سیدجماالدین مرتضوی با اشاره به وضعیت حجاب و عفاف در کشور، تصریح کرد: با توجه به وضعیت پوشش به خصوص پوشش زنان که در حال حاضر از وضعیت بدی برخوردار است میتوان این مطلب را بیان کرد که در این زمینه متاسفانه به شکل تخصصی اقدام نشده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از مسایل در حال حاضر در دنیا اکثرا به شکل تخصصی کار میشود، افزود: امروزه تخصصگرایی در دنیا یک موضوع غیرقابل انکار است، به عبارت دیگر همه چیز با تخصص حرکت میکند و وضعیت بدپوششی در ایران بیانگر این موضوع است که در این زمینه آن طور که باید تخصصی عمل نشده است.
مرتضوی افزود: روحانیان کشور در خصوص وضعیت پوشش اسلامی بسیار کار کردهاند، اما متاسفانه بیشترین مطالبی که در این موضوع به آن پرداختهاند برای افراد سنین بالا بوده است، در حالی که بحثهای مربوط به پوشش باید با زبانهای مختلف از مهدکودکها به فرزندان ارایه شود. همچنین اهمیت محیط مدارس و ارتباط معلمان با دانشآموزان در سنین پایین برای بیان مباحث مرتبط با پوشش کمتر از خانوادهها نیست.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه متاسفانه در ایران از نظر فرهنگی به بحث پوشش پرداخته نشده است، اظهار کرد: درک بسیاری از مسایل در واقع ۹۰ درصد آن از لحاظ بصری صورت میگیرد تا از طریق شنیداری، به عبارت دیگر در کشور مسئولان مربوطه در زمینه فرهنگی اقدامی شایسته و قابل قبول ارائه ندادهاند.
وی اظهار کرد: توجه به مسایل فرهنگی به اندازهای در ایران مغفول مانده است که با کمی دقت میتوان به ضعفهای موجود در آن پی برد، به طور مثال بر روی لباس اکثر دختر بچهها، از عکس کارتونهای غربی استفاده میشود، کودک که درک درستی از مسایل ندارد با مشاهده اینگونه تصاویر سعی در هماهنگ کردن ظاهر خود با آن میکند.
مرتضوی اظهار کرد: متاسفانه در ایران روی پوشش کشورهای غربی ناخودآگاه تبلیغ میشود، در حالی که افرادی که در این زمینه مسئول هستند باید با تفکر اسلامی در این مقوله بدانند که توجه به حجاب باید از دوران کودکی و با ارائه آموزشهای فرهنگی صحیح صورت گیرد.