0

بیماری های عفونی کودکان

 
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

بیماری های عفونی کودکان

دکتر عبدالکریم حامدی ( فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان )

گلو درد یکی از بیماری های عفونی است که هم علت ویروسی دارد و هم علت میکروبی . معمولا در گلو درد ویروسی ، کودک ، بیشتر احساس سوزش و خارش در گلو می کند ، تب دارد که البته شدید نیست اما در گلو درد چرکی و میکروبی ، تب بیشتر است و کودک در هنگام تغذیه احساس درد دارد .
در عفونت ویروسی معمولا بر روی سطح لوزه ها ، غشاء سفید رنگی پوشیده شده است در حالیکه در گلو درد چرکی معمولا کودک ، تب بالا دارد و بر روی لوزه ها ، غشاء قرمز رنگی مشاهده می شود . بهرحال در هر گلو دردی بایستی سریعا به پزشک مراجعه شود تا اقدام مناسب پزشک انجام شود .
مصرف مایعات گرم در تسکیل گلو درد خیلی مفید است . گلو درد می تواند عوارض موضعی و سیستمیکی ایجاد کند . عوارض موضعی مثل سینوزیت ، تورم گوش .
عوارض سیستمیک مثل التهاب بر روی لایه های قلب یعنی همان روماتیسم قلبی و بافت کلیه که با تشخیص و درمان مناسب می توانیم از این عوارض جلوگیری کنیم .
بنابراین در مورد گلو درد باید دقت کنیم از مصرف دارو بدون مشورت پزشک جدا خودداری کنیم چون درمان مخصوصا وقتی که ناقص انجام شود باعث عوارض ناگواری خواهد شد اما در مورد لوزه های بزرگ و حالتهای حساسیت که مخصوصا در اطفال در فصل های پاییر و زمستان بیشتر اتفاق می افتد بایستی بوسیله پزشک اطفال معاینه دقیقی انجام شود و در مورد اینکه حساسیت یا عفونت وجود دارد تصمیم گیری لازم انجام شود .

امروزه با مصرف داروهای ضد حساسیت که فراوان هم وجود دارند و شاید تحت نظر پزشک بتوانیم بدون عمل جراحی ، بزرگی لوزه ها را تا حدودی کنترل کنیم چون با افزایش سن کودک لوزه ها معمولا کوچکتر می شوند.
موارد محدودی وجود دارد که باید حتما لوزه های بزرگ برداشته شوند که این امر با مشورت پزشک اطفال و گوش و حلق و بینی محقق می شود .
یک خبر :

سازمان بهداشت جهانی یا سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که ورزش می تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند . سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که ورزش غیر سنگین می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان سینه و سرطان روده کمک کند . در این خبر که در روز جهانی بهداشت منتشر شده است ، سازمان جهانی اعلام کرده است که 150 دقیقه فعالیت بدنی متوسط در هفته برای تمام افراد 18 ساله و بالاتر توصیه می شود .
به اعتقاد کارشناسان این سازمان ، این میزان فعالیت بدنی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر موثر است که سرطان هم یک بیماری غیرواگیر است .

این کارشناسان گفته اند که برای گروه سنی 5 تا 17 ساله حداقل 60 دقیقه ورزش متوسط تا شدید می تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها موثر باشد. پس کودکان هم نباید از ورزش فراری باشند که البته آنها به شکل های مختلفی ورزش می کنند .
این خبر می گوید که فعالیت بدنی نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به سرطان های خاص دارد .
طبق این خبر ، نداشتن فعالیت بدنی ، چهارمین عامل خطر برای مرگ و میر در سراسر جهان است و 31% از جمعیت جهانی از نظر فیزیکی و بدنی فعال نیستند .

گوش درد :

مشکلاتی که در قسمت گوش وجود دارد شامل 3 بخش است : اول اینکه درد و تورم در گوش مربوط به خود گوش است مثلا اینکه گوش عفونت کند ، یا اینکه مرتبط به استخوان کنار آن است بنام استخوان ماستوئید که این مساله خیلی مهمتر است .
دومین نکته ای که در مورد گوش است این است که بعضی از کودکان عادت دارند که مرتب دست شان را به لاله گوش می زنند و یا اینکه در قسمت لاله گوش احساس خارش دارند . بایستی به پدر و مادران گفته شود که این مساله خوشبختانه نکته خاصی نیست ، عامل آن بیشتر می تواند حساسیت باشد یا اگزما . و اغلب اوقات هیچ علت خاصی ندارد و ممکن است بصورت یک عادت باشد که در این موارد می بینیم که کودک حال عمومی خوبی دارد و شاداب است .

مهمترین علامت در بیماری های گوش ، درد است که بدنبال آن در کودک بیقراری ایجاد می کند و باید حتما در نظر گرفته شود .
عفونت گوش علت های مختلفی دارد گاهی اوقات علت ویروسی و گاهی علت میکروبی دارد . عفونت گوش می تواند حاد باشد یعنی فورا ایجاد شده باشد ، گاهی اوقات مزمن است و بیش از سه هفته ادامه دارد . بعضی از افراد خروج ترشح از گوش را معادل عفونت در نظر می گیرند که که علت آن می تواند آلرژیک یا حساسیت و یا عامل اختلال ساختاری و آناتومیک مجرای گوش باشد . در مواجهه با هر علامتی از گوش مثل درد یا خارش یا ترشح باید حتما به پزشک مراجعه شود و از مصرف دارو و قطره های موضعی خودسرانه جدا خودداری گردد .

مواردی که از عفونت گوش پیشگیری می کند و پدران و مادران عزیز باید آنها را در نظر داشته باشند این است که مصرف شیر مادر و عدم مصرف شیر چوشک و چوشک موردی است که باعث می شود عفونت گوش کمتر شود . هنگام شنا کردن کودک باید مواظب باشیم که مایعی وارد گوش کودک نشود.
از وارد شدن ضربه به گوش کودک خودداری کنیم.
و بالاخره کودک در مواجهه با صداهای بلند و وحشتناک قرار نگیرد .
مجرای گوش حاوی موادی است به نام سرومن به رنگ زرد مایل به قهوه ای و نرم و بدون بو و غیر مایع که با ترشح واقعی از گوش فرق دارد . سرومن اجسام طبیعی ای هستند ولی هر نوع ترشحی می تواند غیر طبیعی باشد . در سرومن معمولا پرده گوش طبیعی است ولی در ترشحاتی که از پشت پرده باشد معمولا پرده را دچار آسیب می کند .

یک خبر :

یک متخصص ارتوپدی گفته است که زنان (مخصوصا پس از سن یائسگی که مبتلا به پوکی استخوان می شوند) بیشتر از مردان در معرض شکستگی استخوان قرار دارند به همین دلیل جنسیت در شکستگی تاثیر خاصی دارد.
داکتر "محمد رضا گیتی" افزود : شکستگی در اثر ضربه اتفاق می افتد که این ضربه ها می تواند بصورت مستقیم به استخوان وارد شود و یا به نقاط کف پا ، ستون فقرات و لگن .
وی افزود : عساکری که بطور مداوم ، رژه یا رسم و گذشت می روند دچار شکستگی نوع تدریجی می شوند که این نوع شکستگی ، قسمت کف پا را دچار آسیب می کند.
داکتر گیتی گفته است کودکان ، بیشتر در فصل تابستان و افراد مسن در فصل زمستان دچار شکستگی می شوند.
علت اینکه کودکان در فصل تابستان دچار شکستگی می شوند این است که در این فصل ، کودکان فعالیت بیشتری دارند . در فصل زمستان هم اغلب افراد مسن و ورزشکاران در قسمت مچ دست ، ستون فقرات ، ساق پا و ناحیه لگن دچار آسیب و صدمه می شوند که طبیعتا بارندگی و بارش برف و یخبندان می تواند یکی از دلایل این شکستگی ها باشد .

عفونت شایع بعدی عفونت لایه سطحی چشم است که گاهی اوقات علت آن ضربه یا وارد شدن شیئی در چشم است و گاهی در بیماری های شدید ، عفونت از جای دیگر بدن به چشم آسیب وارد می کند که در این موارد معمولا کودک تب دارد و بدحال است در حالی که فقط لایه سطحی چشم به دلیل تروما ، ضربه و تماس دچار عفونت شده باشد بیشترین علامت آن خروج ترشح از چشم است . مخصوصا وقتی ترشح چرکی است هر چه سریعتر باید در مورد درمان قرار بگیرد تا از عوارض ناگوار آن خودداری شود . از مصرف داروها و قطره های چشمی به صورت خودسرانه باید خودداری شود و حتما به پزشک مراجعه شود .

مورد بعدی عفونت دهان و دندان است که به علت عدم رعایت بهداشت و مسواک نزدن دندانها و لثه های پوسیده به وجود می آید . مهمترین علامت آن بوی بد دهان است که بیشترین علت آن سینوزیت ، عفونت گلو ، دندان های خراب و عفونت در لثه ها است . گاهی اوقات یک علامت از عفونت انگلی روده مثل ژیاردیا می تواند ایجاد بوی بد دهان کند .

یک خبر :

یک متخصص تغذیه گفته است که مصرف زنجبیل به مقدار کم ، زردچوبه و آویشن می تواند باعث افزایش قدرت حفاظتی بدن در برابر عفونتها باشد.
داکتر محمد جواد حسین زاده افزود : بهتر است میوه ها و سبزیجات هم بصورت مخلوط و به شکل سالا مصرف شوند چون هر کدام از میوه ها و سبزیجات دارای مواد غذایی خاصی هستند و زمانی که با یکدیگر مصرف می شوند ، تاثیرگذاری همدیگر را بر بدن افزایش می دهند .

وی با بیان اینکه سیستم ایمنی بدن مخصوصا در فصل سرد سال باید تقویت شود ، تاکید کرده است که در این اوقات ، خطر ابتلای افراد مخصوصا کودکان و سالمندان به بیماری ها افزایش می یابد . کمبود دریافت هر ماده مغذی می تواند بدن را در مقابله با عفونت ها از جمله عفونت های سرماخوردگی دچار مشکل کند . سوء تغذیه هم باعث کم شدن قدرت دفاعی بدن در مقابل عوامل بیماری زا می شود

دوشنبه 9 دی 1392  11:05 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها