0

علت شیوع پوکی استخوان در زنان سالمند

 
papeli
papeli
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 12867
محل سکونت : قم

علت شیوع پوکی استخوان در زنان سالمند

یک جراح استخوان گفت: مصرف سیگار و قهوه زیاد در بروز پوکی استخوان تأثیر دارد و حتی مطالعات نشان داده همنشینی با فرد سیگاری نیز می‌تواند به پوکی استخوان منجر شود.

به گزارش فارس، سید‌هاشم حسینی‌فر اظهار داشت: پوکی استخوان در اصل همان کم شدن تراکم و قدرت استخوان است که باعث شکننده‌تر شدن استخوان می‌شود و با کمترین ضربه یا تروما احتمال بروز شکستگی افزایش می‌یابد.

جراح و متخصص استخوان گفت: پوکی استخوان با سن افراد ارتباط دارد چرا که تا قبل از 20 سالگی استخوان حالت ارتجاعی دارد و در محدوده سنی 20 تا 35 سالگی استخوان، استحکام کامل پیدا می‌کند و در همان حالت باقی می‌ماند.

متخصص ارتوپدی تصریح کرد: از 35 سالگی به بعد به تدریج و با سرعت کمی تراکم استخوان تغییر پیدا می‌کند که این وضعیت در خانم‌ها شایع‌تر است.

حسینی‌فر در پاسخ به درباره علل شایع بودن پوکی استخوان در خانم‌ها گفت: بعد از سن یائسگی به دلیل توقف ترشح هورمون‌های زنانه و نقشی که این هورمون‌ها در استحکام استخوان دارند شیوع پوکی استخوان زیاد‌ می‌شود.

جراح و متخصص استخوان گفت: تحرک بدنی و ورزش می‌تواند باعث استحکام استخوان در هر سنی شود و عکس آن نیز صادق است؛ یعنی عدم تحرک و استراحت زیاد باعث تحلیل و پوکی سریع استخوان می‌شود.

وی نقش تغذیه را در پوکی استخوان مهم ارزیابی کرد و گفت: افرادی که در رژیم غذایی خود کلسیم کافی دریافت نمی‌کنند در معرض ابتلای بیشتر به پوکی استخوان قرار دارند.

متخصص ارتوپدی تصریح کرد: مصرف سیگار و قهوه زیاد در پوکی استخوان تأثیر دارد و حتی مطالعات نشان داده همنشینی با فرد سیگاری نیز می‌تواند به پوکی استخوان منجر شود.

حسینی‌فر افزود: استفاده طولانی مدت از داروی کورتون نیز می‌تواند باعث پوکی استخوان شود؛ همچنین افرادی که اختلالات هورمونی از قبیل پرکاری تیروئید، پارا تیروئید یا کم‌کاری غدد جنسی دارند در معرض ابتلای بالاتری به پوکی استخوان هستند.

وی به خانم‌ها در دوره یائسگی و به مردان در محدوده سنی 55 تا 60 سال توصیه کرد: برای تست تشخیص تراکم استخوان اقدام کنند؛ اما گروه‌های سیگاری یا افرادی که دچار مشکلات هورمونی هستند باید این تست را زودتر از موعد مقرر انجام دهند.

جراح و متخصص استخوان گفت: برای پیشگیری استفاده از غذاهای پروتئینی، املاح و ویتامین‌ها می‌توانند تأثیر‌گذار باشند؛ همچنین کلسیم به عنوان مهمترین جزء سازنده استخوان‌ها باید در غذای روزانه هر فرد گنجانده شود.

حسینی‌فر افزود: هر فرد بالغ باید هزار تا 1200 میلی‌گرم کلسیم در روز دریافت کند که این میزان در زنان باردار، شیرده، یائسه و افراد مسن به میزان 1500 تا ۲ هزار میلی‌گرم نیاز است.

وی فرآورده‌های لبنی از قبیل شیر، ماست، کشک و پنیر را منابع مهم و غنی کلسیم ارزیابی کرد و گفت: مصرف روزانه نیم لیتر شیر 50 درصد نیاز افراد بالغ به پروتئین و 80 درصد نیاز افراد به کلسیم را برآورده می‌کند.

جراح و متخصص استخوان، سبزیجات، کلم، شلغم، هویج، توت‌فرنگی، انگور، پرتقال، حبوبات و غذاهای دریایی را به عنوان منابع حاوی کلسیم معرفی کرد.

kb9j_img_3241.jpg

شهر من یک گل به نام حضرت معصومه دارد.

سه شنبه 10 دی 1392  3:21 AM
تشکرات از این پست
mehrad90
دسترسی سریع به انجمن ها