مواد لازم :
یک بسته پنیر خامه ای پاک
دوتا بسته خامه صورتی
ماست ساده و خامه ای 2 الی 3 لیوان
کمی مغز وبرگ جوان و تازه کرفس ریز
چند برگ کالباس با برش نازک
جعفری ساطوری کمی
گردو یک لیوان خردشده
کمی کالباس خردشده ( یا مرغ ریش شده )
دوبسته نان تست تازه و نرم
طرز تهیه : دور نانهای تست را بیرید و کنار بگذارید . بعد آنها را روی سینی ( که داخل یخچال جا بگیرد ) قرار دهید و کنار هم بچینید . ( اردوور را باید بعد از تهیه در یخچال قرار داد تا خودش را بگیرد و شل نشود .)
این نان های تست بزرگ و از نوع " نان آوران " بودند و 2 ردیف 2 تایی چیدم . و با برش هرکدام به 4 تا تکه - 16 لقمه ناپلئونی شد . برشها رو میتونین به دلخواه اندازه بزنید . ولی برش خیلی درشت تر قشنگ نیست و خیلی ریزتر له میشه .
کمی از سه مخلوط اولی ( ماست خامه ای و خامه و پنیر خامه ای ) را هم بزنید و روی این نانها بمالید تا کاملا رویش را بپوشاند ( پر و پیمان باشد . این مایه جذب نانها خواهد شد تا نان ها نرم شوند . ) حالا این مخلوط رو با مغر کرفس و گردو های خرد شده مخلوط کنید .
بعد یک لایه دیگر نان تست بذارید روی آنها و از مایه مخلوط با گردو روش بمالید و حالا دوباره یک لایه کالباس کامل رویش قرار بدین تا سطح نان رو پر کنه . و از مایه رویش بمالید . مجددا یک لایه ضخیم مایه مخلوط با گردو رویش بمالید . بعد از جعفری و برگهای کرفس و گردو و کالباس خرد شده رویش بپاشید .
در حین کار اگر مخلوط ماست و خامه کم آمد به اون اضافه کنید . راستش من کاملا اندازه نگرفتم و این دستور رو یکی از دوستان بدون هیچگونه اندازه کاملی بهم داد و این دفعه اول بود که تهیه میکردم ولی خوشمزه و شیک شد.
حالا از مواد ماست و خامه دورتا دور اردوور را بپوشانید تا شبیه به شیرینی ناپلئونی خامه ای بشه . و بعد رویش را با یک نایلون بزرگ طوری بپوشانید تا نایلون روی اونو خراب نکنه و اونو بذارید در یخچال تا چند ساعت که خودش رو بگیره و شل نشه . این نایلون رطوبت لازم رو فراهم خواهد کرد تا سطح مواد خشک نشه و مغر نان ها هم نرم بشن .
سپس اون رو برش بزنید . و مجددا در یخچال بذارید . هنگام سرو با دقت در ظرفی مناسب قرار دهید .
این اردوور را در میهمانی ها به همراه اردوور های دیگر میتوان سرو کرد . چون در تهیه اون نان بکار رفته دیگر نیازی به ناان نیست . و غذای کاملی هم به شمار میره .
البته جای کار زیاد داره . مواد مخلوطش : که تقریبا همینه و نمک هم نمی خواد چون پنیر خامه ای خودش نمک داره . میشه از رنگهای خوراکی و مجاز ( آب اسفناج و آب کلم بنفش و لبو و زعفرون و ......) برای رنگین کردن ماست استفاده کرد و ناپلئونی های رنگی تهیه کرد .
**** برای مواد داخلش :
اگه مطمین باشین که همه میهمونا تون پیازچه رو دوست دارن میتونین از ساقه های سفید پیازچه خرد کنید و تو مایه ماست و پنیر و خامه اش قاطی کنید و ازساقه های سبزش برای تزیین روش بپاشید و یا از تربچه های گلی رنده درشت میشه برای تزیین روش یا مخلوط داخلش استفاده کرد .
اگه کرفس دوست ندارید میتونید حذف کنید . میشه ورقه میانی کالباس رو حذف کرد و بجاش یک لایه کامل گردو خرد شده ریخت همین طورازدیگر سبزیجات خوردنی مثل : ترخون و ریحون و نعنا و شوید و تره و ......؟؟؟.
بجای سبزی میشه از خلال سبز پسته برای تزیین روش استفاده کرد .( برای اونایی که سبزی دوست ندارن (
میشه برای اینکه چند نوع رنگی تهیه کنیم روی یکی رو با هویج یا لبوی رنده شده تزیین و بپوشانیم . میشه از انگورو گیلاس و آلبالو ( بدون هسته ) برای تزیین استفاده کرد .
نکات :
* - بسته به ذائقه خود میتوانید از مواد دیگری نظیر مرغ ریش شده و یا تخم مزغ آب پز رنده شده و زیتون بی هسته و خردشده و فلفل های رنگی دلمه ای ریز خرد شده و یا سوسیس حلقه شده و گوجه تزیینی و یا گوجه فرنگی سفت و نگینی خرد شده نیز استفاده کنید .این اردوور به عبارتی همون نون پنیر سبزی و گردوی خودمونه ....!!! که یه کمی ملاتش زیاد تره ! ** -
میشه اونایی که خیلی با چربی موافق نیستن از ماست معمولی و پنیر معمولی استفاده کنن و خامه رو حذف کنن .