0

احاديث در مورد { اُمت }

komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2990

احاديث در مورد { اُمت }

احاديث در مورد { اُمت }

یا صاحب الزمان علیه السلام

چهارشنبه 11 دی 1392  11:24 AM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

پاسخ به: احاديث در مورد { اُمت }

جايگاه امت اسلامى .

قرآن .
((شـمـا بـهـترين امتى هستيد كه براى مردم پديدار گشته است , كه امر به معروف و نهى از منكر مـى كـنـيـد و بـه خـدا ايـمـان داريـد اگـراهـل كـتـاب نـيـزايـمـان بياورند برايشان بهتر است , بعضى ازايشان مؤمنندولى بيشترشان تبهكارند)).
ـ پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله امت من امتى خجسته است , معلوم نيست كه اول آن خير است يا آخر آن .
ـ اين امت من امتى است در سايه رحمت حق .
(در اين معنا روايات بسيارى وارد شده است ).
ـ شما هفتادمين امت را تشكيل داده ايد و بهترين و گراميترين آنها نزد خداونديد.
ـ بشارت باد اين امت را به ارجمندى , ديندارى , سربلندى , پيروزى و قدرت يافتن در روى زمين .
ـ به هيچ امتى يقينى برتر از يقين امت من داده نشده است .

چهارشنبه 11 دی 1392  11:24 AM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

نيكان امت .

ـ پـيـامـبـر خـدا صلى اللّه عليه و آله نيكان امت من , آن گونه كه از عالم بالا به من خبر داده اند, گـروهـى هـسـتـنـد كه در گستره رحمت پروردگار خويش آشكارا مى خندند و نهانى از ترس عذاب پروردگارشان مى گريند.
ـ بهترين افراد امت من آنهايند كه به دنيا بى اعتناتر و به آخرت مشتاقتر باشند.
ـ بـهـتـريـن فـرد امت من كسى است كه جوانى خود را در طاعت خدا گذراند و نفس خود را از خوشيهاى دنيا باز دارد و به آخرت دل بندد همانا پاداش خداوند به او بالاترين درجات بهشت است .
ـ بـهترين افراد امت من كسانى هستند كه آنچنان در رفاه قرار نمى گيرند تا سرمست شوند و آن گونه تنگدست نمى گردند تا دست گدايى دراز كنند.
ـ بـهـترين افراد امت من آنانند كه هرگاه نسبت به آنان بى خردى شود, تحمل نمايند, و چون در حق آنان جرم و ستمى شود گذشت كنند و هرگاه آزار و اذيت شوندشكيبايى ورزند.

چهارشنبه 11 دی 1392  11:25 AM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

امت ميانه .

قرآن .
((و ايـن چـنين شما را امت ميانه (بهترين امتها) گردانيديم تا بر مردمان گواه باشيد و پيامبر بر شما گواه باشد)).
ـ امام صادق عليه السلام , درباره آيه ((وكذلك جعلناكم امة )) فرمود: ماييم آن امت ميانه و ماييم گواهان خدا بر مردمان وحجتهاى او در روى زمين .
ـ امام على عليه السلام ماييم گواهان خدا بر آفريدگانش و حجت او در روى زمينش و ما همانان هستيم كه خداوند تعالى فرموده است : ((واين چنين شما را امت ميانه گردانيديم )).
ـ ابوبصير از امام باقر عليه السلام كه فرموده بود ماييم راه حجاز   ((12)) پرسيد: راه حجاز چيست ؟
حـضـرت فـرمـود: مـيـانه ترين (ومعتدلترين ) راهها خداوند مى فرمايد: ((و اين چنين )) آن گاه فرمود: تند رفته به سوى ما باز مى گردد و عقب مانده به ما مى پيوندد.
ـ امـام صـادق عليه السلام , در تفسير آيه ((كنتم خير امة )), فرمود: مقصود امتى است كه دعوت ابراهيم عليه السلام بر او واجب آمده آنان امتى هستند كه خداوند پيامبرى را در ميان آنها, از ميان آنها و براى آنها قرار داده است آنان امت ميانه اندوبهترين امتى هستند كه از ميان مردم برخاسته اند.
ـ پـيـامـبـر خدا صلى اللّه عليه و آله , در توضيح آيه ((وكذلك جعلناكم امة وسطا)), فرمود: يعنى معتدل و حد وسط.

چهارشنبه 11 دی 1392  11:25 AM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

آنچه مايه خير و خوبى امت است .

ـ پـيـامـبـر خـدا صـلـى اللّه عليه و آله امت من تا زمانى كه يكديگر را دوست بدارند, امانت را (به صـاحـبـش ) بـازگـردانـنـد, از حـرام دورى كـنـنـد, مـيهمان را گرامى دارند, نماز بگزارند و زكات بپردازند, پيوسته در خير و خوبى خواهند بود.
ـ امـت مـن تا زمانى كه به هم خيانت نكنند, امانت را به صاحبش برگردانند وزكات بپردازند, در خير و خوبى به سر خواهند برد واگر چنين نكنند به قحطى و خشكسالى گرفتار آيند.
ـ تـا زمـانـى كـه قـاريان اين امت در برابر فرمانروايانش مسامحه نكنند و علماى آن افراد نابكار و گـنـهكار را تبرئه و بى گناه معرفى نكنند و نيكان آن بدانشان را تقويت ننمايند, دست خدا بر سر ايـن امـت خـواهد بود و در سايه حمايت او به سر خواهد برد اماچنانچه اين كارها را مرتكب شوند, خداوند دست قدرت خود را از سر آنها برخواهد داشت و ستمگرانشان را بر ايشان مسلطخواهد كرد .

چهارشنبه 11 دی 1392  11:26 AM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

مقام امت اسلام در آخرت .

ـ پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله در روز رستاخيز, من بيش از هر پيامبرى پيرو دارم .
ـ اهل بهشت يكصد و بيست رديفند كه هشتاد رديف آن را اين امت تشكيل مى دهد.
ـ در بهشت يكصد و بيست رديف است كه هشتاد رديف آن امت من است .

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

چيرگان وقيام كنندگان امت اسلامى .

ـ پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله اين دين همواره پا بر جاخواهد بود و گروهى از مسلمانان تا قيام قيامت , به خاطر آن مى جنگند.
ـ هميشه گروهى از امت من غالبند تا آن كه فرمان خدا ايشان را همچنان كه غالبند در رسد.
ـ هـمواره گروهى از امتم فرمان خدا را نگاه مى دارند و مخالفانشان نمى توانند به ايشان گزندى برسانند.
در اين باره اخبار زيادى رسيده است اما اسناد آنها به ابو هريره و مغيرة بن شعبه و معاويه و ثوبان و امثال اينها مى رسد لذا جاى بررسى و تامل دارند.
ـ پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله , چون آيه ((و از ميان كسانى كه آفريديم امتى هستند كه به سوى حق راهنمايى مى كنند و عدالت مى ورزند)) را خواند, فرمود: از ميان امت من گروهى هستند كه , تا زمان فرود آمدن عيسى بن مريم عليه السلام , در راه حق قيام مى كنند.
ـ مـعـاويـه : كـجايند علماى شما؟
كجايند علماى شما؟
شنيدم كه پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله مـى گـفت : قيامت فرا نمى رسد مگرآن كه گروهى از امت من بر مردم تسلط و چيرگى دارند و باكى ندارند كه چه كسى آنها را يارى نمى رساند و چه كسى يارى مى رساند.

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

تبانى ملتها بر ضد امت اسلام .

ـ پـيـامـبـر خـدا صـلى اللّه عليه و آله زود باشد كه ملتها بر شماهجوم آورند همچون هجوم بردن گـرسـنـگـان بـه سـيـنـى غـذا يكى از آن ميان گفت : آيا به علت آن كه در آن هنگام شمار مان انـدك اسـت ؟
فـرمـود: بـر عكس , تعدادتان بسيار زياد است اما چونان كف و خاشاك روى سيلاب هـسـتـيـد, خداوند هيبت و شكوه شما را ازدلهاى دشمنانتان بر مى گيرد و در دلهاى شما وهن مـى افـكند يكى پرسيد: اى پيامبر خدا, وهن چيست ؟
فرمود: دوست داشتن دنياو ناخوش داشتن مرگ .
ـ هرگاه امت من دنيا را بزرگ دارد, خداوند شكوه و ارجمندى اسلام را از او مى گيرد.

چهارشنبه 11 دی 1392  11:27 AM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

نگرانى پيامبر درباره امتش / 1.

ـ پـيـامـبـر خـدا صلى اللّه عليه و آله من از سه چيز بر امت خود بيم دارم : گردن نهادن به فرمان آزمندى و بخل , پيروى از هوا و هوس , و پيشواى گمراه .
ـ سه چيز است كه از آنها بر امت خود مى ترسم : گمراهى بعد از شناخت , سردرگميهاى ناشى از فتنه ها و شكمبارگى و شهوترانى .
ـ پـس از خـود درباره سه چيز نگران امت خود هستم : لغزش عالم , مجادله منافق به قرآن و دروغ انگاشتن تقدير.
ـ از سـه چـيـز براى امت خود نگرانم : گمراهى ناشى از هواهاى نفسانى , به دنبال شكمبارگى و شهوترانى بودن وغفلت ونادانى بعداز شناخت .
ـ انـس به حضور پيامبر صلى اللّه عليه و آله رسيد, ديد بر بوريايى خفته و بوريا بر پهلوى مباركش اثر گذاشته است , حضرت به اوفرمود: كسى ديگرى نيز با تو هست ؟
گفتم : خير, فرمود: بدان كه اجـل مـن نـزديك شده و اشتياقم به ديدار پروردگارم و ديداربرادرانم , پيامبران پيش از خود, به درازا كـشـيـده اسـت آن گـاه فـرمـود: ((چـيـزى را بيشتر از مرگ دوست ندارم و مؤمن جز با ديدارپروردگارش آسوده نيست )) آن گاه گريست من عرض كردم : چرا گريه مى كنيد؟
فرمود: چگونه نگريم وقتى مى دانم كه بعد از من چه بر سر امتم مى آيد عرض كردم : اى پيامبر خدا! بعد از تو چه بر سر امتت مى آيد؟
فرمود: هوا وهوسهاى گوناگون ,بريدن رشته خويشاوندى , عشق به مال و مقام و بدعتگزارى .

چهارشنبه 11 دی 1392  11:27 AM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

نگرانى پيامبر در باره امتش / 2.

ـ پـيـامـبـر خـدا صلى اللّه عليه و آله آنچه بيش از هر چيزدرباره امتم نگران كننده است , سه چيز مى باشد: لغزش عالم , يا مجادله منافق به وسيله قرآن , يا دنيايى كه گردنهاى شما را مى زند,پس از دنيا بر خويش بترسيد.
ـ ترسناكترين چيزى كه بعد از خود بر امتم مى ترسم اينهاست : درآمدهاى ناروا,شهوتهاى نهفته و پنهانى و ربا خوارى .
ـ بـدانـيـد كه آنچه مرا بيش از همه نگران امتم كرده است دو خصلت است : پيروى از خواهشهاى نفس و آرزوى دراز, زيراپيروى از هوا و هوس آدمى را از حق باز مى دارد و آرزوى دراز آخرت را از ياد مى برد.
ـ پـيـامـبر خدا صلى اللّه عليه و آله ترسناكترين چيزى كه مى ترسم به آن مبتلا شويد شرك اصغر است , گفتند: اى رسول خدا! شرك اصغر چيست ؟
فرمود: ريا.
ـ وحشتناكترين چيزى كه بر امتم مى ترسم , منافق زبان باز است .
ـ وحشتناكترين چيزى كه براى امتم مى ترسم , پيشوايان گمراه كننده است .
ـ عـمـر ـ بـه كعب ـ : مطلبى از تو مى پرسم , جواب آن را از من پوشيده مدار كعب گفت : به خدا قـسـم چـيزى را كه بدانم از تو پوشيده نمى دارم عمر گفت : بيشترين نگرانى تو براى امت محمد صـلـى اللّه عـلـيـه و آله چيست ؟
كعب گفت : وجود پيشوايان گمراه كننده عمر گفت : درست گفتى پيامبر خدا اين مطلب را پنهانى به من گفته و مرا از آن آگاه ساخته است .
ـ پـيـامـبـر خـدا صـلـى اللّه عـلـيـه و آلـه تـرسناكترين چيزى كه از آن براى امت خود مى ترسم درخشندگى و فراوانى متاع دنياست .
ـ بيشترين چيزى كه مرا نگران امتم كرده اين است كه مال و ثروتشان زياد شود و در نتيجه به هم حسد بورزند و به جان يكديگربيفتند.
ـ بيشترين ترس من براى امتم : لغزشهاى علما, دنيا خواهى حكما و تفسير و تاويلهاى نادرست (از قرآن ) است .
ـ سـه چـيـز مـرا بـيـش از همه نگران امتم كرده است : گمراهى ناشى از هواهاى نفس , به دنبال شكمبارگى و شهوترانى بودن وخودپسندى .

چهارشنبه 11 دی 1392  11:28 AM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

نگرانى پيامبر براى امتش / 3.

ـ پـيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله بيشترين ترس و نگرانى من براى امتم بعد از خودم : وجود مردى اسـت كـه قـرآن را نـابجا تاويل و تفسير كند و مردى كه خود را به اين كار سزاوارتر وشايسته تر از ديگرى بداند.
ـ بـيـشترين چيزى كه از آن براى شما مى ترسم بركاتى است كه خداوند از زمين نصيب شما كند عرض شد: بركات زمين چيست ؟
فرمود: درخشندگى (و زرق و برق خيره كننده متاع ) دنيا.

چهارشنبه 11 دی 1392  11:29 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها