نویسنده کتاب «منبع شناسی دفاع مقدس در زبان انگلیسی» گفت: محدودیتی که در قالب تحریم از طرف کشورهای اروپایی و آمریکایی برای ما تدارک دیده شده دسترسی به منابع خارجی را بسیار سخت کرده است.
محسن شیرازیزاده نویسنده کتاب «منبع شناسی دفاع مقدس در زبان انگلیسی» اظهار داشت: منبع اکثر کتابهایی که در مورد دفاع مقدس کار شده است داخلی است و تاکنون هیچ کار جدی و اصولی که بتواند منابع خارجی را منبع و مأخذ خود قرار دهد و دفاع مقدس را از منظر غربیها به تصویر بکشد انجام نشده است.
وی افزود: با توجه به ضرورتی که وجود داشت سراغ این کار رفتیم و همه منابع خارجی که در مورد جنگ ایران و عراق مطلبی نوشته بودند را جمع آوری کردیم.
مترجم کتاب «جنگ خلیج ریشهها و پیامدها» تصریح کرد: دسترسی به منابع خارجی برای ما خیلی مشکل بود، محدودیتی که در قالب تحریم از طرف کشورهای اروپایی و آمریکایی برای ما تدارک دیده شده دسترسی به منابع خارجی را بسیار سخت کرده است.
وی افزود: تمام منابعی که ما برای این کار در اختیار داشتیم کتابهای موجود در کتابخانههای کشور بود و ما به کتابخانههای خارج از کشور دسترسی نداشتیم. بنابراین تا جایی که امکان داشت منابع را در سه بخش کتاب، پایان نامه و مقاله جمع آوری کردیم.
بیست تا سی درصد این مقالهها توسط نویسندهای ایرانی که در کشورهای دیگر حضور دارند به نگارش درآمده و بقیه مطالب به طور کامل توسط نویسندههای غربی انجام شده است
مترجم کتاب «جنگ خلیج فارس» خاطرنشان کرد: بخش عمدهای از منابعی که در مورد جنگ ایران و عراق وجود دارد به مسائل سیاسی و حقوقی مربوط میشود و بخشی دیگر نیز مسائل تاریخی این جنگ را بررسی میکند، بخشی از منابع هم مربوط میشود به نقش آفرینی آمریکا در جنگ که هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم به جنگ ما وارد شد و همراه با عراق علیه ما جنگید. برخی دیگر از منابع علمی و تحقیقاتی غرب هم به استفاده از سلاح شیمایی توسط صدام میپردازند و برخی دیگر از منابع بحث «ایران کنترا» را مطرح میکنند که اشاره دارد به گفتگوهایی که بین ایران و آمریکا برای حل و فصل جنگ به وجود آمده است.
شیرازی زاده تصریح کرد: بیست تا سی درصد این مقالهها توسط نویسندهای ایرانی که در کشورهای دیگر حضور دارند به نگارش درآمده و بقیه مطالب به طور کامل توسط نویسندههای غربی انجام شده است. ما برای کارمان از مقالاتی استفاده کردیم که در پایگاه دادههای معتبر نمایه شدهاند و مقالات «آی اس آی» محسوب میشوند. بسیاری از این مقالات به بحثهای پزشکی و تأثیرات گاز شیمیایی و قربانیان آنها میپردازند.
وی ادامه داد: موضوعاتی مانند موضوعات جغرافیایی و مشخص کردن مرز بین ایران و عراق هم در مقالات هست! حجم بسیار زیادی مقاله و کتاب در مورد جنگ ایران و عراق در دانشگاههای سراسر دنیا وجود دارد که متأسفانه ما به آنها دسترسی نداریم.