
کرفس به دلیل ذخیره غنی مواد مغذی و همچنین تاثیر آن در درمان انواع بیماری ها در گذشته مورد توجه بوده است.این ماده غذایی منبع غنی ویتامین آ،کا،ث،بتا کاروتن،فیبر رژیمی،ریبوفلاوین،مولان پتاسیم،فلانوئیه،ویتامین ب6،کلسیم،ویتامین ب1،ب2،منیزیم،فسفر و آهن است.میزان سدیم موجود در کرفس پایین است و حاوی چربی و چربی اشباع شده نیز نیست.گفته می شود یک فنجان (حدود 100 گرم)کرفس،تنها حاوی 14 کالری است و مصرف 2 شاخه تازه کرفس تا 15 درصد از نیاز روزانه به ویتامین آو ث را تامین می کند.
ویتامین ث موجود در کرفس به دلیل خواص آنتی اکسیدانی با انواع سرطان مقابله می کند.
همچنین سیستم ایمنی را تقویت کرده و علائم سرماخوردگی را از بین می برد.به گفته پژوهشگران ذخیره بالای کلسیم موجود در کرفس باعث می شود تا مصرف آن به صورت خام فشار خون را کاهش دهد.ترکیبات موجود در کرفس مانند سالیدسی،ماهیچه عروق را آرام کرده و سطح هورمون استرس را کم می کند.
خاصیت مدر بودن کرفس نیز به درمان عفونت ادراری،عفونت مثانه و همچنین التهابات مفاصل کمک می کند.کرفس همچنین در مسمومیت زدایی از بدن موثر است و مواد سمی موجود در دود سیگار و...را خنثی می کند. به دلیل ذخیره بالای آب موجود در کرفس ،کالری کم و فیبر بالای موجود در آن باعث احساس سیری می شود.
کرفس ماده ی غذایی مناسبی است که در انواع رژیم های غذایی لاغری مورد استفاده قرار می گیرد.
ازآنجایی که میزان کربوهیدرات موجود در کرفس پایین است ،در برنامه غذایی افراد دیابتی مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر این مصرف کرفس باعث آرامش اعصاب شده و برای سلامت پوست،چشم و مو مفید است.آب کرفس نیز دارای خواص ضد آرتریت است.همچنین مصرف یک قاشق چایخوری عسل همراه با آب کرفس قبل از غذا،اشتها را کم کرده و هضم غذا را بهبود می بخشد.