صفت اهل آخرت .
قرآن .
((آن سـراى واپـسـين را از آن كسانى مى كنيم كه در اين جهان خواهان برترى جويى و تباهكارى نيستند)).
ـ حفص بن غياث مى گويد: ابو عبداللّه (امام صادق عليه السلام ) فرمود: اى حفص ! دنيا در نظر من چـونان مردار است كه هرگاه ناچارشدم از آن مى خورم آن گاه آيه ((آن سراى آخرت )) را تلاوت فرمود و شروع به گريستن كرد و گفت : سوگند به خدا كه با اين آيه همه آرزوها بر باد رفت .
ـ امـام عـلى عليه السلام چون خلافت را به دست گرفتم , گروهى پيمان شكستند و گروهى از دين خارج شدند و دسته اى ديگر ستم پيشه كردند, گويى اين سخن خداى سبحان را نشنيدند كه ((آن سـراى آخـرت را بـراى كـسانى قرار مى دهيم كه )) آرى , سوگند به خدا كه آن را شنيدند و فهميدند, اما دنيا در چشم آنها زيبا شد و زيب و زيورهاى آن خوشايندشان گرديد.
ـ پـيـامـبر خدا صلى اللّه عليه و آله شما را به پرواى الهى سفارش مى كنم و سفارش شما را به خدا مـى كـنـم ((من به شما آشكارا هشدارمى دهم )) كه در ميان بندگان و سرزمينهاى خداوند بر او برترى نجوييد, زيرا خداوندتعالى به من و شما فرموده است : ((آن سراى آخرت را )).
ـ امام على عليه السلام درباره آيه ((آن سراى آخرت )) , فرمود : اين آيه درباره حكمرانان دادگر و فروتن و ديگر مردمان قدرتمند نازل شده است .
ـ اگر حتى بند كفش آدمى او را سرخوش كند, مشمول آيه ((آن سراى آخرت )) مى شود.
ـ اگـر انسان از اينكه بند كفش او از بند كفش دوستش بهتر است سرخوش شود, مشمول اين آيه مى شود.
ـ امـام صـادق عـلـيه السلام , در باره آيه ((علوا فى الارض ولا فسادا)) , فرمود: منظور از ((علو)) بزرگى و ارجمندى است و منظور از((فساد)) زنان .