آیا میدانستید که نمایشگر گوشی یا تبلت شما یکی از قسمتهایی است که بیشترین میزان باتری را مصرف میکند؟ مشکل مصرف باتری مسألهای است که به نظر نه یک دهه بلکه به یک قرن برای حل شدن نیاز دارد با این حال در سال جدید میلادی احتمالا شاهد عرضه نمایشگرهایی خواهیم بود که نسبت به مدلهای کنونی مصرف باتری کمتری دارند و این مشکل را تا حدودی رفع خواهد کرد.
بزرگترین دستاورد و پیشرفت حاصله در صنعت نمایشگر مسألهای است که کمتر در رابطه با آن صحبت میشود و آن موضوع مصرف برق است. تا همین دو سال پیش کلیه نمایشگرهای موبایل با استفاده از فناوری سیلیکون غیر شفاف (a-Si) ساخته شده بودند و حتی پیشرفتهترین گوشیهای بازار مانند Nexux 10 با نمایشگر فوقالعاده شارپ خود با استفاده از این فناوری ساخته شده بود.
IGZO و LTPS
در سال 2013 میلادی دو فناوری جدید با نام IGZO و LTPS در این حوزه عرضه شد که از مدل نخست در ساخت iPad Air بهره گرفته شده است و تنها 75 درصد از برق مصرفی نمایشگر قبلی Nexux 10 را به خود اختصاص میدهد.
از نمایشگرهای LTPS نیز در تبلتهایی نظیر کیندل فایر HDX آمازون استفاده شده است که تنها میزان اندکی از برق مورد نیاز دستگاه را مصرف می کند.
در کنار این دستاورد، میتوان به ارائه نمایشگرهای QHD (با رزولوشن 2560x1440 پیکسلی) اشاره نمود که این روزها دیگر عادی شدهاند و پس از آن نمایشگرهای Gorilla Glass قرار دارد که چندی است وارد بازار شدهاند.
نخست بگذارید به سراغ نمایشگرهای QHD برویم که اغلب با نام 2K از آنها یاد میشود و همانگونه که گفته شد رزولوشنی برابر با 2560x1440 پیکسل دارد و در سال 2014 میلادی احتمالا شاهد استفاده گسترده از آن روی گوشیهای هوشمند خواهیم بود. از جمله مزایای استفاده از این نمایشگرها آن است که متون و حروف با وضوح بیشتری نمایش داده می شود و به کاغذ واقعی نزدیکتر خواهند شد. این تحول عظیم در بازار نمایشگرهای دنیا در سال 2010 میلادی و عرضه آیفون 4S رخ داد که نمایشگری با رزولوشن 640x960 پیکسل داشت. پس از آن سامسونگ با عرضه گوشی Galaxy S III در سال 2012 میلادی کیفیت تصویر 720p را به بازار موبایل عرضه کرد و سال 2013 نیز سال رونمایی از نمایشگرهای 1080p بود.
Gorrila Glass 4 ؛ ضد میکروب، ضد انعکاس
نمایشگرهای گوریل 4 تحولی دیگر در حوزه ساخت نمایشگر بود که قابلیت حفاظت در برابر میکروب و انعکاس نور را به این نمایشگرها میافزاید و نمایشگاه CES 2014 نیز احتمالا مهد تولد این نوع نمایشگرها خواهد بود.
نمایشگرهای خمیده
نمایشگرهای خمیده در نهایت در سال 2013 میلادی وارد بازار شد اما ایراد وارده به این نوع فناوری آن است که گوشی یا تبلتی که این نوع نمایشگرها روی آن نصب میشوند انعطافپذیری یا انحنای لازم را ندارد و این مسأله ناامیدی بسیاری از کاربران را به دنبال داشت که بیصبرانه منتظر ارائه نسل جدیدی از گوشیها بودند. دو گوشیLG G Flex و Samsung Galaxy Round نیز آغازگر این تحول خمیده بودند.
Assertive
فناوری Assertive نوعی فناوری نرمافزاری است که به نمایشگر کمک میکند خود را با نور تطبیق دهد و درست مانند چشم انسان آن را تنظیم نماید. این فناوری در سال 2013 میلادی رونمایی شد و احتمالا در سال 2014 میلادی وارد مرحله تولید انبوه میشود. در حال حاضر این نوع نمایشگر در گوشی Nokia Lumia 1520 و سری تبلتهایKindle Fire HD مورد استفاده قرار می گیرد. این فناوری تماما بر پایه نرمافزار استوار است و از سری تراشههای Snapdragon کوآلکام پشتیبانی میکند.