0

شکرپلو

 
lindhfvhidld
lindhfvhidld
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 3872
محل سکونت : بوشهر

شکرپلو

 
شکرپلو 

شکرپلو



 

مواد لازم:

برنج: 3/5 ليوان 
شکر: 2 ليوان
زردچوبه: 1 قاشق چايخوري
آب سرد: 1/5 ليوان
زعفران: کمي 
نمک درشت:2 قاشق سوپخوري
خلال نارنگي: 2 قاشق سوپخوري
شکر: 1 قاشق سوپخوري
روغن: به ميزان لازم 

طرز تهيه:

توضيح: مقدار شکر را تقريبي نوشتم چون شکر در مناطق مختلف از غلظت متفاوتي برخوردار است بعضي شيرين تر از ديگري است. براي اينکه عيار شکر را بدست بياوريد بهتر است يک بار با شکرکم پلو تهيه کنيدو اگر شيريني آن کم بود براي مرتبه هاي بعد آن را تنظيم کنيد در هر صورت بهتر است شيريني آن کمتر باشد تا زياد شيرين شود. 
شکر را با آب مخلوط مي کنيم مي گذاريم چند جوش بخورد تا شکر خوب آب شود زعفران را به آن مي افزاييم، آن را کنار مي گذاريم. آب در قابلمه مي ريزيم و مي گذاريم بجوشد وقتي جوشيد برنج را که قبلاً گذاشته ايم خيس بخورد آبش را خالي مي کنيم و برنج را مي ريزيم داخل آب جوشان يک قاشق چايخوري زردچوبه و دو قاشق سوپخوري نمک درشت را به آن مي افزاييم و براي مدت چند دقيقه مي جوشانيم (مدت جوشاندن برنج بستگي به نوع آن دارد)دقت کنيد دانه هاي برنج له نشوند. وقتي برنج آماده شد آن را در آبکش مي ريزيم و آب سرد روي آن مي ريزيم تا پروسه پختن متوقف شود. قابلمه را روي آتش متوسط مي گذاريم و کف قابلمه را روغن مي ريزيم و برنج را در آن مي ريزيم سر برنج را با دمکني مي بنديم حرارت اجاق را کم کنيد و برنج را براي مدت 20دقيقه تا نيم ساعت دم مي کنيم تا بخار در آن جمع شود. 
حالا برنج را از روي آتش برمي داريم آب کش را در ظرفي قرار مي دهيم و برنج را با کفگير کم کم مي ريزيم داخل آبکش و مخلوط آب و شکر را کم کم روي آن مي ريزيم تا مخلوظ شود بعد از اينکه همه برنج داخل آبکش قرار گرفت قابلمه را دوباره روي آتش مي گذاريم شعله را کم مي کنيم و برنج را که در داخل آبکش است با کفگير به داخل قابمله برمي گردانيم در آخر هم باقي مانده آب شکر را که در ته ظرف جمع شده روي برنج مي پاشيم حالا سر قابلمه را دوباره با دمکني مي بنديم و شعله را کم مي کنيم و آن را دم مي کنيم. معمولا 45 دقيقه براي اين مرحله کافي است. براي تزئين شکرپلو از خلال نارنگي و پسته استفاده مي کنيم. 
خلال نارنگي بايد قبل از استفاده شيرين شود و روش شيرين کردن آن هم جوشاندن خلال ها است جوشاندن را بايد چند بار تکرار کرد و هر بار آب آن را عوض کرد بعد از هر بار جوش دادن خلالا ها مزه کنيد تا مطمئن شويد که تلخ نيستند اين کار را تا تکميل کردن کار ادامه دهيد بعد خلال ها را در آبکش بريزيد تا آب آن خوب خارج شود. اگر حوصله شيرين کردن خلال نارنگي را نداريد مي توانيد از خلال نارنگي آماده شده استفاده کنيد. 
کمي روغن را داغ کنيد و خلال ها را در آن بريزيد و يکي دو چرخ بدهيد زياد نبايد سرخ شود در غير اين صورت مي سوزد و تلخ مي شود يک قاشق شکر روي آن بريزيد و هم بزنيد تا شکر آب شود حالا آن را همراه با خلال پسته براي تزئين روي شکرپلو بريزيد

 

یک شنبه 27 بهمن 1392  4:42 PM
تشکرات از این پست
mehrgan59
دسترسی سریع به انجمن ها