0

مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

 
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 8721
محل سکونت : خراسان جنوبی

مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

سئوالی ساده دارم از حضورت … من آیا زنده ام وقت ظهورت 

          اگر که آمدی، من رفته بودم … اسیر سال و ماه و هفته بودم 

دعایم کن دوباره جان بگیرم … بیایم در رکاب تو بمیرم     

 

آغاز امامت گل سرسبد عالم هستی، حضرت حجه بن الحسن امام زمان (عج) بر نایب برحقشان

امام المسلمین آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی)

و ولایتمداران جهان خصوصا امّت حزب اللهی و ولایتمدار ایران اسلامی مبارک باد

روایاتی برای اثبات حجت بودن امام زمان(ع)

آغاز امامت امام زمان (عج)، روز جمعه هشتم ماه ربیع الاول سال 265 هـ. ق است؛ یعنی روز شهادت امام یازدهم (ع) آغاز امامت امام زمان (ع) است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حزب الله خراسان جنوبی، شفقنا نوشت: جالب است بدانيم که ولادت امام زمان (عج) در روز جمعه بوده و اوّلين روز امامتش روز جمعه و نيز بنا بر نقلي که از نظر شيعه، بسيار مشهور است، ظهور امام هم روز جمعه خواهد بود و همچنين يکي از اسامي آن حضرت نيز جمعه است.

يکي از افراد مورد وثوق و اعتماد ائمه معصومين و خاصه امام عسکري و امام زمان (عليهما الاسلام) فردي به نام ابوسهل بود. ابوسهل اسماعيل بن علي نوبختي مي گويد : پس از آن که معتمد، امام عسکري (ع) را به زهر مسموم کرد، من به خدمت امام عسکري(ع) شرفياب شدم، لحظه اي بود که فرزند امام عسکري (ع) هم بر پدر وارد شده بود. امام حالش منقلب بود و شديدا ضعيف شده بودند، به گونه اي که وقتي ظرف آب را براي نوشيدن به امام عسکري (ع) دادند، قدرت نگهداري ظرف آب را نداشت و مي لرزيد و دندانهاي امام عسکري (ع) که به کاسه نزديک شده بود، بر آن مي خورد و من صدايش را مي شنيدم. در اين لحظه وقتي که امام زمان (عج) وارد شد، به محض اين که چشم امام عسکري(ع) به امام زمان (عج) افتاد، بسيار خوشحال شد، اما لحظه اي گريست و بعد او را به عنوان آخرين وصي رسول الله (ص) و آخرين امام مؤمنين و به عنوان حجت بر حق خدا معرفي کرد و وصيت و سفارش خود را به امام زمان (عج) نمود. در اين لحظه گويي احساس شد لحظه آغاز قبول مسؤوليت امامت امام زمان (عج) بود. بعد امام عسکري (ع) رو به امام زمان (عج) کرد و فرمود: «يا سيد أهل بيته! اسقني بالماء فإني ذاهب إلي ربي ؛ (1) اي بزرگ خاندان خودت! آبي به من بنوشان؛ زيرا من به زودي به سوي پروردگارم خواهم شتافت».

امام زمان (عج) هم آب را به دست پدرش داد و بعد به پدرش کمک کردند تا او وضو بسازد. صحبت هايي هم بين امام عسکري و امام زمان (عليهما الاسلام) صورت گرفت، آن گاه امام عسکري (ع) به درجه رفيع شهادت نايل گشتند.

اثبات حجت بودن امام زمان و امامت ايشان

البته اين مسائلي بود که درباره ي امام زمان و آغاز امامتشان است، ولي چيزي که بايد به عنوان حجت براي مردم باشد، اين است که براي اثبات حجت بودن امام زمان (عج) و امامت ايشان طبيعي است که شيعيان او هم دلايل قانع کننده اي که باعث اطمينان خاطر بشود نياز دارند.

ابوالاديان يکي از خدمتگزاران و يکي از دوستان نزديک امام عسکري (ع) بود. ابن بابويه (ع) به نقل از ابوالاديان مي گويد: امام عسکري (ع) به من مأموريتي داد که به مدائن بروم و نامه هايي را به آنجا برسانم. امام عسکري (ع) به من فرمود: ابوالاديان! وقتي بعد از پانزده روز از مدائن برگشتي، شهر سامرا را پر از شيون و غوغا خواهي يافت، زيرا که من به شهادت خواهم رسيد. من نگران شدم و از امام راجع به جانشين شان پرسيدم: وقتي شما به شهادت رسيديد، چه کسي بايد امامت امّت را به عهده بگيرد؟ امام عسکري (ع) در جواب به من سه نشانه داد؛ نشانه اول: آن کسي که بر بدن من نماز بگزارد. دوم: آن کسي که جواب نامه ها را از تو طلب کند و نشانه ي سوم: کسي که بگويد در هميان و کيسه ها چه چيزي وجود دارد. حيا مانع شد که راجع به کيسه از آقا بپرسم، نپرسيدم و با نگراني سفرم را آغاز کردم و به مدائن رفتم. مأموريت را انجام دادم و وقتي برگشتم همان گونه که امام عسکري (ع) گفته بود، ايشان به شهادت رسيده بودند. آن گاه چيزي که براي من مهم بود اين بود که بدانم چه کسي جانشين امام يازدهم و به عنوان امام دوازدهم و حجت بر حق خداست! وارد بيت امام عسکري (ع) شدم، ديدم برادرش جعفر بر جايگاهي نشسته است و همه ي واردين به او تسليت مي گويند. گويي اين گونه وانمود مي شود که او به عنوان جانشين امام عسکري (ع) است، در حالي که من او را مي شناختم و مي دانستم انساني است بد سابقه و بد عمل که مرتکب محرمات مي شد. مطمئن بودم که او لياقت امامت را ندارد، اما الان در چنين جايگاهي قرار گرفته؛ چرا که دستگاه بني عباس تلاش مي کرد او را به عنوان جانشين امام عسکري (ع) به مردم معرفي کند. در همين حال خبر آوردند که او بيايد و بر پيکر امام عسکري (ع) نماز بگزارد.

او از جاي خود حرکت کرده، به سمت پيکر مطهر امام عسکري (ع) رفت، تا نماز بگزارد، ديدم نوجواني با جميع شيوه ها و شمايل زيبايي که دلربا بود آمد و دامن عمويش را گرفت و گفت: اي عمو ! کنار برو که من بر نماز گزاردن بر پيکر بابايم شايسته ترم.

او را کنار زد و بر پيکر امام عسکري (ع) نماز گزارد. با اين صحنه مطمئن شدم که يکي از نشانه هايي که امام عسکري (ع) داده بود تحقّق يافت و اين شخص بر بدن امام عسکري (ع) نماز گزارد. منتظر بودم که نشانه هاي ديگر هم تحقّق پيدا کند. در اين حالت بود که وقتي نماز تمام شد به من اشاره کرد که جواب نامه ها را بده. اين هم نشانه دوم؛ چون نامه اي که امام عسکري (ع) به من سپرده بود و آن را به مدائن بردم، به دوستاني که بايد مي دادم سپردم و جواب نامه هاي آن ها را به همراه بيت المال و سهم امامي که داده بودند با خودم آورده و منتقل کرده بودم. منتظر بودم نشانه ي سوم هم تحقّق پيدا کند، در همين حال جمعي از مؤمنين قم آمدند و در ميان جمعيّت عزادار قرار گرفتند و گفتند: جانشين امام عسکري کيست؟ آن ها را به سمت جعفر هدايت کردند. آن ها وقتي پيش جعفر رفتند، پرسيدند: شما جانشين امام عسکري (ع) هستيد؟ پاسخ داد : آري. گفتند: بگوييد که ما حامل چه چيزي هستيم و نامه اي که با ماست چه کسي و براي چه کسي نوشته است و چيزي که به همراه ماست آن متاع چيست و چقدر است؟

جعفر با کمال عصبانيت گفت: عجب ! مردم را ببينيد که از من چه چيزي را در خواست مي کنند، علم غيب از من طلب مي کنند؟ من فهميدم که او امام نيست و جمعيّتي که از قم آمده بودند هم با اين پاسخ او مطمئن شدند که او امام نيست و جانشين امام عسکري (ع) شخص ديگري است. در همين حال فرستاده اي از درون خانه آمد و گفت که حجت خدا (امام زمان (عج)) فرمودند: نامه هايي که شما اهل قم از فلان شخص و فلان شخص براي امام عسکري (ع) آورده ايد، آن نامه ها را بياوريد و به همراه شما همياني است که هزار اشرفي در آن قرار دارد که از ميان هزار اشرفي که به عنوان سهم امام است، ده اشرفي قلابي است که روکش طلا شده و اصل نيست.

آن ها باز کردند و ديدند هزار اشرفي سفيد هست و آن ده اشرفي را هم شناسايي کردند. ابوالاديان مي گويد: من دقيقا به همان نشانه هايي که امام حسن عسکري (ع) به من داده بود رسيدم و يقين کردم که او امام امت اسلامي و آخرين وصي پيغمبر اکرم (ص) است و آن پيامي که فرستاده شده از ناحيه امام زمان (عج) است و آن فردي که نماز بر پيکر امام عسکري (ع) گزارد، امام زمان و آخرين امام شيعيان است. (2)

اللهم عجل لولیک الفرج ان شاءالله


دوستان عزيز ميتوانيد جهت مشاركت به اين هريك از سوالات ژاسخ دهيد

حضرت مهدی (عج ) در چه مکانی ظهور می نمایند؟

فرق ظهور با فرج چیست؟

چرا با وجود اینکه امام زمان ع به آخرین نائب خود اعلام نموده هرکس در زمان غیبت کبری مدعی رویت ایشان شود دروغگوست اما برخی افراد
حتی بعضی از بزرگان دین تلویحا مدعی رویت و حتی ملاقات با آن حضرت شده یا می شوند؟

آیا تشریف فرمایی حضرت مهدی علیه السلام در اجتماعات عمومی در دوران غیبت با معنای غیبت و نهان بودن منافات ندارد ؟ آیا با این گونه تشریف فرمایی به محافل غیبت منتفی نمی شود؟

پوشش ظاهری و لباس آن حضرت در حال حاضر و در زمان ظهور چگونه است ؟ آیا پوشش امروزی و عادی و عرفی دارند یا لباس مخصوصی می پوشند؟

چرا حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف دو غیبت داشتند ؛ غیبت صغری و کبری؟

امام زمان علیه السلام در دوران غیبت شیعیان را به راویان احادیث ارجاع داده اند:1- آیا روات احادیث همان فقها و مجتهدان اند؟2- ارتباط بین امام زمان علیه السلام و بین راویان و فقیهان چگونه است ؟ آیا ارتباط ویژه ای دارند یا مانند سایر مردم اند؟( به عبارت دیگر: آیا حتما آن ها به دیدار آن حضرت می رسند؟)

آیا گفتار مدعیان دیدار آن حضرت را باید پذیرفت یا رد کرد؟

کسانی را می شناسیم که سالیان سال دیدار امام زمان را از درگاه خدا خواسته اند یا دست کم طالب نگاهی بوده اند. چرا دیدار نصیب چنین مشتاقی نمی شود؟

آیا در دیدار با آن حضرت میان دید ما و دیدن عالمان و گزیدگان تفاوتی هست؟ اگر هست ، چیست؟

حضرت مهدی علیه السلام در دوران غیبت چگونه به مردم تمام جهان رسیدگی می کند؟ آیا یکایک مردم را می شناسد؟ این رسیدگی در روزگار ظهور چگونه است؟

چگونه می توان اثبات کرد که امام زمان علیه السلام زنده است و از دنیا نرفته است؟

از نظر علم و عقل ، چگونه می توان طول عمر حضرت مهدی علیه السلام را اثبات کرد؟ آیا درازای عمر ایشان با سنت طبیعت مخالف نیست؟

آیا صحیح است که می گویند امام زمان علیه السلام تا فلان سال ظهور می کنند و بسیاری از علایم ظهور ایشان تحقق یافته است و زمینه های آن آماده و رو به اتمام است ؟

معنای این که زمین در هنگام ظهور حضرت مهدی علیه السلام پر از ستم می شود چیست؟ آیا دیگر در جایی عدل و داد نخواهد بود؟ آیا مردمان عادی نیز به یکدیگر ستم روا می دارند؟ این که امروزه غربی ها ادعا می کنند که در کشورهای آنان قانون و عدل حکم فرماست و در جایی ظلم و ستم دیده نمی شود درست است؟

این که می گویید حضرت مهدی علیه السلام مردم را به کتاب و آیین خودشان دعوت می کنند ، چه معنایی دارد؟ مگر آن حضرت مردم را به اسلام و قرآن دعوت نمی کنند؟

در هنگام ظهور امام مهدی علیه السلام طبق برخی احادیث حضرت عیسی علیه السلام هم با امام زمان علیه السلام خواهد بود، آیا نصاری هم به حضرت مهدی علیه السلام ایمان می آورند و مسلمان می شوند یا سر سختی نشان می دهند ؟

با توجه به این که طبق آیات کریمه ی 14 و 64 سوره ی مائده کفر و شرک تا روز رستاخیز خواهد بود آیا در حکومت امام زمان علیه السلام زمین از لوث کفر و شرک پاک می شود؟

در روایاتی ، حکومت حضرت مهدی علیه السلام به حکومت حضرت داود علیه السلام تشبیه شده است . این شباهت به چه جهت صورت گرفته است؟

آیا فقاهت و اجتهاد در زمان آن حضرت نیز به حالتی که در زمان ما جریان دارد خواهد بود یا این که به کلی از بین می رود؟

می گویند روایت است هنگامی که حضرت مهدی علیه السلام ظهور می کنند آن اندازه از دشمنان اسلام و قرآن می کشند که تا زانوی اسبشان خون جاری می شود. از طرف دیگر ، روایات متواتر آمده است که آن حضرت عدل و داد و محبت را در زندگی انسان ها نشر می دهند . این دو مساله چگونه سازگار است؟

منتظر واقعی کیست؟

مهدویت در ادیان الهی چگونه است مثلا در ادیان مسیحیت زرتشتیت و... ؟

وظیفه ما در زمان غیبت چیست؟

سن آن حضرت هنگام ظهور چه قدر است؟

شنبه 21 دی 1392  2:56 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 hoseinh1990 nazaninfatemeh majnon313 farshon mohsenshabani yarabyarabyarab dehghdny ialimohammadi majid5577 ravabet_rasekhoon mahmood_3074 mehdi0014
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

پاسخ به:امام زمان(عج)

فرق ظهور با فرج چیست؟

 

ظهور در لغت به معنای آشکار شدن و پیدا و ظاهرشدن است و فرج در لغت به معنای گشایش و آسودگی از اندوه است، در احادیث ادعیه آمده«اللهم من قبلک الروح و الفرج»:خداوندا! آسایش و گشایش از سوی تو، به بندگان می رسد.

فرج در اصطلاح شیعه: ظهور حضرت ولی عصر (عج) مراد است و از حضرت رسول اکرم (ص) رسیده که:«افضل اعمال امتی انتظار الفرج»و نیز از آن حضرت روایت شده که: «هر شدت و سختی را فرجی در پی خواهد بود، جز سختی و محنت دوزخیان.

عبدالعظیم حسنی از حضرت جواد (ع) روایت کند که فرمود: بهترین عمل شیعیان ما انتظار فرج (ظهور دولت حقه حضرت مهدی «عج») است.

پس بنابراین طبق آنچه از روایات استفاده می شود، فرج در اصطلاح همان ظهور دولت حقه حضرت ولی عصر (عج) است و به تعبیری از نظر معنا با همدیگر تطابق دارند. گرچه از نظر اهل لغت به دو معنای مختلف ذکر شده است.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

شنبه 21 دی 1392  3:05 PM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 09303495228 ialimohammadi
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 2645
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:امام زمان(عج)

چرا با وجود اینکه امام زمان ع به آخرین نائب خود اعلام نموده هرکس در زمان غیبت کبری مدعی رویت ایشان شود دروغگوست اما برخی افراد
حتی بعضی از بزرگان دین تلویحا مدعی رویت و حتی ملاقات با آن حضرت شده یا می شوند؟

جواب

حق این است که نمی توان امکان دیدار را در دوران غیبت به طور مطلق نفی کرد و شواهدی نیز به راستی و صدق در مواردی وجود دارد و افراد برجسته و خوش نام و مورد وثوق چون ابراهیم مهزیار، علامه حلی ، سید ابن طاووس، علامه بحرالعلوم ، مجلسی اول و .... آن پرده نشین دور از نظر را زیارت کرده اند؛ لیکن روش و ادب آنان این بوده که خبر دیدارها را شایع نکنند و جز برای یاران خاص خود بازگو نفرمایند. آن ها از خواص و دوستان خود نیز تعهد می گرفتند که تا پایان حیات آنان نقل نکنند و اگر خواستند و لزوم داشت ، پس از مرگشان ، آن هم برای اتمام حجت به مردمان بیان کنند.
البته این به جز موارد استثنایی است که بهرهای اعتقادی و اخلاقی بر آن داستانها مترتب می شده است و خود دیدار کنندگان آن را بازگو فرموده اند.
گفتنی است که روش بزرگان دین چنین بوده است که امتیازات دینی و معنوی نباید وسیله ای برای کسب دنیا و ابزاری برای پیشرفت زندگی مادی گردد و شایسته نیست آن ها را پلکان ترقی مادی و زندگی دنیوی خود ساخت.
در روزگار ما شنیده می شود افرادی مجهول الحال ، عده ای از مردم ( به ویژه گاه بانوان کم اطلاع) را به عنوان این که با آن حضرت رابطه ی مستقیم دارند، گرد آورده مطالبی بی سند موثق نقل می کنند و با این وسیله جلسات خود را پر رونق می کنند و بهره ی مادی می برند؛ لیکن هرگز خود را در معرض بحث و گفتگو و استدلال قرار نمی دهند و راه هر گونه تحقیق و بررسی را به روی اهل دقت می بندند. نیز نویسندگانی چنان شرف یابی به آستانه قدس امام زمان علیه السلام را سبک و سهل و بی مقدار می شمرند که گویا آن حضرت بلند آستان چشم به راه است تا در برابر یک جمله زیارت و دو رکعت نماز ، برای هر بی سر و پا خود را نشان دهد و یا هدایا تقدیم کند!!
ما خود بزرگانی را دیده ایم که بیش تر عمر پربرکت خود را طریق نشر اعتقادات اهل بیت علیه السلام و نشر نام امام زمان علیه السلام صرف کرده اند ؛ اما هرگز سخنی به زبان نرانده اند و اظهار نفرمودند که بر دیداری اشاره کند؛ بلکه تنها دوستان و آشنایان خود را بر معرفت امام و کوشش در شناساندن حضرت اوو خدمت گذاری به آستان بلندش تشویق کرده اند.

http://emam12khoy.blogfa.com/9003.aspx

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

 

شنبه 21 دی 1392  7:21 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 09303495228
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 2645
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:امام زمان(عج)

ممنون بابت این مبحث زیبا

بعد مدتها مطالعه داشتم در مورد امام زمان (عج)

خیلی کم میدونم متاسفانه

اللهم عجل لولیک فرج

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

 

شنبه 21 دی 1392  8:11 PM
تشکرات از این پست
09303495228 omiddeymi1368
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

پاسخ به:امام زمان(عج)

پاسخ به:امام زمان(عج)

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

یک شنبه 22 دی 1392  9:01 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

فرق ظهور با فرج چیست؟

 

معنی لغوی «ظهور» یعنی آشکار شدن ، ظاهر شدن ، اما آنچه اصطلاحا در مورد حضرت حجت(عج) بکار می رود:ظهور در مقابل غیبت است.یعنی آن زمانی که خداوند متعال به ایشان اذن آشکار شدن و قیام می دهند و البته لازم به ذکر است که معنی غیبت حضرت این نیست که ایشان حضور ندارند بلکه حضرت الان زنده و حی هستند و مثل اجداد طاهرینشان بشرند و بر روی همین کره خاکی زندگی کرده و بین مردم در رفت و آمد هستند، اما مردم ایشان را یا نمی بینند و یا می بینند و نمی شناسند - البته برخی از مردم به لطف ایشان را هم می بینند و هم می شناسند - . ولی معنی لغوی «فرج» یعنی گشایش و رفع اندوه و حزن . که در همه امور بکار می رود.ما در ادعیه از خدا فرج و گشایش از گرفتاری را می خواهیم ، اما فرج و رفع اندوه کلی در زمان ظهور حضرت مهدی (عج) خواهد بود که اولا هم رفع حزن خود ایشان می شود و هم اندوه مومنان و بلکه همه خلایق می گردد.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 22 دی 1392  9:42 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

وظیفه ما در زمان غیبت امام‏ زمان (عج) چیست؟

وظایف ما در زمان غیبت همان وظایف در زمان حضور امام معصوم (ع)است. مجموع این وظایف را می توان در یک جمله خلاصه کرد و گفت بزرگ ترین وظیفه شیعیان در عصر غیبت، انتظار فرج و ظهور دولت جهانی حضرت مهدی (عج) است. عملی شدن انتظار فرج این است که به تمام دستورات قرآن، پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) جامه عمل بپو شانیم.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 22 دی 1392  10:18 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

منتظر واقعی كیست؟

منتظر واقعی، كسی است كه به امامش معرفت داشته باشد؛ یعنی اعتقاد به ولایت و معرفت به شخصیت او. اعتقاد به ولایت، تعهد و پیمانی است كه جز با اطاعت كامل نمی‌شود. كسی منتظر واقعی است كه علاوه بر خودسازی به دیگرسازی نیز بپردازد، تا از این طریق، زمینه‌های ظهور آن حضرت را فراهم سازد.

پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله و سلم پیش از این‌كه ستاره پرفروغ امامت امامان علیهم السلام طلوع كند، برترین جهاد امتش را انتظار فرج دانسته است؛ زیرا انتظار فرج، انتظار جهاد و انقلابی عظیم بر ضد تمام ظلم‌ها و جنایت‌ها و اجرای عدالت به تمام معنا در سراسر جهان است. حضرت علی علیه السلام در حدیثی فرموده است:

كسی كه در انتظار اقامه نماز به سر برد، در طی زمان انتظارش، در حال نماز به شمار می‌رود.

پس كسی كه در انتظار اقامه دین حق و برپایی دستورهای الهی در سراسر جهان است، چه پایگاه و منزلتی دارد؟ در زندگی ظاهری دنیا، هر امام، در عصر خود به حمایت و یاری پیروان و شیعیان خود نیاز دارد. امام، اگر علی علیه السلام هم باشد، اگر حمایتگری نیابد و شاهد خیانت دوستان باشد، مجبور به خانه نشینی است، تا چه رسد به امامی كه در غیبت به‌سر می‌برد و انقلاب بسیار عظیمی در پیش دارد كه فقط با حمایت پیروان و شیعیانش تحقق خواهد پذیرفت.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 22 دی 1392  10:40 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
dorostkarzade
dorostkarzade
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 3
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

اقا میدونم بدم میدونم گناه کارم ولی عاشق مادر ت زهرام به جان مادرت یه نظر به ماکن برگردیم اقا جون

یک شنبه 22 دی 1392  11:33 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
maryamr
maryamr
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 321
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

روز امامت امام زمان(عج) دقیقا چه روزی است؟
تعیین امامت امامان دوازده گانه از طرف خداوند متعال بوده است . چرا که مسأله امامت یک مسأله الهی است و جانشین پیامبر(صلی الله علیه و آله) باید از طریق وحی به پیامبر(صلی الله علیه و آله) تعیین گردد، امام یک رهبر عادی نیست...
دیروز روز نهم ماه ربیع الاول بود، روزی که با عنوان روز به امامت رسیدن آقا امام زمان (عج) جشن گرفته می شود.
می خواهیم بررسی کنیم که دقیقا تاریخ به امامت رسیدن ایشان چه زمانی بوده است ؟ و بزرگ داشت روز نهم ربیع چگونه است ؟
 به کتب روایی که مراجعه می کنیم می بینیم که آغاز امامت امام زمان (عج) مقارن است با شهادت امام حسن عسکری علیه السلام ،یعنی به محض شهادت امام حسن عسکری امام بعد به امامت می رسند و شهادت ایشان نقطه آغاز امامت حضرت مهدی عج می باشد.(أصول الكافی / ترجمه كمره‏اى، ج‏2، 871)
و عده ای هم معتقدند که روز شهادت امام حسن عسکری علیه السلام روز نهم ربیع الاول است که این قول مشهور نیست . و در این منابع هم همان روز شهادت امام حسن عسکری علیه السلام را روز آغاز امامت امام زمان عج می دانند. ( الغیبة( للنعمانی) / ترجمه فهرى، متن، ص: 197) 
 
چرا روز نهم ربیع را جشن می گیریم؟
 تعیین امامت امامان دوازده گانه از طرف خداوند متعال بوده است . چرا که مسأله امامت یک مسأله الهی است و جانشین پیامبر(صلی الله علیه و آله) باید از طریق وحی به پیامبر(صلی الله علیه و آله) تعیین گردد، امام یک رهبر عادی نیست که فقط به اداره کشور و حفظ مرزهای آن بپردازد، بلکه وی علاوه بر این وظیفه، وظایف خطیر دیگری مانند تفسیر قرآن، بیان احکام، پاسخگویی به سوالات اعتقادی مردم، و جلوگیری از هر نوع انحراف در عقیده و تحریف در شریعت دارد. و انجام این وظایف خطیر در گرو داشتن علمی گسترده و خطا ناپذیر است. و افراد عادی چنانچه متصدی این گونه امور گردند، از خطا و اشتباه مصون نخواهند بود.
در هنگام وفات پیغمبر از وى پرسیدم اگر شما از دنیا رفتى به كه رجوع كنیم؟ پیغمبر اشاره كردند به طرف على بن ابى طالب و فرمودند: وى با حق است و حق هم با او میباشد، بعد از او هم یازده نفر امام خواهند آمد كه اطاعت آنان واجب است، همان گونه كه اطاعت از من واجب می باشد
با توجه به این مطلب شناخت امام(علیه السلام) از دو راه امکان پذیر است:
الف: پیامبر(صلی الله علیه و آله)  به فرمان خدا بر امامت امام معین تصریح کند.
که پیامبر اکرم در مواضع مختلف به امامت امامان دوازده گانه اشاره کرده اند و منابع شیعه و سنی به تفصیل نقل کردند .
به عنوان مثال : عبایة بن ربعى از ابن عباس روایت كرده كه وى گفت: در هنگام وفات پیغمبر از وى پرسیدم اگر شما از دنیا رفتى به كه رجوع كنیم؟ پیغمبر اشاره كردند به طرف على بن ابى طالب و فرمودند: وى با حق است و حق هم با او میباشد، بعد از او هم یازده نفر امام خواهند آمد كه اطاعت آنان واجب است، همان گونه كه اطاعت از من واجب می باشد. (زندگانى چهارده معصوم علیهم السلام / ترجمه إعلام الورى، ص: 502)
حضرت رسول صلی الله علیه و آله فرمود: جانشینان و اوصیاء من كه پس از من در میان مردم حجت‏هاى پروردگار هستند دوازده نفر می باشند، اول آنها برادرم هست و آخرین آنان هم پسرم خواهد بود، عرض كردند: یا رسول اللَّه برادرت كیست؟ فرمود: على بن ابى طالب، عرض كردند: فرزندت كدام است؟ فرمود فرزندم مهدى است كه خداوند به وسیله او دنیا را پر از عدل و داد می كند پس از این كه از ظلم و ستم پر شده باشد. (زندگانى چهارده معصوم علیهم السلام / ترجمه إعلام الورى، متن،511)  
 
ب: امام پیشین بر امامت امام بعدی تصریح کند.
امامت پیشوایان دوازده گانه شیعه از هر دو راه ثابت شده است. هم پیامبر(صلی الله علیه  و آله) طبق روایات بر امامت آنان تصریح کرده است، و هم هر یک از ائمه(علیهم السلام)، امام بعد از خویش را معرفی نموده است. (صحیح البخاری، ج 9، ص 81، باب الاستخلاف/ صحیح مسلم، ج 6، ص 3 کتاب الأماره/ مسند احمد، ج 5، ص 86 و 108/ مستدرک الحاکم، ج 3، ص 18/بحارالانوار، ج36، ص 266.)  
شایسته است که در این روز برای سلامتی امام زمان علیه السلام و تعجیل در فرج ایشان دعا کنیم ،و با امام خود تجدید بیعتی داشته باشیم در اعتلای اسلام و عمل به وظایف مسلمانیمان
با توجه به ادله ای که بیان کردیم به این نتیجه می رسیم که امامت امام زمان چون سایر امامان علیهم السلام یک امر انتصابی از طرف خداوند متعال بوده است و مثل سایر امامان به امامت رسیدن ایشان هم مقارن با شهادت امام پیش از خود بوده است.  به عبارت دیگر امامت ودیعه ای الهی است در دست یک امام که هنگام عروج به جوار باری تعالی آن را به امام بعد از خود می سپارد بدون هیچ فاصله و انقطاع زمانی حتی یک لحظه.
 
اما چرا ما روز بعد از آن را به عنوان روز آغاز امامت ایشان جشن می گیریم ؟
این به آن خاطر است که رعایت شأن همه ائمه هدی علیهم السلام بر همگان واجب است روز شهادت امام حسن عسکری روز عزای همه شیعیان جهان است ،و همگان در این روز که روز عزای اهل بیت علیهم السلام است باید عزادار باشند .
و روز پس از آن را به عنوان روز یادآوری و بزرگداشتی برای مقام امام حیّ و حاضر خود جشن می گیریم تا گونه ای خاکساری و سپاس باشد به درگاه خداوند متعال به پاس نعمت بزرگ امامت ،واسطه فیض رحمت و روح جهان هستی ،
و شایسته است که در این روز برای سلامتی امام زمان علیه السلام و تعجیل در فرج ایشان دعا کنیم ،و با امام خود تجدید بیعتی داشته باشیم در اعتلای اسلام و عمل به وظایف مسلمانیمان .
و دست شستن از یک سری اعمال ناشایست و نه در خور پیروان امامان رحمت و هدایت ، که تخم تفرقه می افشاند،و باعث کدورت می شود .
یک شنبه 22 دی 1392  11:39 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
maryamr
maryamr
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 321
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

روز امامت امام زمان(عج) دقیقا چه روزی است؟
تعیین امامت امامان دوازده گانه از طرف خداوند متعال بوده است . چرا که مسأله امامت یک مسأله الهی است و جانشین پیامبر(صلی الله علیه و آله) باید از طریق وحی به پیامبر(صلی الله علیه و آله) تعیین گردد، امام یک رهبر عادی نیست...
دیروز روز نهم ماه ربیع الاول بود، روزی که با عنوان روز به امامت رسیدن آقا امام زمان (عج) جشن گرفته می شود.
می خواهیم بررسی کنیم که دقیقا تاریخ به امامت رسیدن ایشان چه زمانی بوده است ؟ و بزرگ داشت روز نهم ربیع چگونه است ؟
 به کتب روایی که مراجعه می کنیم می بینیم که آغاز امامت امام زمان (عج) مقارن است با شهادت امام حسن عسکری علیه السلام ،یعنی به محض شهادت امام حسن عسکری امام بعد به امامت می رسند و شهادت ایشان نقطه آغاز امامت حضرت مهدی عج می باشد.(أصول الكافی / ترجمه كمره‏اى، ج‏2، 871)
و عده ای هم معتقدند که روز شهادت امام حسن عسکری علیه السلام روز نهم ربیع الاول است که این قول مشهور نیست . و در این منابع هم همان روز شهادت امام حسن عسکری علیه السلام را روز آغاز امامت امام زمان عج می دانند. ( الغیبة( للنعمانی) / ترجمه فهرى، متن، ص: 197) 
 
چرا روز نهم ربیع را جشن می گیریم؟
 تعیین امامت امامان دوازده گانه از طرف خداوند متعال بوده است . چرا که مسأله امامت یک مسأله الهی است و جانشین پیامبر(صلی الله علیه و آله) باید از طریق وحی به پیامبر(صلی الله علیه و آله) تعیین گردد، امام یک رهبر عادی نیست که فقط به اداره کشور و حفظ مرزهای آن بپردازد، بلکه وی علاوه بر این وظیفه، وظایف خطیر دیگری مانند تفسیر قرآن، بیان احکام، پاسخگویی به سوالات اعتقادی مردم، و جلوگیری از هر نوع انحراف در عقیده و تحریف در شریعت دارد. و انجام این وظایف خطیر در گرو داشتن علمی گسترده و خطا ناپذیر است. و افراد عادی چنانچه متصدی این گونه امور گردند، از خطا و اشتباه مصون نخواهند بود.
در هنگام وفات پیغمبر از وى پرسیدم اگر شما از دنیا رفتى به كه رجوع كنیم؟ پیغمبر اشاره كردند به طرف على بن ابى طالب و فرمودند: وى با حق است و حق هم با او میباشد، بعد از او هم یازده نفر امام خواهند آمد كه اطاعت آنان واجب است، همان گونه كه اطاعت از من واجب می باشد
با توجه به این مطلب شناخت امام(علیه السلام) از دو راه امکان پذیر است:
الف: پیامبر(صلی الله علیه و آله)  به فرمان خدا بر امامت امام معین تصریح کند.
که پیامبر اکرم در مواضع مختلف به امامت امامان دوازده گانه اشاره کرده اند و منابع شیعه و سنی به تفصیل نقل کردند .
به عنوان مثال : عبایة بن ربعى از ابن عباس روایت كرده كه وى گفت: در هنگام وفات پیغمبر از وى پرسیدم اگر شما از دنیا رفتى به كه رجوع كنیم؟ پیغمبر اشاره كردند به طرف على بن ابى طالب و فرمودند: وى با حق است و حق هم با او میباشد، بعد از او هم یازده نفر امام خواهند آمد كه اطاعت آنان واجب است، همان گونه كه اطاعت از من واجب می باشد. (زندگانى چهارده معصوم علیهم السلام / ترجمه إعلام الورى، ص: 502)
حضرت رسول صلی الله علیه و آله فرمود: جانشینان و اوصیاء من كه پس از من در میان مردم حجت‏هاى پروردگار هستند دوازده نفر می باشند، اول آنها برادرم هست و آخرین آنان هم پسرم خواهد بود، عرض كردند: یا رسول اللَّه برادرت كیست؟ فرمود: على بن ابى طالب، عرض كردند: فرزندت كدام است؟ فرمود فرزندم مهدى است كه خداوند به وسیله او دنیا را پر از عدل و داد می كند پس از این كه از ظلم و ستم پر شده باشد. (زندگانى چهارده معصوم علیهم السلام / ترجمه إعلام الورى، متن،511)  
 
ب: امام پیشین بر امامت امام بعدی تصریح کند.
امامت پیشوایان دوازده گانه شیعه از هر دو راه ثابت شده است. هم پیامبر(صلی الله علیه  و آله) طبق روایات بر امامت آنان تصریح کرده است، و هم هر یک از ائمه(علیهم السلام)، امام بعد از خویش را معرفی نموده است. (صحیح البخاری، ج 9، ص 81، باب الاستخلاف/ صحیح مسلم، ج 6، ص 3 کتاب الأماره/ مسند احمد، ج 5، ص 86 و 108/ مستدرک الحاکم، ج 3، ص 18/بحارالانوار، ج36، ص 266.)  
شایسته است که در این روز برای سلامتی امام زمان علیه السلام و تعجیل در فرج ایشان دعا کنیم ،و با امام خود تجدید بیعتی داشته باشیم در اعتلای اسلام و عمل به وظایف مسلمانیمان
با توجه به ادله ای که بیان کردیم به این نتیجه می رسیم که امامت امام زمان چون سایر امامان علیهم السلام یک امر انتصابی از طرف خداوند متعال بوده است و مثل سایر امامان به امامت رسیدن ایشان هم مقارن با شهادت امام پیش از خود بوده است.  به عبارت دیگر امامت ودیعه ای الهی است در دست یک امام که هنگام عروج به جوار باری تعالی آن را به امام بعد از خود می سپارد بدون هیچ فاصله و انقطاع زمانی حتی یک لحظه.
 
اما چرا ما روز بعد از آن را به عنوان روز آغاز امامت ایشان جشن می گیریم ؟
این به آن خاطر است که رعایت شأن همه ائمه هدی علیهم السلام بر همگان واجب است روز شهادت امام حسن عسکری روز عزای همه شیعیان جهان است ،و همگان در این روز که روز عزای اهل بیت علیهم السلام است باید عزادار باشند .
و روز پس از آن را به عنوان روز یادآوری و بزرگداشتی برای مقام امام حیّ و حاضر خود جشن می گیریم تا گونه ای خاکساری و سپاس باشد به درگاه خداوند متعال به پاس نعمت بزرگ امامت ،واسطه فیض رحمت و روح جهان هستی ،
و شایسته است که در این روز برای سلامتی امام زمان علیه السلام و تعجیل در فرج ایشان دعا کنیم ،و با امام خود تجدید بیعتی داشته باشیم در اعتلای اسلام و عمل به وظایف مسلمانیمان .
و دست شستن از یک سری اعمال ناشایست و نه در خور پیروان امامان رحمت و هدایت ، که تخم تفرقه می افشاند،و باعث کدورت می شود .
یک شنبه 22 دی 1392  11:41 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
agayempor
agayempor
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مهر 1389 
تعداد پست ها : 271
محل سکونت : اردبیل

پاسخ به:مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

 نهم ربیع الاول، نه تنها نخستین روز امامت امام عصر علیه السلام است، بلكه آغاز دوره‌ای حیاتی و مهم در تاریخ شیعه نیز به شمار می‌آید. در سال روز نهم ربیع الاول كه یادمان آغاز امامت ولی عصر علیه السلام است، تصمیم گرفتیم در چند سطر كوتاه به رخ دادهایی كه پس از شهادت امام حسن عسكری علیه السلام در سامرا روی داد، اشاره كنیم.

روز جمعه، هشتم ربیع الاول سال 260 هـ.ق، امام حسن عسكری علیه‌السلام پس از این كه نماز صبح را خواندند، بر اثر زهری كه هشت روز قبل معتمد به ایشان خورانده بود، به شهادت رسید. این حادثه در شرایطی روی داد كه امام یازدهم افزون بر این كه مانند پدران خود زمینه را برای غیبت آماده كرده بود، شب پیش از شهادت شان، دور از چشم مأموران خلیفه، نامه‌های بسیاری به شهرهای شیعه نشین فرستادند. خبر شهادت امام در سراسر شهر سامرا پیچید و مردم به احترام او عزاداری كردند. به گفته مورخان، در روز شهادت امام، سامرا به صحرای قیامت تبدیل شده بود.

عثمان بن سعید عمری، به نمایندگی از حجت بن‌الحسن علیه‌السلام متصدی غسل و كفن و دفن حضرت شد و بر اساس گفته شیخ صدوق، خود امام زمان علیه‌السلام با كنار زدن عمویش جعفر كه قصد نمازگزاردن داشت، بر بدن پدر بزرگوارش نماز خواند.

حكومت عباسی از مدت‌ها پیش بر اساس سخن رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله و امامان معصوم علیهم السلام مبنی بر این كه مهدی فرزند امام حسن عسکری علیه السلام است، امام یازدهم را زیر نظر داشت و مراقب بود تا فرزندی از ایشان نماند، ولی امام یازدهم با پنهان نگه داشتن خبر ولادت فرزندش این نقشه را باطل كرده بود. پس از شهادت امام كم كم خبر فرزندی به نام مهدی علیه‌السلام پخش شد و تلاش چند باره خلیفه عباسی برای یافتن امام مهدی علیه‌السلام به نتیجه نرسید.

عثمان بن سعید، نائب اول امام بود و با آغاز غیبت ولی عصر علیه السلام توقیعات حضرت را به شیعیان می‌رساند. از همین زمان بود كه شیعیان برای نخستین بار طعم غیبت را چشیدند. آغاز غیبت صغرا مصادف با آغاز امامت حضرت مهدی علیه السلام بود تا مردم آرام آرام با مفهوم تلخ و دردناک غیبت آشنا شده، بتوانند تا آن زمان كه به اشتباه خود پی می‌برند و به وظایف خود در برابر امامان آگاه می‌شوند، همچنان دیندار بمانند. در دوران غیبت صغرا چهار نایب خاص، امر وساطت میان امام علیه السلام و شیعیان را به عهده داشته و چنان‌كه خواهیم دید، همه آنها معروف و سرشناس بوده‌اند. آنان احكام دین را از وجود اقدس امام زمان علیه السلام گرفته و در اختیار شیعیان می‌گذاشتند. سؤالات [كتبی و شفاهی] ایشان را به حضور امام زمان علیه السلام برده و سپس پاسخ را به شیعیان می‌رسانیدند و همچنین، وجوه شرعی شیعیان را با وكالتی، كه از امام داشتند، می‌گرفتند [و به حضرت تحویل می‌دادند یا با اجازة ایشان مصرف می‌كردند] آنان جمعی بودند كه امام حسن عسكری علیه السلام در زمان حیات خود عدالتشان را تأیید فرمود و همه را به عنوان امین امام زمان علیه السلام معرفی كرد و بعد از خود، ناظر املاک و متصدی كارهای خویش گردانید، و آنها را با نام و نسب به مردم معرفی نمود.

آیت الله مظاهری در درس اخلاق خود گفت: بر اساس روایات فراوان و نیز طبق تصریح زیارت جامعه که بهترین و صحیح ترینِ زیارات است، واسطه فیض عالم، امام زمان(عج) هستند. گرچه همه چهارده معصوم(ع) واسطه فیض‌اند، اما در زمان ما، واسطه فیض عالم، امام زمان(عج) هستند.

مهر: آیت الله مظاهری در تبیین امامت امام زمان(عج) به نقل داستانی پرداخته است که در پی می آید:

یکی از علمای بزرگ، در زمان قدیم در تخت فولاد خدمت امام زمان«ارواحنا‌فداه» رسیده بود و از آن حضرت درخواست «علم اکسیر»کرده بود.

در حالی که یاد گرفتن علوم غریبه حرام است و گفت و شنود و تعلیم و تعلّمش نیز حرام است. آن حضرت به او فرموده بودند: علوم غریبه به تو چه ربطی دارد؟ من به جای آن ختمی به تو یاد می‌دهم که بهتر از اکسیر است. بعد فرموده بودند: به پنج تن و امام زمان«ارواحنا‌فداه»توسّل پیدا کن و در توسّل‌هایت بگو: «یا محمّد یا علی یا فاطمه یا حسن یا حسین، ‌یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی».

آن عالم نقل می‌کند: وقتی حضرت فرمودند:«ادرکنی»، به ذهنم خطور کرد که باید بفرمایند:«ادرکونی»، یعنی برای درخواست کمک از پنج نور مقدّس، باید فعل جمع به کار ببریم، پس چرا ایشان فعل مفرد به کار برده و می‌فرمایند: «ادرکنی و لاتهلکنی»؟! وقتی چنین تصوّری کردم، امام زمان«ارواحنا‌فداه» تبسّم کردند و فرمودند: همین است که گفتم. برای اینکه واسطه فیض این عالم، فعلاً من هستم.

یعنی اگر در زمان حاضر توسّلی به پیغمبراکرم«ص»یا سایر حضرات معصومین«ع»بشود، فیض الهی به واسطه وجود مقدّس امام زمان«ارواحنا‌فداه»به بندگان می‌رسد: «بِکُمْ فَتَحَ اللَّهُ وَ بِکُمْ یَخْتِمُ وَ بِکُمْ یُنَزِّلُ الْغَیْثَ وَ بِکُمْ یُمْسِکُ السَّماءَ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ إِلَّا بِإِذْنِهِ وَ بِکُمْ یُنَفِّسُ الْهَمَّ وَ یَکْشِفُ الضُّر»

از همه به خصوص جوانان تقاضا دارم که با این ختم، به امام زمان متوسّل شوید و این ختم را زیاد بخوانید. همه افراد، حتی کسانی که ‌سواد و تحصیلات کافی ندارند هم می‌توانند این ختم را بخوانند و به پنج تن آل عبا و امام زمان متوسّل شوند: «یا محمّد،‌ یا علی، یا فاطمه، یا حسن، یا حسین، یا صاحب الزمان أدرکنی و لا تهلکنی». این ختم، علاوه بر آنکه آسان است، برای رفع هر حاجتی خوب، مؤثر و مجرّب می‌باشد.

یک شنبه 22 دی 1392  11:45 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

وظیفه ما در زمان غیبت مانند وظیفه در زمان حضور امام معصوم (ع) است. گرچه آن حضرت از نظر ما غایب است، اما به ما اشراف و آگاهی دارد و بر اعمال و رفتار ما ناظر است. بنابراین، تمام وظایفی که قرآن مجید و پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) برای یک فرد مسلمان تعیین و بیان فرموده اند در زمان غیبت نیز متوجه ما است که همه این وظایف را می توان در یک جمله خلاصه کرد و گفت بزرگ ترین وظیفه شیعیان در عصر غیبت انتظار فرج[1] و ظهور دولت جهانی حضرت مهدی (عج) است. اما با عنایت به این که انتظار فرج یک شعار نیست، بلکه یک فرهنگ است و مجموعه ای از وظایف و تکالیف است که باید عملی شود تا یک فرد، منتظر حقیقی مولا و امام خود باشد. ما در این جا به طور خلاصه به بخشی از آنها اشاره می کنیم:

1. معرفت و شناخت کامل دین یعنی در بخش عقاید، اخلاق، احکام و وظایف، منتظر باید تفکر اسلامى خویش را سامان داده و وضعیت روحى و ایمان درونى خود را تقویت کند.

2. مطالعه در جهت معرفت و شناخت هر چه بیشتر امام‏ زمان (عج).

3. پیروی کامل از قرآن و فرهنگ اهل بیت (ع) به عنوان نزدیک ترین افراد به پیامبر اکرم (ص) و آگاه ترین افراد از حقایق دین.

4. اطاعت از نایبان بر حق امام زمان (مراجع معظم تقلید به ویژه ولى فقیه) و همراه و هم‏گام با آنان و زمینه ظهور را فراهم کردن.

5. اتحاد و همستگی با دیگر مسلمانان به ویژه شیفتگان و منتظران واقعی آن حضرت.

6. کسب آمادگی فکری و فرهنگی جهت آشنا ساختن مردم با حقایق دین و مقابله با خرافات، شبهات و گرایش های انحرافی.

7. امیدوارى بر قیام و انقلاب آن حضرت و امید دادن به دیگران و زنده نگه داشتن امید به گشایش همه امور.

8. رعایت تقوا ، خود را در محضر خدا دانستن، ترک گناه و خشکانیدن زمینه گناه در جامعه.

9. توجه قلبی امام عصر (عج) در شبانه روز و او را مطلع از اعمال خود دانستن و اسوه قرار دادن امام.

10. ارتباط با امام (عج) از راه دعا به ویژه دعاهای زیبایی؛ مانند دعاى ندبه، زیارت آل یاسین، دعاى عهد، دعای فرج و... که از طرف بزرگان بسیار توصیه شده است.

11. صبر کردن در برابر آزار و تکذیب و سایر محنت ها و سفارش به حق و صبر و مبارزه همه جانبه در برابر دشمن.

12. ایجاد محبت امام ‏عصر (عج) در دل دیگران در میان مردم با ذکر احادیث، کرامات، مناقب و فضایل واقعی و معتبر ایشان و عنایت او به مردم به عنوان امام مهربان و دلسوز.

13. تقویت و بزرگ داشت شعائر اسلامی؛ نظیر حج و عمره و مجالس مذهبی برای آشنایی با معارف اسلام.

14. دلبستگی و محبت به امام (ع) و اظهار اشتیاق به نزدیک شدن به آن حضرت با مداومت در انجام امور خیر و ثواب، مخصوصا به نیابت از ایشان؛ نظیر بنا های عام المنفعه، اطعام مساکین، پرداخت صدقه براى سلامتى آن عزیز و یا حواله نمودن ثواب‏هایى براى آن حضرت.

15. آماده سازی محیط برای تشکیل حکومت عدل جهانی و اجرای عدالت و ریشه کن شدن درخت ستم.

16. جلوگیری از نفوذ شیطان های داخلی و خارجی در دین و فرهنگ و ملیت و آب و خاک. بیزاری جستن از دشمنان امام و خالص کردن حب و بغض ها.

17. اهتمام در ادای حقوق برادران دینی و دفاع و یاری شیعیان واقعی.

اینها بخشی از وظایف ما در زمان غیبت است.

برای آگاهی بیشتر می توانید رجوع کنید به: مکیال المکارم، ج 2، موسوی اصفهانی، سید محمد تقی، بخش 8، "تکالیف عصر غیبت" (که به هشتاد وظیفه و تکلیف در عصر غیبت اشاره شده است).

یک شنبه 22 دی 1392  12:21 PM
تشکرات از این پست
kabotar12 omiddeymi1368
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)


وظایفما در دوران
غیبتامام زمان ( عج)
چیست؟
مقدمه
وقتی که خداوند تباركو تعالی انسان را به عنوان اشرف مخلوقات با چنان
پیچیدگی آفرید که پساز خلقتشفرمود :
فتبارك الله احسن الخالقین ، مسجود فرشتگانش را آنقدر دوست داشت تا
وي را در ظلمات گمراهی ها و بی دفاع در مقابل نقشه هاي شیطان رجیم ،
رها ننموده و امین ترین فرستادگان خود را براي هدایتش مامور و مبعوث
گرداند . بی شکپس از ختم رسل ، حساسیت جلوگیري از گمراهی بشر
بیشتر شده و بهمین خاطر کتاب قر آن و عترت اهل بیت ( ع ) چراغ هدایتی

مطمئن و معتبر از طرف خاتم پیامبران ( ص) معرفی شده است تا حجت بر
همگان تمام شود .
از سوي دیگر درحالیکه در همه ادیان الهی اعتقاد به مصلح آخر الزمان یک
اعتقادمحوري امید وار کننده میباشد، امین ترین رسول و کامل ترین دین
الهی ( اسلام ) حضرت حجت بن الحسن العسگري ( ع ) را با مستندات
قطعی در این زمینه معرفی و به مشروط بودن بهره مندي از برکات وجود و
حضورش ، به وظیفه شناسی و عمل به تکالیفتوسط مردم تاکید نموده اند
که همانا مصادیق انتظار مصلح موعود میباشد .
انتظار چیست؟
در فرهنگ اهل بیت ( ع ) انتظار نه صرفاً یک حالت روانی ، بلکه از
مقوله عملمیباشد . پساگر انتظار یکعمل است ، منتظرهم باید عامل
باشد . اگر منتظران با وظایف خود آشنا نباشند و به آن عمل نکنند ، تاریخ
تکرار خواهد شد و همان گونه که در زمان امام حسین ( ع ) شیعیان فراوانی
وجود داشتند و لیکن از میان آنها 72 نفر به وظیفه خود عمل کردند و لذا
امام ( ع ) تنها ماند و ............. در زمان غیبت نیز چنانچه شیعیان به وظایف
خود عمل نکنند ، امام زمانشان تنها خواهد ماند و ظهورش به تاخیر خواهد
افتاد .
و حال وظایف کدامند :
- 1 معرفتو شناخت امام زمان ( عج )
یک سوال: آیا زیارت جمکران و نماز حضرت صاحب الزمان ( عج ) را
تنها بعنوان ابزاري براي در خواستحوائج مادي و زود گذر انجام میدهیم و
امام را براي خود میخواهیم ؟ یا با شناخت نسبت به مقام و مرام آن حضرت
، کمبود بزرگی را در حیاط بشري امروز احساسو بدنبال وظیفه میگردیم تا
با انجامشبه بهترینها برسیم ؟
- 2 محبتبه امام:
برخى از جلوههاى محبتاز این قرارند:
- یاد حضرت
- دعا براى سلامتى و ظهور حضرت
- صدقه دادن براى سلامتى حضرت
- تقدم خواستاو بر خواستخود
- تلاشدر کسبرضایت او:
اعمال و رفتار و گفتار منتظر بایستى بر وفق رضاى محبوب باشد. منتظر باید
ببیند، امام چه مىپسندد. آیا از کار او راضى است یا نه؟
- تجدید بیعت
- اظهار ناراحتى از فراق
- 3 اطاعت
-4 تأسى
برخى از صفات حضرتکه در آنها باید به ایشان تأسى نمود عبارتند از:
- تقوا
- عبادت
- سختکوشى و جهاد
- زهد
- عدالت
- سخاوت
- موضعگیرى در برابر بدعتها
- نصیحتو خیرخواهى
- صبر و بردبارى
وظایفاجتماعى
این وظایفدر دو بخشقابل بررسى است:
الف- وظایفمردمى ب - وظایفحاکمیت
الف- وظایفمردمىعبارتند از:
-1 دفاع و حمایت از حرکتهایى که در جهت اهداف حضرت باشد مثل
انقلاب اسلامى ایران
-2 تکریم و بزرگداشتنام و یاد حضرت از راههاى:
- قرار دادن موقوفات
- برقرارى مجالسبزرگداشت(جشنها، دعاى ندبه،...)
- شرکتدر مجالسبزرگداشت
ب - وظایفنهادهاى حکومتى:

- 1 بسط فرهنگمهدویت، از طریق راه کارهاى مناسبدر:
- جهان (مسلمین و غیر مسلمین)
- ایران
-2 تئوریزه کردن فرهنگ مهدویت: از آن جایى که امروزه تئوریهاى
داغ « جهانى شدن » مختلفى در مورد پایان تاریخ مطرح است و تنور بحث
مىباشد، بایستى حکومت جهانى امام زمانعلیه السلام را با عنوان بهترین
تئورى و کارآمدترین گزینه براى پایان تاریخ، به جهانیان معرفى کرد.
-3 ارائه الگوهاى مناسب از حکومت دینى به جهانیان، تا اینکه در پرتو آن،
جامعه جهانى به حکومتمهدوى علاقهمند شده و مهیاى آن گردد.
-4 فراهم ساختن زمینههاى مردمى براى ظهور حضرت
-5 شناسایى اهداف حکومت جهانى (مانند: عدالت، بسط معنویت، امنیت،
رفاه،...) و تلاشدر بدستآوردن راه کارهاى مناسببراى نزدیکشدن به
آن اهداف.
-6 نیروسازى
کارگرى منتظر واقعى است که به این نیتتلاشو کار مىکند که جامعهاى
با پایههاى قوى اقتصادى و در خور حکومت امام مهدىعلیه السلام بسازد.
معلم و استادى منتظر واقعى است که به این نیت درس بدهد که شاگردانى
تربیتکند تا بازوان پرتوانى در حکومتجهانى باشند.
دانشآموزى، منتظر واقعى است که درس بخواند تا در عصر ظهور بتواند
بارى از دوش حضرت بردارد.
پدر و مادرى، منتظر واقعى است که فرزندان خود را به گونهاى تربیت کند
که در خدمتاهدافحضرت باشند.
دانشجویى منتظر واقعى است که فرا گرفتن تخصصخود را براى حکومت
جهانى و تحمل مسئولیتى در آن جایگاه، قرار دهد.
روحانىاى منتظر واقعى است که در مواعظ خود، مردم را تشنه و مهیاى
برقرارى حکومتجهانى نماید.
چنانچه مردم از اولین روزهاى سیاه غیبت با حال تباه خود آشنا مىشدند،
عصر ظلمتاینگونه طولانى نمىشد.

همه مردم، بالاخصکسانى که داراى وظیفه بیان این گونه مسائل بودهاند و
از گفتن آن غفلت یا تغافل ورزیدهاند، باید سخت غمگین و شرمسار باشند.
چرا ما به وظیفههاى دوران غیبت عمل نمىکنیم؟
پاسخ این سؤال آن است که ما به عصر غیبت خو گرفتهایم و به تیرگىها و
تاریکىها عادتنمودهایم.
اعتیاد و خو گرفتن انسان به هر چیزى، مانند مسئله فطرت و طبیعت ، انسان
را به سوى آن جذب مىکند، به طورى که گویى اراده و اختیار را از او
گرفته است.
این قدرت را خدا به انسان داده تا با خو گرفتن به خوبىها بدون زحمت به
سوى آنها جذب شوند و از بدىها کناره گیرند.
از طرفی: انتظار را هم از نظر فرهنگی معنا کرده اند، هم از نظر نظامی.
حضرت آیت الله جوادي آملی فرمودند: از نظر نظامی آن است که انسان
خود را آماده دفاع از ولی خدا گرداند حتّی اگر شده با یکتیر! اما از نظر
فرهنگی، هم باید به احیاي خود بپردازد و هم به احیاي دیگران. خود را از
گناهان پاك گرداند و از معاصی الهی دور نگه دارد و نیز کمک کند تا
دیگران نیز با اهل بیتآشنا شوند و معارفالهی را دریابند.

از برترین اقسام یاري امام زمان(ع)، دعا در تعجیل فرج آن حضرت استو
بدیهی است که از شرایط استجابتدعا، تقوا است.
چگونه میتوان از امام غایب بهرهمند شد؟ امام معصوم وظیفه هدایتی خود
را به دو گونه اعمال میکند: 1. هدایت به معناي ارائه طریق 2. هدایت به
معناي ایصال به مطلوب. امام براي اجرا و اعمال هدایت نوع اول نیاز به
حضور فیزیکی در میان مردمان دارد؛ اما براي هدایت نوع دوم نیازي به
حضور جسمانی و مراوده حضوري با مردم ندارد.
به تعبیر دیگر، باید دانست که وظیفه امام در بیان صوري معارفو راهنمائی
ظاهري مردم خلاصه نمیشود؛ بلکه امام همانطور که وظیفه راهنمایی
ظاهري مردم را به عهده دارد همچنان ولایت و رهبري باطنی اعمال را نیز
بر عهده دارد و اوست که حیات معنوي مردم را تنظیم میکند. بدیهی است
که حضور یا غیبت جسمانی امام در انجام وظیفه هدایتی نوع دوم تأثیري
ندارد؛ زیرا امام از راه باطن به نفوس و ارواح مردم اشراف و اتصال دارد
اگرچه از چشم جسمانی ایشان پنهان است. (محمد حسین طباطبایی، شیعه
.( در اسلام،ص 152
فواید دعابراي امام زمان(عج)
- 1 فرمایشامام زمان(عج) "بسیار دعا کنید براي تعجیل فرج
که آن فرج شمااست".
-2 دعا سبب زیاد شدن نعمتهاست
-3 اظهار محبتقلبی بواسطه دعا
-4 دعا نشانه انتظاراست .
-5 زنده کردن امر ائمهاطهار
-6 مایه ناراحتیووحشت شیطانلعین
-7 نجاتیافتن از فتنه هاي آخرالزمان
-8 اداکردن قسمتی از حقوقآن حضرت
-9 تعظیم خداوندو دین خداوند است
-10 حضرتصاحبالزمان در حق او دعا می کند
-11 شفاعتآن حضرتدر قیامتشامل حالش می شود.
-12 شفاعتپیغمبران شاالله شامل حال او می شود
-13 دعا فرمانبري امر الهیوطلبفضل و عنایت او است
-14 مایه استجابتدعاهاي دیگر می شود
-15 ادا کردن اجرومزد رسالتاست
وظیفه مردم و امتاسلامی در عصر غیبتچیست؟
براي پاسخ به این پرسشبایستی امام را بشناسیم تا بدانیم چه وظایفی در
قبال او بر عهده ماست! د رواقع این وظیفه بعد از آن معرفت فراهم می شود.
ما از چیزي پاسمی داریم که او را بشناسیم. منتظر شیء یا شخصی هستیم
که او را بشناسیم.
باید بدانیم که توجه به حضرتبقیهٔ الله اعظم اروحناه فداه ، توجه به خداوند
کریم است، همانگونه که توجه به بقیه ائمه طاهرین (علیه السلام) توجه به
خداوند می باشد.
پس زیارت و توسلبه ائمه اطهار (علیه السلام) مایه توجه به خداوند
تباركو تعالی است. به این جهت کسی که قصد تقرببه خداوند بزرگ
بنماید به ائمه اطهار (ع) روي می آورد ،
انسان با توجه به ائمه اطهار (ع) نه تنها عوامل موفقیتو پیشرفترا به سوي
خود جلبمی کند بلکه موانعی را که مانع رسیدن به مقاماتعالی هستند
نیز برطرفمی نماید ؛ زیرا به وسیله توجه به امام زمان ارواحناه فداه و
همچنین بقیه ائمه اطهار (علیه السلام) درهاي رحمتو مغفرت الهی به سوي
انسان گشوده می شود و تاریکی ها از باطن او برطرفمی گردد.
حضرتباقر العلوم (علیه السلام) در شرح کلام حضرتامیرالمومنین علیه
السلام که فرمودند : "انا باب الله" ؛ می فرمایند :
یعنی کسی که به وسیله من توجه به خداوند نماید ، آمرزیده می شود. (بحار
(39/ 349
ارتباط با امام زمان (عج) در عصر غیبت
یکنتیجه ایی که می توان از کل بحثگرفتو به نظر نمی آید که با
ادله ارائه شده مغایر باشد این است که مدعیان ارتباط و دیدن امام زمان
(عج) دروغگو و کذاب مفتر هستند ... این نکته ایی بسیار مهم هست
که سخنان افرادي که مدعی هستند ، ایشان را می بینند و با ایشان رابطه

دارند را رها کنیم و به ادعاي آنها توجه نکنیم.
اما نکته قابل توجه این است که بر اساس توقیع شریف ، مدعیان مشاهده
دروغگو شناخته شده.......... اما گفته نشده که اصلا امکان دیدن وجود
ندارد ...
به عبارت دیگر کسانی که با ایشان ارتباط دارند هرگز ادعا ندارند و
این ارتباط را آشکار نمی کنند ... به عبارتی ساده تر این توفیق
مخصوص افراد خاصی می باشد که از نظر درجات ایمانی به مراتب
بالایی رسیده اند و بنابراین این توفیقات از ناحیه مقدسه (عج) به این افراد
عطا می شود. بنابراین امکان ارتباط در عصر غیبت وجود دارد ، اما کسانی
که واقعا داراي این ارتباطات هستند ، از گفتن و آشکار کردن این
ارتباطاتمنع شده اند و افراد مدعی همگی کذاب مفتر می باشند.
وظایفکلی منتظران :
- وظیفه مهم دیگرى که هر شیعه منتظر بر عهده دارد تهذیبنفسو
آراستن خود به اخلاق نیکو است، چنانکه در روایتى که نعمانى به سند خود
از امام صادق (ع)، نقل مى کند آمده است :
هر کسدوستمى دارد از یاران حضرتقائم (ع) ، باشد باید که منتظر »
باشد و در این حال به پرهیزکارى و اخلاق نیکورفتار نماید، در حالی
که منتظرباشد ، پسچنانچه بمیرد و پساز مردنشقائم (ع) ، بپاخیزد،
پاداشاو همچون پاداشکسى خواهد بود که آن حضرت را دركکرده
است، پسکوششکنید و در انتظار بمانید ، گوارا باد شما را اى گروه
«. مشمول رحمتخداوند
موضوع تهذیبنفسو دورى گزیدن از گناهان و اعمال ناشایست، به
عنوان یکى از وظایفمنتظران در عصر غیبت، از چنان اهمیتى برخوردار
استکه در توقیع شریفى که از ناحیه مقدسه حضرت صاحبالامر به
مرحوم شیخ مفید، رحمۀ الله علیه، صادر گردیده ، اعمال ناشایست
و گناهانىکه از شیعیانآن حضرت سر مى زند ، یکى از اسباب و یا
تنها سبب طولانى شدن غیبتو دورى شیعیان از لقاى آن بدر منیر
شمرده شده است :

پستنها چیزى که ما را از آنان (شیعیان) پوشیده مى دارد، همانا ...»
چیزهاى ناخوشایندى استکه از ایشان به ما مى رسد و خوشایند ما
«. نیستو از آنان انتظار نمى رود
- آیااگر هر شیعه منتظردر آغاز هر روز، با حضور و توجه، عهد و
پیمان را با امام و مقتداى خود تجدید نماید ، هرگز تن به رکود ، ذلت
و خوارى و ظلم و بى عدالتى خواهد داد ؟
آیاهرگز حاضر خواهد شد که به رضاى مولا و سرور خود بى اعتنایى کند
و تن به گناه و معصیتدهد ؟ مسلما خیر . بدون هیچ تردیدى اگر در
جامعه اى چنین فرهنگى حاکم شود و همه تنها در پى رضاى امام زمان
خود باشند ، آن جامعه هرگز دچار بحران فرهنگى ، از خودبیگانگى، یاسو
نومیدى و انحطاط نخواهد شد.
این نکته نیز مسلم است که اگر همه شیعیان با همدلى و همراهىدست
بیعتو یارى به سوى مولا و سرور خود دراز کنند و بر نصرت او متفق
شوند دیرى نخواهد پایید که فرجمولایشان را دركخواهند کرد و براى

همیشه از ظلمها و ذلتها رهایى خواهند یافت. چنانکه در توقیع شریفى که
بیشاز این نیز به بخشى از آن اشاره شد آمده است:
اگر شیعیان ما که خداوند آنان را در اطاعتشیارى دهد، در وفاى »
پیمانى که از ایشان گرفته شده یکدل و مصمم باشند ، نعمت لقاى ما از آنان
به تاخیر نمى افتد و سعادت دیدار ما براى آنها با معرفتکامل و
«. راستین نسبتبه ما تعجیل مى گردد
وظایفمنتظران در عصر غیبت :
امام صادق علیه السلام فرمودند : خوشا به حال شیعیان ما ! آنان که در
«. زمان غیبت قائم ، ما به ریسمان [ولایت] ما تمسکمى جویند
امام حسین علیه السلام فرمود :
براى او [مهدى] غیبتى استکه اقوامى در آن از دین خارج شوند و گروهى
بر دین ثابت قدم بمانند و آزار و اذیتمى کشند و به آنها گفته مى
شود : این وعده [ظهور] چه وقتعملى مى شود ، اگر راستمى گویید
؟ بى تردید صبر کننده در زمان غیبتدر برابر آزار و تکذیب[مخالفان]،
به منزله جهاد کننده با شمشیر در رکاب رسول خدا صلى الله علیه و آله
«. است

امام صادق علیه السلام فرمود :
هر کسشادمان مى گردد از اینکه از یاران حضرت مهدى علیه السلام
باشد، باید منتظر باشد و به پرهیزکارى و اخلاق نیکو رفتار نماید و او منتظر
«. [واقعى] است
رفاه و آسایشدر عصر ظهور :
حضرتعلی (ع) فقر را به مرگبزرگتشبیه نموده و به فرزندشاین
گونه توصیه می کند :
انسانی که در پی کسبمعیشتخود استرا ملامتمکن ، زیرا در »
فقر و تهیدستی ، خطاهاي او زیاد می شود. اي فرزندم ! فقیر حقیر
است، سخن او شنیده نمی شود و مقام او ، شناخته نمی گردد؛ شخص
فقیر، اگر راستگو باشد ، دروغگویشخوانند و اگر زاهد باشد و پرهیزگار،
او را نادان گویند.
فرزندم هر فردي که به فقر مبتلا شود، به چهار خصلتنیز مبتلا شود :
سستی در یقین ، کاستی در عقل ، رقتو سستی در دین و کم شدن حیا در
« صورت، پسپناه به خداي متعال از فقر
حضرتعلی (ع) نیز راجع به رونق اقتصادي در عصر ظهور و نزول برکات
چون قائم قیام کند ، آسمان چنان » : آسمانی در آن دوره طلایی می فرماید
که باید، باران بارد و زمین گیاه رویاند ... به گونه اي که انسان از عراق
«... درآید و تا شام برود و جز بر زمین هاي سرسبز گام ننهد
در حدیثی راجع به عصر ظهور می خوانیم :
انسان در عصر حاکمیتجهانی حضرتمهدي ، هرآنچه از انواع دانه »
هاي زراعی بر زمین بیفشاند ، هفتصد برابر ، برداشتمی کند همان گونه
مثل آنان که مال شان را » : که خداي متعال در قرآن کریم فرموده است
در راه خدا انفاق کنند ، به مانند دانه اي استکه از یکدانه ، هفتخوشه
بروید و در هر خوشه اي صد دانه باشد و خداوند براي هرکسکه بخواهد
«. می افزاید
تاثیر دعا در فرج امام زمان ( عج )-وظایفمنتظران
اگر قرار باشد غیبتامام زمان(عج) به دلیل حکمتهاي خاصالهی باشد،
دعا کردن ما براي فرج چه خاصیتی دارد؟
1 ) اساساً غیبت امام زمان(عج) بر اساس اسباب و حکمت هایی صورت
گرفته است که اگر چه به برخی آنها در روایات مختلفتصریح شده، اما
دانستن همه آنها در دوران غیبتآن بزرگوار، ممکن نیست .امام صادق(ع)
میفرماید:
حکمتغیبتامام زمان(عج) روشن نمیشود، مگر بعد از ظهور آن
حضرت.
بنابر این، ممکن استیکی از حکمتهاي غیبتدچار ساختن انسانها به بلا
و مشکلاتی باشد که باعث روي آوردن آنها به خدا و دعا کردن براي فرج
است .
چنانکه در قرآن آمده است:
ما انسانها را به شداید و سختیهاي روزگار مبتلا میسازیم، باشد که
بهدرگاه ما تضرع و زاري نمایند و به دعا روي آورند./ انعام 6 آیه 42
بر این اساس، دعا براي فرج نه تنها منافاتی با حکمتهاي الهی ندارد، بلکه
خود میتواند از زمره همین حکمتها به شمار آید.
2 ) دعا براي فرج امام زمان(عج) وظیفه و تکلیفی است که در عصر غیبت
در روایات بسیاري بر آن تأکید شده است. پیامبر اکرم(ص) و ائمه هدي(ع)
بر چنین دعایی امر فرمودهاند، حضرتولی عصر(عج) نیز نه تنها شیعیان
خود را به دعا کردن براي تعجیل فرج فرمان داده، بلکه کثرتدعا را از
آنان خواستهاند). /أکثروا الدعا بتعجیل الفرج. (شیخ صدوق، اکمال الدین
واتمام النعمه، ج 2،ص 485
3) در برخی روایات، دعا براي فرج وسیلهاي براي نجات از هلاکتبه
شمار آمده است. امام حسن عسکري(ع) میفرماید:
به خدا، فرزندم مهدي را غیبتی است که در آن هیچ کساز هلاکت
نجاتنمییابد، مگر کسی که خداي) عزوجل) او را بر اعتقاد نسبتبه
امامتشثابت قدم بدارد و او را در دعا براي تعجیل فرجشتوفیق
. عنایتفرماید. / شیخ صدوق، اکمال الدین و اتمام النعمه، ج 2،ص 384
در پایان باید گفت: وقتی که انتظار فرج والاترین نوع عبادتبه شمار
میآید، دعا براي فرج نیز زیباترین جلوه انتظار به حساب میآید و اصل دعا
گرامیترین و محبوبترین چیزها در نزد خداستو تأثیر آن در تغییر دادن
تقدیر است.
چنانکه در روایات پیامبر اکرم(ص) آمده است:
زیاد دعا کن، زیرا دعا قضاي الهی را باز میگرداند.
چند مثال از وظایف :
رعایت مراتب ادبنسبت به اسماء شریف آن حضرتیا محبت خاص
داشتن نسبتبه آن حضرت
محبوبساختن آن عزیز در نزد مردمو انتظار فرج و ظهور ایشان و اظهار
شوقبراي دیدار آن حضرت و ذکر فضایل و مناقب ایشان در میان مردم
واندوه در فراق آن بزرگوار و یا مداومت در خواندن دعاهاي خاص.
صرف اموالدر راههاي مورد رضایتامام زمان(عج)
ما باید ببینیم در شرایطی که جامعه ما دارد، صرف اموال در چه راههایی
مورد رضایت امام عصر(عج) خواهد بود.
یکی از وظایفی که در تعالیم اسلامی برعهده منتظران امام عصر(عج)
گذارده شده، تلاشدر جهت سالم سازيفضاي اجتماعی است. منتظران
امام زمان (عج) کسانی هستند که نسبت به مسائل اطراف خود، بی تفاوت
نیستند و هر اتفاقی در عرصه هاي اجتماعی، آنها را به واکنشوامی دارد،
واکنشی که به نسبت اتفاق گاه مثبت و گاه منفی است. این وظیفه در تعالیم
دینی ما تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر شناخته می شود.
یکی » : از فعالان تبلیغ مهدویت، در این باره می گوید ،« سید ابراهیم کاظمی »
از وظایف مهم مسلمانان در زمان غیبت امام عصر(عج) این است که به
ترویج و تبلیغ احکام اسلامی بپردازند و امر به معروف و نهی از منکر را
اقامه و با بدعتها مبارزه کنند.
وظیفه آگاهان، علما و دانشمندان در این مقوله، نسبت به دیگران سنگین تر
است.
شدیدتر و سخت تر از یتیم شدن کودکی که از »: رسول خدا(ص) فرمودند
پدر و مادر خود دور می شود، یتیم بودن کسی است که از امام خود دور
است
بدانید هر کساو را هدایتو راهنمایی کند و راه ما اهل بیترا به او تعلیم
.« دهد، در بهشتبا بهترین دوستان، همراه ما خواهد بود
اگر در زمان غیبت حضرتقائم (عج) علمایی »: امام هادي(ع) نیز فرموده اند
نباشند که مردم را به سوي حضرتدعوتکنند و متوجه به آن جناب
سازند و با دلیل از دین خدا دفاع کنند و بندگان ضعیف(کم اطلاع) را از
دام ابلیسو ابلیسیان و ناصبیها نجاتدهند، کسی باقی نخواهد ماند مگر
آنکه مرتد خواهد شد، ولی ایشان هستند که زمام قلبهاي شیعیان ضعیفو
کم اطلاع را محکم می گیرند، همان طور که کشتیبان سکان کشتی را
محکم می گیرد حقا که این دانشمندان نزد خداوند عزوجل برترین افرادند.
چند سوال و جواب:
در زمان غیبت امام زمان (علیه السلام) منتظران آن حضرت چه
وظایفى بر عهده دارند؟
پاسخ: در تفکر شیعى انتظارموعود به عنوان یک اصلمسلمّ پذیرفته شده،
و از آن به عنوان برترین اعمالیاد شده و تأکید شده استکه منتظر فرج
باشید و از رحمت خدا مأیوس نباشید (به جهت طولانى شدن غیبت) چرا
که بهترین اعمالدر پیش خداوند انتظار فرجاست. از بررسى اخبار و
روایات معصومین(علیهم السلام)وظایفى چند در عصر غیبت براى منتظران
استفاده مى شود: 1  شناختحجت خدا و امام زمان (علیه السلام): مهم
ترین وظیفه ى یک فرد منتظر تلاش براى کسب معرفت نسبت به وجود
مقدس امام زمان (علیه السلام) است; چرا که انسان بدون شناخت امام و
منزلت او نمى تواند وظیفه ى خود را در رابطه ى با او تشخیص دهد. در
هر » .« من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتۀ جاهلیۀ » : روایت آمده است
2  «. کسبمیرد و امام زمان خویشرا نشناسد به مرگجاهلیت مرده است
تهذیبنفسو کسب فضایل اخلاقى(خود سازى فردى): منتظر واقعى
همیشه در صدد کسب فضایل اخلاقى و آراسته شدن به صفات خوب
انسانى است. 3  تلاشبراى اصلاحجامعه (خود سازى اجتماعى): تلاش
براى برطرفکردن مفاسد اجتماعى از طریق امر به معروفو نهى از منکر و
اهتمام براى تربیت نسل مهذّب و کارا و خلاصه آماده سازى زمینه براى
ظهور امام زمان (علیه السلام)یکى از وظایف منتظر واقعى است، چون تا
زمینه ى ظهور فراهم نگردد امکان ظهور امام زمان (علیه السلام) میسر
نخواهد شد. 4  کسب آمادگى هاى فکرى و فرهنگى و نظامىبراى
یارى امام زمان (علیه السلام): چرا که آن حضرت پساز قیام به یارانى نیاز
دارند که حداقل در یکى از عرصه ها بتواند مفید واقع گردد. 5  توبه از
گناهان 6  اطاعتو پیروى از نایبان امام زمان (علیه السلام): همان طور که
مى دانیم در زمان غیبت امام زمان (علیه السلام) مردم موظفند در تمام کارها
و حوادث، به توصیه ى ائمه ى اطهار(علیهم السلام)بویژه امام زمان (علیه
السلام) به فقهاى جامع الشرایط که نواب عام آن حضرت هستند
مراجعه کنند و به احکامى که آن ها طبق موازین شرعى صادر مى کنند،
عمل نمایند. 7  دعابراى سلامتىامام زمان (علیه السلام) و تعجیل فرج
ایشان: منتظر واقعى در هر صبح و شام با خلوص نیت از پیشگاه خداى
مهربان سلامتى و ظهور امام زمان (علیه السلام)را درخواست مى نماید. 8
صدقهدادن براى سلامتى امام زمان (علیه السلام) 9  انجام اعمال عبادى
مانند خواندن نماز و قرآن، زیارتنمودن به نیابت از امام زمان (علیه
السلام) 10  توجه به اماکنى که مورد عنایت امام زمان (علیه السلام) است
نظیر مشاهد مشرفه، مسجد سهله، مسجد جمکران و ... 11  توسلبه امام
زمان (علیه السلام) و زیارت آن حضرت با زیارت ها و دعاهایى که در
کتب ادعیه مانند مفاتیح الجنان آمده و از آن جمله موارد ذیل است: الف)
دعاى عهد که هر روز صبح بعد از نماز خوانده مى شود: اللهم رب
النور العظیم و رب الکرسى الرفیع ... ، ب) دعاى اللهم عرفنى

نفسک فانک لم ان لم تعرفنى نفسک... این دعا در عصر روز جمعه
خوانده مى شود، ج) دعاى که براى برآورده شدن حاجات ذکر شده است
و با این عبارت شروع مى شود: الهى عظم البلاء و برح الخفاء ...، د)
دعا براى سلامتى امام زمان (علیه السلام): اللهم کن لولیکالحجۀ ابن
الحسن...، ه) دعاى حضرت مهدى (علیه السلام) که با این عبارت آغاز
مى شود: اللهم ارزقنا توفیق الطاعۀ و بعد المصیبته ...، و) زیارت
آل یاسین. جهت توضیح بیشتر به کتابهاى (وظیفۀ الانام) و (شیوه هاى
یارى قائم آل محمد علیه السلام) مراجعه شود
آیا نام حضرت مهدى (علیه السلام) در قرآن آمده است؟
قرآن کریم براى معرفى شخصیت هاى الهى گاهى نام آن ها را ذکر مى
کند و گاهى ویژگى ها را یادآور مى شود، بدون ذکر نام آن ها. همان گونه
که از میان صدو بیست و چهار هزار پیامبر الهى تنها نام حدود بیست و پنج
نفر از آن ها در قرآن آمده، و نام دیگر پیامبران در قرآن نیامده است،
در عین حال که اسامى ائمه(علیهم السلام)در قرآن نیامده است، آیات
فراوانى در خصوصحضرت على (علیه السلام)، امام زمان (علیه السلام) و
دیگر ائمه وجود دارد، که این آیات همراه با احادیثى که در تفسیر و تبیین
آن ها وارد شده است، شخصیت امامان معصوم(علیهم السلام)را معرفى مى
کند، مانند آیات تبلیغ سوره ى مائده، آیه 67 . اکمال دین سوره ى مائده،
. آیه 3. ولایت سوره ى مائده، آیه 55 . مباهله سوره ى آل عمران، آیه 61
تطهیر سوره ى احزاب، آیه 33 . سوره ى هل اتى و ... تشکیل حکومت
جهانى که بعد از ظهور امام زمان (علیه السلام) خواهد بود. در آیات قرآن
مطرح شده است. آیاتى از سوره ى توبه از وصف گسترش اسلام در سطح
هو الذى ارسل رسوله بالهدى و دین الحق لیظهر، ...» : جهان نوید مى دهد
سوره ى توبه، آیه 3 و سوره صف، آیه « على الدین کله ولو کره المشرکون
9. مضمون این آیه  که پیشگویى گسترش و همه جانبه ى اسلام در سطح
جهان است،  هنوز تحقق نیافته است، و وعده ى الهى صدق است و من
اصدق من الله حدیثنا، نساء / 87 . و این در زمان حکومت جهانى حضرت
مهدى (علیه السلام) تحقق خواهد یافت.
آیا در دوره غیبت کبرى ملاقات با امام زمان (علیه السلام) ممکن است و
چه افرادى و تحت چه شرایطى مى توانند حضرت را ملاقات کنند؟
پاسخ: با توجه به روایاتى که در مورد ملاقات با امام زمان (علیه السلام) وارد
شده است، نظر علماء بر این است که در دوره غیبت کبرى ملاقات با امام
زمان (علیه السلام)ممکن است. و حکایت هاى زیادى که در زمینه دیدار با
امام زمان (علیه السلام) در کتاب ها نقل شده است، مؤید امکان ملاقات با
حضرت است. دیدار و رو یا رویى با حضرت به سه صورت ممکن است
پیش آید: 1  دیدار حضرت با عنوان غیر واقعى ایشان، به طورى که کاملا
براى دیدار کننده، نا شناسباشند. 2  دیدار حضرت با عنوان حقیقى ایشان،
بدون اینکه این امر را ملاقات کننده متوجه شود  مگر پس از پایان دیدار
متوجه باشد. 3  دیدار حضرت با عنوان حقیقى ایشان، و به صورت اختیارى
در حالى که دیدار کننده نیز در اثناى ملاقات متوجه این امر باشد، این گونه
دیدار بسیار کم نقل شده است مانند ملاقات سید بن طاووس و علامه
بحرالعلوم. آرى هر شیعه پاكسرشتى مى تواند آن حضرت را ملاقات کند
ولى باید توفیق رفیقششود، از گناهان و موارد شبهه دار و مشکوكپرهیز
کرده و درون خویش را از آلودگى هاى روحى پاك کند، و از طرفى به
ایمان و یقین و صفات پسندیده، انجام واجبات و مستحبات نظیر استمرار بر
نماز شب، زیارت عاشورا، زیارت جامعه، دعاى عهد، دعاى فرج، دعاى
ندبه، زیارت آل یسو ... و ذکر حق تعالى جان خود را آراسته کرده و در
رفع نیازمندیهاى مردم و اصلاح جامعه کوشا باشد، تا نور ولایت در دل او
بتابد و توفیق دیدار حضرت نصیبش گردد. مشتاق دیدار امام زمان (علیه
السلام) علاوه بر اینکه در خود زمینه ملاقات با حضرت را ایجاد مى کند،
باید به نکاتى چند توجه داشته باشد: الف دیدار حضرت یکاصل اساسى
و ضرورى نیست; یعنى این گونه نیست که اگر شخصى توفیق دیدار
حضرت را پیدا نکرد، مورد عنایت آن حضرت نیست یا از پیروان صادق و
شیعیان راستین آن حضرت محسوب نمى شود، زیرا حتى در زمان حضور
پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم) وائمه (علیه السلام) هم شیعیان راستینى
بودند که حتى براى یکبار توفیق دیدار نیافتند. آنچه در دوران غیبت اصل
اساسى براى یک شیعه است، انتظار صادقانه، ایجاد زمینه براى ظهور
هر کس با » : حضرت و عمل به تکالیف دینى است. در روایت است که
انتظار قائم (علیه السلام) از دنیا رود، همچون کسى است که در خیمه امام
بحارالانوار، ج 52 ،ص 125 ) ب ) .« زمان (علیه السلام) و در خدمت او باشد
 دل خود را با نور محبت و ولایت ایشان آشنا سازد و براى اطاعت از
خداوند به شدت تلاش کند و در راه تحقق این هدف گام بردارد. ج
انگیزه هاى مادى و دنیا گرایانه را ترك کند. د  از افراط و تفریط و
اقداماتى که ضرر قطعى براى روح و جسم او دارد پرهیز کند. ه  از عزلت
و کناره گیرى و بى توجهى به مسئولیت هاى اجتماعى دورى گزیند. و  از
تماس گرفتن با افرادى که در لباس هاى گوناگون، این ابزار مق  دس را
دستمایه اهداف دنیایى خویش قرار مى دهند دورى گزیند. ز  از تأخیر
فیض دیدار به خاطر مصلحت هایى خاص و الهى ناامید نگردد.
مکان زندگى امام زمان (علیه السلام) کجاست؟ و آیا جزیره
خضراء صحتدارد و با مثلثبرمودا چه ارتباطى دارد؟
پاسخ: محل زندگى آن حضرت تعیین نشده است، و شاید مسکن معینى
نداشته باشد و به طور ناشناس در بین مردم زندگى کند، شاید هم نقاط دور
افتاده اى را براى زندگى انتخاب کرده باشد. در احادیث وارد شده است
که در موسم حج حاضر مى شود و اعمال حج را به جا مى آورد، او مردم را
مى شناسد اما مردم او را نمى شناسند.( [ 1]- بحارالانوار، ج 52 ،ص 152 ، به
مطالب زیادى نقل « جزیره ى خضرا » نقل از دادگستر جهان.) اما در مورد
شده است و در بین علماى بزرگ و صاحب نظر در این مسأله اختلافاتى
وجود دارد. نتیجه ى جمع بندى ها این مى شود که این مسأله مورد اتفاق
همه نیست، زیرا طبق حکایت جزیره ى خضرا  که از فردى به نام على بن
فاضل مازندرانى نقل شده است  امام زمان (علیه السلام)اولادى دارند که
در جزایر دریاى سفید (بحر الابیض) زندگى مى کنند و با سید شمسالدین
که خود را از فرزندان امام (علیه السلام)معرفى مى کند دیدار مى نماید و ...
اصل این حکایت در بحارالانوار، ج 52 ،ص 159 تا 174 آمده است. در هر
حال دسته اى از علما آن حکایت را صحیح و معتبر دانسته، و عده اى دیگر
آن را مجعول و خالى از حقیقت مى دانند و هر دسته براى ادعاى خود
دلایلى ذکر مى کنند; عمده ى دلایل مخالفین آن است که اولا: این
حکایت سند صحیحى ندارد لذا نمى توان آن را پذیرفت. ثانیاً: در متن
حکایت تناقضاتى به چشم مى خورد از جمله این که فردى به نام سید
شمس الدین خود را نایب خاص امام زمان (علیه السلام) معرفى مى کند و
مى گوید: من آن حضرت را اصلا ندیده ام، بعد در جاى دیگر خود سید
شمسالدین مى گوید: من هر روز صبح جمعه براى زیارت امام زمان (علیه
السلام) به آن کوه مى روم ... ثالثاً: در حکایت مزبور ادعا مى شود که در
قرآن تحریفاتى واقع شده است، که این حرف با اصول اعتقادى اغلب
مسلمانان بویژه شیعیان همخوانى ندارد. رابعاً: در لابه لاى مباحث این
حکایت احکامى ذکر شده است که با اعتقادات و احکام فقهى فقهاى شیعه
مخالفت دارد. به عنوان مثال: در طى این حکایت خمس مباح دانسته شده
است یعنى پرداخت خمسبراى شیعیان لازم نیست، در حالى که کسى این
مطلب را بیان نمى کند و ... از طرفدیگر کسانى هم خواسته اند جزیره ى
خضرا را همان مثلث برمودا معرفى کنند که این موضوع با حوادثى که
بعدها رخ داده تکذیب شده است. در این باره کتاب هاى مفیدى تنظیم و

منتشر شده استکه به نقد و بررسى این مسأله پرداخته اند. به عنوان مثال مى
نوشته ى سید جعفر « جزیره ى خضرا، افسانه یا حقیقت » توان به کتاب
جزیره » مرتضى عاملى، ترجمه ى ابوالفضل طریقه دار، و یا به کتاب
تألیف علی اکبر مهدیپور مراجعه نمود. « خضراء
حکومتجهانى حضرت مهدى (علیه السلام) چه ویژگیهایى دارد
و امام زمان (علیه السلام) چند سال حکومت مى کنند؟
پاسخ: بعد از آنکه مصلحتالهى اقتضاء کرد امام زمان (علیه السلام) از پرده
غیبت بیرون مى آیند، دشمنان و ستمگران در مقابل آنحضرت به صف
آرایى مى پردازند و جنگهاى سختىپیش مى آید که به لطف خداوند و
همت پیروان صدیق و وفادارشان آن حضرت در همه وقایع علیرغم تحمل
رنجهاى فراوان به پیروزىنائل مى شوند و حکومت عدل الهى را تأسیس
مى نمایند که در توصیف آن، ام السلمه از پیامیر اکرم (صلى الله علیه وآله
وسلم)نقل مى کند: که در سایه حکومت حضرت مهدى(علیه السلام) چنان
عدالتى در جامعه مستقر مى شود که زنده ها آرزو مى کنند اى کاش مرده
ها زنده مى بودند و از آن عدالت بهره مند مى گشتند. و در مورد دیگر
ضمن اشاره به این حقیقت که حضرت مهدى (علیه السلام) بر دلهاىمردم
حکومتخواهند کرد مى فرمایند: شما را به مهدى، مردى از قریشبشارت
مى دهم که ساکنان آسمان و زمین از حکومت و فرمانروایى او خشنودند ...
در دوره حکومت آن حضرت زمین برکات خود را به روى مردم مى

گشاید، امنیت بر همه جوامع حاکمیت پیدا مى کند، تعلیم و تربیت و علم و
دانش پیشرفت فوق العاده اى پیدا مى کند، در روابط اجتماعى صفا و
صمیمیت رواج مى یابد و ... حضرت کوفه را پایتخت حکومت خود بر مى
گزینند و حتى امام صادق (علیه السلام) مى فرمایند: مسجد سهله خانه امام
(علیه السلام) خواهد بود یعنى حضرت با خانواده اش در آنجا سکونت
خواهند داشت. در زمینه مدت حکومت آن حضرت اقوال متفاوتى در
روایات وارد شده است; در برخى از روایات مدت حکومت امام زمان(علیه
السلام)هفت سال، در برخى دیگر هشت سال و در بعضى ده و بیست و یا
حتى هزار سال ذکر شده است که جمع نمودن بین این روایات گفته اند
سالهاى آن زمان با سالهاى رایج در زمان ما فرق خواهد داشت، چنانکه در
بعضى از روایات آمده است که حکومت حضرت هفت سال است و هر
سال آن به مقدار ده سال از سالهاى شماست. علامه مجلسى در بحارالانوار
درباره اختلاف این روایات مى نویسند: برخى روایات بر تمام مدت
حکومت دلالت دارد، برخى بر مدت ثبات و استقرار حکومت، بعضى بر
طبق سالها و روزهایى است که ما با آن آشنائیم و بعضى احادیث دیگر بر
طبق سالها و ماه هاى روزگار حضرت است که طولانى خواهد بود و ...
بااین همه آنچه مسلم است دوره حکومت آنحضرت کوتاه نخواهد بود زیرا
با توجه به زحمات فراوانى که انبیاء و ائمه(علیها السلام)در طول تاریخ
کشیده اند بعید است نتیجه اش ایجاد یکحکومت 7 یا 8 ساله باشد، آنهم
با این همه روایات و توصیفاتى که درباره آن حکومت جهانى از آدم تا
خاتم نقل شده است; بهرحال مدت این حکومت به اندازه اى خواهد بود
که طعم عدالتبه ذائقه بشریتچشانده مى شود و آنان بعد از تحمل قرن ها
بى عدالتى و ستم، به یکجامعه جهانى عادلانه دست مى یابند که مسائلى
همچون اقتصاد، بهداشت، امنیت، دانش و صنعت، کشاورزى و ... در حد
بسیار بالایى از سلامت و رشد و ترقى برخوردار خواهد بود.
مادر امام زمان (علیه السلام) کیست؟ لطفاً داستان مربوط به
ایشان را توضیح دهید:
پاسخ: مادر امام زمان (علیه السلام) نرجس خاتون دختر یوشعا پسر قیصر
روم از نسل شمعون یکى از حواریین حضرت عیسى (علیه السلام) است که
به دنبال یک سلسله وقایع معجزه آسا از روم به سامراّ مى آید و سپس به
افتخار همسرى امام عسکرى (علیه السلام) نایل مى گردد. خلاصه
سرگذشت ایشان از زبان خودشان بدین شرح است: جد من قیصر مى
خواست مرا در سن سیزده سالگى براى برادر زاده خود تزویج کند وقتى
مجلس عقد برپا شد و قیصر برادرزاده خود را روى تخت مخصوص نشاند
... ناگهان صلیب ها فرو ریخت، پایه هاى تخت شکست و پسر عمویم با
حالت بى هوشى از بالاى تخت بر روى زمین افتاد و مجلس به هم خورد
ولى باز دستور دادند تا مجلس را از نو سامان دهند تا این مراسم به اجرا
درآید ولى همان حادثه دوباره تکرار شد ... همه پراکنده شدند. همان شب
من در خواب دیدم که حضرت عیسى و شمعون وصى او و گروهى از
حواریین در قصر جدم اجتماع کرده اند و منبرى از نور در آنجا قرار داده
شده است، طولى نکشید پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله وسلم) و داماد و
جانشینان آنحضرت وارد شدند; حضرت عیسى (علیه السلام) به استقبال
ایشان شتافتند، حضرت محمد (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمودند (خطاب
به حضرت عیسى (علیه السلام)) یا روح الله من به خواستگارى دختر وصى
شما شمعون براى فرزندم آمده ام و در این هنگام اشاره به امام حسن
عسکرى (علیه السلام) کردند که او نیز موافقت کرد ... آنگاه حضرت
محمد (صلى الله علیه وآله وسلم) بالاى منبر رفته و خطبه اى خواندند و مرا
به تزویج فرزندشان امام عسکرى (علیه السلام) در آوردند ... از خواب بیدار
شدم و از ترس، آن واقعه را به کسى نقل نکردم ولى محبت به امام عسکرى
(علیه السلام)باعث شد که کم کم رنجور گردم و از خوردن و آشامیدن باز
مانم و ... بالاخره مریض شدم ... چهارده شب بعد باز در خواب واقعه
عجیب دیگرى دیدم و آن اینکه دیدم دختر پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله
وسلم) به همراهى حضرت مریم و ... به عیادت من آمدند و من از اینکه
حضرت عسکرى (علیه السلام) به دیدن من نمى آیند گله و شکایت کردم
حضرت فاطمه (علیه السلام) فرمودند: اگر مى خواهى خداوند، عیسى و
مریم از تو خشنود باشند و میل دارى فرزندم به دیدنت بیاید شهادت به
یگانگى خدا و نبوت پدرم پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله وسلم) بده و من
آنچه که او فرمودند تکرار کردم; آنگاه حضرتفاطمه(علیهم السلام)مرا در
آغوش گرفتند و این کار باعث بهبودى من شد آنگاه فرمودند: اکنون به
انتظار فرزندم عسکرى (علیه السلام)باش که او را نزد تو خواهم فرستاد ...
وقتى از خواب بیدار شدم شعف و خوشحالى عجیبى تمام وجود من را فرا
گرفته بود تا اینکه از شب بعد امام را پیوسته در خواب مى دیدم تا اینکه
یکى از شب ها حضرتفرمودند: فلان روز جدتقیصر لشکرى را به جنگ
مسلمانان مى فرستد تو مى توانى به طور ناشناس در لباس خدمتگزاران
همراه با عده اى از کنیزان که از فلان راه مى روند به آنها ملحق شوى و من
هم چنین کردم و در نهایت جزو اسیران جنگى به اسارت مسلمانان در آمدم
و بالاخره به بغداد آورده شدم و در آنجا بود که توسط نماینده امام على
النقى (علیه السلام) یعنى بشر بن سلیمان خریدارى شده به خدمتآنحضرت
رسیدم و آنحضرت هم مرا به خواهرشان حکیمه خاتون سپردند، او
آموزشهاى به من دادند ... پس از آموزش فرایضدینى و تعلیمات اسلامى
به همسرى امام عسکرى(علیه السلام) در آمدم ... و در سال 255 هجرى روز
15 شعبان در سامراّ حضرتمهدى (علیه السلام) از این بانوى بزرگوار متولد
شد.
یاران امام زمان (علیه السلام) چه ویژگیهایى دارند؟
پاسخ: در همه حرکتهاى بزرگ اجتماعى جهت دستیابى به پیروزى، وجود
عواملى ضرروى است که از مهم ترین عوامل در پیروزى نهضت ها وجود
حامیان دلسوز، مخلص و شجاع است; بر این اساس اگر تمامى حرکتهاى
مهم اجتماعى مورد بررسى قرار گیرد به خوبى روشن مى شود که در هر
یک از آنها که یاران و حامیان وفادارىوجود داشته است، میزان موفقیت
بیشتر بوده است. از آنجا که قیام حضرت مهدى (علیه السلام) نیز در راستاى
تکمیل نهضت هاى انبیاء و اولیاء الهى است و در سطح وسیعى واقع خواهد

شد لذا وجود یاران آگاه و با استقامت، نقش بسیار مهمى در پیشرفت این
حرکت بزرگ جهانى دارد مخصوصاً با توجه به این واقعیت که سنت الهى
آن است که این جریان مهم تاریخ بشریت بطور عادى در چهار چوب
اصول و قوانین اجتماعى واقع گردد و البته این به آن معنى نیست که
ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت » امدادهاى الهى وجود نخواهد چرا که
10 ] ) همیشه جریان داشته و خواهد داشتو مقدار آن بستگى به ] )« اقدامکم
میزان اخلاصو تقواى افراد و رهبران حرکتها و نوع جهت گیرى آنها دارد.
در مجموعه روایات براى یاران حضرت، مشخصات و ویژگیهایى ذکر شده
است که از جمله آنها روایتى است از امام صادق (علیه السلام)که فرمودند:
آنها مردانى هستند که دلهایشان همانند قطعه هاى آهن است، هرگز دچار »
شک و تردید نمى شوند، در حق خدا از سنگ سخت تر هستند، اگر به
کوهها حمله ببرند از جاى بر مى کنند، با پرچمهاى خویش به هر شهرى
روى آورند تحتسیطره خود در آورند. بر فراز اسبها چون عقاب چابکو
چالاکند. براى تیمن و تبرّك، زین اسب امام (علیه السلام) را مسح مى کنند
و پروانه وار، دور شمع وجودشمى گردند و خود را سپر جان امام قرار مى
دهند، شبها را به شب زنده دارى سپرى مى کنند و در سراسر شبنغمه هاى
نماز و ذکر و عبادتشان چون صداى زنبور به گوش مى رسد. آنها زاهدان
).« شب و شیران روزند، و در برابر امام عزیزشان کاملا مطیع و تسلیم هستند
11 ] ) در اغلب کتابهاى مربوط به معارف امام زمان (علیه السلام) تعداد ]
یاران مخصوصآن حضرت را سیصد و سیزده نفرمعرفى مى کنند که آنها
از سراسر عالم در یکشب خودرا به طرق مختلف به مکهمى رسانند این

عده اولین افرادى خواهند بود که با امام زمان (علیه السلام) بیعتمى کنند و
عهده دار فرماندهى لشکر و یا پرچمدار آن حضرت هستند البته بلافاصله
پس از اعلام ظهور، دسته دسته مردم به آن حضرت مى پیوندند و انشاءالله
)«... اللهم اجعلنى من انصاره واعوانه والذّابین عنه والمسارعین الیه و » جمله
12 ] ) مصداق پیدا مى کند. در همان روزهاى اول تعداد یاران حضرت به ]
ده هزار نفر مى رسد و تا تعداد یاران حضرت به ده هزار نفرنرسند عملا قیام
نمى کنند و حرکت انقلابى این رهبر بزرگ پس از آن است که کم کم
خود مکه و سپس مدینه و ... را فتح مى کنند و زمینه را براى تشکیل
حکومت جهانى فراهم مى نمایند. نکته دیگر در مورد یاران حضرت آن
است که بر طبق روایتى که از امام باقر (علیه السلام) نقل شده است حدود
پنجاه نفراز یاران آن حضرت زن هستند که کارهاى مناسب با ویژگیهاى
خودشان را انجام مى دهند.( [ 13 ] ) در مورد ترکیب سربازان، حضرت امیر
مؤمنان (علیه السلام) مى فرمایند: اصحاب مهدى (علیه السلام) جوانندو پیر
( [ در آنها بسیار کم است همچون سرمه در چشم و نمکدرغذا و ...( [ 14
در مورد وطن یاران حضرت نیز تعابیر مختلفوارد شده است، در برخى از
روایات آمده است که جمعى از مردم از طرف مشرق خروج کنند و
مقدمات حکومتمهدى (علیه السلام) را فراهم سازند.

 

 

یک شنبه 22 دی 1392  12:37 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
kabotar12
kabotar12
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 33

پاسخ به:مبحث سی و سوم طرح صالحین:امامت امام زمان حضرت مهدی(عج)

زمان غیبت حضرت است که ما در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

۱- شناخت امام زمان(عج الله تعالی فرجه شریف) و اهداف او.«اللهم عرّفنی حجتک، فانک ان  لم تعرفنی حجّتک، ضللت عن دینی».

۲- معرفی و شناساندن امام زمان و انقلاب جهانی او به دیگران و ایجاد زمینه های لازم برای ظهور.

۳- تلاش در جهت جلب رضایت امام زمان(علیه السلام) با انجام اعمال صالح و ارتباط معنوی.

۴- انتظار فرج و دعا برای ظهور حضرت.

۵- صدقه دادن و دعا کردن برای سلامتی امام زمان(عج الله تعالی فرجه شریف)

۶- خواندن نماز و دعا های فرج، ندبه، عهد و سلامٌ کامل.

۷- پرداخت حقوق مالی(خمس)، متعلق به امام زمان(عج الله تعالی فرجه شریف)

۸- عمل به تکلیف و واجبات و دوری از گناه و محرمات.

یک شنبه 22 دی 1392  12:37 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 09303495228
دسترسی سریع به انجمن ها