طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری برای 2 نفر
مواد لازم:
*یک عدد پیاز خرد شده
*ماهی 2 قطعه حدودا 200 گرمی(ماهی های مناسب قلیه-هامور سفید-سنگسر-شیر-سکن)
این نکته رو یادآور بشم که همیشه برای قلیه ماهی برش ماهی رو گرد گرد ببرید
*سیر 4 حبه ی درشت
*سبزی ماهی 300 گرم
*آرد یک قاشق مرباخوری
*آّب ولرم به اندازه ی کافی(آّ ولرم برای خیساندن تمر و اضافه کردن به قلیه)
*تمر هندی 100 گرم (اگر تمر هندی از نوع سیاه رنگ باشد بهتر است)
*روغن و نمک و زردچوبه به میزان لازم
*فلفل قرمز به میزان دلخواه(ولی قلیه ماهی بوشهری فلفل رو به اندازه ای در غذا می ریزند که مزه ی تند آن احساس شود)
*سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله می باشد که مقدار گشنیز از شنبلیله باید بیشتر باشد نسبت 4 به 1
*تمر هندی باید به اندازه ای باشد که مزه ی ترش ملس مانندی به غذا بدهد.
طرز تهیه:
ابتدا روغن را در قابلمه ریخته و پیازها را که از قبل خلال کرده ایم تفت می دهیم،تا طلائی رنگ شود.بعد سبزی ها را که قبلا شسته و خرد کرده ایم را به آن اضافه می کنیم،و تفت میدهیم.سبزی قلیه ماهی نباید مثل سبزی قورمه سبزی خیلی سرخ شود.بعد از آن که سبزی ها سرخ شدن-سیر رنده شده یا کوبیده شده را به آن اضافه می کنیم،و هم می زنیم.زردچوبه و فلفل هم اضافه کرده و تفت می دهیم.سپس ماهی ها را که از قبل شسته و نمک زده ایم به آن اضافه می کنیم و مقداری تفت می دهیم تا رنگ ماهی تغییر کند و از حالت خام بودن در بیاید.سپس تمر را که از قبل در آب گرم خیس کرده ایم می فشاریم تا شیره ی تمر گرفته شود و یک قاشق آرد به آب تمر اضافه کرده و در آن حل می کنیم.سپس آب تمر را از صافی یا پارچه تمیزی عبور می دهیم تا هسته و ریشه های تمر گرفته شود و آب تمر صاف شده را به قلیه اضافه می کنیم.باید این نکته را یادآوری کنم که سر دیگ قلیه را نباید بست و بگذاریم تا به مدت 10 دقیقه جوش بخورد و بقول معروف "قل "بخورد.بعد از گذشت ده دقیقه شعله ی زیر قابلمه را کم می کنیم تا قلیه "جا "بیفتد.یعنی روی قلیه یه لعاب سبز رنگی به همراه چربی بگیره.