خمس ارث:
1- آيات عظام: امام راحل، اراکي، بهجت، خامنهاي، زنجاني، صافي گلپايگاني، فاضل، مکارم، وحيد و نوري: ارث خمس ندارد مگر اينکه وارث بداند هنگامي که در دست مورّث بوده متعلق خمس شده و خمس آن را نداده يا بداند که بر ذمه او بدهي خمس بوده و نپرداخته است در اين دو صورت پرداخت خمس بر وارث واجب است.
** 2-آيت الله خويي و آيت الله تبريزي: ارث خمس ندارد، مگر اينکه وارث بداند قبلاً به آن خمس تعلق گرفته و مورّث آن را نپرداخته که در اين صورت به احتياط واجب بايد (ورثه کبير، آيت الله تبريزي) خمس آن را بپردازند ولي اگر وارث بداند که مورّث خمس بدهکار است بايد خمس را از مال او بپردازد.
**3- آيت الله سيستاني: این مسأله سه صورت دارد: صورت اول: ميّت اعتقادي به پرداخت خمس نداشته است. پرداخت خمس بر ورّاث واجب نيست. صورت دوم: ميت اعتقاد به دادن خمس داشته، ولي عملاً خمس نميداده. پرداخت خمس بر ورّاث واجب نيست. صورت سوم: ميت معتقد به دادن خمس بوده و خمس هم ميداده ولي نسبت به برخي از اموال موفق به پرداخت خمس نشده در اين صورت بر ورّاث واجب است، قبل از تقسيم ارث خمس را بپردازند هم خمسي که به عين اموال موجود تعلق گرفته و هم خمسي که بر ذمه ميت بوده است.