0

آشنایی با تکنولوژی GPRS

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

آشنایی با تکنولوژی GPRS


آشنایی با تکنولوژی GPRS
در شبکه‌های تلفن همراه 


 

● GPRS چیست؟
GPRS مخفف General Packet Radio Service یا (سرویس عمومی پكت­های رادیویی) است كه امكان ارسال و دریافت اطلاعات و داده را روی شبكه تلفن‌همراه فراهم می­سازد. این تكنولوژی جدید، مكالمه تلفنی و ارسال اطلاعات را برای كاربران، در یك زمان ممكن می­سازد و در واقع سیستم تكمیل شده SMS تلقی می­شود.

● مشخصات اصلی GPRS
پیش از پیدایش GPRS، كانال­های رادیویی، برای تماس و ارسال داده­ها در شبكه GSM با روشی نامناسب فقط برای ارسال داده استفاده می­شد. با ظهور GPRS، این كانال­های رادیویی در یك دوره زمانی ثابت، بین چند كاربر به اشتراك گذاشته می­شود. تعداد این كاربران به كاربردهای مورد استفاده و نیز مقدار داده­های منتقل شده بستگی دارد.
GPRS دارای چند مشخصه و یا قابلیت مهم است كه اهم آنها عبارتند از:
۱) سرعت:
خطوط معمولی تلفن‌همراه، حداكثر دارای سرعت ۶/۹ كیلو بیت در ثانیه است، اما در صورت استفاده از سرویس High Speed Circuit Switch Data یا همان HSCSD، حداكثر می­توانند از سرعت ۴/۱۴ كیلو بیت در ثانیه بهره ببرند. این در حالی است كه GPRS براحتی می­تواند با سرعت ۴۰ كیلو بیت در ثانیه، شما را به اینترنت متصل كند. این سرعت، دست كم چهار برابر سرعت معمول خطوط داده در تلفن­های همراه معمولی است.
۲) اتصال:
GPRS این امكان را به شما می­دهد كه همواره ارتباط خود را با اینترنت حفظ كنید و دیگر لازم نیست برای برقراری ارتباط، هر بار به شركت ارائه دهنده سرویس اینترنت وصل شوید.
۳) هزینه:
اصلی­ترین مزیت GPRS این است كه مبلغ ارتباط خود را براساس مقدار اطلاعات ورودی و خروجی، به شركت ارائه‌كننده سرویس می­پردازید نه براساس مدت زمانی كه به اینترنت متصل هستید. یعنی ممكن است كه تمام روز در محیط اینترنت باشید، اما فقط هنگام ارسال یك پیغام مبلغی پرداخت كنید.
+GPRS تمام پروتكل­های IP را پشتیبانی می­كند و واقعاً یك لینك همیشه روشن تلقی می­شود. یعنی لازم نیست پیغام­ها را از طریق سرور ارسال كنید بلكه می­توان آنها را به­صورت مستقیم به تلفن همراه دیگر ارسال كرد كه این امر در كاهش ترافیك سرور، نكته­ای بسیار مهم است. امروزه اكثریت قاطع اپراتورهای شبكه­های بزرگ تلفن همراه، از شبكه GPRS استفاده می‌كنند، اما برای بهره­برداری از این سیستم می­بایستی گوشی تلفن‌همراه، قابلیت استفاده از این سرویس را داشته باشد.

● كاربردهای GPRS
▪ پست الكترونیكی
پست الكترونیكی، جایی است كه GPRS در آن خودنمایی می­كند. با توجه به ارتباط دائمی با اینترنت و پرداخت به ازای اطلاعات ورودی/خروجی، شما می­توانید به نامه­های الكترونیكی دوستان و یا همكاران خود در هر زمان، با حداقل هزینه و حداكثر سرعت، پاسخ دهید و یا برای كارهای فوری به دیگران نامه بفرستید.
▪ اطلاعات مورد نیاز
دامنه وسیعی از اطلاعات را می­توان به گوشی تلفن‌همراه كاربران توزیع كرد. مثلاً می­توان نتایج مسابقات ورزشی، وضعیت آب و هوا، اطلاعات پروازها، تیترهای مهم اخبار، وضعیت ترافیك، موقعیت مكانی و... را برای كاربران ارسال كرد. متن بودن این اطلاعات لازم نیست زیرا آنها را می­توان به­صورت تصویر یا گرافیك و یا دیگر انواع اطلاعات قابل مشاهده تهیه و ارسال كرد.
با توجه به طول پیام كوتاه یا SMS كه ۱۶۰ كاراكتر است فقط عنوان یا تیتر موضوع را می­توان اطلاع داد و به همین علت برای توزیع اطلاعات كوتاه از SMS و برای ارسال و توزیع پیام­های با محتوای بیش­تر از GPRS استفاده می­شود.
MMS: تصاویر ثابت و متحرك و فیلم­های down load شده را می­توان براحتی از طریق GPRS انتقال داد. نمایش جای پارك موجود (Monitoring Park Lost) و یا فرستادن تصاویر بیمار از داخل آمبولانس به بیمارستان و یا ویدئو كنفرانس و... از دیگر كاربردهای این سیستم است.
مرورگر وب: با مرورگر وب توسط GPRS براحتی و با سرعتی معادل خطوط تلفن معمولی (یعنی ۵۶ كیلو بیت در ثانیه) صفحات مورد علاقه­ خود را مرور كنید.
▪ Documentهای اشتراكی و یا كارهای گروهی GPRS:
از دیگر امكانات GPRS می­توان به اشتراك Documentها اشاره كرد كه اجازه می‌دهد افراد از جاهای مختلف، روی یك Document به صورت مشترك و در زمانی واحد، كار كرده اطلاعات كسب شده خودشان را برای تبادل‌نظر به اشتراك بگذارند.

● كارایی GPRS
GPRS از لحاظ نظری باید بتواند سرعت انتقال اطلاعات را به ۱۷۱ كیلوبیت در ثانیه برساند. این در حالی است كه در عمل، این سرعت ۴۰ كیلوبیت در ثانیه است. سرعت ارتباط در دستگاه­های متفاوت GPRS با یكدیگر فرق می­كند. برای محاسبه سرعت ارتباطات در دستگاه­های GPRS، بهتر است با طرح كدها و ساختمان كلاس­های مربوط به آن آشنا شویم.
GPRS به طور كلی دارای چهار نوع كد CS۴،CS۳،CS۲،CS۱ است. هریك از این كدها، از قابلیت انتقال اطلاعات، حداكثر با سرعت ۴/۲۱ كیلوبیت در ثانیه برخوردارند و در هر یك از آنها، قسمتی برای تصحیح خطای انتقال اطلاعات، درنظر گرفته می­شود.
CS۱ دارای بیشترین سهم برای تصحیح اطلاعات است و در آن فقط حدود ۹ كیلو بیت در ثانیه از كل ۴/۲۱ كیلو بیت در ثانیه، برای انتقال اطلاعات باقی می­ماند.
CS۲،CS۳ دارای سرعت بیش­تری بوده و سرعت انتقال اطلاعات در آنها، به حدود ۴/۱۳ كیلوبیت در ثانیه در CS۲ و ۶/۱۵ كیلوبیت در ثانیه در CS۳ می­رسد.
در CS۴ سرعت انتقال به حداكثر مقدار خود یعنی ۴/۲۱ كیلو بیت در ثانیه می­رسد و هیچ نوع تصحیحی در این قسمت انجام نمی­گیرد.
دستگاه­های موجود GPRS، فقط CS۱ و CS۲ را با سرعتی پایین­تر ارائه می­دهند. در مواقع لازم، این دو به جای یكدیگر مورد استفاده قرار می­گیرند.
شبكه­های GSM و GPRS امكان استفاده از ۸ تایم اسلات را در هر لحظه از زمان دارند. لذا سرعت انتقال اطلاعات را می‌توان با كنار هم قرار دادن تایم اسلات­ها، بیشتر و بیشتر كرد. دستگاه­های GPRS براساس ادغام تایم اسلات به كلاس‌های ذیل تقسیم می­شوند:
در عمل، سرعت انتقال به علت محدودیت ایجاد شده توسط شركت ارائه دهنده خدمات و نیز محدودیت موجود در دستگاه­ها، كاهش می­یابد.

 

 

 

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
پنج شنبه 18 آذر 1389  5:16 PM
تشکرات از این پست
seyedalirezamanavi
seyedalirezamanavi
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 32

پاسخ به:آشنایی با تکنولوژی GPRS

ممنون خیلی جالب بود.

پنج شنبه 13 مرداد 1390  3:35 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها