در این آموزش قصد داریم تا پروژه ای که در آموزش هشتم تحت عنوان My First Android Project ساختیم را به صورت یک فایل Zip ذخیره سازیم.
نحوه ذخیره سازی پروژه ها در اکلیپس
برای این منظور به محلی که در حین آماده سازی محیط برنامه نویسی اکلیپس برای Workspace در نظر گرفتیم مراجعه می کنیم. چنانچه به خاطر نیاوریم که محل انتخابی برای Workspace کجا است، می توانیم به صورت زیر عمل کنیم:
از منوی اصلی اکلیپس روی گزینه File کلیک کرده سپس روی گزینه Switch Workspace کلیک می کنیم و همانطور که در تصویر فوق با یک فلش قرمز رنگ مشخص شده است روی گزینه Other کلیک می کنیم:
سپس پنجره ای به صورت فوق باز خواهد شد که نشانگر محلی است که Workspace ما در آن ذخیره شده است. برای مثال Workspace خود را روی درایو C داخل فولدر dev ذخیره کرده ام. اکنون که مشخص شد Workspace در چه محلی ذخیره شده است، به راحتی می توانیم وارد آن فولدر شویم(لازم به ذکر است این مکان ممکن است روی سیستم هر کاربری متفاوت باشد):
همانطور که در تصویر فوق ملاحظه می شود، وارد فولدری شده ایم که Workspace در آن ذخیره شده است. حال می توانیم فولدر مربوط به پروژه خود تحت عنوان My First Android Project را مشاهده کنیم:
اکنون روی فولدر مربوط به پروژه خود راست کلیک کرده و همانطور که در تصویر فوق ملاحظه می شود از میان گزینه های موجود، روی گزینه Add to archive به معنی "اضافه کردن به آرشیو" کلیک می کنیم(چنانچه به تصویر کنار این گزینه دقت کنیم، متوجه خواهیم شد که مربوط به لوگوی نرم افزار WinRAR است.
چنانچه کاربری این نرم افزار را روی سیستم خود نصب نداشته باشد به سادگی می توان این نرم افزار را از اینترنت به صورت رایگان دانلود نمود):
پس از کلیک کردن روی گزینه Add to archive پنجره ای به صورت فوق باز خواهد شد. از میان کلیه تنظیمات این پنجره صرفاً نیاز است که فرمت فایلی که می خواهیم ایجاد کنیم را همانطور که در تصویر فوق با یک فلش قرمز رنگ نشان داده شده است روی گزینه ZIP قرار دهیم و مابقی تظیمات را به صورت پیش فرض بگذاریم. حال می توانیم روی گزینه OK کلیک نماییم:
به محض کلیک کردن روی گزینه OK یک فایل zip با همان نامی که برای پروژه خود در نظر گرفته بودیم ایجاد خواهد شد. حال می توانیم این فایل جدید zip را Cut کردن و جایی روی سیستم خود ذخیره سازیم. برای این مثال بنده آن را روی Desktop قرار خواهم داد.
اکنون نرم افزار اکلیپس را اجرا می کنیم:
پس از مراجعه به پنجره Package Explorer همانطور که در تصویر فوق مشاهده می شود تنها پروژه خود را ملاحظه خواهیم کرد. از آنجا که ما توانسته ایم با موفقیت پروژه خود را به صورت یک فایل zip ذخیره سازیم، خواهیم توانست با خیال راحت این پروژه را Delete کنیم:
برای Delete کردن پروژه خود روی نام پروژه راست کلیک کرده و از میان گزینه های موجود همانطور که با یک فلش قرمز رنگ مشخص شده روی گزینه Delete کلیک می کنیم:
پس از کلیک کردن روی گزینه Delete با پنجره جدیدی به صورت بالا مواجه خواهیم شد. در این تصویر گزینه ای تحت عنوان Delete project content on disk با یک فلش قرمز رنگ مشخص شده است. این عبارت به معنی "محتویات این پروژه را از روی هارد دیسک پاک کن" می باشد. به عبارت دیگر اگر این گزینه را تیک دار نماییم، کل این پروژه را از روی سیستم خود پاک خواهیم کرد و دیگر به هیچ وجه نخواهیم توانست به آن دست پیدا کنیم(لازم به ذکر است که پس از پاک کردن پروژه ها در اکلیپس، پروژه های Delete شده به Recycle Bin منتقل نخواهند شد و از همین رو است که نمی توانیم به آنها دسترسی پیدا کنیم).
حال چنانچه این گزینه را تیک دار نکنیم، این پروژه فقط از داخل Package Explorer پاک خواهد شد و این در حالی است که هنوز در داخل Workspace باقی خواهد ماند. از آنجا که در این مثال از قبل یک Backup یا فایل پشتیبان از پروژه خود گرفته ایم با خیال راحت می توانیم تیک گزینه فوق را بزنیم و سپس روی گزینه OK کلیک کنیم:
حال با نگاهی به فولدر Workspace خواهیم دید که این پروژه کاملاً از روی سیستم ما پاک شده است. اکنون اگر به پنجره Package Explorer در محیط اکلیپس نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که هیچ پروژه ای داخل آن نیست:
نحوه Import کردن یک پروژه به اکلیپس
اکنون فرض کنیم که قصد داریم تا اولین پروژه ای را که در قسمت هشتم از آموزش ها ایجاد کردیم و در این آموزش از روی آن یک Backup گرفتیم را مجدد وارد اکلیپس کنیم تا تغییراتی روی آن اعمال کنیم:
همانطور که پس از تبدیل پروژه خود به یک فایل zip گفتیم، این فایل را روی Desktop قرار می دهیم. حال به محیط اکلیپس باز گشته و همانند تصویر زیر از منوی اصلی نرم افزار روی گزینه فایل کلیک کرده و روی گزینه Import کلیک می نماییم:
پس از کلیک روی گزینه Import با پنجره دیگری به صورت زیر مواجه خواهیم شد:
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می کنیم، چندین گزینه وجود دارند که از میان آنها روی فولدر General کلیک کرده و سپس همانطور که در تصویر فوق با یک فلش قرمز رنگ مشخص شده است گزینه Existing Projects into Workspace به معنی "وارد کردن پروژه های موجود به داخل Workspace اکلیپس" را انتخاب کرده و سپس روی گزینه Next کلیک می کنیم:
پس از کلیک روی گزینه Next با پنجره فوق مواجه خواهیم شد که دارای دو گزینه است. از آنجا که فرمت فایلی که می خواهیم به اکلیپس Import کنیم zip است، از اینرو گزینه Select archive file که در تصویر فوق با یک بیضی قرمز رنگ مشخص شده است را انتخاب نموده سپس روی گزینه Browse کلیک می کنیم و با پنجره ای به صورت زیر مواجه خواهیم شد:
حال در این مرحله می بایست به مکانی که فایل zip خود را در آن قرار داده ایم برویم و از آنجا که در این آموزش فایل خود را روی Desktop قرار داده ایم، به Desktop رفته، فایل zip را انتخاب کرده و روی گزینه Open کلیک می کنیم:
پس از کلیک کردن روی دکمه Open به پنجره قبل بازگشته و این در حالی است که در بخش مربوط به Projects در این پنجره، همانطور که در تصویر فوق مشاهده می شود پروژه ما که My First Android Project نام داشت وارد شده و کنار آن هم تیک خورده است. حال می توانیم روی گزینه Finish کلیک کنیم که پس از اینکار خواهیم دید که این پروژه جدید وارد اکلیپس خواهد شد:
همانطور که می بینیم پروژه با موفقیت وارد اکلیپس شده است. در واقع چنانچه به فولدر مربوط به Workspace هم مراجعه کنیم، خواهیم دید که این پروژه جدید وارد آن فولدر هم شده است:
همانطور که در آموزش اول اشاره شد، یکی از محیط های برنامه نویسی که از آن طریق می توان اقدام به ساخت اپلیکیشن اندروید کرد محیط برنامه نویسی ADT Bundle است که ساختاری شبیه اکلیپس دارد. در واقع نکاتی که پیرامون ذخیره سازی و همچنین Import کردن یک پروژه به داخل اکلیپس که در این آموزش مورد بحث قرار گرفت را نیز می توان در مورد ADT Bundle نیز مورد استفاده قرار داد.