0

عوامل رشد وبلاگ نویسی

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

عوامل رشد وبلاگ نویسی

عوامل موثر بر رشد وبلاگ نویسی در ایران در طی 10 سال اخیر را می توان به صورت کلی به دو دسته تقسیم بندی کرد:

 

1- ویژگی هایی که «فضای وبلاگ» دارد.

 

2- ویژگی هایی که به خصوصیات مردم ایران و شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه باز می گردد.

 

این دو دسته نه تنها از همدیگر جدا نیستند، بلکه می توان گفت به گونه ای در هم تنیده ، علت و معلول یکدیگر بوده و در گذر زمان همدیگر را تقویت نیز کرده اند. از سوی دیگر، اثرهای مهم رسانه ای هم از شکل آن ناشی می شود، نه از محتوای آن.

 

وسیله ارتباطی همچون پلی بین افراد جامعه عمل می کند و آنها را از تعلقشان به یک کل آگاه می سازد. وبلاگ با داشتن خصوصیاتی چون رایگان بودن، انتشار سریع، تعاملی بودن و ... محیطی منحصر به فرد می سازد و فضای آن، فرصت لازم برای اندیشیدن و تعامل فکری را مهیا می سازد. نوشتن خاطرات، دغدغه ها، تجربیات، نظرات، برداشت ها، اندیشه ها و ... موجب می شود افراد اندیشه های خود را بازگو کنند. این امر به نوبه خود، از فرصت های «خودآگاهی» است. با نوشتن، انسان از دست عواطف منفی و نامطلوب خلاص می شود و از موفقیت ها و توانایی ها لذت می برد. در کل نوشتن موجب اصلاح و بالا رفتن تراز «مفهوم خود» می شود. وبلاگ نویس میل به گفت وگو دارد و این، ویژگی نهفته فرهنگ ایرانی را که گفت وگو بوده و در ادب فارسی مستتر و در فرهنگ مذهبی و عارفانه ما هم هست، می تواند به گونه ای باز تولید کند.

 

وبلاگ تنها یک دفترچه خاطرات که در نهانخانه وجود آدمی باشد، نیست. نوشتن، عنصر اصلی وبلاگ نویس است، اما نوشتنی که تنها خود مخاطب آن نباشی، بلکه هر کس دیگری در این فضا اجازه یابد بخواند و علاوه بر خواندن اظهارنظر هم بکند.

 

یکی از ویژگی های وبلاگ بازخورد آن است که با نقد و اظهارنظر از سوی دیگران باعث بالا رفتن آگاهی می شود. نکته دیگری که باید به آن توجه شود، این است که اخبار، رسانه ها، اینترنت، هنر و ادبیات، علم و فناوری، سرگرمی و طنز، جامعه و سیاست و ... تقسیم بندی هایی است که به طور کلی هنگام گرفتن فضا از بلاگفا وجود دارد، ولی آنچه مسلم است، وبلاگ های تخصصی آنچنان در ایران رشد نکرده است. لذا همه این موضوعات را در یک وبلاگ، هم می توان یافت و هم می توان نیافت. البته نباید وجود وبلاگ هایی با محتوای غنی و تخصصی را منکر شد، ولی در نگاه اجمالی بخش خیلی کوچکی را شامل می شوند.

 

وقتی وجه غالب وبلاگ ها بیان روزمرگی ها می شود، آن وقت روزمرگی ها در قالب و سبک های نوشتاری گوناگون دیده می شوند؛ گاه طنزآلود و گاه شعر، دل نوشته و ... شاید وبلاگ ها در زمینه اطلاع رسانی خبری و علمی ضعیف عمل کنند و در زمینه های مربوط و نامربوط اظهارنظر کنند، یا حتی اگر پختگی زیادی هم داشته باشد، خوانندگان آن معدود باشد، اما باید یادآور شد، وبلاگ ها بهترین فضا برای شنیدن، نوشتن و دیدن تجربیات شخصی است، اما آنچه مهم است و بسیار اهمیت دارد، استفاده از فضای رسانه ای وبلاگ برای: 

1-نشر ارزش های والای دینی و قرآنی؛

2-نشر فرهنگ و تفکر بسیجی؛

3- نشر فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی؛

4- و مقابله با تهدید و جنگ نرم درعرصه های فرهنگی می باشد.

 

فهرست موضوعی وبلاگ ها

- اخبار و رسانه ها

- تجارت و اقتصاد

- رایانه و اینترنت

- فرهنگ و تاریخ

- ورزش و مسابقات

- سفر و توریسم

- هنر و ادبیات

- علم و فناوری

- اندیشه و مذهب

- وبلاگ و وبلاگ نویسی

- جامعه و سیاست

- سرگرمی و طنز

- خانواده و زندگی

 

صاحبان وبلاگ ها به فراخور دید، سلیقه، گرایشات و سطح تحصیلات خود از وبلاگ و توانایی های آن، بهترین ها را می جویند و به یکی از موضوعات فوق به صورت مرتب و حرفه ای می پردازند.

 

 

 

روزنامه نگاران و وبلاگ نویسی

 

امروزه بسیاری از روزنامه نگاران و اصحاب ارتباطات علاوه بر نگارش در مطبوعات اقدام به راه اندازی وبلاگ کرده اند و نگاه تیزبینانه خود در نوشته های الکترونیکی را از طریق وبلاگ به مخاطبان عرضه می نمایند. اینکه چرا روزنامه نگاران عرصه الکترونیک را برای برخی نوشته های خود برگزیده اند، باید گفت:

1- امروزه رشد نشریات الکترونیکی به دلیل سرعت بالا در انتشار اخبار و اطلاعات و همچنین دسترسی آسان به اطلاعات مورد نیاز درباره یک موضوع خاص رقیب سرسختی برای نشریات مکتوب به شمار می روند. از این رو برخی روزنامه نگاران علاقه مندند تا اطلاعات خود را از این طریق به مخاطبان انعکاس دهند.

2- یکی از ویژگی های برجسته یک روزنامه نگار به روز بودن او در زمینه های مختلف است و وارد شدن به عرصه رسانه های الکترونیکی موجب می شود تا هم با استفاده از تکنولوژی روز اطلاعات خود را انتشار دهد و هم اطلاعات خود را به روز کند.

 

ادامه موضوع روزنامه نگاران و وبلاگ نویسی را که یکی از موضوعات قابل توجه برای حضور در عرصه رسانه ها به شمار می رود، در شماره بعد پی خواهیم گرفت.
 
 

به نقل از هفته نامه صبح صادق  شماره

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

شنبه 14 دی 1392  12:04 AM
تشکرات از این پست
rasekhoon_weblog AliFAnoodi samsam mina_k_h omiddeymi1368 yaskabod parseman_110 grshamed only110 shirani98
دسترسی سریع به انجمن ها