فطیر دامغانی ؛ نان محلی
پخت نان به مهارت نیاز دارد اما به طور قطع، شما هم با کمی تمرین میتوانید در تهیهی آن، مهارت لازم را کسب نمایید.
مواد اولیه
خمیر نان بربری یک چانه
زردچوبه یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه و روغن مایع به میزان لازم
سیبزمینی آبپز و رنده شده نصف چانه خمیر
کنجد بو داده و پیاز داغ از هر کدام یک پیمانه
زعفران آبشده یک قاشق غذاخوری
زرده تخممرغ دو عدد
طرز تهیه
* ابتدا سیبزمینیها را در روغن مایع با پیازداغ تفت داده سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کنجد را اضافه کرده و مجدداً تفت میدهیم.
* روی سطح میز کار را آرد پاشیده و یک گلوله ( به اندازه پرتقال درشت) از خمیر نان بربری و یک گلوله ( به اندازه نارنگی) از خمیر سیبزمینی در کنار هم جداگانه مانند نان باگت رول میکنیم و در هم میتابانیم و از طول آنها را در هم فشرده میکنیم و با وردنه به صورت گرد به قطر حدود یک سانتیمتر پهن میکنیم.
* زردهی تخممرغ و زعفران آبشده را مخلوط کرده روی خمیرها میمالیم.
* سپس سینی فر را چرب کرده و خمیرها را در سینی میچینیم و به مدت 20 الی 30 دقیقه در فر با حرارت 150 درجه سانتیگراد میگذاریم.
* در هنگام پخت نان یک کاسه آب در فر میگذاریم تا نان خشک نشده و رطوبت آن حفظ شود.
نکتــه
خمیر نان باید حتماً حاوی خمیر مایه باشد تا نان ترد و پوک شود.