0

آشنایی با روش تهیه دلمه بادمجان

 
yasbagheri
yasbagheri
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1390 
تعداد پست ها : 6297
محل سکونت : تهران

آشنایی با روش تهیه دلمه بادمجان

  آشنایی با روش تهیه دلمه بادمجان
 

نصف فنجان لپه را با مقداری آب و کمی نمک می‌پزیم تا لپه پخته شده و آب آن نیز تبخیر شود. سپس آن را با گوشت‌کوب می‌کوبیم.

دلمه بادمجان

مواد لازم

لپه                                             نصف فنجان

سبزی دلمه                               یک کاسه ماست‌خوری

رب گوجه                                   سه قاشق غذاخوری

روغن                                        یک و نیم فنجان

برنج                                          نصف فنجان

نمک، فلفل و زردچوبه                به میزان لازم

بادمجان دلمه‌ای                         پنج عدد

سرکه                                       هشت قاشق غذاخوری

گوشت چرخ‌کرده                        یک کاسه ماست‌خوری

پیاز                                            یک عدد

شکر                                         یک قاشق غذاخوری

 

با این مقدار مواد لازم به اندازه پنج عدد از ”‌دلمه بادمجان “ خواهیم داشت.

مواد لازم

نصف فنجان لپه، معادل 50 گرم. سه قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی، معادل 120 گرم.
 
لپهخورش قیمه بدون روغن
 
پنج عدد بادمجان دلمه‌ای متوسط، حدود یک کیلوگرم. یک قاشق غذاخوری شکر، معادل 15 گرم.
 
بادمجانتهیه دلمه کلم برگ

 

یک کاسه ماست‌خوری گوشت چرخ‌کرده، معادل 250 گرم. نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
 
تهیه دلمه کلم برگخورش قیمه بدون روغن
 
نصف فنجان برنج، معادل شصت گرم. هشت قاشق غذاخوری سرکه، معادل صد گرم.
 
برنجتهیه دلمه کلم برگ
 

یک کاسه ماست‌خوری سبزی دلمه خردشده (صد گرم) شامل: تره، جعفری، گشنیز، شبت، ریحان، پیازچه، نعناع، تر خان و مرزه. حدود دویست گرم سبزی پاک نکرده نیاز می‌باشد. یک و نیم فنجان روغن، معادل صد و پنجاه گرم.

خورش قورمه سبزی با مرغتهیه دلمه کلم برگ
 
یک عدد پیاز متوسط، معادل صد گرم
خورش قورمه سبزی

طرز تهیه دلمه بادمجان

نصف فنجان لپه را با مقداری آب و کمی نمک می‌پزیم تا لپه پخته شده و آب آن نیز تبخیر شود. سپس آن را با گوشت‌کوب می‌کوبیم.

روش تهیه دلمه بادمجان

نصف فنجان برنج را با مقداری آب و کمی نمک می‌پزیم تا برنج پخته شده و یک کته شل به دست آید.

روش تهیه دلمه بادمجان

بادمجان دلمه‌ای‌ها را شسته، دور آن را راه‌راه پوست می‌کنیم و وسط آن‌ها را با چاقو و قاشق چای‌خوری خالی می‌کنیم. سپس کمی نمک به داخل و بیرون بادمجان‌ها زده، آن‌ها را برای یکی دو ساعت، سر و ته در یک آبکش می‌گذاریم تا تلخی آن برود.

روش تهیه دلمه بادمجان

یک و نیم فنجان روغن را در یک قابلمه کوچک داغ کرده، بادمجان‌ها را در آن سرخ می‌کنیم.

روش تهیه دلمه بادمجان

با نصف روغن باقیمانده از بادمجان‌های سرخ‌شده، پیاز داغ درست می‌کنیم. سپس کمی زردچوبه و دو قاشق رب گوجه اضافه می‌کنیم.

روش تهیه دلمه بادمجان

برنج و لپه پخته، یک کاسه ماست‌خوری سبزی دلمه خردشده و یک کاسه ماست‌خوری گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده، هم می‌زنیم. سپس چهار قاشق غذاخوری سرکه، نصف قاشق شکر و کمی نمک و فلفل اضافه کرده، شعله را خاموش می‌کنیم تا مایه دلمه آماده شود.

روش تهیه دلمه بادمجان

داخل بادمجان‌ها را با مایه دلمه پر می‌کنیم. بقیه روغن باقیمانده از بادمجان‌های سرخ‌شده را در یک قابلمه متوسط ریخته، یک قاشق رب گوجه، چهار قاشق سرکه، نصف قاشق شکر، کمی نمک و فلفل و نصف لیوان آب اضافه کرده، دلمه‌ها را در آن می‌چینیم تا حدود یک ساعت با شعله کم بپزد و جا بیفتد.

روش تهیه دلمه بادمجان

بعد از پخت دلمه، حدود نیم ساعت صبر می‌کنیم تا دلمه‌ها کمی خنک و سفت شوند. اکنون آن‌ها آماده پذیرایی می‌باشند.

روش تهیه دلمه بادمجان
چهارشنبه 25 دی 1392  12:04 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها