0

ایجاد سامانه پاسخ سریع زلزله در تهران/راه‌اندازی چهار ایستگاه شتابنگاری درون‌چاهی

 
amirhossian1390
amirhossian1390
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 1660
محل سکونت : اصفهان

ایجاد سامانه پاسخ سریع زلزله در تهران/راه‌اندازی چهار ایستگاه شتابنگاری درون‌چاهی

 

قائم مقام شبکه ملی شتاب‌نگاری ایران خبر داد

 

ایجاد سامانه پاسخ سریع زلزله در تهران/راه‌اندازی چهار ایستگاه شتابنگاری درون‌چاهی

5915.jpg

قائم مقام شبکه ملی شتاب‌نگاری ایران از طراحی و راه اندازی سامانه پاسخ سریع زلزله و ایجاد چهار ایستگاه شتاب‌نگاری درون چاهی در تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهندس اسماعیل فرزانگان که در همایش علمی« 10 سال پس از زلزله بم؛ آموخته‌ها و گام‌های پیش رو» در محل پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: شبکه ملی شتاب‌نگاری زلزله تهران از سال 1352 با نصب اولین شتاب‌نگار در محل آرامگاه بوعلی سینا با مسوولیت دفتر فنی سازمان برنامه و بودجه فعالیت خود را آغاز کرد و تا سال 1357 به 270 دستگاه شتاب‌نگار مجهز شد. از سال 1372 با نصب نخستین دستگاه شتاب نگار دیجیتال در روستایی در سیستان و بلوچستان، تجهیز شبکه به دستگاه‌های دیجیتال آغاز شد. در حال حاضر این شبکه که زیر نظر مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی (مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن سابق) است، دارای 1060 دستگاه شتاب‌نگار دیجیتال است که در مجموع 9600 رکورد سه مولفه‌یی را ثبت کرده‌اند.

قائم مقام شبکه ملی شتاب‌نگاری ایران تصریح کرد: این شبکه حتی زلزله‌هایی با بزرگی سه را هم ثبت می‌کند که نزدیکی به چشمه زمین لرزه‌ها از ویژگی‌های این شبکه است به طوری که غیر از مرکزی ایران و کویر ایران تقریبا در تمام مناطق کشور دستگاه‌های شتاب‌نگار داریم به طوری که 42 شتاب‌نگار فقط در سیستان و بلوچستان داریم و از لحاظ تعداد دستگاه جزو کشورهای پیشرو شتاب‌نگاری در خاورمیانه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های شتاب‌نگار آنالوگ SAMI شبکه هنوز هم در آمریکا استفاده می‌شوند ولی به دلیل مشکل ورود نوارهای آن مجبور شدیم دستگاه‌های SSA-2 دیجیتال را جایگزین آن ها کنیم.

فرزانگان، کنترل و نگهداری شبکه شتاب‌نگاری زلزله، تهیه بانک اطلاعاتی جامع شبکه، پردازش شتابنگاشت‌ها، رفتارنگاری سدهای بزرگ و ساختمان‌های بلند و استقرار چهار ایستگاه شتاب سنج درون چاهی در محل مرقد امام، پارک شهر، استادیوم آزادی و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای مطالعه رفتار خاک را از جمله مهمترین فعالیت‌های شبکه شتاب نگاری ایران عنوان کرد و گفت: در راستای راه اندازی سامانه پاسخ سریع زلزله در تهران، پایلوت سیستم در 20 ایستگاه شتاب‌نگاری ایجاد شده که از طریق شبکه MPLS به سرور مرکزی در مرکز تحقیقات متصلند.

وی در ادامه با اشاره به سالگرد زلزله 5 دی ماه 1382 بم درباره وضعیت شتاب‌نگاری در این منطقه گفت: اولین دستگاه شتاب‌نگاری در بم اول خرداد ماه 1354 نصب شده بود که در 28 اسفند 76 یک دستگاه دیجیتال، جایگزین آن شد. ایستگاه شتاب‌نگاری بم تا قبل از زلزله 5 دی ماه 82 تنها چهار رکورد ثبت کرده بود.

فرزانگان افزود: شبکه شتاب نگاری کرمان که تا قبل از زمین لرزه بم 51 ایستگاه شتاب نگاری فعال داشت در حال حاضر دارای 71 ایستگاه است که 1150 رکورد ثبت کرده‌اند.

وی با اشاره به این‌که یکی از شتابنگارهای ایستگاه بم در فرمانداری نصب بوده که هنگام زلزله 7، 8 کیلومتر با کانون زمین لرزه فاصله داشت و حدود 200 ثانیه پیش و بعد از زلزله رکوردگیری کرده است، اظهار داشت: ایستگاه بم پس از زلزله تاکنون، 99 رویداد لرزه‌ای را ثبت کرده که آخرین زلزله ثبت شده در محدود شهر، 26 آذرماه 92 رخ داده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی وبسایت منبع: www.isna.ir


 

سه شنبه 3 دی 1392  7:29 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها