0

تلاوت قرآن مقدمه‌ای برای تدبر در آن است

 
amirhossian1390
amirhossian1390
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 1660
محل سکونت : اصفهان

تلاوت قرآن مقدمه‌ای برای تدبر در آن است

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

 

تلاوت قرآن مقدمه‌ای برای تدبر در آن است

isna (1 of 1)-3.jpg

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مسابقات قرآن خراسان رضوی یکی از پرشورترین مسابقات قرآن کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، علی جنتی در اختتامیه سی و ششمین دوره مسابقات قرآن کریم خراسان رضوی در ورزشگاه توانیر شهرستان نیشابور اظهار کرد: نیشابور شهر فرهنگ و هنر و بزرگان تشیع و خاستگاه ادبا و شعرا و فرهیختگان است.

وی ادامه داد: قرآن کلام حضرت دوست است و نامه‌ای که جبرئیل بر قلب رسول امین فرود آورد، قلبی که محل نزول قرآن بود.

وی خاطرنشان کرد: پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) دو یادگار را در میان امت اسلام به یادگار گذاشت که نخستین آن‌ها کتاب خدا و دیگری نیز عترت اهل بیت(ع) بود و فرمود مادامی که به این دو متوسل باشید گمراه نخواهید شد و این دو هرگز از یکدیگر جدا نمی‌شوند تا در کنار حوض کوثر بر من وارد شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: قرآن همواره محل تحقیق محققان و پژوهشگران و هنرمندان بوده است و همه را مبهوت زیبایی‌های خود گردانده است. کسانی که قرآن را آموخته‌اند و از دریای معرفت آن جرعه‌ای نوشیده‌اند پیشتازان عرصه معرفتند و غواصانی که در این دریای بیکران شنا کرده‌ و گوهرهای ناب صید کرده‌اند همواره عرصه‌های جدیدی از آن را کشف کرده‌اند و قرآن برای آنان نقش کلید معرفت را دارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: این سرزمین، سرزمین عشق و ام القرای جهان اسلام است؛ بنابراین قرآن در آن نقش ویژه‌ای دارد. در طول سالیان فراوان تلاش‌های زیادی روی داده تا فرهنگ هنر قرآنی در ایران جای خود را باز کند و ایران امروز از این لحاظ سربلند است.

وی گفت: جامعه ما قبل از انقلاب هم عاشق قرآن بود اما حضور آن را در عرصه اجتماعی نمی‌دید، اما بعد از انقلاب صاحبان صوت و علم قرآن به برکت انقلاب اسلامی بالیدند و رشد کردند و ما امروز شاهد رشد کمی و کیفی فرهنگ قرآنی در جامعه هستیم.

جنتی تصریح کرد: بسیاری از خانواده‌های ما تبدیل به خانواده‌های قرآنی شده‌اند و در بسیاری از آن‌ها چند قاری و حافظ قرآن وجود دارد.

وی با اشاره به اهمیت تلاوت قرآن تصریح کرد: وقتی انسان به ظاهر قرآن و کلام وحی مسلط شد زمینه برای او فراهم می‌شود تا عمق مفاهیم قرآن را دریابد و روح انسان در اثر همین انس رشد پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: چندی پیش مقام معظم رهبری خطاب به جامعه قرآنی کشور فرمودند، در جمهوری اسلامی یکی از برنامه‌های ویژه مسوولان تلاوت، انس و حفظ قرآن است. لکن تلاوت قرآن مقدمه‌ای است برای تدبر در آن، ما نمی‌خواهیم خود را مشغول به تلاوت و سرگرم آن کنیم بلکه این مساله مقدمه‌ای است برای این‌که دل انسان نرم و آماده برای تدبر و تعمق در کلام الهی شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برخی آیات و احادیث درخصوص اثرات مثبت تلاوت قرآن در انسان گفت: تخفیف گناهان، شامل سلام فرشتگان شدن، باز شدن درهای رحمت، رفع غم، روشنایی دیده، عمر با برکت، صفای باطن و بخشودگی پدر و مادر بخشی از فضایل تلاوت قرآن است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: پیامبر(ص) فرمودند قلب انسان زنگار می‌گیرد و هنگامی که برخی اصحاب پرسیدند که صیقل این زنگار چیست، پاسخ دادند که همانا صیقل زنگار قلب انسان تلاوت قرآن است.

وی با بیان این‌که «قرآن معجزه تاریخ بشری است» اظهار کرد: امروز بسیاری از محققان به دنبال کشف معجزات لفظی قرآن و جمع کثیری به دنبال تدبر در معجزات معنوی قرآن هستند. از طرف دیگر هنرمندان به دنبال کسب زیبایی‌های ظاهری آن هستند، مثل تصویر کردن، خوشنویسی و تلاوت قرآن اما محققانی هم هستند که عمر خود را صرف مطالعه قرآن و تفسیر آن می‌کنند.

جنتی با بیان این‌که «حضور بیش از 350 هزار نفر از عاشقان قرآن که در این مسابقات ثبت نام کردند برای کشور افتخارآمیز است و جمعیت کثیری که در این مکان دور هم جمع شده‌اند نشان دهنده اوج ارادت مردم خراسان نسبت به قرآن است» گفت: من این شور و عشق را به همه شما تبریک می‌گویم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص شهر نیشابور اظهار کرد: این شهر آمیخته است با عطر رضوی و هنوز طنین حدیث سلسله الذهب در نیشابور به گوش می‌رسد. نیشابور شهر فرهنگ و دانش است؛ شهر خیام و عطار، شهر امام‌زادگان بزرگ و علما و بزرگان دین و مذهب و این همه برای مردم نیشابور باعث افتخار و غرور است که چنین گنجینه‌هایی را دارند.

وی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از متولیان فرهنگ وظیفه خود می‌داند که توجه ویژه‌ای به این شهر ارزشمند و تاثیرگذار داشته باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به مسوولان شهر نیشابور گفت: از هم‌اکنون باید به فکر بود که با همکاری دانشگاه‌ها، همایش‌های علمی پژوهشی درباره جایگاه خیام و عطار برگزار کنیم.

وی گفت: امروز اشعار خیام به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه می‌شود و باید قدر این گنجینه‌ها را دانست و جایگاه آنان را تبیین کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مردم نیشابور اظهار کرد: من از مردم نیشابور می‌خواهم تا به عنوان مردمان یکی از کهن‌ترین و با سابقه‌ترین شهرهای ایران به ما کمک کنند تا دست به دست هم دهیم و از ظرفیت‌های بزرگ و ملی این شهر پاسداری و کمک کنیم تا فرهنگ عمومی و سبک زندگی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست ارتقاء یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی وبسایت منبع: www.isna.ir


 

جمعه 29 آذر 1392  4:21 PM
تشکرات از این پست
ghkharazi
دسترسی سریع به انجمن ها