مترجم: عليرضا- کمردرد، مشکلي است که هر فردي در طول زندگي آن را تجربه مي کند. حفظ سلامت ستون مهره ها و کمر بسيار مهم است زيرا ايجاد هرگونه اختلال در عملکرد آن مي تواند زندگي روزمره ما را مختل کند. به همين علت قبل از اين که مشکل جدي شود، لازم است که علت آن را پيدا کنيم.
به نقل از سايت «نيوزويک» اگرچه علت کمردرد در اغلب موارد به دليل کشيدگي عضله، آرتريت، گوژپشتي يا فتق ديسک بين مهره هاست، اما علت هاي ديگر نيز در ايجاد اين درد نقش دارد که براي بسياري از افراد ناشناخته است. اما علت هاي کمردرد چيست؟
استرس مي تواند عامل بروز انواع دردها، بيماري ها و اختلالات باشد. کمردرد گاه نشانه استرس بيش از حد به ويژه در قسمت فوقاني کمر است. استرس باعث سفت شدن عضلات در تمام بدن، کاهش جريان خون به آن قسمت ها و تراکم اسيدها در عضلات مي شود که در پي آن درد در آن قسمت ايجاد و يا تشديد مي شود. بنابراين، با کنترل ميزان استرس مي توان سلامت ستون مهره ها، کمر و بدن را حفظ کرد.
بيشتر کارمندان ساعت هاي طولاني از وقت خود را مقابل رايانه يا ميز کار سپري مي کنند. نشستن طولاني مدت علاوه بر اين که باعث پايين آمدن ميزان سوخت و ساز بدن و افزايش وزن مي شود،، افزايش دردهاي استخواني از جمله کمردرد را به همراه دارد. اين درد به علت رسيدن اکسيژن کم به عضلات ايجاد مي شود که باعث سفت شدن و ايجاد ناراحتي در اين قسمت مي شود. براي اين که اين نوع درد برطرف شود بايد هر نيم ساعت از جايتان بلند شويد و کمي راه برويد. اما بهترين راه حل اين است که برنامه روزانه خود را طوري تنظيم کنيد که بتوانيد در طول روز فعاليت جسمي داشته باشيد.
کمبود ويتامين مي تواند مشکلات فراواني از جمله کمردرد به وجود بياورد. به عنوان مثال، ويتامين D که با نور خورشيد ارتباط دارد، اين روزها اغلب به مواد غذايي مانند شير افزوده مي شود تا از بروز عوارض ناشي از کمبود اين ويتامين پيشگيري شود. ويتامين D به طور چشم گيري کمردرد شديد را در مبتلايان کاهش مي دهد. از آن جا که ويتامين ها براي عملکرد طبيعي بدن لازم است، هر نوع کمبودي مي تواند منجر به کمردرد شود.
يبوست از قسمت روده تحتاني که به احتمال زياد انسداد در آن جا وجود دارد، به کمر فشار وارد مي کند. اگر يبوست يک مشکل مزمن باشد، اين فشار مداوم روي قسمت تحتاني کمر مي تواند مشکلات زيادي ايجاد کند و پس از رفع يبوست، کمردرد ادامه پيدا کند. يبوست مشکل شايعي است که با افزودن فيبر در برنامه غذايي و بالا بردن مصرف آب و ورزش کردن قابل درمان است. بايد دانست که مصرف داروهاي OTC اثر کوتاه مدت دارد از اين روز لازم است که شيوه زندگي خود را تغيير دهيد.