قرآن .
((و آنان كه پاى بند امانتها و پيمان خود هستند)).
ـ امام على عليه السلام برترين ايمان امانتدارى است و زشت ترين اخلاق خيانت ورزى است .
ـ امـام بـاقـر عـليه السلام سه چيز است كه خداوند عزوجل دست هيچ كس را در آنها باز نگذاشته اسـت : برگرداندن امانت به نيكوكارو بدكار, وفا كردن به عهد و پيمان با نيكوكار و بدكار و نيكى كردن به پدر و مادر , خوب باشند يا بد.
ـ پـيـامـبـر خدا صلى اللّه عليه و آله به نماز و روزه و حج و بخشش و ناله هاى شبانه زياد آنها نگاه نكنيد, بلكه به راستگويى وامانتدارى آنها بنگريد.
ـ امام صادق عليه السلام امانتدارى توانگرى است .
ـ ببين على عليه السلام به سبب چه چيز آن منزلت را نزد پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله پيدا كرد همان را پيروى كن همانا على عليه السلام با راستگويى و امانتدارى آن مقام را نزد پيامبر خداصلى اللّه عليه و آله يافت .
برگرداندن امانت در هر حال واجب است .
ـ امـام صـادق عـلـيـه السلام اگر ضارب و قاتل على مرا امين بشمارد و از من خيرخواهى و با من مشورت كند و من امانتش را بپذيرم , آن را به او باز خواهم گرداند.
ـ از خدا بترسيد وامانت را به كسى كه شما را امين دانسته است , بازگردانيد, زيرا حتى اگر قاتل اميرالمؤمنين عليه السلام امانتى را به من بسپرد هر آينه آن را به او برمى گردانم .
ـ امـام عـلـى عـلـيه السلام امانت را (به صاحبان آنها) برگردانيد, هر چند قاتل فرزندان پيامبران باشند.
ـ امام صادق عليه السلام امانت را به صاحبش برگردانيد , اگر چه قاتل حسين بن على باشد.
ـ امـام عـلى عليه السلام به كسى كه تو را امين قرار داده است خيانت مكن هر چند او به تو خيانت كرده باشد و راز او را فاش مساز اگر چه او راز تو را فاش ساخته باشد.
ـ سوگند مى خورم كه پيامبر خدا ساعتى پيش از وفات خود سه بار به من فرمود: اباالحسن ! امانت را, كم باشد يا زياد, به نيكوكار وبدكار برگردان اگر چه آن امانت نخى باشد يا سوزنى .
ـ امـام صـادق عـلـيـه الـسـلام خـداونـد عـزوجـل هيچ پيامبرى بر نينگيخت مگر با راستگويى و برگرداندن امانت به نيكوكار و بدكار.
ـ پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله ـ آن گاه كه اين آيه را خواند: ((و بعضى از اهل كتابند كه اگر او را امـيـن شـمرى )) ـ : دشمنان خدادروغ گفته اند هر چه در جاهليت بوده زيرپا مى گذارم مگر امانتدارى را, كه بايدامانت را به نيكوكار و بدكار برگرداند.
ـ امـام صادق عليه السلام از خدا بترسيد و امانتها را به سياهپوست و سفيد پوست برگردانيد اگر چه (صاحبش ) حرورى (از خوارج ) باشد يا شامى (از ياران معاويه ).