کوکوی لوبیا سبز یکی از چندین غذای سنتی و محلی تبریزیهاست.
مواد لازم:
لوبیا سبز: نیم کیلو
هویج: متوسط ۲ عدد
پیاز کوچک قرمز: ۲ عدد یا یک عدد متوسط
گوشت چرخ کرده: ۱۰۰ گرم
سیبزمینی: متوسط ۳ عدد
زرشک: نصف پیمانه
تخممرغ: ۵ عدد
نمک، فلفل قرمز و سیاه: به مقدار لازم
روغن: به میزان لازم
طرز پخت:
* لوبیاها را خیلی ریز حلقه حلقه کنید یا از رنده غذاساز استفاده کنید.
* هویجها را نگینی خرد کنید یا با خرد کن، ریز خرد کنید.
* لوبیاها و هویج را یا با هم یا جدا، بخار پز کنید. میتوانید آب پز هم بکنید ولی لوبیا خیلی به خودش آب میگیرد.
* ۲ تا از سیب زمینیها را نگینی خرد کنید، یکی دیگر را خلالی و هر کدام را جدا سرخ کنید و جدا از هم روی حوله کاغذی بگذارید.
* یکی از پیازها یا نصف پیاز متوسط را نگینی خرد کنید و یکی دیگر را خلالی.
* خلالیها را سرخ کنید و روی حوله بگذارید. نگینیها را هم بگذارید درون تابه و کمی سرخ کنید.
* بعد حرارت را کم کنید، گوشت و یکی دو قاشق آب هم اضافه کنید تا گوشت دون دون شود.
* نمک و فلفل قرمز هم اضافه کنید، بعد خوب تفت دهید تا قهوهای شوند.
* زرشک را بشویید و کنار بگذارید.
* لوبیا و هویج را بریزید درون الک و بگذارید تا خنک شوند.
* ۵ عدد تخممرغ را درون کاسه استیل بشکنید، یک قاشق چایخوری نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه کنید و با چنگال خیلی خوب هم بزنید. اگر تخممرغها کوچک بود میتوانید یکی دیگر هم اضافه کنید. ولی کمتر از ۵ عدد نباشد.
* لوبیاها را خوب فشار دهید تا هر چه آب دارد خارج شود. سپس آنها را به همراه هویج درون کاسهی تخممرغها بریزید. اگر این مواد آبدار باشند باعث میشود کوکو آب بیندازد و از هم بپاشد.
* بعد سیبزمینی نگینی و گوشت که کاملاً بیروغن باشد و نصف زرشک را اضافه کنید و خوب با هم مخلوط نمایید.
* اگر میخواهید درون فر بپزید میتوانید مواد را درون قالب مربع ۲۳* ۲۳ بریزید. اگر از تابه استفاده میکنید یک تابه با شعاع ۲۶ سانتیمتر کافی است.
پخت در فر:
فر را با دمای ۲۱۰ درجه روشن کنید. قالب را خوب چرب کنید. مواد را درون آن بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. بعد زرشک، پیاز داغ خلالی و سیبزمینی خلالی را روی آن بپاشید و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا روی سطح کوکو قرار نگیرد.
بعد روی قالب را فویل بکشید و از چند جا سوراخ کنید. آن را ردیف وسط فر قرار داده و ۳۰ دقیقه بپزید. بعد از این مدت دما را بگذارید روی ۱۹۰ و قالب را بگذارید کف فر و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا روی کوکو هم طلایی شود و ببندد.
پخت در تابه:
مواد را داخل تابهی چرب تفلون بریزید. همان کارهایی که بالا گفته شد را انجام دهید. بعد دمکنی را روی آن بگذارید و حرارت را خیلی کم کنید تا بدون شعله پخشکن کامل بپزد.