند .
• وقتی ازدواج کردند احتمال طلاق کمتر است .
• پیش از ازدواج حامله نمی شوند و یا کسی را بارور نمی کنند .
• کمتر مبتلا به بیماری های جنسی می شوند .
• در زمان نوجوانی از نظر جنسی فعال نمی باشند .
• در فقر بزرگ نمی شوند .

مزایای ازدواج سالم برای خانم ها

تحقیقات نشان می دهد که خانم هایی که در یک ازدواج سالم هستند نسبت به خانم هایی که در ازدواج های نا موفق هستند، مزایای بیشتری دارند؛ از جمله:
• از ارتباط خود راضی تر هستند .
• از نظر احساسی سالم تر هستند .
• از نظر مالی غنی تر هستند .
• کمتر قربانی خشونت، سوء استفاده های جنسی و یا سایر جرم ها میشوند .
• تلاش کمتری برای خودکشی انجام می دهند .
• از الکل و مواد مخدر استفاده نمی کنند .
• کمتر دچار بیمارهای آمیزشی می شوند .
• زیر خط فقر به سر نمی برند .
• با فرزندان خود ارتباط بهتری برقرار می کنند .
• از نظر جسمانی سالم تر هستند .

مزایای ازدواج سالم برای مردها

تحقیقیات مزایای بسیار زیادی را در مورد مردانی که در یک ازدواج سالم هستند نسبت به سایر آقایون پیدا کرده است. به نمونه های زیر توجه کنید:
• عمر طولانی تر .
• سلامت جسمانی .
• تامین مالی .
• اشتغال بلند مدت .
• دستمزد بالاتر .
• ریسک کمتر در روی آوردن به مواد مخدر و مشروبات الکلی .
• داشتن ارتباط بهتر با فرزندان .
• داشتن ارتباط جنسی رضایت بخش تر .
• احتمال کمتر در ارتکاب به جرم و جنایت .
• احتمال کمتر در ابتلا به بیماری های آمیزشی .
• احتمال کمتر در خودکشی .

مزایای ازدواج سالم برای اجتماع

زمانی که در جامعه درصد افرادی که در یک ازدواج سالم هستند بیشتر شود مزایای بی شماری نیز به همراه آن به اجتماع وارد می شود. موارد زیر از نمونه های آن می باشد:
• داشتن شهروندان سالم از نظر فیزیکی .
• دارا بودن شهروندان سالم از نظر احساسی .
• بالا رفتن درصد افراد تحصیلکرده .
• کاهش خشونت های خانوادگی .
• کاهش آمار جرم و جنایت .
• کاهش حاملگی در نوجوانان .
• کاهش میزان ارتکاب به جرم در جوانان و نوجوانان .
• بالا رفتن میزان مالکیت ملکی .
• کاهش میزان مهاجرت .
• افزایش ارزش دارایی های افراد .
• کاهش نیاز به خدمات مشاوره خانوادگی
شنبه 3 اسفند 1392  11:57 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
lindhfvhidld
lindhfvhidld
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 3872
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

مناسبترين زمان براي ازدواج دختران و پسران چه سني مي باشد؟

زمان ازدواج هنگامي است كه انسان به بلوغ جنسي وبلوغ عقلي به حد كمال مطلوب آن برسد (منظور از كمال، رسيدن به بالاترين حد ممكن نيست بلكه منظور رسيدن به حد معمول ومتعارف مي باشد . 
بلوغ جنسي، يك پديده طبيعي است كه زمان آن در همه كس و همه جا يكسان نيست. از مطالعه حالات انسانها در نقاط مختلف جهان، اين حقيقت به دست مي‏آيد كه معمولاً دختران و پسراني كه در نقاط گرمسير زندگي مي‏كنند و با شرايط رشد و نمو آن مناطق پرورش مي‏يابند، زودتر از جواناني كه در نقاط سردسير زندگي مي‏كنند به حد بلوغ مي‏رسند.مطالعه تاريخ زندگي اعراب در عربستان كه يك منطقه گرم و سوزان مي‏باشد مي‏تواند شاهدي بر اين واقعيت باشد.البته براي استقلال در امر ازدواج، تنها رسيدن به سن بلوغ جنسي كافي نيست، بلكه علاوه بر آن، دختر و پسر بايد به بلوغ عقلي و فكري نيز رسيده باشند و به تعبيري ديگر «رشيد» باشند، يعني بتوانند مصلحت خود را تشخيص دهند تا اراده آنان در امر ازدواج، يك ركن اساسي به شمار آيد.معناي رشد انسان همانند ساير موجودات زنده، پيوسته در حال تغيير است و اين تغيير طبيعي و همگاني به صورت افزايش در قد، وزن و پيدايش عادتها و مهارتها و بطور كلي تغيير در رفتار در جنبه‏هاي اجتماعي، اقتصادي و عاطفي، به تدريج ظاهر مي‏شود و اين همان چيزي است كه در روانشناسي رشد مورد بحث و گفتگو قرار مي‏گيرد.رشد عبارت است از دقت و زيركي و مواظبت براي سود بردن در معاملات و حفظ و نگهداري مال از اتلاف و صرف كردن آن در مواردي كه عقلا به كار مي‏برند.رشد، توانايي و قدرت فكري فرد در امور اقتصادي و اجتماعي است. بنابراين، رشد در مورد ازدواج يعني شايستگي و لياقت اداره ي زندگي؛ چنان كه شهيد مطهري در اين خصوص مي فرمايد:
  منظور (از رشد در مورد ازدواج) تنها رشد جسماني نيست، منظور اين است كه رشد فكري و روحي داشته باشند، يعني بفهمند كه ازدواج يعني چه؟ تشكيل كانون خانوادگي يعني چه؟ عاقبت اين بله گفتن چيست؟ بايد بفهمد اين بله كه مي گويد، چه تعهدهايي و چه مسئوليت هايي به عهده ي او مي گذارد و بايد از انجام اين مسئوليتها بر آيد. (1)
با اين بيان مي‏توان رشد در دختران را اينگونه معنا كرد:«توان در اداره زندگي و تربيت فرزند و قبول مسؤوليت مادري و حسن روابط اجتماعي.»بنابر اين ممكن است كودكي به سن بلوغ رسيده باشد و نسبت به تكاليف عبادي مثل نماز و روزه، مسؤول باشد، ولي توان انجام فعاليتهاي اقتصادي و اجتماعي را نداشته باشد. در اين صورت چنين فردي «بالغ» هست ولي رشيد نيست.سن آماده شدن يك دختر براي ازدواج، بستگي به درك عقلي و بلوغ رواني او دارد؛ امكان دارد دختري در سن چهارده سالگي و حتي كمتر قوه درك و مسؤوليت پذيري خانوادگي را داشته باشد و بتواند خانواده‏اي را اداره كند و فرزندان خوبي تربيت كند اما، يك زن سي ساله از اداره خانه و دركمسؤوليت بازماند. پس آنچه كه در ازدواج مطرح است، آمادگي دختر و پسر است، 
رسول خدا(ص) مي‏فرمايد:دختران باكره مانند ميوه‏هاي روي درختانند اگر بموقع چيده نشوند، اشعه آفتاب آنها را فاسد مي‏كند و وزش باد آنها را پراكنده مي‏سازد؛ همچنين دختران وقتي به حدّ بلوغ رسيدند و مانند زنان، در خويشتن تمايل جنسي احساس كردند، دارويي جز ازدواج ندارند و اگر همسر نگيرند، از فساد ايمن نيستند، چرا كه بشرند و بشر از خطا و لغزش مصون نيست.»(2) 
سن آماده شدن يك دختر براي ازدواج، بستگي به درك عقلي و بلوغ رواني او دارد.در اين حديث، حضرت(ص) تشبيه بسيار لطيف و دقيقي فرموده است. همانطور كه ميوه نه در زماني كه كال و نارس است، بايد چيده شود و نه زماني كه بپوسد و فاسد شود، دختري كه نتواند شوهر را درك كند و از وظايف همسرداري عاجز باشد و نتواند قبول مسؤوليت كند، ميوه كال و نارسي است كه هنوز بايد روي درخت (خانه پدر) بماند تا گذشت زمان او را رسيده و شيرين كند و باز اگر دختري نشاط و طراوت جواني را از دست بدهد و ازدواج نكند، در حقيقت همان ميوه روي درخت مانده‏اي است كه هر چه بيشتر بماند بر افسردگي و پژمردگيش افزوده مي‏شود.(3)
با توجه به اين كه رشد فكري و عقلي در افراد متفاوت است اسلام حد و سن معيني براي ازدواج مشخص نكرده و آن را در اختيار خود زوجين و اولياي آنها قرار داده است و هر كدام از كارشناسان امور خانواده نيز به نظر خود سني تقريبي را براي ازدواج بيان كرده اند بعضي سن 16 سال را براي دختران و 19 سال را براي پسران مناسب دانسته اند(4) بعضي ديگر مناسب ترين فصل ازدواج را براي پسران 18 الي 23سالگي و براي دختران 16 الي 20 سالگي بيان كرده اند .(5) با توجه به توضيحات مذكور تشخيص زمان مناسب براي ازدواج بر عهده خود اشخاص است اما در عين حال بايد توجه داشت كه به بهانه عدم آمادگي ، زمان ازدواج به تاخير نيفتد چرا كه پيامدهاي ناگواري در پي دارد .

پي نوشت:
1- مرتضي مطهري، امدادهاي غيبي در زندگي بشر به ضميمه ي چهار مقاله ي ديگر، (انتشارات صدرا، بي تا)، ص 153و 154
2 ـ وسايل الشيعه، ج14 ص39
3 ـ. بهشت خانواده، سيد جواد مصطفوي، ج2 ص52.
4- جوانان و انتخاب همسر ، علي اكبر مظاهري 
5- راهنماي ازدواج ، امير ملك محمودي
 

 

 

شنبه 3 اسفند 1392  12:07 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
lindhfvhidld
lindhfvhidld
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 3872
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

فواید ازدواج کردن
مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج
 
 
 
فواید ازدواج کردن
 
 
ازدواج، این پیمانی که با رضایت زن و مرد، بر اساس اراده آنها بسته می شود، دارای آثاری شگفت انگیزی است.
 
ازدواج قرارداری رسمی برای پذیش یک تعهد دو طرفه به منظور تشکیل زندگی مشترک است تا زوج ها در سایه آن، در خط سیر جدیدی از زندگی قرار گیرند. این پیمان که با رضایت زن و مرد، و بر اساس اراده آنها بسته می شود، دارای فواید بسیار شگفت انگیزی است که هنوز بسیاری از روانشناسان به دنبال کشف آثار آن می باشند.به نحوی که حتی دین اسلام آن قدر برای ازدواج اهمیت قائل است که پیامبرش می فرمایند: «نزد خداوند هیچ بنایی محبوب تر از خانه ای نیست که از طریق ازدواج آباد گردد.»اما ازدواج دارای چه فوایدی می باشد؟
 
ازدواج دارای هم فواید جسمانی است، هم روحی ـ روانی و هم اجتماعی. که به ترتیب آنها را شرح می دهم:
 
 
الف) فواید جسمانی
 
تاکنون به فواید پزشکی و جسمانی ازدواج فکر کرده اید؟ محققان دریافته اند که ایجاد رابطه جنسی از طریق ازدواج تأثیر مستقیمی بر سلامتی افراد دارد از جمله:
 
1. بهبود حس بویایی: در رابطه جنسی زن و مرد ازدواج کرده هورمونی به نام پرولاکتین در آنان افزایش می یابد که باعث بهبود حس بویایی در آنان می گردد.
 
2. کاهش بیماری های قلبی: داشتن رابطه جنسی مرد و زن ازدواج کرده باعث کاهش بیماری های قلبی به ویژه کاهش کلسترول می گردد.
 
3. کاهش وزن و تناسب اندام: رابطه جنسی یک نوع فعالیت بدنی است. داشتن رابطه جنسی سالم و مناسب زوج ها باعث می گردد. وزن زوجین کاهش یابد و از چاقی آنها و نامتناسب بودن اندامشان پرهیز شود.
 
4. استحکام عضلات و استخوان ها: داشتن رابطه جنسی زوج ها باعث افزایش هورمون تستوسترون و در نتیجه محکمتر شدن عضلات و استخوان ها ی آنان می گردد.
 
5. بالا رفتن مقاومت بدن در مقابل درد: در رابطه جنسی زوجین، هورمون اِکسی توسین به مقدار زیادی ترشح می شود و این هورمون باعث ترشح اَندروفین یعنی هورمون ضد درد طبیعی بدن گردیده و بدن را درمقابل درد مقاوم می سازد.
 
6. سلامت پروستات: رابطه جنسی زوج ها باعث می گردد از سرطان پروستات در مردان جلوگیری شود.
 
7. افزایش جریان خون: رابطه جنسی زوج ها باعث افزایش خون به مغز و اعضای دیگر بدن می شود. بنابراین، اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به بافت های بدن می رسد.
 
 
ب) فواید روحی ـ روانی ازدواج
 
ازدواج علاوه بر فواید جسمی، دارای فواید روحی ـ روانی نیز هست. چرا که ازدواج فقط به خاطر روابط جنسی نیست بلکه می توان گفت بیشتر به علت روابط روحی و روانی است که ماندگار می ماند:
 
1. آرامش: انسان موجودی است که نیازمند آرامش و آسودگی است. او این آرامش و آسودگی را به علت این که فطرتاً موجودی است اجتماعی به وسیله دیگران به دست می آورد. بهترین فردی می توانند انسان را به آرامش برساند همسر اوست. زیرا محبت ودوستی زوجین به علت اتحادشان، دائمی و نامحدود است که باعث می شود آنها در کنار هم احساس آرامش و امنیت کنند.
 
2. دوستی و محبت و عشق: انسان در هر مرحله از حیات خویش به محبت و مهر دیگران نیازمند است. هم چنین نیاز دارد که به دیگران مهر بورزد. دریافت کامل ترین و دائمی ترین نوع محبت، دوستی و عشق با ازدواج صورت می گیرد. زیرا انسان هر قدر در محیطی سرشار از محبت بزرگ شده باشد باز در جوانی نیاز به وجود کسی دارد تا با او راحت تر باشد و حرف های دلش را بزند، محبتش را عرضه کند و مورد پذیرش آغوش باز او قرار گیرد.
 
3. مسئولیت پذیری: مسئولیت پذیری در مقابل دیگران که باعث رشد اجتماعی شده و شخصیت فرد را به پختگی می رساند، از مزایای ازدواج کردن است. این تأثیر را در هیچ عمل و رفتار فردی و اجتماعی دیگر نمی توان یافت. ازدواج انسان را از مدار خودبینی به مدار دیگربینی ارتقاء می دهد.
 
4. تکامل: تکامل به چگونگی فرآیند شکل گیری و رشد انسان ها در تمام ابعاد زندگی گفته می شود. انسان از طریق ازدواج می تواند به رشد برسد. به عبارتی، زمانی که مرد و زن با یکدیگر ازدواج نموده اند، کامل می شوند. زیرا آنها برای رهایی از رنج و تنهایی، رسیدن به کمال، پختگی و رشد، رنگ دادن به زندگی و حضور فعالتر در جامعه انسانی نیازمند پیوستن به یکدیگر هستند. از این طریق است مرد کاملاً مرد و زن کاملاً زن می شود.
 
 
ج) فواید اجتماعی آن
 
ازدواج کردن برای جامعه دارای پیامدهای مثبت و دستاوردهای عالی است از جمله:
 
1. تداوم نسل: یکی از ثمرات بزرگ ازدواج، به وجود آمدن فرزند و بقای نسل آدمی است. جامعه ای که نسل خود را افزایش و حفظ کند می توان فرهنگ و بینش خود را نگهدارد و آن را گسترش دهد. از دیدگاه اسلام بقای نسل بشر باعث سهیم شدن آن در رسیدن به تکامل انسان و استواری اسلام می گردد.
 
2.تشکیل خانواده: از طریق ازدواج زن و مرد، خانواده به کانون محبت و رشد انسان ها تبدیل می شود. خانواده تنها کانونی مطمئن و کاملی است که در آن به نیازهای روحی، روانی، جسمی و ... افراد کاملاً توجه می شود. نبودن کانون خانواده که از اساسی ترین اهداف ازدواج است، باعث می گردد انسان به اهداف دیگری نرسد یا ناقص برسد.
 
3. حفظ عفت و حیای فردی ـ اجتماعی: عفت و حیات از جمله صفات برجسته انسانی هستند. یکی از راه های تکمیل این صفت، ازدواج است. ازدواج ا نسان را از رفتارهای نادرست و خلاف فطرت او دور کردن و از او در قبال آنها محافظت می کند.
 
 
د) فواید دینی
 
ازدواج نمودن علاوه بر سه فواید مذکور، دارای فواید دینی و ارزشی نیز می باشد از جمله:
 
1. تکمیل دین و فرد: جوانی اوج نشاط و توانایی فرد است. این توانمندی ها می توانند او را به مسیر موفقیت و دوری از انحرافات بکشاند. از دیدگاه اسلام ازدواج کردن باعث می گردد جوان دین و توانمندی هایش را حفظ کند. و آنها را رشد دهد.
 
2. افزایش دین: ازدواج کردن باعث می گردد جوان ایمانش را افزایش یابد.
 
3. تعاون در اطاعت: از دیدگاه اسلام، یک انسان مؤمن در صورتی که همسر مؤمن داشته باشد می تواند در شیوه های انجام وظایف دینی اش از تشویق ها، راهنمایی ها و کمک های او بهره مند گردد.
 
4. جلب رضایت الهی و بهره مندی از پاداش اخروی: از دیدگاه اسلام ارزش ازدواج به اندازه ای است که باعث جلب رضایت خداوند و کسب پاداش اخروی می گردد زیرا عبادت انسان متأهل اجری فراتر از اجر انسان مجرد دارد.
 
5. زیاد شدن روزی و بهبود وضع اقتصادی: از دیدگاه دین اسلام ازدواج کردن باعث می شود خداوند روزی زن و شوهر را افزایش دهد و آن را از کرم خود غنی کند. به همین علت خطاب به جوانان می فرماید: «هر کس ازدواج را از ترس فقر و تنگدستی ترک کند به خدا سوءظن برده است»، زیرا خداوند می فرمایند: «اگر (زن و شوهر) فقیر باشند، خدا هر کدام را از کرم خود بی نیاز می کند.» بنابراین، ازدواج فواید بسیاری برای ما دارد. اما این فواید در سایه یک ازدواج موفق و سالم به دست می آید. و داشتن ازدواج سالم و موفق در گرو انتخاب همسر مناسب و درست طی کردن مراحل ازدواج است.
 

 

 

شنبه 3 اسفند 1392  12:12 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1392 
تعداد پست ها : 3243
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

 

مهم ترین ملاک های ازدواج موفق - آکا,ازدواج, ازدواج موفق

مهم ترین ملاک های ازدواج موفق

افراد باید مجموعه عوامل گوناگون موثر بر انتخاب خود را اولویت بندی کنند و با این اعتقاد که هیچ کسی کامل نیست به نوعی مصالحه دست بزنند.

 

هر اندازه دختر و پسر از نظر ویژگی های گوناگون نزدیکتر باشند ترکیب آن دو در زندگی زناشویی استوارتر و عمیق تر خواهد بود. این مجموعه ویژگی ها در منابع اسلامی با عنوان کفویت عنوان شده است که در ابعاد گوناگونی چون: سن، وضعیت روانی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و تحصیلی قابل بررسی است.
 
به طور خلاصه ملاک های ازدواج که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از :
1 - ایمان و دینداری
 پایبندی به ارزش های دینی بدون شک یکی از عوامل خوشبختی در زندگی زناشویی است.

2 - اصالت خانوادگی:
شناخت خصوصیات و وضعیت تربیتی فرهنگی خانواده همسر آینده، در ایجاد تفاهم بین دختر و پسر در زندگی زناشویی نقش اساسی ایفا می کند. این مساله باعث می شود بتوانید سازگاری بهتری با همدیگر پیدا کنید.

3 - سن
تناسب سنی بین زن و مرد، تشابه نیازها و علایق، توقعات و انتظارات را تا حدودی به دنبال دارد. کارشناسان خانواده، حدود 2 تا 6 سال اختلاف سن بین زن و مرد را توصیه می نمایند.

4 - تحصیلات
تشابه تحصیلی نیز در ایجاد تفاهم بین زن و مرد عامل مهمی است. و کسب علم و دانش به خودی خود یک مزیت و ارزش است و در رشد و تعالی فکری افراد نقش بسزایی دارد.

5 - وضعیت اجتماعی- اقتصادی خانواده
 تشابه های خانواده های دختر و پسر از نظر وضعیت اجتماعی و اقتصادی یک اصل مهم در ایجاد تفاهم های بعدی بین زن و مرد است. به این ترتیب هیچ کس نسبت به دیگری احساس برتری نمی کند و پذیرش بهتری نسبت به همدیگر خواهند داشت.

6- زمینه های فرهنگی
 ارزش های فردی و اجتماعی، آداب و رسوم، رفتار و سلوک، حتی آداب لباس پوشیدن و غذا خوردن زن و مرد می تواند زمینه های همدلی بیشتر را بین آن دو پدید آورد. به همین جهت شناخت زن و مرد از فرهنگ و واقعیت های ارزش فرهنگی همسر آینده، از اهمیت بسیاری برخوردار است.
نکته ای که یادآوری آن در این قسمت ضروری به نظر می رسد اینکه ملاک های فوق هیچ یک به تنهایی نمی تواند عامل موفقیت در زندگی زناشویی باشد. افراد باید مجموعه عوامل گوناگون موثر بر انتخاب خود را اولویت بندی کنند و با این اعتقاد که هیچ کسی کامل نیست به نوعی مصالحه دست بزنند.
 
رمز ازدواج موفق
ازدواج یک پدیده اجتماعی است. بدون تردید انتخاب همسر یکی از مهمترین تصمیم ها در طول زندگی ماست و در حقیقت همه هیجانات، تولید مثل، تربیت نسل آینده، درآمد، مسئولیت، تامین نیازها و چالش های آینده زندگی ما به آن بستگی دارد.
زن و مرد به عنوان مکمل یکدیگر بسیاری از نیازهای روانی- اجتماعی هم را برآورده می کنند. و سه دلیل عشق، مصاحبت و دستیابی به انتظارات و توقعات برای ازدواج مطرح است و توجه به این نکته که هر اندازه انتظارات و توقعات دختر و پسر قبل از ازدواج و در زندگی زناشویی واقع بینانه تر باشد، زندگی زناشویی موفقیت آمیزتر خواهد بود.
 
ملاک های ازدواج های موفق یا خوشبخت را می توان چنین خلاصه کرد :
1 - برخورداری از علاقه های مشترک

2 - داشتن فعالیت های مشترک یا سرگرمی های مشترک
 
3 - اظهار محبت نسبت به همدیگر
 
4 - اعتماد داشتن به یکدیگر
 
5 - رد نکردن یا کمتر رد کردن انتخاب همدیگر
 
6 - موفقیت در روابط جنسی
 
7 - داشتن زمینه های خانوادگی همسان
 
8 - احترام به عقاید و دوستان و آشنایان همدیگر
 
 
یک نکته مهم :
هرکس طبیعتا مایل است همسری برگزیند که بیشتر همسان او باشد تا ناهمسان با او. همسانی دو فرد نه تنها آنها را به سوی یکدیگر جلب و جذب می کند، بلکه پیوند و وصلت ایشان را استوارتر می سازد. هر اندازه فرد با همسر خود وجود اشتراک فرهنگی بیشتری داشته باشد، برای سازگاری با او آماده تر است و با اختلافات کمتری مواجه می شود.
هر چقدر در انتخاب همسری با مشابهات بیشتر ذاتی و اکتسابی تلاش کنیم ولی بازهم زن و مرد تفاوت های بسیار چشمگیری با یکدیگر خواهند داشت که باید یاد بگیرند با این تفاوت ها زندگی کنند و ثمره این زندگی یک ازدواج شاد و رضایت بخش باشد.
همچنین پژوهش ها نشان می دهد که تا حدود زیادی خوشبختی و بدبختی زن و مرد را از ابتدای زندگی می توان پیشگویی کرد و به بیان دیگر بسیاری از مشکلات آن ها قابل پیشگیری خواهد بود. به همین جهت امروز، آموزش پیش از ازدواج زوجهای جوان یک ضرورت مسلم تلقی می شود. هر اندازه دختر و پسر اطلاعات بیشتری در جهت شناخت خود و همسر آینده شان داشته باشند و ملاک های عقول تری را برای انتخاب همسر در نظر بگیرند، در زندگی زناشویی خود با مشکلات و ناسازگاری های کمتری مواجه خواهند بود.

شنبه 3 اسفند 1392  12:28 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
seyedkomeilhosseini
seyedkomeilhosseini
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 254
محل سکونت : گلستان

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

  سلام

خیلی ببخشید  میشه اینو کمی گسترده تر توضیح بدید؟

• زیر خط فقر به سر نمی برند .!!!!!!

کدوم خط؟اگه منظورتون اون خط فقریه که همه ازش مینالند و زیر خط مرغ و تخم مرغ مینامندش  باید به عرضتون برسونم که با این متن نسنجیدتون به یک جامعه بزرگ بی احترامی کردید  چرا که با این گرانی ها 80-90درصد مردم زیر اون خطه هستند

لذا خواهش میکنم در هنگامی که متنی رو جایی میذارید در محتوای اون دقت کافی رو داشته باشید.

با تشکر

شنبه 3 اسفند 1392  1:05 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 43957
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

شما کاربران گرامی می‌توانید با پاسخ دادن به سؤالات زیر ما را همراهی بفرمایید:

1- مهم‌ترین هدف ازدواج چیست؟ هدف تشکیل خانواده وارتقاء انسان ورسیدن به کمال ورشد می باشد

2- به نظر شما، سنّ ازدواج برای پسر و دختر چه زمانی است؟ شرایط اجتماعی ورشدآن زمان انسانهاباجامعه فعلی متفاوت است امانظراسلام برای پسر18وبرای دختر14سال است.

دین مبین اسلام در این خصوص چه نظری دارد؟ موقعیکه به رشدوبلوغ جسمی رسید

3- اگر ازدواج طبق معیارهای صحیح انجام گیرد، چه فواید و منافعی دارد؟ باعث جلوگیری ازخیلی ازفسادهای اجتماعی خواهدشد.

4- مشکلات و موانعی که باعث تأخیر در اقدام به ازدواج می‌شود، کدامند؟ عدم اشتغال زایی، سطح توقع جنس مخالف، مسائل ومشکلات مالی

چه راه‌حل‌هایی را پیشنهاد می‌دهید؟ خانومهاکمی توقعاتشونوبیاورندپایین واین موضوع رودرنظرداشته باشندوبه والدینشون نگاهی بیاندازندکه آنهاچگونه تشکیل خانواده داده اندباوجودیکه مسائل اقتصادی هم داشتندوهرخونواده ای ازهمون ابتداصاحب همه چیزنبوده است.

 

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

شنبه 3 اسفند 1392  1:09 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
yarabyarabyarab
yarabyarabyarab
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 3539
محل سکونت : قزوین

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

 

 

1- مهم‌ترین هدف ازدواج چیست؟ هدف اصلی ازدواج احیا سنت پیغمبر وجهت تکمیل دین اسلام است .

2- به نظر شما، سنّ ازدواج برای پسر و دختر چه زمانی است؟ دین مبین اسلام در این خصوص چه نظری دارد؟چند نوع بلوغ داریم وقتی انسان به بلوغ فکری واجتماعی وجنسی وجسمی رسد وآمادگی برای تشکیل خانواده پیدا کرد ومسئولیت پذیر شد میتواند ازدواج کند .

3- اگر ازدواج طبق معیارهای صحیح انجام گیرد، چه فواید و منافعی دارد ازدواج جلوی خیلی از فسادهای فردی واجتماعی را میگیرد نیاز به جنس مخالف در نهاد انسان است وغریزه جنسی طبیعی است اما به طرز صحیح باید نیاز را برآورده کرد .

4- مشکلات و موانعی که باعث تأخیر در اقدام به ازدواج می‌شود، کدامند؟ چه راه‌حل‌هایی را پیشنهاد می‌دهید؟جوانان سخت میگیرند همسری هم کفو با شرایط زندگی ساده یک خانواده خوب واسلامی میشود .چرا چشم وهم چشمی چرا هزینه های گران همان یک شب یک شب را که جمع کنی کل عمر به اشتباه رفته ایم .از خواستگاری باید ساده گرفت تا مراسم عروسی ولیمه عروسی هم سنت است یا مختصر بر گزار شود ویا هزینه آن را خرج زندگی کنند .

 

 

منتظران مهدی آگاه باشید!  

 

 حسین را منتظرانش کشتند...

شنبه 3 اسفند 1392  1:31 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
onlygod260
onlygod260
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1392 
تعداد پست ها : 86
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

مشکلات و موانع ازدواج با راه حل ها                                                                        

 

مقدمه:                                                                                                                         

مسلمان بودن ما به صورت خود آگاه یا نا آگاهانه ؛ به دست مسائلی سپرده شده که از اسلام فاصله گرفته ایم . اسلام همان اسلام هست که پیامبر گرامی ما ، حضرت محمّد مصطفی (ص) برای ما از جانب حق آورده و در آن خِلَلی وجود ندارد و خِلَلی نخواهد پذیرفت . پس مشکل از به کارگیری و مسلمان بودن ما می باشد که آنچنان با سنّت اسلام و امامان خود فاصله گرفته ایم که تا اسم ازدواج را از زبانی کسی می شنویم ، کتابی قطور از مشکلات و موانع به تحریر در می آوریم !! این مسائل به آداب و رسوم جاهلی و نفس پرستی و دنیا پرستی ما آدمیان بر می گردد و نمی توان با مشکلات پشت پرده ی ازدواج و نیرنگ و دورویی آدمیان این روزگار ؛ منکر این حقیقت شد . حال در این مبحث به برخی از مشکلات رایج و معمول ازدواج اشاره ای مختصر خواهیم داشت و من بابِ آن نیز راه حل هایی کوتاه ذکر خواهیم کرد . 

 

مشکل مالی و اقتصادی                                                                                                     

عمده ترین و شایع ترین مشکلی که بر سر ازدواج وجود دارد را می توان مشکلات مالی دانست که با معضلات ساختگی جامعه و دور شدن از فطرت دینی و غرق شدن در مادیات ، عیش و نوش ، خوش گذارانی ، تجملات ، چشم تو هم چشمی ، کلاس اجتماعی ، خرج کردن های بعضاً واقعاً بی مورد و ... هر روز خود را در لباسی جدیدتر نشان می دهد .                                                                 

* راه حل :                                                                                                                    

اول ایجاد این باور که هر خانواده ای فرهنگ ، توان مالی ، سلیقه و آداب خاص خود را دارد و رکورد زنی در خرج کردن در چنین مراسم هایی با تشریفات بی معنا ؛ نه بر احترام می افزاید و نه شهرت به وجود می آورد . اگر هم به نظر برخی ها این مسائل را در  پی دارد ؛ خیالی واهی و تنگ نظرانه ای بیش نبوده و در مدت زمانی کوتاه از خاطر خواهد رفت و محو می شود .                                                         

دوم این که اگر خود را مسلمان می دانیم و به خداوند و وعده های او ایمان داریم ؛ باید این یقین نیز حاصل شود که خداوند و فرستادگان خاص او این وعده را داده اند که اگر در مجردی فقیر هستی ، با ازدواج غنی و بی نیاز خواهی شد . البته اینگونه استنباط نشود که در خانه باشی و خدواند بی نیازی را بر تو ارمغان آورد!! از تو حرکت ؛ از او برکت . منظور از این وعده ها یعنی گشایش و مدد الهی در بهتر پیش روی امورات و کسب روزی حلال . حال به چند نمونه توجه کنید :                                                                                                                                                                

سورة نور، آیه 32 : جوانان بدون همسر را همسر دهید ... اگر فقیر باشند ، خداوند ؛ با فضل و رحمت خود ، آنان را غنی و بی نیاز می کند... .            

در کتاب همان مأخذ ، ص 7 از پیامبر اکرم (ص) نقل شده که می فرماید :« همسر بگیرید که به یقین ، رزق شما را زیاد می کند» .                          

دیگر اطمینان و بد گمانی به این وعده ها به ایمان شخصی هر فرد بر می گردد!!                                                                                

و سوم این که اگر کمی از تجملات بکاهید و ساده زیستی و یا خرج کردن در توان هر دو خانواده ( نه یک جانبه ) را سر لوحه قرار دهید ؛ با وام های ازدواج و تسهیلاتی که برای ازدواج و مسکن و ... داده می شود می توان کمی نسبت به این مسئله خوش بینانه تر بود و روند مبارزه با بیکاری نیز که در حال رشد هست و این یعنی اُفُقی روشن برای کسی که می خواهد بنیان مقدس خانواده را پی گیری کند. این را هم فراموش نکنید که کسب و آبروی شخص متأهل از مجردی که به سن ازدواج رسیده ولی به این عمل مبادرت نکرده ؛ بسیار بیشتر خواهد بود . هم از بُعد اجتماعی و مزایا و تسهیلات ؛ هم از بُعد عبادی .                                                                                                                                                                          

سنگ اندازی خانواده ها و بستگان                                                                                        

 

هیچ پدر و مادری را نمی توان یافت که خواهان خوشبختی و عاقبت به خیری فرزندش نباشد . آن ها حتّی در بدترین شرایطی که فرزندان برایشان رقم می زنند نیز حرف هایی برخاسته از دل سر نمی دهند و ته دل آنان همیشه برای فرزندان می لرزد و به عشق آنان می تپید .                             

- مادر : پسرم ، من از وقتی که تو کوچک بودی آرزو داشتم که دکتر شوی!                                                                                                          

- پسر : آخه مامان ، من مهندسی الكترونيك دوست دارم!                                                                                                                                       

- مادر : یعنی می خواهی آرزوی دیرینه ی مادرت را بر آورده به خیر نکنی! مادری که عمری برایت زحمت کشید!                                                   

شاید داستانی آشنا باشد برای بسیاری از کسانی که در مرحله ی انتخاب رشته پا می نهند . نمونه های بسیاری از این داستان ها را نیز می توان زمانی مشاهده کرد که دختر و پسر پا به مرحله ی ازدواج می گذارند .                                                                                                                 

خواسته هایی بعضاً خودخواهانه و غیر معقولانه نیز بسیاری از جوانان ما را از ازدواج کردن فاصله داده و تا در مورد ازدواج نکردن از آن ها چیزی بپرسی ، آهی را از دل برآرند که آدم از اول تا آخر ماجرا را بخواند .                                                                                                                     

عروس من باید چشماش آبی باشه ، عروس من نباید قَدِش از 175 سانتیمتر کمتر باشه ، داماد من باید کسی باشه که مهندسی داشته باشه و ... که شاید برای شما خوانندگان بسیار طنزوار و مسخره باشد ، امّا چیزی هست که متأسفانه در بین خانواده ها دیده می شود و وجود دارد .               

* راه حل :                                                                                                                    

این مشکل از آن قبیل مشکلاتی هست که به دختر و یا پسری توصیه نمی کنم خودسرانه و بی پروا اقدام کنند . در این گونه مسائل اول باید دید که دختر و یا پسر چند سال در معرض این گونه حرف ها و فشارها قرار دارند! به تمام نوجوانانی که کمی با سن ازدواج فاصله دارند و یا این که فرصت دارند و این مورد را در خانواده خود می بیند پیشنهاد می دهم که این مسئله را با ما یا مشاورانی در میان بگذارید و یا با حرف زدن با یکی از بزرگان مورد احترام فامیل یا خانواده ، با قرار دادن واسطه این افکار و عقاید را اصلاح و از خانواده ها دور سازند . اما کسانی که در یک قدمی ازدواج هستند و این مشکل را دارند باید چه کنند ؟!!                                                                                                                   

همه ی شما عزیزان می دانید که حرف اگر برخاسته از منطق و ادب و نزاکت باشد ، هر چند اگر در بیان با واکنش همراه باشد ؛ اما با تأثیری که بر حافظه ی فرد می گذارد می تواند مقدمه ی انقلابی در فرد باشد تا با فکر کردن روی این گونه گفتارها ، به مصداق حرف طرف مقابل پی بَرد! پس اول شما می توانید با متأنت و احترام تام ؛ با خانواده و یا سنگ اندازهای خود به مباحثه پرداخته و غیر منطقی بودن حرف های وی را بر او ثابت سازید .                                                                                                           

اما اگر فکر می کنید که نمی توانید در خِلالِ صحبت خود را کنترل کنید و احتمال بی احترامی را در گفتار خود می دهید ؛ پیشنهاد می کنم که حتماً با واسطه ای پش روید و خجالت و ... را در این امر مهم مداخله ندهید که زندگی خودتان هست و شما باید از آن بهره برید .                             

مشکل در انتخاب همسفر زندگی                                                                                          

این مشکل نیز که در نوع خود بسیار برای جوانان حائز اهمیّت است ، مسئله ای است که باز به فرهنگ و اعتقادات ما بر می گردد . شناختن هر چیز مسلتزم تحقیق ، بینش و اطلاعات در آن زمینه می باشد . برای شناخت همسر زندگی نیز طبعاً باید به شناخت کسی پرداخت که می خواهد برای سالیان طولانی و دراز و یا کوتاه ( بسته به تقدیر الهی و انتخاب ما ) در کنار ما و با ما ؛ شریک مال و اموال و ... ما باشد . این شناخت با توّجه به اعتقادات گاهاً نا بجا به نحوه ای در افکار عمومی رنگ خاصی را به خود گرفته و از آن به تعابیری سوء یاد می شود . در حالی که این شناخت برای ازدواج لازم و ضروری است که برای چگونگی شناخت معیارها و صفات همسر خود ، بخش معیارهای انتخاب همسر را حتماً مطالعه کنید .                                                                                                                                    

ادامه تحصیلات                                                                                                               

این فکر که در وجود همه به نحوی بد گنجانده شد باید متلاشی گردد که تحصیلات و ازدواج با هم ناسازگاری و مرزی مستقل ندارند . اینگونه نیست که باید حتماً کسی که می خواهد ادامه ی تحصیل دهد به فکر ازدواج نباشد و این مرز را گذر کند تا به مرحله ی ورود به مرز ازدواج پا گذارد . تا حرف از ازدواج به میان می آید این را در ذهن تداعی نکنید که باید زندگی مستقل و غیر وابسته ای داشته باشید . شما می توانید با نامزد شدن و یک مراسم بسیار ساده ، ضمن اینکه از نظر شرعی محرم هم می شوید ؛ بسیاری از نیازها و جوش و خروش های درون خود را پاسخ مثبت دهید . قناعت پیشه کنید و با هم و در کنار هم به شناخت هر چه بهتر یکدیگر پرداخته و از زندگی در کنار کسب علم و دانش اندوزی لذّت ببرید . البته با توجه به فرهنگ و آداب حاکم بر ایران باید روی این مسئله و متقاعد ساختن افکار عمومی ، زمان بسیاری صرف کرد . این مشکل نیز در قالب راه حل بیان شد!! ناسازگاری بین ازدواج و تحصیل نیست.                                                                              

مشکل مسکن                                                                                                                 

مشکلی که به اقتصاد و مشکل مالی وابسته است و چیزی که خیلی از جوانان در حال دست و پنجه نرم کردن با رفع این نوع معضل هستند .           

اگر بخواهیم منصفانه بنگریم ، تدبیرات بانکی در این بخش نیز به خوبی ساماندهی نشده هست! قرض الحسنه برای این گونه مسائل و برای اقشار کم درآمد جامعه تأسیس شده بود و در حال حاضر وام ها و مزایای آن به کسانی تعلّق می گیرد که پول بیشتری داشته باشد و پول او در صندوق مدت زمان بیشتری پس انداز باشد و یا به اصطلاح عام بیشتر کار کند! البته نه همه ی قرض الحسنه ها ؛ ولی در کل با آن هدفی که تأسیس شده اند فاصله گرفته اند و امیدواریم که تدابیر در بخش مسکن هر چه زودتر جامعه ی عمل به خود بگیرد .                                              

* راه حل :                                                                                                                     

در درجه ی اول می توان به کمی قناعت در زندگی و دریافت کمکی از سوی خانواده ها چشم امید داشت که حداقل آن این است که پس انداز برای گرفتن وام را برای شما محقّق سازد و دوم این که در دولت نهم با طرح مسکن مهر و یا مسکن 99 ساله ، بسیاری از این مشکلات در حال ریشه کنی است که چون معضل در این بخش بس زیاد بوده و هست ؛ باید این روند مسکن مهر با سرعت نور در حال سپری شدن باشد تا پیشرفت کاری به چشم عموم آید ، ولی منصفانه اگر ریشه یابی کنیم ؛ تعهدات جدید دولت در این راستا بسیار مؤثر خواهد بود . البتّه اگر زوج های جوان مبادرت به سکونت موقّّتی در کنار والدین داشته باشند و یا مدتی از زندگی خود را در خانه های اجاره ای سپری کنند ؛ می توانند با همان امداد های الهی و قوّت بازوی خود و قناعت دو جانبه به زودی خود صاحب خانه شوند . در مورد اجاره نشینی هم چیزی است که در همه جا رایج است و ارزش آدم به داشتن مسکن و اتومبیل و ... نخواهد بود . در مورد تعهدات دیگر کشورها نیز قیاسی با ایران نشود! هم از نظر جمعیت و هم از نظر فرهنگ و ظرفیت و ... یک دنیا با هم فاصله داریم!!                                                                 

وجود برادر و خواهر بزرگتر                                                                                                  

راستش حرف زدن در این مورد کمی تمسخر آمیز است ، چرا که نه بنیان عقلی دارد و نه بنیان شرعی . چه لزومی است که چون برادر و یا خواهری از وجود داشتن و یا بهره مندی از نعمتی به هر نحو بهره مند نشدند ، دیگران نیز به پای آنان بسوزند! اگر واقعاً شما این مسئله را از مشکل و موانع ازدواج نکردن خود می دانید ؛ پیشنهاد می دهم که بی اعتنا باشید و در اسرع وقت به فکر تشکیل خانواده باشید . با این آداب و رسوم غلط و خرافی ، جوانان را از این امر باز نداریم و در تشکیل خانواده برای کسانی که آمادة ازدواج هستند ؛ وقفه ایجاد ننماییم .                                                     

راه حل نیز در قالب مشکل بیان شد.                                                                                 

سربازی ( مختص پسران )                                                                                                 

خوشبختانه این مشکل که اصلاً شامل دختران نمی شود و تنها برخی از پسران را تحت الشعاع قرار می دهد . اما باید چه کرد ؟! نباید در دوران خدمت سربازی ازدواج کرد ؟! چرا ، این مانعی نیست که بخواهد جلوی راه شما را از مزدوج شدن بگیرد و فقط در كنار  سختی كمی صبر می خواهد که به خودی خود به وجود خواهد آمد .                                                                                                                  

* راه حل :

اول این که سربازی نیز برخی از پسران را شامل نمی شود و برای آنگونه از افراد که مشتمل قانون خدمت سربازی هستند نیز مسؤولین نظام جمهوری اسلامی ایران با وضع قانون هایی که برای سربازی تنظیم و تدوین شده ، سربازی را به نحوی برای جوانان ارائه می دهند که مشکلی بر سر راه ازدواج کسی نباشد . اگر کسی دارای تحصیلات باشد ، می تواند در قالب تعهّد هایی سربازی ضمنِ خدمت کرده و در حالی به کار مشغول است ؛ سربازی را بگذراند . همچنین از دیگر اقدامات که شامل همه ی متأهل ها می شود این است که مرد در شهر و یا محل سکونت والدین خود و یا همسرش می تواند ادامه ی خدمت دهد تا از مرخصی ها و ... برای با هم بودن بهره گیرد . ضمناً به افراد متأهل نیز حقوق و مزایایی داده می شود تا در مخارج خود و همسر خود پشتیبان و کمک مالی داشته باشند .                           

البته در ازدواج مشکلات برای هر فرد از یک یا چند بُعد حائز اهمیّت بوده و در هر حالت می توان با تدابیری که خانواده می تواند برای فرزند خود به عمل آورد و تعهدات و تدابیر ملّی به نحوی پاسخگوی همه ی این مسائل بود . در زیر به چند نکته ی دیگر به صورت کلی اشاره خواهیم کرد که به نحوی به بُعد شخصیتی و ویژگی هر فرد وابسته بوده و اگر کسی با این مسائل نیز درگیر است ، می تواند ضمن مشاوره این مشکلات را نیز بر طرف سازد .                                                                                          

مشکلات حاکم بر روابط و زندگی ؛ خروج از حالت تجّرد و مسئول شدن در برابر همسر و فرزند  ؛ ناتوانی های درک نیاز و برآوری نیاز ؛ مشکلات در برابر نو آفرینی ( بچه دار شدن، مرد – زن ) ، عدم فاصله گیری از تکیه دادن و رفع نیاز در خانواده ( پدر – مادر ) ؛ داشتن بیماری های خاص چون بیماری های عصبی و روانی و یا داشتن معلولیت جسمی و ذهنی و ... نیز می تواند از مشکلاتی باشد که هر فرد را از فکر کردن به داشتن زندگی و گزینش و اختیار کردن همسر باز دارد که امیدوارم این مسائل از موانع کسی برای ازدواج نباشد!!                                                                         

همان گونه که در مقدمه ذکر شده این مسائل از موانع و مشکلات رایج و معمول در جامعه بوده و موانع و مشکلات بسیار بوده که ذکر هر یک و   ارائه ی راهکار در این حیث نمی گنجد و از حوصله ی خوانندگان نیز خارج است . همه ی این مسائل و راهکارها از مطالعات اقتباس شده و مبنای علمی و روانشناسی دارد و نمونه های موفق و تأسف بار در قالب هر مشکل بسیار مشاهده شده است .                                                                  

به نظر من در همه ی مشکلات به نحوی به صورت مستقیم و غیر مستقیم ، چشم تو هم چشمی نقش کلیدی و اساسی دارد که امیدوارم از ذهن همه این عادات زشت از بین رود .                                                                                                                      

گاهی اوقات هم تو هم چشمی جنبه ی پیشرفت و ... دارد که این مقوله با آنچه من می گویم تمایز دارد .                                                                

خدایا

شرمسارم که بر درو دیوار شهرم همه جا نام توست اما دریغ از اینکه در رفتار و کردارها بتوانم ترا بیابم

شنبه 3 اسفند 1392  1:41 PM
تشکرات از این پست
fateme74 omiddeymi1368
yarabyarabyarab
yarabyarabyarab
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 3539
محل سکونت : قزوین

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

1- آنچه که جوانان مجرّد تا قبل از ازدواج باید رعایت کنند،

2- جوان و همسرگزینی،

3- ویژگی‌های ازدواج موفّق،

4- صفات همسر خوب،

5- تقوا؛ رمز مانایی خانواده.

جوانان مجرد در باره مسائل قبل از ازدواج حتما باید مطالعه در باره جنس مخالف وخصوصیات روحی او بدانندوهدف خود را از ازدواج مشخص کنند که ایا با موازین اسلامی مطابقت دارد یا نه ؟

بسیار در قران واحادیث توصیه وتاکید به همسر گزینی جهت آرامش وطما نینه شده است .

یک ازدواج وقتی موفق است که همسران در کنلر هم آرامش گیرند وسپاس خدادوند را به جای آورند .گذشته ها را فراموش ودر حال زندگی کنند از زندگی لذت ببرند قدر سلامتی وهمسر خود را بدانند ولحظه به لحظه رشد معنوی کنند همسر خوب اول ایمان به خدا اخلاق حسنه هم کفو بودن تلاش برای ارامش زندگی ومنیت را کنار بگذارند .

 

تقوا یعنی هر انچه خدا گفته عمل کنیم حلال وحرام را رعایت کنیم بهم دروغ نگوییم و..

به امید ازدواج های بهتر وبیشتر وسازنده تر .

منتظران مهدی آگاه باشید!  

 

 حسین را منتظرانش کشتند...

شنبه 3 اسفند 1392  1:44 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1392 
تعداد پست ها : 3243
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

شرایط ازدواج, برای ازدواج

 

هرانچه قبل از ازدواج باید بدانید

یکی از دلایل شکست در زندگی زناشویی این است که افراد پیش از ازدواج مکالمه طولانی و جدی با یکدیگر ندارند. در اینجا سوالاتی را مطرح کرده ایم که به شما در شناخت بهتر همسر آینده تان کمک می کند. حقیقتا این سوالات، کلیدهایی طلایی هستند و اگر شما و همسرتان این نکات را از یکدیگر بدانید امکان شکست در ازدواج تان کمتر خواهد بود.

 

 

● چه عادت هایی دارد؟

 

آیا شما سحرخیز هستید؟ همسر آینده تان چطور؟ چند ساعت در شبانه روز تلویزیون تماشا می کنید؟ آیا طرف مقابلتان آدم ولخرج، مقتصد یا خسیسی است؟ چقدر کار می کند؟ بهتر است بدانید همسر آینده تان چقدر زمان صرف حمام رفتن، خوابیدن یا کارهای شخصی اش می کند؟ آیا این زمان ها با ساعت طبیعی زندگی شما در تداخل است یا نه؟

 

● زبان ابراز عشق طرف مقابلتان چیست؟

 

وقتی از صمیم قلب به کسی که دوستش دارید، حرف های دلتان را می زنید در او احساس عشق را بیدار می کنید. برخی افراد زمانی که یک هدیه دور از انتظار از طرف مقابل دریافت می کنند به اوج عشق می رسند. روشی که به وسیله آن افراد به عشق می رسند «زبان عشق» آنهاست. این زبان می تواند تماس فیزیکی، سپری کردن اوقات فراغت با یکدیگر یا کلمات عاشقانه و هدیه باشد. مطمئن شوید که زبان عشق یکدیگر را پیدا کرده اید.

 

● نظر طرف مقابل در مورد فرزند چیست؟

 

آیا شما فرزند می خواهید؟ چند تا؟ آیا شما و همسر آینده تان بر سر تعداد فرزندان موافق هستید؟ بسیار مهم است که هر دو موافق یک نوع روش تربیتی خاص باشید.

 

● روابط خانوادگی او چگونه است؟

 

خانواده او چگونه هستند؟ افراد خانواده چگونه با یکدیگر رفتار می کنند؟ دانستن این مطالب به این معنا نیست که شما حتما در آینده خانواده ای شبیه خانواده همسرتان خواهید داشت، اما به شما در شناخت بهتر و بیشتر او کمک می کند. بیشتر شخصیت او در همان خانواده شکل گرفته است. همه خانواده ها مشکلاتی دارند، از ابتدا موضع خود را مشخص کنید، آیا دوست دارید با آنها بیش از حد صمیمی شوید یا می خواهید فاصله را با آنها نگه دارید؟

 

● طرف مقابل چگونه از پس لحظات سخت برمی آید؟

 

ازدواج همیشه آسان نیست، اختلاف نظر همیشه وجود دارد. گاهی اوقات شما و همسرتان هر دو خسته اید و به کمی تنهایی نیاز دارید. در کنار مشکلات کوچک مشکلات بزرگ هم به وجود می آید.

 

از دست دادن شغل، بارداری بدون برنامه ریزی، سقط بی دلیل جنین، فوت یکی از اعضای خانواده، تصادف ماشین، بیماری های جدی و... مشکلات غیرقابل پیش بینی هستند. آیا شما و همسرتان در مواجهه با این مشکلات دلسرد می شوید؟ آیا شما یا همسرتان برای کنترل امور به یکدیگر کمک می کنید؟ آیا یکدیگر را در شرایط سخت تنها نمی گذارید، حتی اگر زندگی آن طور که تصور می کردید پیش نرفته باشد؟

 

● آیا هر دو اعتقادات مذهبی یکسانی دارید؟

 

همسر آینده شما ممکن است یا بسیار مذهبی باشد یا اصلا مذهبی نباشد، اما به هر حال بیشتر افراد حد معقولی از مذهب را در زندگی شان دخالت می دهند. اگر شما و همسرتان اعتقادات مذهبی متفاوتی دارید، چگونه می خواهید فرزندانتان را تربیت کنید؟ حتما لازم نیست که بر سر کوچک ترین مسائل دینی با هم موافق باشید، اما باید در اصل پیرو یک اعتقاد باشید.

 

● انتظار او از ازدواج چیست؟

 

از کار خانه گرفته تا حساب های پس انداز، همسرتان از شما انتظار دارد در زندگی زناشویی چه مسوولیتی داشته باشید؟ شما از او چه انتظاری دارید؟ آیا انتظار دارید یک زندگی زناشویی عاشقانه داشته باشید یا فکر می کنید این کارها مربوط به پیش از ازدواج است؟

 

هر دو طرف باید منظور و انتظار واقعی خود از ازدواج را بدانند و برای درک انتظارات طرف مقابل کوشش کنند.

 

● اهداف زندگی طرف مقابلتان چیست؟

 

در لحظاتی که بسیار عاشق هستید و مطمئنید این دختر یا پسر همان است که می خواهید، فراموش نکنید هدف های زندگی طرف مقابل را بشناسید. یک سوال قدیمی وجود دارد که همه باید از همسر آینده خود بپرسند: «تو ۱۰ سال آینده خود را کجا می بینی؟» یا «می خواهی ۲۰ سال آینده چه زندگی ای داشته باشی؟»

 

اهداف شغلی طرف مقابلتان چیست؟ کجا می خواهد زندگی کند؟ دوست دارد در جایی ثابت باشد یا هر جا باد می وزد برود؟

 

هر کس یک طرح یا آرزوی اصلی دارد. دریابید. آیا شما می خواهید همسفر رویاهای همسر آینده تان باشید یا نه؟!

 

البته نمی توانید همه چیز را در مورد همسرتان بفهمید. گذر زمان شما را پخته تر خواهد کرد و مطالب بیشتری در مورد هم می فهمید. اگر مسائل اصلی و اولیه را از ابتدا درست کنار هم قرار دهید تا آخر عمر یک زندگی شاد خواهید داشت.

شنبه 3 اسفند 1392  1:58 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
muhammad_mahdi
muhammad_mahdi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 558
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث سی و نهم طرح صالحین: ازدواج؛ فواید، موانع و راه‌حل‌ها

1- مهم‌ترین هدف ازدواج چیست؟

 
اطراف ما زیادن که ازدواج کردن .. میبینیم کسایی رو که بخاطر قیافه طرف جذبش شدن ( حتا مذهبیاش ) ولی آخرش بازم راضی نشدن
ما که زده شدیم از هرچی ازدواج این طوریه
ینی اگه بین دو مورد گیر کنم که یکی زیبایی داشته باشه یکی دیگه منطق ؛ بامنطق ازدواج میکنم حتا اگه زشت باشه
(البته تقریبا همه همین حرفو میزنن اولش .. ولی آخرش یه چیز دیگه میشه )
شنبه 3 اسفند 1392  2:17 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
دسترسی سریع به انجمن ها