0

آش کلم ارومیه ( ییر تیخلی )

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

آش کلم ارومیه ( ییر تیخلی )

ییرتیخلی غذای زمستونی ارومیه هست ، من همینطوری به کلم پاره ترجمه اش کردم !! ترجمه تحت اللفظی ییرتیخلی میشه : پاره دار که تو فارسی جالب نیست !
میدونید که تو فصل سرما کلم واقعا غذای مفیدیه
آذری ها هم مثل روسا و شمال اروپا با کلم غذاهای متعددی میپزند.

371643 vA1E6nmP آش کلم ارومیه ( ییر تیخلی )

مواد لازم:

کلم سفید خرد شده 1 کیلو گرم
لوبیا چیتی پخته 1 لیوان
نعنا خرد شده 1 قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده 2 قاشق سوپخوری
بلغور گندم نصف لیوان
برنج آشی (نیم دونه یا گرده ) نصف لیوان
رب دو ق سوپخوری
آب قلم دو لیتر(یا جایگزین مثل آب مرغ یا قرص)
پودرفلفل قرمز1ق چایخوری
زرد چوبه 1 ق چایخوری
آب غوره 1 لیوان
فلفل درسته به مقدار تمایل
روغن 2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

کلم و زرد چوبه را در روغن دوسه دقیقه تفت بدید ، بلغور و آب قلم را اضافه کنید و تا نیم پز شدن بلغور با حرارت ملایم بجوشونید ، حالا برنج رو اضافه کنید هم بزنید و در صورت لزوم آب به قدری که 1 بند انگشت روی مواد رو بگیره اضافه کنید ، صبر کنید تا برنج نرم بشه بعد لوبیا و فلفل درسته و سبزی و رب را اضافه کنیدو نمک و فلفل را اندازه کنید و صبر کنید تا مثل یه سوپ غلیظ جا بیفته
تو ارومیه سماق نساییده را چند لحظه تو آب جوش میجوشونند و صاف میکنند و آبشو به عنوان چاشنی اضافه میکنند ، اگه به سماق دسترسی نداشتید آبغوره اضافه کنید کمی هم بزنید و صبر کنید مزه اون به خورد غذا بره
این غذا نه زیاد ترش و نه زیاد شیرینه (کلم بعد پخته شدن طعم شبیه به شیرین داره )
ترشی ملس اونو لذیذ میکنه

 

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

سه شنبه 29 بهمن 1392  1:42 AM
تشکرات از این پست
mehrgan59 khodaeem1
دسترسی سریع به انجمن ها