رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به این که تهران یکی از 25 کلانشهر دنیا با بیشترین آسیب پذیری در برابر زلزله است، اظهار داشت: تهران بر روی 21 گسل قرار گرفته است که 16 گسل فعال و بقیه نیمه فعالند.
دکتر عباسعلی تسنیمی که در حاشیه همایش علمی «10 سال پس از زلزله 1382 بم؛ آموخته ها و گام های پیش رو» در محل پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با خبرنگار علمی ایسنا، سخن میگفت، خاطرنشان کرد: خطر زلزله منحصر به تهران نیست و کل کشور در برابر زلزله و مخاطرات مختلف طبیعی آسیب پذیرند به طوری که ایران دهمین کشور حادثه خیز دنیا و پنجمین کشور حادثه خیز آسیاست که از هر 42 حادثه طبیعی بزرگ که در دنیا اتفاق می افتد نزدیک به 3 حادثه مربوط به ایران است.
وی در عین حال از توسعه بی رویه تهران و گسترش ساخت و سازها در این شهر لرزه خیز ابراز نگرانی کرد و گفت: طبق آمارها، سالانه حدود 120 هزار اپارتمان جدید در تهران احداث میشود و همین حالا حدود 740 هزار علمک گاز در تهران برپاست که هشداری نسبت به وجود سه میلیون متر مکعب گاز زیر پای تهرانی هاست. گازی که در صورت بروز زلزله ای بزرگ می تواند تهران را با انفجارها و آتش سوزیهای مهیبی مواجه کند.
تسنیمی در ادامه با اشاره به تفاهم نامه ای که اخیرا به پیشنهاد پژوهشگاه بین موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله امضا شده، برگزاری این همایش دو روزه را گامی در راستای هماهنگی و همکاری بیش از پیش این سه مرکز علمی فعال در حوزه زلزله عنوان و خاطرنشان کرد: امضای تفاهم نامه بین این سه مرکز به معنای نادیده گرفتن سایر سازمان ها و مراکز ذی ربط مثل سازمان زمین شناسی، سازمان هواشناسی و سازمان جغرافیایی نیست و از همه فعالان این حوزه می خواهیم به ما بپیوندند تا با هم به سمت یک سند عملیاتی برای کاهش آسیب پذیری در برابر مخاطرات زلزله حرکت کنیم.
همایش علمی «10 سال پس از زلزله 1382 بم؛ آموخته ها و گام های پیش رو» به مناسبت دهمین سالروز زلزله ویرانگر پنجم دی ماه 1382 بم به میزبانی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از امروز به مدت دو روز در محل پژوهشگاه برگزار میشود.