0

پوشش

 
haj114
haj114
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 3991

پوشش

 سؤال 1: آیا زن باید زیر چانه خود را كه معمولاً با روسری پوشیده نمی شود از نامحرم بپوشاند و بیرون ماندن آن قسمت در نماز اشكال دارد؟
جواب: بلی، زیرا چانه باید از نامحرم پوشیده شود و در وقت نماز فقط مقداری از صورت كه در وضو واجب است شسته شود استثناء شده است و در آن مقدار هم برای آنكه تعیین كند مقدار واجب پوشانده شده باید مقداری از اطراف صورت را بپوشاند. (ر.ك، استفتائات حضرت امام(ره)، ج3، ص253 س24)
سؤال 2: آیا پوشش كف پا تا مچ پا هم، شامل حدود حجاب می شود؟ آیا پوشاندن آن در خارج از منزل واجب است یا در حال نماز واجب است؟
جواب: در غیر حال نماز آنچه استثناء شده است وجه و كفین است ولی در حال نماز چناچه نامحرم نباشد زن می تواند علاوه بر وجه و كفین پاها را تا مچ نپوشاند. (ر.ك، جامع المسائل آیت الله فاضل، ج1، ص481 س1706)
سؤال 3: زدن عطر یا ماده خوشبوی تند برای خانمها در بیرون منزل چه حكمی دارد؟ همچنین پوشیدن جوراب سفید برای خانمها جایز است یا خیر؟
جواب: عطر زدن بانوان اگر موجب مفسده و تحریك نامحرم باشد جایز نیست و از پوشیدن لباسی كه جلب توجه نامحرم می نماید اجتناب نمایید. (مسائل جدید ـ از دیدگاه علماء و مراجع تقلید، ج2، ص200)
سؤال 4: پوشیدن لباسهائی كه فعلاً عرف شده مانند شلوار لی برای افراد مذهبی چه حكمی دارد؟
جواب: بهتر است افراد متدین از پوشیدن لباسهائی كه معمول جامعه اسلامی نیست خود داری نمایند و اگر شباهت به كفار پیدا كند و موجب ترویج باطل شود جایز نیست. (ر.ك، استفتائات رهبری، ج2، ص103 س288)
سؤال 5: پوشش و آرایش زنان و مردان در بیرون خانه باید به چه شكلی باشد؟
جواب: لازم است كه زن و مرد با ظاهری كه زیبنده فرد مسلمان می باشد در جامعه ظاهر شوند و از اینكه خود را به ظواهری كه احیاناً تناسب با شئونات اسلامی ندارد درآورند پرهیز نمایند. قابل ذكر است كه ظاهر شدن بانوان با آرایش صورت در نزد نامحرم جایز نیست و واجب است خانمها صورت آرایش شده را از نامحرم بپوشانند. (ر.ك، استفتائات حضرت امام (ره)، ج3، ص254 س24)
سؤال 6: اگر شوهری زنش را به بد حجابی وادار كند و زن عمل كند گناه این كار به گردن چه كسی است؟ آیا زن قادر است در این خصوص تمرّد كند؟
جواب: در معصیت زن نباید از شوهر تبعیت كند و باید با خوشروئی و مهربانی شوهر را هدایت نماید و اگر گناه صورت گرفته باشد، در این خصوص بر عهده خود زن است. هر چند شوهر هم به جهت تشویق به گناه معصیت كرده است. (ر.ك، استفتائات امام، ج3، ص255)
سؤال 7: آیا در مسئله حجاب تقیه وارد است؟ اگر حجاب در یك كشور غربی موجب از بین رفتن حق مشخص باشد آیا باز هم ملزم به رعایت حجاب اسلامی است یا خیر؟
جواب: تقیه آشكار نكردن اعتقادات دینی در مقابل دشمنی است كه خوف از ضرر مالی و جانی او داریم. و به عنوان سپری است كه انسان را ازضررهای جانی و مالی می پوشاند و مانند استتار و به رنگ محیط شدن سرباز در میدان جنگ است كه از جلب توجه دشمن جلوگیری می نماید اما در مورد سؤال كه خوف ضرر مالی و جانی نیست بلكه عدم كسب امتیاز است از موارد تقیه محسوب نمی شود بلكه تابع اصل دیگری است كه در تعارض اهم و مهم مورد استناد قرار می گیرد ـ و باید سنجیده شود كه كدام مهمتر است ـ و باید توجه داشت كه پیدا كردن ملاك اهمّیت به سهولت قابل دسترسی نیست زیرا مثلاً تحصیل در یك كشور خارجی اگر چه امتیاز است و سود اما نمی تواند با یك امر مهم مانند حجاب مقابله بنماید زیرا راه تحصیل منحصر به آن كشور و آن رشته و شرایط خاص نیست. به طوری كلی نگرفتن امتیاز ضرر محسوب نمی شود بلكه عدم نفع است و جلب منفعت مجوزی برای زیر پا گذاشتن احكام شرعی نیست ـ ولی اگر موقعیتهای خاصی پیش بیاید كه فقیه عادلی اهمیت موضوع را تشخیص بدهد آنهم به مقدار ضرورت ممكن است اجازه دهند و اینگونه موقعیتها هم بسیار نادر است. (ر.ك، استفتائات آیت الله مكارم، ج2، ص4-350 احكام پوشش)
سؤال 8: حدّ پوشش مجاز زنان و دختران نزد محارم باید چگونه باشد؟
جواب: خانمها در خانه و مقابل برادر و فرزند و سایر محارم (غیر از شوهر) باید به گونه ای لباس بپوشند كه موجب تحریك و مفسده نشود. (تحریر الوسیله، ج2، ص243 م17)
سؤال 9: اگر به علت پر بودن بودن دست در انظار عمومی موهای ما را نامحرم ببیند چه حكمی دارد؟
جواب: همواره باید خانمها نسبت به پوشش موی سر حساس باشند و اجازه ندهند كه موهای آنها را نامحرم ببیند و پر بودن دست مجوز دیده شدن موی سر نیست. ولی اگر ناخودآگاه قسمتی از موی سر پیدا شود گناه نیست و در صورت توجه باید فوراً پوشانده شود. (ر.ك، استفتأت آیت الله مكارم، ج2، ص7-355 احكام نكاح)
سؤال 10: اگر به خاطر ضیق وقت برای بیرون رفتن جوراب نپوشیم و كفشمان روباز باشد حكم چیست؟
جواب: خانم ها واجب است در مقابل نامحرم روی پای خود را نیز بپوشانند و عجله داشتن مجوز نپوشیدن جوراب نیست. (ر.ك، جامع المسائل آیت الله فاضل، ج1، ص482 س1711)
سؤال 11:استفاده از لباسهائی كه حجم بدن را نشان می دهد برای خانمها و آقایان چه حكمی دارد؟
جواب: خانمها لازم است از لباسی استفاده كنند كه برآمدگیهای بدن را بپوشاند و موجب جلب توجه نامحرم نگردد. (ر.ك، جامع المسائل آیت الله فاضل، ج2، ص449 س1329)
سؤال 151: آیا در اسلام رنگ خاصی برای لباس ها سفارش شده است یا خیر؟
جواب: رنگ خاصی تعیین نشده است لكن لباس خانمها نباید به رنگی باشد كه موجب جلب توجه نامحرم گردد. و مردان باید لباسی بپوشند كه لباس شهرت نباشد. (ر.ك، جامع المسائل آیت الله فاضل، ج1، ص481 س1710)
سؤال 12: با توجه به حرمت پوشیدن لباس مرد برای زن و بالعكس آیا این حكم در مواردی چون تئاترهای اسلامی نیز جاری است؟
جواب: احتیاط واجب آن است كه مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد، و در این احتیاط فرقی بین موارد نیست. (استفتائات حضرت امام (ره) جلد سوم، ص625)

  *  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
********
چهارشنبه 27 آذر 1392  4:01 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها