نگرانى پيامبر در باره امتش / 2.
ـ پـيـامـبـر خـدا صلى اللّه عليه و آله آنچه بيش از هر چيزدرباره امتم نگران كننده است , سه چيز مى باشد: لغزش عالم , يا مجادله منافق به وسيله قرآن , يا دنيايى كه گردنهاى شما را مى زند,پس از دنيا بر خويش بترسيد.
ـ ترسناكترين چيزى كه بعد از خود بر امتم مى ترسم اينهاست : درآمدهاى ناروا,شهوتهاى نهفته و پنهانى و ربا خوارى .
ـ بـدانـيـد كه آنچه مرا بيش از همه نگران امتم كرده است دو خصلت است : پيروى از خواهشهاى نفس و آرزوى دراز, زيراپيروى از هوا و هوس آدمى را از حق باز مى دارد و آرزوى دراز آخرت را از ياد مى برد.
ـ پـيـامـبر خدا صلى اللّه عليه و آله ترسناكترين چيزى كه مى ترسم به آن مبتلا شويد شرك اصغر است , گفتند: اى رسول خدا! شرك اصغر چيست ؟
فرمود: ريا.
ـ وحشتناكترين چيزى كه بر امتم مى ترسم , منافق زبان باز است .
ـ وحشتناكترين چيزى كه براى امتم مى ترسم , پيشوايان گمراه كننده است .
ـ عـمـر ـ بـه كعب ـ : مطلبى از تو مى پرسم , جواب آن را از من پوشيده مدار كعب گفت : به خدا قـسـم چـيزى را كه بدانم از تو پوشيده نمى دارم عمر گفت : بيشترين نگرانى تو براى امت محمد صـلـى اللّه عـلـيـه و آله چيست ؟
كعب گفت : وجود پيشوايان گمراه كننده عمر گفت : درست گفتى پيامبر خدا اين مطلب را پنهانى به من گفته و مرا از آن آگاه ساخته است .
ـ پـيـامـبـر خـدا صـلـى اللّه عـلـيـه و آلـه تـرسناكترين چيزى كه از آن براى امت خود مى ترسم درخشندگى و فراوانى متاع دنياست .
ـ بيشترين چيزى كه مرا نگران امتم كرده اين است كه مال و ثروتشان زياد شود و در نتيجه به هم حسد بورزند و به جان يكديگربيفتند.
ـ بيشترين ترس من براى امتم : لغزشهاى علما, دنيا خواهى حكما و تفسير و تاويلهاى نادرست (از قرآن ) است .
ـ سـه چـيـز مـرا بـيـش از همه نگران امتم كرده است : گمراهى ناشى از هواهاى نفس , به دنبال شكمبارگى و شهوترانى بودن وخودپسندى .