صحبت از چای که می شود یاد انواعی از دم کرده های گیاهی با طعم ورنگ مختلف می افتی که در عطاری ها یافت می شود.این قبیل نوشیدنی ها اگر چه هر کدام دارای ریز مغذی های فراوانی است اما نیازمند دقت در میزان مصرف و سازگاری آن با شرایط جسمانی است.این در حالی است که استفاده از انواع میوه به جای گیاهان دارویی نه تنها کاملا بی ضرر است بلکه روشی مناسب برای بهره گیری بیشترازفواید میوه ها به شمار می رود.
پرتقال ،یکی از در دسترس ترین میوه هایی است که امروزه در هر فصلی در بازار موجود است.تهیه ی چای این میوه ،علاوه بر اینکه امکان مصرف یک نوشیدنی گرم را به خصوص در محل کار فراهم می کند ،به تامین بسیاری ریز مغذی ها در نوشیدنی گرم انرژی زا بدن کمک می کند.
برای تهیه ی چای پرتقال لازم است چند برش خشک شده پرتقال را در یک فنجان آب جوش انداخته و مدت 10 الی 15 دقیقه منتظر بمانید.این نوشیدنی حاوی آنتی اکسیدان های فراوانی است به همین دلیل سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند.ویتامین ث فراوان موجود دراین نوشیدنی مانع از آسیب سلول ها شده و به حفظ سلامت آن کمک می کند.
چای پرتقال ،نوشیدنی معروفی برای کاهش وزن است زیرا سوخت وساز بدن را افزایش داده وانرژی لازم برای فعالیت های فیزیکی را تامین می کند.بر این اساس دم کرده مناسبی برای ورزشکاران است.
کاهش میزان کلسترول خون یکی دیگر از مشخصات چای پرتقال است.ضمن آنکه به سلامت قلب و عروق نیز کمک می کند. این دم کرده حاوی ترکیباتی است که مانع از تشکیل لخته خون شده و خون را در عروق و قلب به جریان می اندازد.
در تحقیقات بسیار،چای پرتقال برای پیشگیری از سرطان مفید دانسته شده که به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ،مانع از تخریب سلولی می شود.
محافظت از معده،پوست،ریه،روده بزرگ و سینه نیز از دیگر خواصی است که به چای پرتقال نسبت داده می شود.
التهاب یکی از علائم شایع اغلب بیماری هاست که در حال حاضر داروهای فراوانی برای درمان آن وجود دارد. در پژوهش های بسیار چای پرتقال ضد التهاب شناخته شده و به تسکین این عارضه کمک می کند.ریز مغذی های موجود در پرتقال از جمله پتاسیم،کلسیم،فولات،ویتامین آ و ریز مغذی های گیاهی آن نیز در چای وجود داشته و درصدی از نیاز بدن را تامین می کند