-
حالا كه در زمستان و سردترين فصل سال هستيم، آشها هم پيش غذاي مناسبي هستند و هم يك ميان وعده خوب، مخصوصا اگر با گندم تهيه شوند.
مواد لازم :
لوبيا چيتي |
نصف ليوان |
نخود |
نصف ليوان |
گندم |
نصف ليوان |
عدس |
نصف ليوان |
برنج |
يك چهارم ليوان |
سبزي آش |
نيمكيلو |
اسفناج |
نيمكيلو |
پياز متوسط |
4 عدد |
كشك |
يك ليوان |
روغن سرخكردني |
به ميزان لازم |
نعنا خشك، نمك، فلفل و زردچوبه |
به ميزان لازم |
طرز تهیه :
ابتدا بايد نخود، لوبيا، عدس، برنج و گندم را خيس كرده و آبش را عوض كنيد و بعد از چند ساعت روي حرارت بگذاريد تا حسابي بجوشد و كاملا بپزد.
البته بعضيها هم ميگويند بهتر است عدس را بعد از نيمپزشدن حبوبات اضافه كنيد، زيرا عدس زمان زيادي براي پخت نياز ندارد. پيازها را هم خلالي كرده و در روغن سرخ كنيد تا طلايي شود.
حالا نيمي از پيازها را برداريد و نيمي ديگر را درون آش بريزيد. وقتي حبوبات كاملا پخت، سبزيها را كه خوب شسته، خشك و خرد كردهايد داخل آش بريزيد. بعد از پختهشدن سبزي، مقدار فلفل اضافه كنيد. آش را بچشيد، اگر كم نمك بود كمي نمك هم بريزيد. در آخر كشك را هم اضافه كرده و آش را در ظرف مناسبي ريخته و با نعنا داغ و كشك تزئينش كنيد.
اين آش جان ميدهد براي يك عصر زمستاني، حتما يك بار امتحانش كنيد. البته از قديم گفتهاند نصف لذت خوردن آش به دورهمبودن است.