0

قليه ماهى بوشهری

 
lindhfvhidld
lindhfvhidld
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 3872
محل سکونت : بوشهر

قليه ماهى بوشهری

 

 

طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری برای 2 نفر

 

 

 

مواد لازم:

 

 

 

*یک عدد پیاز خرد شده

*ماهی 2 قطعه حدودا 200 گرمی(ماهی های مناسب قلیه-هامور سفید-سنگسر-شیر-سکن)

این نکته رو یادآور بشم که همیشه برای قلیه ماهی برش ماهی رو گرد گرد ببرید

*سیر 4 حبه ی درشت

*سبزی ماهی 300 گرم

*آرد یک قاشق مرباخوری

*آّب ولرم به اندازه ی کافی(آّ ولرم برای خیساندن تمر و اضافه کردن به قلیه)

*تمر هندی 100 گرم (اگر تمر هندی از نوع سیاه رنگ باشد بهتر است)

*روغن و نمک و زردچوبه به میزان لازم

*فلفل قرمز به میزان دلخواه(ولی قلیه ماهی بوشهری فلفل رو به اندازه ای در غذا می ریزند که مزه ی تند آن احساس شود)

*سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله می باشد که مقدار گشنیز از شنبلیله باید بیشتر باشد نسبت 4 به 1

*تمر هندی باید به اندازه ای باشد که مزه ی ترش ملس مانندی به غذا بدهد.

 

 

 

 

طرز تهیه:

 

 

 

 

ابتدا روغن را در قابلمه ریخته و پیازها را که از قبل خلال کرده ایم تفت می دهیم،تا طلائی رنگ شود.بعد سبزی ها را که قبلا شسته و خرد کرده ایم را به آن اضافه می کنیم،و تفت میدهیم.سبزی قلیه ماهی نباید مثل سبزی قورمه سبزی خیلی سرخ شود.بعد از آن که سبزی ها سرخ شدن-سیر رنده شده یا کوبیده شده را به آن اضافه می کنیم،و هم می زنیم.زردچوبه و فلفل هم اضافه کرده و تفت می دهیم.سپس ماهی ها را که از قبل شسته و نمک زده ایم به آن اضافه می کنیم و مقداری تفت می دهیم تا رنگ ماهی تغییر کند و از حالت خام بودن در بیاید.سپس تمر را که از قبل در آب  گرم خیس کرده ایم می فشاریم تا شیره ی تمر گرفته شود و یک قاشق آرد به آب تمر اضافه کرده و در آن حل می کنیم.سپس آب تمر را از صافی یا پارچه تمیزی عبور می دهیم تا هسته و ریشه های تمر گرفته شود و آب تمر صاف شده را به قلیه اضافه می کنیم.باید این نکته را یادآوری کنم که سر دیگ قلیه را نباید بست و بگذاریم تا به مدت 10 دقیقه جوش بخورد و بقول معروف "قل "بخورد.بعد از گذشت ده دقیقه شعله ی زیر قابلمه را کم می کنیم تا قلیه "جا "بیفتد.یعنی روی قلیه یه لعاب سبز رنگی به همراه چربی بگیره.

 

یک شنبه 27 بهمن 1392  4:38 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها