مواد لازم :
يك فنجان اسپرسو لونگو (اسپرسو با مقدار بيشتري آب)
كمي شير داغ
كف زده شدة شير (حدوداً 20 ميليگرم شير را با همزن مخصوص بزنيد)
پودر كاكائو براي تزيين
سس شکلات ( در صورت تمايل به اجراي تصوير يا نمونة ارائه شده در اينجا )
طرز تهيه:
شير داغ را داخل فنجان بريزيد و كف شير را به آرامي و با كمك يك قاشق به آن اضافه كنيد (براي زدن كف شير ميتوانيد از انواع مختلف كفزنها و يا لولة بخار دستگاه اسپرسو استفاده كنيد) : تهیه کف شیر برای قهوه
قهوة داغ را به آرامي از كنارة فنجان به مواد داخل فنجان بيفزاييد و با پودر كاكائو كف شير را تزيين كنيد. در صورت تمايل ميتوانيد با مقدار كمي پودر كاكائو روي كف شير را بپوشانيد و با سس شكلات، خطوطي باريك روي آن بيندازيد. با لبة پهن چاقوي آشپزخانه عمود بر خطوط شكلاتي به آرامي كف شير شير را به سمت پائين فشار دهيد و تا شكل داخل تصوير را به دست بياوريد. از مجله هنر آشپزی
نکته : كاپوچينو نام يك نوشيدني ايتاليايي است كه از اسپرسو لونگو (كه در شماره 26 آمده) شير داغ و مقداري كف سفت شير تهيه ميشود. نام كاپوچينو از نوشيدني اتريشي "Kapuziner" «كاپوتسينر» گرفته شده است كه عبارت است از يك فنجان قهوه معمولي با يك كلاهك از خامة زده شده در روي آن. شكل اين فنجان با خامة نوك تيز، شبيه به كلاه راهبهاي فرقه كاپوسين است و اين نام از اين شكل الهام گرفته شده است.
كاپوچينوي ايتاليايي در فنجان چيني يا سفالي سرو ميشود و در قهوهخانههاي ايتاليا بيشتر با شابلونهاي ويژه، نقش قلب، ستاره يا ابر را با كاكائو روي كف شير مياندازند ولي استفاده از پودر كاكائو الزامي نيست و در برخي از كشورها مثل امريكا از پودر دارچين براي تزيين كاپوچينو استفاده ميشود.