0

حمله قند به "عصب‌های بدن"

 
mehrad90
mehrad90
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 3997
محل سکونت : 'گلستان

حمله قند به "عصب‌های بدن"

محمد پژوهی متخصص غدد و متابولیسم گفت: اگر بیمار به مدت طولانی دیابت داشته و از ابتدای بیماری کنترل نکرده باشد ممکن است به نوروپاتی دیابتی مبتلا شود. 
 
وی افزود: نوروپاتی عروق کوچک را درگیر و عوارضی چشمی، کلیوی و عصبی را ایجاد می‌کند. 
 
پژوهی در ادامه با اشاره به عوارض عصبی اظهار داشت: نوروپاتی دیابتی اعصاب حسی، حرکتی و خودکار را می‌تواند گرفتار کند که هرکدام علایم و نشانه‌های خاصی دارد. 
 
این متخصص غدد و متابولیسم به علایم گرفتار شدن اعصاب حسی اشاره کرد و گفت: این علایم به صورت گزگز و مورمور شدن اندام تحتانی به خصوص در پا‌ها و بیشتر هنگام شب رخ می‌دهد که با کنترل قند خون بعد از مدتی بهبود می‌یابد ولی کاملا مرتفع نمی‌شود. 
 
وی به درگیر شدن اعصاب حرکتی اشاره کرد و گفت: علایم این مشکل به صورت فلج‌های مختلف بروز می‌کند که با درمان بهبود می‌یابند ولی اگر کنترل نشده و طولانی شود ممکن است فلج اعصاب حرکتی برنگردد. این فلج‌ها بیشتر در مچ دست و پا‌ها و عصب شماره ۷ یا صورت رخ می‌دهد. 
 
پژوهی در ادامه افزود: گرفتار شدن عصب صورت باعث کج شدن دهان یا بازشدن بیشتر ازحد حدقه چشم می‌شود. 
 
وی با بیان اینکه اعصاب خودکار در قسمت‌های مختلف درگیر می‌شوند تصریح کرد: دراین بیماری قلب و عروق و دستگاه گوارش نیز گرفتار می‌شوند که اختلالات گوارشی خود را به صورت علایمی مثل یبوست‌های طولانی، اسهال‌های متناوب و گاهی سیری زودرس و احساس پری در شکم، تهوع و استفراغ نشان می‌دهد. 
 
پژوهی در پایان گفت: اگر دیابت از ابتدا کنترل شود این عوارض کمتر مشاهده می‌شود که گاهی عوارض به درمان مقاوم هستند و بیماران باید تحمل کرده و با دارو درمانی شدت درد‌ها را کاهش دهند.
یک شنبه 20 بهمن 1392  8:03 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها