دادستان تهران در ادامه نشست خبري خود در مورد اينكه چرا دادستاني وارد بحث آلودگي تهران نميشود، گفت: نه اينكه دادستان نميخواهد و نميتواند من قبلا تصريح كردم وقتي مسوولان كشور يك عزم جدي گرفتهاند كه با شيوههاي مختلف در مورد آلودگي عمل كنند ما استقبال ميكنيم و من گفتم اجازه دهيد اگر اين شيوهها به نتيجه نرسيد ورود قضايي پيدا ميكنيم.
به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، عباس جعفري دولتآبادي افزود: ورود قضايي هم در مواردي مثل بحث كارخانهها، اتومبيلها و حتي فرودگاه مهرآباد قابل پيگيري است نه اينكه ما مايل نيستيم و نميتوانيم و جز وظايف ما نيست وارد شويم الان هم ميگويند آلودگي 30 درصد كاهش يافته بنابراين در مواردي كه مسوولان غفلت كنند ما ورود خواهيم كرد و ما ميخواستيم فضا را قضايي نكنيم. مردم هم ميتوانند شكايت كنند و اگر خسارتي باشد پيگيري شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا به افرادي مثل سحرخيز، زيدآبادي و باستاني هنوز مرخصي داده نشده گفت: از نظر ما مرخصي وقتي امكانپذير است كه آنها اصلاح شده باشند. اگر كسي كه محكوم شده بيايد بيرون دوباره مرتكب جرايم جديد شود اينكه مبناي منطقي ندارد مرخصي كه بعضيها ميگويند حق زنداني است به نظر ما يك امتياز است و ما وقتي امتياز مي دهيم يا در قبالش اصلاح صورت گرفته باشد يا مغايرتي با محكوميت نداشته باشد.
جعفري دولتآبادي ادامه داد: ما به خيلي از آقايان مرخصي داديم، آمدند بيرون و عليه نظام بيانيه داده خود را اسير نظام معرفي كرده و جرم امنيتي ديگري را مرتكب شدهاند كه اين بحث هم داراي اشكال است و ما اميدواريم مسوولان زندان فكري براي اين مساله كنند. اسمهايي كه هم شما گفتيد اولا مرتبا دارند ساختارشكني ميكنند پس ما چطور به اين افراد امتياز بدهيم. شيوه دادستاني هم مطابق با آييننامه سازمان زندانهاست و اختيار مرخصي با دادستاني است.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا شما مصونيت قضايي برخي از نشريات معتقد هستيد يا نه؟ گفت: من قبلا گفتهام اگر ميخواهيم موفق شويم عدالت سياه و سفيد، فقير و غني، دولتي و غيردولتي ندارد هر وقت عدالت تبعيضبردار شد قانون غيرمساوي اجرا ميشود ما از يكجا بايد شروع ميكرديم حالا ما از روزنامه ايران شروع كردهايم كه اين هيمنه را بشكنيم.
دادستان تهران ادامه داد: ما معتقديم اگر قوه قضاييه به طور يكسان عمل كند در حوزههاي اقتصادي و فرهنگي هم همين است اما از مطبوعات ميخواهيم اين مطالبه را از نظام داشته باشند و اگر چنين شود اين به نفع نظام قضايي و سياسي كشور است مثلا ما با اينكه متهم به دفاع از مهدي هاشمي ميشديم اتفاقا اين كار را كرديم تا اين را بشكنيم. مطبوعات و نظام ما هم بايد به اين سو حركت كنند كه در تخلف و جرم فرقي قائل نشوند، آدمها مساوي باشند و پشت در دادگاه عنوان و سمت مطرح نباشد.
دادستان تهران تصريح كرد: بنابراين من قبول دارم كه برخي از حوزههاي مطبوعاتي ما به خودشان اجازه اين كارها را ميدهند و برخي تحقيقات پروندهها را منتشر ميكنند و حتي روزنامههاي اصلاحطلب هم اين كار را ميكنند. بنابراين ما هم به همه مطبوعات توصيه ميكنيم طبق قانون رفتار كنند و در تصميمات اخيري كه با رييس قوه قضاييه داشتيم به اين نتيجه رسيديم كه با تخلفات برخورد كنيم هرچند ممكن است بعضيها ناراحت شوند و اگرچه قبول داريم راه سخت و پرتلاطمي خواهد بود.
وي در پاسخ به سوالي درباره آخرين وضعيت پرونده "نازنين خسرواني" و "تاجيك" گفت: من هفته گذشته با خانم خسرواني ملاقات كردم و به او گفتم فكر ميكنيد چه در مورد شما ميگويند؟ شما اسير دست يك مشت آدمهاي مخالف حكومت شدهايد. ايشان جرمهاي امنيتي دارند برخي از آنها را نيز قبول دارند و تحقيقات هم دارد انجام ميشود. ولي مادرشان متاسفانه مرتب دارد مصاحبه ميكند و من به مادرشان گفتم اگر ميخواهي به دخترت كمك كني بهتر است به ضد انقلاب و جريانات مخالف حكومت كمك نكني و يقين بدانيد ما تاكيد كرديم به تحقيقات سرعت ببخشند تا زودتر تعيين تكليف شوند. در مورد تاجيك هم كارهايشان تقريبا تمام شده منتهي در مورد اتهامش تا زمان دادگاه صحبت نميكنيم.
دادستان تهران در رابطه با بحث مطرح شدن گرفتن رشوه برخي قضات از سوي آقاي رهبر، نماينده اصفهان گفت: فساد چند نفر در يك دستگاه به معناي فساد مجموعه نيست. در همه حكومتها فساد وجود دارد و مهم آن است كه آن حكومت با فساد مبارزه كند من به آقاي رهبر گفتم اينكه شما ميآييد چند نفر را شاخص ميكنيد و دستگاه را ميكوبيد اشكال پيش ميآيد من از ايشان پرسيدم آيا اين هشت هزار قاضي همه رشوهگير هستند كه ايشان گفتند نه و تصحيح كردند حالا اينكه شما ميگوييد نوار داريم بر همين مبنا بود و حتما ما خوشحال ميشويم كه ايشان مستنداتشان را براي ما بفرستند و ما محكمتر از ايشان با اين مساله برخورد ميكنيم.