مواد اولیه : برای 4 نفر
گوشت گوسفندی: 400 گرم (از گوشت گوساله هم میتوان استفاده كرد)
تره: 500گرم (ساطوری شده)
لوبیا سفید: نصف پیمانه (میتونید از لوبیا قرمز هم استفاده كنید)
پیاز: 1عدد (متوسط و خرد شده)
گرد لیمو: به میزان لازم
نمك: به میزات لازم
فلفل: قرمز به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
زعفران: به مقدار لازم (دلخواه)
سیب زمینی: 3عدد (برای سرخ كردن و تزیین)
گوجه فرنگی: 2عدد
طرز تهیه خورش تره :
در ظرفی مناسب كمی روغن ریخته و پیاز خرد شده را در آن كمی تفت می دهیم به طوری كه نیمه طلایی شود.گوشت را به پیاز اضافه می كنیم. بعد از خدود 5 دقیقه زردچوبه و لوبیا سفید را به آن اضافه می كنیم(دقت كنید لوبیا را از شب قبل خیس كنید و آب آن را دو بار عوض كنید).پس از كمی تفت دادن حدود نیم لیتر آب به آن اضافه می كنیم و اجازه می دهیم آب جوش بیاید. زیر شعله را كم كرده و اجازه می دهیم خوب بپزد.
در تابه ای جداگانه كمی روغن می ریزیم و تره و جعفری ساطوری شده را به آن اضافه می كنیم و حدود 10 دقیقه تفت می دهیم. وقتی گوشت پخت تره سرخ شده رو به اون اضافه می كنیم و نمك میزنیم. در 5 دقیقه آخر گرد لیمو یا 4 عدد لیمو عمانی رو به خورش اضافه می كنیم. و بعد از یك ربع زیر خورش رو خاموش می كنیم. سیب زمینی رو خلالی كرده و سرخ می كنیم و گوجه فرنگی رو هم خرد كرده و سرخ می كنیم و به عنوان تزیین روی غذا میریزیم می تونید زعفران اب كرده هم به خورش اضافه كنید و اگر ترشیش مناسب نبود كمی ابغوره یا ابلیمو بهش اضافه كنید.نوش جان/ نیک صالحی
جام