0

قدم هاي بزرگ لينوکس در ۲۰۱۳

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

قدم هاي بزرگ لينوکس در ۲۰۱۳

لينوکس سال‌هـا است که در دنيـاي سوپـرکامپيوترها فرمانرواي مطلق اسـت ولـي بايد اشاره کرد که در سـال ۲۰۱۳ لينوکس و دنياي نرم‌افزارهاي متن‌باز حرکت خوبي را به سمت ساير قسمت‌هاي دنياي کامپيوتري شروع کردند.

از رايانش ابري گرفته تا نرم‌افزارهاي کاربردي خانگي و البته قسمت عمده‌اي از اين پيشرفت را هم مديون آندرويد و Chrome OS هستيم.

در اين مطلب ۵ پيشرفت عمده متن‌باز در سال ۲۰۱۳ را مرور مي‌کنيم.

 

نرم‌افزارهاي متن‌باز در هر جا

اين روزها همه شرکت‌هاي نرم‌افزاري محصولات متن‌باز دارند. حتي مايکروسافت نيز انرژي بيشتري روي پروژه‌هاي متن‌بازش از جمله Node‪.‬js مي‌گذارد اما نکته جالب‌تر اين است که غول‌هاي نرم‌افزاري بزرگ زير پرچم بنياد لينوکس جمع مي‌شوند و تلاش مي‌کنند تا در توليد پروژه‌هاي متن‌باز تاثيرگذار باشند.

تنها در سال ۲۰۱۳ بنياد متن‌بـاز لينوکس در پنج پروژه بزرگ حضور داشت که خصوصيت مشترک آن‌ها اين است که دشمنان قديمي را کنار هم جمع کرده است.

اين شرکت‌ها نه از روي ادب و نه به خاطر يک اتفاق جادويي دور هم جمع شده‌اند؛ آن‌ها از متن‌باز استفاده مي‌کنند چون به نفع‌شان است و با آن مي‌توانند نرم‌افزارهاي بهتر و ارزان‌تري توليد کنند.

آن شرکت‌هـا به اين نتيجـه رسيدنـد کـه توليد نرم‌افزارهاي متن‌باز که همه به آن دسترسي دارند، سود آورتر از توليد قسمت‌هاي کوچک ولي خصوصي نرم‌افزاري است.

 

فراگير شدن کروم بوک

شايد هنوز همه با اين موضوع که کروم‌بوک مبتني بر لينوکس گوگل بسيار محبوب است، موافق نباشند ولي واقعيت اين است که کروم‌بوک با سرعت کاربران جديد را به خود جذب مي‌کند.

کروم بوک ظاهري شبيه نت‌بوک دارد ولي وقتي آن را باز مي‌کنيد تنها صفحه‌اي که دارد، صفحه مرورگر کروم گوگل است.

گوگل معتقد است که در آينده هيچ کس اطلاعاتش را در کامپيوترش نگاه نمي‌دارد و همه چيز روي اينترنت است و کاربر فقط يک وسيله لازم دارد که او را به اينترنت وصل کند.

بد نيست بدانيد که اغلب شرکت‌هاي سازنده سخت‌افزار از جمله سامسونگ کروم‌بوک نيز به بازار ارائه داده‌اند.

در سال ۲۰۱۳ شرکـت Dell که تا کنون در برابر توليد کروم‌بوک مقاومت کرده بود، سرانجام کروم بوک به بازار داد.

 

لينوکس دنياي بازي را متحول مي‌کند

شرکت Valve که يک شرکت بازي‌سازي بسيار بزرگ است، سيستم‌عامل Steam را به بازار داد که متن‌باز است.

مانند بقيه شرکت‌هايي که روي لينوکس و متن‌باز سرمايه‌گذاري کرده‌اند، Valve نيز اين کار را از روي احساس خوب و رمانتيکش نسبت به لينوکس انجام نداده است بلکه او لينوکس دسکتاپ خودش را منتشر کرد. زيرا ويندوز ۸ براي هر کسي که در دنياي کامپيوترهاي خانگي است يک فاجعه بزرگ است. اين عين جملاتي است که مدير اجرايي Valve در ابتداي سال ۲۰۱۳ اعلام کرد.

 

رايانش ابري

شما مي‌توانيد دربـاره ميـزان حضـور لينوکس در کامپيوترهاي شخصـي کلـي بحـث کنيد و جدل راه بيندازيد ولي هيـچ کس نمي‌تواند حرفي درباره تاثير لينوکس متن‌بـاز در پلتفورم‌هـاي رايانش ابري داشته باشد.

غيـر از سيستم‌عامـل "آزور" شرکـت مايکروسافت همه پلتفورم‌هاي رايانش ابري از جمله پلتفورم ابري EC2 آمازون، موتور محاسبـه گوگل و پياده‌سازي‌هاي متنوع ديگر بر اساس لينوکس و نرم‌افزارهاي متن‌باز هستند.

از طرف ديگر به خاطر تقاضـاي کاربران شما مي‌توانيد لينوکس‌هاي اوبونتو، سوزه و اپن‌سوزه را روي آزور اجرا کنيد.

اگر شما جزو آن دسته از افرادي باشيد که به رايانش ابري روي مي‌آورند پس شما نيز به زودي کاربر لينوکس خواهيد شد.

 

 

آندرويد حاکم جهان تلفن‌همراه

حتي اگر بخواهيم حضور لينوکس آندرويد در تبلت‌ها را ناديده بگيريم باز هم نمي‌توان حکومت آندرويد در دنياي تلفن‌همراه را دست کم گرفت.

سيستم‌عامل متن‌باز آندرويد تنها در سال ۲۰۱۳ حدود سه برابر اپل فروش داشت و به جرات مي‌توان گفت سيستم‌عامل شماره يک در موبايل‌هاي هوشمند آندرويد است.

از طرف ديگر با همه‌گير شدن تبلت‌ها و تلفن‌هاي هوشمند و کم شدن محبوبيت لپ‌تاپ‌ها اين احتمال را مي‌توان داد که آندرويد حاکم بلامنازع سيستم‌عامل‌هاي کاربري شود.

 

پنج شنبه 12 دی 1392  4:39 AM
تشکرات از این پست
hadisafari
دسترسی سریع به انجمن ها