آش گوجه فرنگی در مناطق مختلف ایران به روش های مختلف تهیه می شود ولیکن معروفترین آش گوجه فرنگی را می توان به تبریز نسبت داد . این آش به دلیل استفاده از مواد اولیه متنوع سرشار از ویتامین و پروتئین است.
مواد لازم :
گوجه فرنگی : 500 گرم
گوشت چرخ کرده : 250 گرم
برنج : 1 پیمانه
آب : 4 پیمانه
لوبیا چیتی : 1 پیمانه
لوبیا قرمز : 1 پیمانه
عدس : 1 پیمانه
آبغوره : 2 پیمانه
جعفری : 200 گرم
تره : 100 گرم
ترخان : 100 گرم
نمک و فلفل : هر کدام یک چهارم قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
1) لوبیا و عدس را به مدت یک ساعت می گذاریم تا پخته شود.
2) در ظرف جداگانه گوشت را روی حرارت کمی تفت می دهیم.
3) برنج را در ظرفی بزرگ ریخته و می گذاریم تا نیم پز شود.
4) سبزیجات را خرد کرده و در ظرف برنج می ریزیم و صبر می کنیم تا مواد بپزد و نرم شود.
5) گوجه فرنگی ها را با خرد کرده و سپس آنها را در آش می ریزیم.
6) گوشت و حبوبات را اضافه کرده و اجازه می دهیم آش برای مدت 1 ساعت با حرارت کم بجوشد.
7) در انتها آبغوره، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم می زنیم.
نکته :
1) بجای گوشت چرخ کرده می توانید از تکه های ریز گوشت نیز استفاده کنید ولی قبل استفاده در آش کمی آن را با روغن تفت دهید
2) برای تزئین آش می توانید، در ظرفی جداگانه نعنا و پیاز خرده شده را با روغن به مدت 3 دقیقه تفت داده و سپس بر روی آش به شکل دلخواه بریزید.