0

اوقات نمازهای واجب:

 
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 2990
محل سکونت : قم

اوقات نمازهای واجب:

اوقات نمازهای واجب:

 وقت خاص نماز صبح: نزديك اذان صبح از طرف مشرق سفيده اى رو به بالا حركت مى كند كه آن را فجر اول (فجر كاذب ) مى گويند؛ موقعى كه آن سفيده پهن شد،فجر دوم (فجر صادق ) و اول وقت نماز صبح است و آخر وقت نماز صبح موقعى است كه آفتاب بيرون مى آيد.

وقت فضيلت نماز صبح: از اول طلوع صبح صادق است تا پيدا شدن سرخى طرف مشرق (حمره مشرقيه ) و در غير اين وقت تا قبل از طلوع آفتاب اگر نماز صبح خوانده شود،در وقت اجزا مى باشد، ولى مستحب است انسان نماز صبح را طورى بخواند كه هوا هنوز خوب روشن نشده باشد. وقت فضیلت نماز صبح از اذان صبح تا بیست و یک دقیقه بعد از اذان صبح ادامه دارد.

وقت خاص نماز ظهر: از اول ظهر است تا وقتى كه از ظهر به اندازه خواندن نماز ظهر بگذرد. در اين مدت محدود تنها نماز ظهر را مي توان بجا آورد. از اول اذان ظهر به مقدار یک نماز چهار رکعتی برای غیر مسافر و یک نماز دو رکعتی برای مسافر، وقت اختصاصی نماز ظهر می باشد. در این زمان خواندن نماز عصر جایز نیست. 

وقت فضيلت نماز ظهر: از اول ظهر (زوال) است تا وقتي كه سايه شاخص به اندازه خودش شود. (البته بعد از شروع به زياد شدن): وقت فضیلت نماز ظهر از اذان ظهر تا یک ساعت و چهل دقیقه بعد از اذان ظهر ادامه دارد.

وقت خاص نماز عصر:موقعى است كه به اندازه خواندن نماز عصر وقت به مغرب مانده باشد(طبق فتوای آقایان رهبری،مکارم،بهجت،وحیدآخروقت نمازعصرغروب خورشیداست) كه اگر كسى تا اين موقع نماز ظهر را نخواند ظهر او قضا شده و بايد نماز عصر را بخواند. در آخر وقت نماز عصر، نزدیک به مغرب، به مقدار خواندن یک نماز چهار رکعتی برای غیر مسافر و یک نماز دو رکعتی برای مسافر، وقت اخصاصی نماز عصر می باشد. در این زمان خواندن نماز ظهر جایز نیست.

وقت فضيلت نماز عصر: ابتداي وقت فضيلت نماز عصر: مشهور علما فرموده اند كه از ابتداي شروع سايه قسمت دوم شاخص. ولي مرحوم امام (ره) مي فرمايند اظهر اين است كه ابتداي وقت فضيلت نماز عصر از وقتي است كه سايه شاخص به اندازه خودش برسد ولكن بعيد نيست كه از بعد از تمام شدن نماز ظهر باشد. وقت فضیلت نماز عصر دو ساعت و پنجاه دقیقه بعد از اذان ظهر شروع می شود و تا چهل و دو دقیقه ادامه دارد

وقـت مشترک بين دو نماز ظهر و عصر: از انتهاي وقت خاص نماز ظهر، تا ابتداي وقت خاص نماز عصر است. در تمام اين وقت مشترک مي توانيم نماز ظهر و عصر را با هم و بدون فاصله بخوانيم.

وقت خاص نماز مغرب: از اول مغرب است تا وقتى كه از مغرب به اندازه خواندن سه ركعت نماز بگذرد. از اول وقت مغرب به مقدار خواندن یک نماز سه رکعتی، وقت اختصاصی نماز مغرب است. خواندن نماز عشاء در این زمان مخصوص جایز نیست.

وقت فضيلت نماز مغرب: از اول مغرب است تا بر طرف شدن سرخى طرف مغرب ، كه به آن حمره مغربيه و يا شفق هم مى گويند. وقت فضیلت نماز مغرب از اذان مغرب تا پنجاه و یک دقیقه ادامه دارد.

وقت خاص نماز عشاء: موقعى است كه به اندازه خواندن نماز عشا به نصف شب مانده باشد، كه اگر كسى تا اين موقع نماز مغرب را نخوانده، بايد اول نماز عشا و بعد از آن نماز مغرب را بخواند. به اندازه خواندن یک نماز چهار رکعتی برای غیر مسافر و یک نماز دو رکعتی برای مسافر در آخر وقت نماز عشا(نصف شب)، وقت اختصاصی نماز عشا است.

وقت فضيلت نماز عشا: پس از پايان يافتن وقت فضيلت نماز مغرب (يعني از لحظه­ ناپديد شدن سرخي سمت مغرب كه پس از غروب شرعي پديدار مي­گردد) آغاز مي­شود و تا گذشت يك سوّم شب ادامه دارد. وقت فضیلت نماز عشا، پنجاه و یک دقیقه بعد از اذان مغرب شروع می شود و تا سه ساعت و ده دقیقه ادامه دارد.

وقـت مشترک بين دو نماز مغرب و عشاء: ما بين وقت مخصوص نماز مغرب و وقت مخصوص نماز عشا وقت مشترك نماز مغرب و عشا است.

وقت و زمان نوافل نماز های یومیه:  سلام 1:نافله نماز ظهر پيش از نماز ظهر خوانده مى‏شود.وقت آن از اول ظهر است(هشت رکعت)2:نافله عصر پيش از نماز عصر خوانده مى‏شود.(هشت رکعت)3:وقت نافله مغرب، بعد از تمام شدن نماز مغرب است(چهار رکعت است)4:نافله عشا، بعد از تمام شدن نماز عشا تا نصف شب است(دو رکعت)5:نافله صبح پيش از نماز صبح خوانده مى‏شود(دو رکعت)

یا صاحب الزمان علیه السلام

شنبه 23 آذر 1392  6:32 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها