معرفی رشته كاردانی مردم شناسی
مطالعه، حفظ و نگهداري از ميراثهاي فرهنگي تنها به صورت آثار ، اشياء ، بناها و بافتهاي تاريخي جسمي و مادي بدون توجه به ضرورت مطالعه و حفاظت از صورتهاي رفتاري و غيرمادي كامل نيست. در واقع ارزشهاي به يادگار مانده از گذشتگان، امروزه در قالب زندگي جاري و روزمره به صورت اعتقاد و انديشه، رفتار و كردار، آداب و رسوم و زبان و گفتار نمود دارد.
دوره كارداني مردمشناسي يكي از دورههاي آموزش عالي است كه هدف آن، تربيت متخصصاني است كه بر روي جمعيتها و گروههاي انساني مطالعه و پژوهش كنند و بتوانند به كارشناسان ذيربط (مردمشناس، جامعه شناس و ...) در امر پژوهشهاي مردمشناسي و يافتن ارزشها و نقاط ضعف و قوت جوامع ياري برسانند. فارغالتحصيلان اين دوره قادر خواهند بود در مراكز و سازمانها و ارگانهاي پژوهشي، تحقيقاتي و فرهنگي ذيربط و نيز موزههاي مردمشناسي به صورت كمككارشناس پژوهشي يا اداره كننده بخشهايي از واحدها فعاليت نمايند.
درسهاي اين رشته در طول تحصيل:
دروس پايه:
كارگاه طراحي پايه، ترسيم فني، آشنايي با مردمشناسي و روانشناسي و روشهاي آن، آشنايي با هنرهاي سنتي ايران، آشنايي با باستانشناسي و روشهاي آن، تاريخ عمومي ايران، تمثيلشناسي.
دروس اصلي:
روش پژوهش و شئونات مردمشناسي هنر و تمدن اسلامي، آوانگاري،آشنايي با بررسيهاي مردمشناسي در ايران، مردمشناسي و ارتباط آن با ساير علوم، مردمشناسي در آيينه متون، انسان و بوم، آشنايي با گويشهاي رايج در ايران،آشنايي با جمعيتهاي انساني و مطالعات مردمشناسي، آشنايي با منابع و مآخذ مردمشناسي، روش گردآوري گويشها، كارآموزي مردمنگاري، كارآموزي مردمشناسي