![microsoft-new-ceo](http://fifaday.ir/wp-content/uploads/2014/02/microsoft-new-ceo.jpg)
مایکروسافت سرانجام بطور رسمی جانشین استیو بالمر را معرفی نمود. ساتیا نادلا اکنون مدیرعامل جدید مایکروسافت است. نادلا اخیراً تلاشهای مایکروسافت را در بخش سرویسهای تجاری و ابری هدایت میکرده است. با توجه به سابقهی کار بیست سالهی نادلا در مایکروسافت، او بطور مشخص یک مدیرعامل از خارج از شرکت نخواهد بود که بسیاری پیشبینی آن را داشتند. او اکنون سومین مدیرعامل مایکروسافت است.
با این وجود هیئت مدیره ی مایکروسافت از جمله شخص بیلگیتس، اعتقاد دارند که ساتیا نادلا همان شخصی است که مایکروسافت را به آینده هدایت خواهد نمود. موفقیت نادلا در جا انداختن Office 365 بعنوان یک سرویس محبوب در میان بخش مصرفی و نیز راهحل های تجاری برای کمپانی مایکروسافت که در باز کردن راه ویندوز ۸ و نیز مجموعه جدید آفیس در دنیای Post PC طی سال گذشته با مشکلات زیادی دست به گریبان بوده است، نشانهی روشنی محسوب میگردد. نادلا کمک بزرگی برای مایکروسافت در گذار از خدمات سرور-کلاینت به خدمات و سرویس های ابری محسوب میشود که با هدایت و رهبری خوب خود در این بخش، یکی از موفقترین حیطه های فعالیتی مایکروسافت را رقم زد. ساتیا نادلا علاوه بر آفیس ۳۶۵، هدایت و راه اندازی بخشهایی نظیر بینگ، ایکس باکس لایو، اسکای درایو و اسکایپ را نیز بر عهده داشته است.
انتخاب ساتیا نادلا که ۴۶ سال سن دارد، بعنوان مدیر عامل، نمایانگر بازگشت به ریشه برای مایکروسافت محسوب میشود. در حالی که بیل گیتس، بطور مشخص ثابت نمود که بینش تجاری قدرتمندی دارد، اما از درون یک گیک علمی (Nerd) و متخصص کامپیوتری محسوب میشد. در دیگر سو، بالمر یک دانشآموختهی اقتصاد بود که مدارک MBA را بدست آورده بود. و اما ساتیا، مدارک خود را در زمینه ی مهندسی الکترونیک و کامپیوتر بدست آورد و پس از آن وارد رشته ی MBA دانشگاه شیکاگو شد. اگر چه نادلا تجربهی زیادی در زمینه ی تولید دستگاه های فیزیکی ندارد، اما درک عمیقی از نحوه ی عملکرد سیستمهای کامپیوتری داشته و تنها یک مدیر معمولی محسوب نمیشود. از نظر تخصصی شاید بتوان ساتیا نادلا را ترکیبی از بیلگیتس و استیو بالمر قلمداد کرد.
هم زمان با این موضوع، بیل گیتس نیز از سمت رئیس هیئت مدیره کنارهگیری نموده و هم اکنون در این روالی انتقالی، بعنوان مؤسس و مشاور تکنولوژی به مایکروسافت باز خواهد گشت؛ اما بعید است که گیتس از این پس در تصمیمگیری های روزانه این شرکت دخالت داشته باشد. بعنوان بخشی از این اقدام، اکنون جان تامسون، مدیر عامل پیشین سیمانتیک و مدیر مستقل هیئت مدیره مایکروسافت، بعنوان رئیس هیئت مدیره منصوب شده است. بر اساس گفتهی بیل گیتس، این درخواست خود ساتیا نادلا بوده است که او از خواسته حضور خود را در شرکت “افزایش داده” و خود را بیشتر با هدایت و راهنمایی گروههای تولید درگیر نماید. به نظر میرسد بیل گیتس این پیشنهاد را با اشتیاق فراوان پذیرفته است. حال هدف هر دوی آن ها غلبه بر چالش های بزرگ پیش روی تکنولوژی خواهد بود. با کمی اغراق میتوان ویندوزفون را یک موفقیت جزئی دانست و با وجود اینکه آفیس ۳۶۵ بطور مشخص خوش درخشیده است، همچنان مایکروسافت راه سختی برای رسیدن به غول سرویس های ابری یعنی گوگل خواهد داشت. در هر حال گزارش مالی جدید مایکروسافت، امید به اینکه این شرکت به همان غول دستگاه ها و خدمات که به دنبال آن است تبدیل شود را تقویت میکند.