0

هفته هجدهم:...( " شکرگزاری نعمت های خداوند ")...

mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 12298

پاسخ به: هفته هجدهم:...( " شکرگزاری نعمت های خداوند ")...

امام علی(ع) در بیان چرایی شکرگزاری و سپاسگزاری از خداوند فرمودند: "نخستین چیزی که بر شما در قبال خدای سبحان واجب است، سپاسگزاری از نعمت‌های او و فراهم آوردن موجبات خشنودی اوست1".

آن حضرت در حدیثی دیگر چنین فرمودند: "شکر، زیور توانگری است و شکیبایی، زیور گرفتاری".

http://axgig.com/images/94841722198740729483.jpg

امام صادق(ع) نیز در باره این که چگونه حق شکر خداوند ادا می‌شود؟ می‌فرمایند: "خداوند متعال به موسی علیه‏‌السلام وحی فرمود که: ای موسی! مرا چنان که باید شکر کن. موسی عرض کرد: پروردگار! چگونه تو را چنان که باید شکر گویم حال آن که هر شکری که تو را می‌گویم خود نعمتی است که تو خود به من ارزانی داشته‏‌ای؟ فرمود: ای موسی! وقتی که بدانی توفیق آن شکر را هم من به تو داده‏‌ام، حقّ شکر مرا ادا کرده‏‌ای".

امام علی(ع) نیز درباره فواید شکر گزاری قلبی فرمودند: "چون خداوند به بنده‏‌ای نعمتی دهد و بنده در دل شکر آن نعمت را بگزارد، پیش از آن که سپاسگزاری از آن را به زبان آورد مستوجب افزایش آن نعمت گردد"

http://axgig.com/images/02736455339222625260.jpg

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

شنبه 14 دی 1392  6:29 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 hoseinh1990 ali_kamali
majnon313
majnon313
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 287

قُلْ هُوَ الَّذِی أَنْشَأَكُمْ وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ قَلِیلًا مَا تَشْكُرُونَ

بگو: «او کسی است که شما را آفرید و برای شما گوش و چشم و قلب قرار داد؛ اما کمتر سپاسگزاری می‌کنید!»

«الملک/23»

لَوْ نَشَاءُ جَعَلْنَاهُ أُجَاجًا فَلَوْلَا تَشْكُرُونَ

هرگاه بخواهیم، این آب گوارا را تلخ و شور قرار می‌دهیم؛ پس چرا شکر نمی‌کنید؟!

«الواقعة/70»

وَاللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَیئًا وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

و خداوند شما را از شکم مادرانتان خارج نمود در حالی که هیچ چیز نمی‌دانستید؛ و برای شما، گوش و چشم و عقل قرار داد، تا شکر نعمت او را بجا آورید!

«النحل/78»

عارف بالله ميرزا اسماعيل دولابي:

سلطان محمود غلام سياهي به نام اياز داشت كه خيلي شيفته و علاقمند به او بود. سلطان سالي يك بار مهماني خاصّ برگزار مي كرد كه فقط مقامات عالي كشوري و لشگري حضور داشتند و در پايان مهماني هم به هر يك اجازه مي داد چيزي از سلطان بخواهند و همانجا دستور مي داد خواسته اش را به او بدهند. يك سال كه اين مهماني را برگزار كرد و در پايان هر يك از مقامات چيزي از قبيل پول و طلا و جواهر و باغ و زمين مزروعي و گلّه ي اسب و گاو و گوسفند را از سلطان خواستند و در آخر نوبت به اياز رسيد كه كنار دست سلطان نشسته بود، همه چشم دوخته بودند كه اياز با توجّه به اينكه مي داند سلطان تا چه حدّ به او علاقمند است چه چيز بزرگي از او خواهد خواست. سلطان رو به اياز كرد و گفت: خوب، تو بگو چه مي خواهي. اياز سرش را پايين انداخت و بعد از لحظه اي دستش را روي شانه ي سلطان گذاشت. يعني من خودت را مي خواهم. همه تو را براي نعمتها و هدايايت مي خواستند ولي من خود تو را مي خواهم. دوست اهل بيت ,خدا و اوليايش را براي خودشان مي خواهد نه براي نعمتها و عطاهايشان.

مصباح الهدي- مهدي طيّب امامت ص 1928 تا 29

هِشامُ بنُ أحمَرَ: كنتُ أسِيرُ مَع أبي الحَسنِ عليه السّلام في بَعضِ أطرافِ المَدينةِ إذ ثَني رِجلَهُ عن دابَّتِهِ فَخَرَّ ساجِداً، فأطالَ و أطالَ، ثُمَّ رَفَعَ رَأسَهُ وَ رَكِبَ دابَّتَهُ، فقلتُ: جُعِلتُ فِداكَ، قد أطَلتَ السُّجودَ؟! فقالَ: إنَّني ذَكَرتُ نِعمَةً أنعَمَ اللهُ بها عَلَيَّ فِأحبَبتُ أن أشكُرَ رَبّي.

هشام بن احمر: با ابوالحسن عليه السلام در يكي از نواحي مدينه مي رفتم كه ناگاه از مركب خود فرود آمد و به سجده افتاد و آن را بسيار طول داد. سپس سر از سجده برداشت و سوار مركبش شد. عرض كردم: فدايت شوم سجده اي طولاني كردي؟ فرمود: به ياد نعمتي افتادم كه خداوند به من عطا كرده است و خواستم از پروردگارم سپاسگزاري كنم.

ميزان الحكمه-ري شهري شكر ص 18 الي 1-18

اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم وترحم علی عجزنا واغثنا بحقهم

یک شنبه 15 دی 1392  12:25 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 ali_kamali omiddeymi1368
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

اینوبایدبدونیم که هرنعمتی که خداوندخلق کرده حکمتی درونش بوده مانمی توانیم بگوئیم غده آپاندیست به چه دردمی خوردغده ای که کلی دردسرزاست .چرامارهای سمی آفریده شده اند؟

وظیفه مادربرابرآفریده شدن اینهمه شگفتیهای خداوندی ونعمتهای پروردگارشکرگذاریست.

بیائیم همگی دراین هفته ازکلیه نعمتهای خداوندی شکرگذارباشیم.

شکرا"جزیلا

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 15 دی 1392  8:23 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali hoseinh1990 omiddeymi1368
zahratopal
zahratopal
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 1

شکر نعمت، اجتناب و پرهیز کردن از کارهاى حرام است؛

یک شنبه 15 دی 1392  10:19 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 89277

امام علی(ع) در توصیفی از خداوند متعال می فرماید: ((تلاشگران حقش را ادا نتوانند نمود))

یعنی اگر کسی بخواهد با تلاش و کوشش، حق خدا را ادا کند نمی تواند. زیرا:

اولاً : سپاسگزاری و عبادت در برابر نعمتهای غیر متناهی خداوند مقدور نیست و با این عمر محدود و زمان اندک چگونه می توان حق نعمتش را به جای آورد.

ثانیاً : بسیاری از ما انسانها فکر می کنیم خداوند نیازمند عبادتهای ماست! و خیال می کنیم با نماز خواندن و سایر عبادات دیگر دِین خود را ادا کرده ایم! بسیار اندک اند کسانیکه به این بینش زیبا رسیده اند که همین که خداوند به ما اجازه و امکان ستایشش را داده نعمت دیگری است و لازم است برای همین نعمت (یعنی امکان ستایش کردن) نیز خدا را سپاس گوییم. در نتیجه هر شکر گزاری ای خود ،شکر گزاری دیگری را می طلبد!

با این وصف آیا بازهم می توان شکر خداوند را به جای آورد؟!

در مناجاتی از پیامبر اکرم(ص) آمده است: ((خدایا تو نعمت های گسترده ات را بر من ارزانی داشته ای پس تو را بر آن نعمت ها شکرگزاری می کنم، چگونه شکر کنم شکر گزاری تو را؟

خطاب آمد دانشی که به دست آورده ای همه دانش ها را در بردارد. کافی است تو را این که بدانی که این شکر گزاری تو خود نعمتی از ناحیه ی من است.))   منهاج البراعة،جلد 1، ص 300

امام صادق(ع) نقل می فرماید: خداوند به موسی(ع) وحی کرد ای موسی حق شکر مرا به جا آور. موسی(ع) گفت: خدایا چگونه حق شکر تو را به جا آورم و حال این که هیچ شکری را من به جا نمی آورم، مگر این که تو نعمتی بر این شکرگزاری به من عنایت کرده ای و من بر این نعمت اخیر باید شکری دیگر کنم. پس خطاب آمد ای موسی الان همین قدر که معرفت پیدا کرده ای این شکرگزاری تو نیز از من است، شکر مرا به جا آورده ای.    کافی، جلد 2،ص 98

در کتاب کافی از امام سجاد(ع) آمده است وقتی که آن حضرت آیه ((و ان تعدوا نعمة الله لاتحصوها)) را تلاوت می کرد، می فرمود:

((منزه است خدایی که قرار نداد در احدی، معرفت نعمتهایش را مگر معرفت به تقصیر از معرفت نعمتهایش را (یعنی همین قدر که بداند نمی تواند نعمتهای خدا را کاملاً بشناسد، همین علم به تقصیر، خود یک مرحله از آگاهی است).

کما اینکه قرار نداد در احدی از بندگان بیشتر از اینکه بداند که او نمی تواند درک کند.

پس شکر خدا، معرفت عارفین است به تقصیر از معرفت شکرگزاری خداوند.

پس قرارداد معرفت آنان به تقصیر را "شکر"، چنانکه دانست علم عالمیان نمی تواند او را درک کند. از این رو آن را ایمان قرار داد چرا که او می داند بندگانش بیشتر از این توان ندارند. از این رو همین مقدار را برای آنان کافی دانست و بیش از این نخواست.

پس هیچ آفریده ای نمی تواند به نهایت عبادتش برسد و چگونه می شود به نهایت عبادتش رسید آنکس که نهایت و کیفیت ندارد؟))

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

یک شنبه 15 دی 1392  1:22 PM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 89277

در حدیثی از امام صادق‌می‌خوانیم‌: "شکر النعمة اجتناب المحارم‌; شکر نعمت‌، پرهیز از گناه است‌."

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

یک شنبه 15 دی 1392  1:28 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali hoseinh1990 montazer8 alirezaheydari64 omiddeymi1368
muhammad_mahdi
muhammad_mahdi
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 558

حدیث (3) قال الحسين عليه السلام :

شُكرُكَ لِنِعمَةٍ سالِفَةٍ يَقتَضى نِعمَةً آنِفَةً؛

شكر تو بر نعمت گذشته، زمينه ساز نعمت آينده است.

نزهة الناظر و تنبیه الخاطر،ص80

http://www.aviny.com

چهارشنبه 18 دی 1392  9:58 PM
تشکرات از این پست
montazer8 hoseinh1990 alirezaheydari64 omiddeymi1368
muhammad_mahdi
muhammad_mahdi
کاربر برنزی

حدیث (7) قال رسول الله صلى الله عليه و آله :

إنَّ اللّه  لَيَرضى عَنِ العَبدِ أن يَكُلَ الكلَةَ فَيَحمَدَهُ عَلَيها أو يَشرَبَ الشَّربَةَ فَيَحمَدَهُ عَلَيها؛

خداوند از بنده اى كه پس از خوردن لقمه اى غذا و يا آشاميدن جرعه اى او را سپاس مى گويد، خشنود مى گردد.

نهج البلاغه، خطبه 178

http://www.aviny.com

چهارشنبه 18 دی 1392  9:59 PM
تشکرات از این پست
muhammad_mahdi
muhammad_mahdi
کاربر برنزی

حدیث (9) قال الرضا عليه السلام :

اِعلَمُوا أ نَّكُم لا تَشكُرونَ اللّه  تَعالى بِشَى ءٍ بَعدَ إيمانٍ بِاللّه  وبَعدَ الاِعتِرافِ بِحُقوقِ أولياءِ اللّه  مِن آلِ مُحمّدٍ رَسولِ اللّه  صلى الله عليه و آله أحَبَّ إلَيهِ مِن مُعاوَنَتِكُم لاِءخوانِكُمُ المُؤمِنينَ عَلى دُنياهُم؛

بدانيد كه بعد از ايمان به خدا و بعد از اعتراف به حقوق اولياء اللّه  از آل محمد پيامبر خدا صلى الله عليه و آله هيچ شكرى نزد خدا خوشايندتر از اين نيست كه برادران مؤمن خود را در امور دنيايشان يارى رسانيد .

غررالحكم، ج2، ص451، ح3260

http://www.aviny.com/

چهارشنبه 18 دی 1392  10:01 PM
تشکرات از این پست
montazer8
montazer8
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 7

کاش در همه حال بتونیم شاکر نعمت های بی پایان خدا باشیم

الهی امین

پنج شنبه 19 دی 1392  12:22 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 alirezaheydari64 omiddeymi1368
alirezaheydari64
alirezaheydari64
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 29
پنج شنبه 19 دی 1392  12:00 PM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 omiddeymi1368
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

خدایا توفیق شکرگزاری و دوری از هر گونه ناشکری به همه ما عنایت فرما. لطفی در حق ما بندگان کن تا راضی به رضای تو بوده و قدر داشته های خود را بدانیم و در راه صحیح به کار بندیم تا مصداق مصراع «شکر نعمت، نعمتت افزون کند» قرار بگیریم. الهی آمین

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

پنج شنبه 19 دی 1392  5:42 PM
تشکرات از این پست
hoseinh1990
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2645

امتیازات هفته هجدهم : شکرگزاری نعمت های خداوند

اللهم عجل لولیک الفرجـــــــــــــــــــــــــ

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همه مشارکت کنندگان محترم در طرح ذوالکفل (شکرگزاری نعمت های خداوند متعال )

امتیازات طرح ذوالکفل (شکرگزاری نعمت های خداوند متعال ) به شرح جدول ذیل  تقدیم می گردد:

با تشکر از

-کلیه مشارکت کنندگان محترم

-مدیران گرامی تالار  سرکار "tahmoresو جناب "hoseinh1990" به جهت ایجاد و مدیریت مباحث

امتیازات تقدیم گردید

200 امتیاز بپاس زحمات جناب hoseinh1990  از جانب روابط عمومی به نامبرده تقدیم گردید

ردیف

امتیازات

کاربران

1

40

alirezaheydari64

2

40

arseyfi

3

40

faghaghia

4

40

farshon

5

30

goodby

6

30

khodaeem1

7

30

majnon313

8

30

maryamjoon

9

30

mghjkhhjiu

10

40

mgmoheby1

11

30

mina_k_h

12

30

mohammadtorres

13

40

montazer8

14

30

muhammad_mahdi

15

40

omiddeymi1368

16

30

saharjoon

17

30

siryahya

18

40

zahratopal

از راسخونی گرامی  ahmadfarm برای پیشنهاد موضوع این هفته تشکر می کنیم و ان شاءالله زیر سایه حق تعالی زندگی سرشار از معنویت داشته باشند

با توجه به هدف که در این طرح ذکر شده دوستانی که فعال تر هستند و به تعهد خود عمل می کنند

ان شاء الله پاداش اصلی و هزاران برابر با ارزشتر را از خداوند خالق یکتا و مولا امام زمان (عج)

دریافت می نمایند

با تشکر از کلیه همراهان عزیز و گرامی

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

پنج شنبه 19 دی 1392  7:23 PM
تشکرات از این پست
mina_k_h ravabet_rasekhoon
دسترسی سریع به انجمن ها