عضو شورای سياستگذاری دوره دوم جشنواره توليدات رسانهای عفاف و حجاب، با اشاره به نقش مهم هنر در ترويج فرهنگ عفاف و حجاب، خواستار استفاده از روشهای مختلف و هنرمندانه در ترويج حجاب و عفاف شد.
«پروين صليحی»، عضو شورای سياستگذاری دوره دوم جشنواره توليدات رسانهای عفاف و حجاب، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، در بخش اول سخنان خود با اشاره به آيه 30 سوره نور و خطاب خداوند به مردان تصريح كرد: عفاف زمينه حجاب و پوشش درست در جامعه است و بيشترين مسئوليت عفاف بر عهده مردان است كه بايد زمينه حجاب در جامعه را ايجاد كنند.
وی در بخش دوم سخنان خود در پاسخ به اين سؤال كه چرا برخی از بانوان مسلمان با خارج شدن از كشورهای اسلامی حجاب خود را ترك میكنند، گفت: اگر رفتارهای نهادهای كشور به گونهای ظاهری باشد، به نحوی كه افراد احساس كنند كه به حفظ ظاهر خود مكلف هستند و افراد اين تكليف را يك رنج و محدوديت بدانند، قطعاً زمانی كه از اين شرايط خارج شوند، تغيير شكل و رفتار میدهند. در حالی كه در بسياری از مناطق دنيا برخلاف اين رويه با حجاب برخورد قانونی صورت میگيرد؛ اما كسانی كه حجاب در درون آنها نهادينه شده، شكل گرفته و اعتقاد قلبی به آن پيدا كردهاند، حاضر هستند بسياری از محدوديتها و مشكلات ايجاد شده را قبول كنند، اما دست از اعتقادشان برندارند.
وی با تأكيد بر لزوم تبيين فلسفه حجاب به جنبههای معنوی، زيبايی، عرفانی، آرامش و امنيت آفرينی كه به دنبال رعايت عفاف و حجاب و دستورهای دينی در جامعه ايجاد میشود اشاره و اظهار كرد: انسانها اكنون در جامعه سرگشته هستند و به دنبال گمشدهای میگردند و برای يافتن آن دست به هر كاری میزنند ولی نمیتوانند آرامش درونی مورد نياز خود را به دست آورند اگر اين معنويت، عرفان، زيبايی و ... به روشهای مختلف و هنرمندانه به آنها چشانده شود و ذائقه آنها طعم شيرين رعايت فرامين الهی را بچشد، بفهمد و درك كند قطعاً اگر سختترين مشكلات و محدوديتها برای وی ايجاد شود نيز دستورهای الهی را ترك نخواهد كرد.
صليحی تصريح كرد: انديشمندان ما كه متولی امر فرهنگ و تبليغ هستند، بايد به روشهای مختلف بتوانند اين دستورهای آرامشبخش را تبيين و عرضه كنند.
وی با اشاره به حضور جوانان در مراسمهايی مانند اعتكاف گفت: ما جوانان زيادی داريم كه توانستهاند طعم شيرين عبادت و بندگی خدا را بچشند و عاشقانه در مسير عبوديت الهی گام بر دارند؛ ولی عدهای هم به دليل كمكاری مسئولان و يا بیتوجهی خانوادهها دچار آسيب هستند؛ مراكز تعليم و تربيت ما بايد تلاش بيشتری داشته باشند و هم در متون آموزشی هم در شيوه برخورد ما بايد بازنگری صورت گيرد؛ قطعاً استدلالهای ما اگر بر حق باشد حتماً جوانان آن را میپذيرند، چرا كه آنها فطرت پاكی را دارا هستند و آماده دريافت خوراك فكری خوب هستند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ايكنا در رابطه با تأثير جشنوارههايی مانند جشنواره عفاف و حجاب در رشد آگاهی و بهبود فضای جامعه گفت: هر كدام از اين اقدامات نمیتواند به تنهايی معجزهای را ايجاد كند؛ هر كاری در حد خودش و در حد اينكه بتواند چه طيفی از مخاطب و چه كميت را با چه كيفيتی تحت تأثير قرار دهد، به همان اندازه اثرات خود را خواهد داشت.
وی افزود: دستاندركار برگزاری جشنوارهها معمولاً به اهداف تعريف و تبيين شده خود در برگزاری جشنوارهها میرسند، اما نبايد به آن حد قانع باشند و حتماً بايد روز به روز همه بخشهايی كه به نوعی در صدد ترويج فرهنگ دينی اسلامی هستند، به روشهای مختلفی برنامههای خود را ارائه كنند.
وی در مورد تأثير زبان هنر در مقولههای اجتماعی از جمله ترويج فرهنگ عفاف و حجاب مطرح كرد: زبان هنر در اثرگذاری بر مخاطب جايگاه خاصی دارد و اگر كارهای هنری جذاب، اثرگذار و فاخر توليد شود، تأثير و تحولآفرينی آن با هيچچيز ديگر قابل مقايسه نيست؛ چرا كه زبان هنر زبانی است كه بر روح، ذهن، انديشهها و اذهای ناخوداگاه انسان اثر میگذارد و اين اثرات میتواند ماندنی و عميق باشد.
دبير اولين دوره جشنواره توليدات رسانهای عفاف و حجاب، در مورد جايگاه جشنوارهها و همايشهايی كه با محوريت عفاف و حجاب برگزار میشود، گفت: قطعاً برگزاری جشنوارهها میتواند روش مناسبی برای القای مفاهيم باشد تا بتوان با زبان هنر و در قاب تصوير موضوع را القا و بسياری از واقعيات و آسيبهای عدم رعايت اين مسائل را به تصوير بكشيم.
وی تأكيد كرد: اگر موضوع دغدغه ذهنی هنرمند و خالق اثر باشد و خودش انگيزهای برای انجام آن كار داشته باشد، قطعاً كاری است كه روح، پيام و اثر دارد و میتواند روح و پيام خالق خود را هميشه به دنبال خود داشته باشد و در صورتی كه برخواسته از اخلاص، صداقت و انگيزه درونی باشد، با هنر و توانمندی آميخته میشود و تأثير بيشتری خواهد داشت.
حجاب نیوز - تاريخ درج خبر: 14/09/1389