0

بررسی فنی گوشی نوکیا 5230

 
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

بررسی فنی گوشی نوکیا 5230

 عکس هایی از Nokia 5230  
 نوکیا چندین گوشی هوشمند صفحه لمسی به بازار گوشی های ارزان قیمت عرضه کرده است. نوکیا 5530 XpressMusic با قیمت پایین خود سر و صدای زیادی ایجاد کرد و نوکیا 5230 هم می خواهد قیمت ها را بشکند. 
ویژگی های اصلی:
•    نمایشگر صفحه لمسی TFT LCD 16:9  با 16 میلیون رنگ، 3.2 اینچ (360 x 640 پیکسل)
•    سیستم عامل سیمبین S60 نسخه 5
•     پردازشگر 434 مگاهرتزی ARM 11، 128 مگابایت حافظه RAM
•    پشتیبانی از چهار باند GSM
•    پشتیبانی از 3G با HSDPA 3.6 مگابیت بر ثانیه
•    تراشه گیرنده GPS با پشتیبانی A-GPS، نقشه های Ovi     
•    دوربین فوکوس ثابت 2 مگاپیکسلی و فیلمبرداری VGA با سرعت 30 فریم بر ثانیه
•    توسعه کارت حافظه microSD
•    رادیوی FM با RDS
•    بلوتوث با A2DP و USB نسخه 2.0
•    سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد
•    حسگر شتاب سنج برای چرخش اتوماتیک واسط کاربری، بازی های بر مبنای حرکت و چرخش گوشی برای خاموش کردن زنگ
•    ادغام با Ovi (بارگذاری مستقیم عکس و ویدیو، Ovi Contacts)
•    صفحه کلید مجازی QWERTY افقی
•    کیفیت صوتی عالی
•    قیمت ارزان
•    قاب باتری قابل تعویض (دو قاب اضافی در جعبه)
•    برخورداری از زخمه به جای قلم برای کار با نمایشگر 
معایب:
•    پشتیبانی از Wi-Fi ندارد
•    خوانایی نمایشگر زیر نور خورشید ضعیف است
•    اندازه فونت پیش فرض بدلیل نمایشگر کوچک اما با وضوح بالا، کمی کوچک است
•    نرم افزار جایگزین برای گوشی محدود است
•    دوربین بسیار محدود است
•    از پورت microUSB شارژ نمی شود
•    شماره گیری هوشمند ندارد
•    پشتیبانی از ویدیوهای DivX/XviD ندارد
•    عملکرد خروجی تلویزیون ندارد
•    در جعبه کابل داده و یا کارت حافظه موجود نیست
•    برنامه نمایش اسناد office ندارد
•    میزان بلندی بلندگو زیر متوسط است
هدف نوکیا 5230 کاملا مشخص است. با این قیمت غیر ممکن است که کاربران تمام ویژگی های ممکن را داشته باشند و نوکیا فقط به آنها امکان انتخاب می دهد- نوکیا 5230 یا 5530 XpressMusic ، زیرا مسئله بر سر انتخاب بین Wi-Fi یا 3G با GPS است. البته می توانید همه آنها را در یک گوشی داشته باشید، اما با قیمت بیشتر (5800 XpressMusic). 
    
Nokia 5230
بخش تحقیق و توسعه نوکیا سه مدل شبیه به هم را عرضه کرده است و کاربران زیادی این گزینه های انتخابی را کافی می دانند. چیزی که باید بفهمیم این است که آیا از لحاظ عملکرد بین آنها تفاوت وجود دارد و یا اینکه فقط میزان تجهیزات است که این سه گوشی را جدا کرده است.

یک شنبه 14 آذر 1389  12:42 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی گوشی نوکیا 5230

 جعبه، چرخش 360 درجه، طراحی و ساختاردو قاب یدکی در جعبه گوشی 
یکی از بهترین چیزها در مورد گوشی های هوشمند ابتدایی نوکیا این است که معمولا از لوازم جانبی خوبی در جعبه برخوردار هستند. برای مثال گوشی 5800 XpressMusic لوازم خوبی در جعبه دارد.
البته نوکیا 5230 ارزان تر است، لوازم زیادی داخل جعبه ندارد. نکته خوب اینکه 5230 از دو درپوش اضافی باتری با دو رنگ متفاوت برخودار است. 
   
داخل جعبه
کابل داده و کارت حافظه در جعبه وجود ندارد. در جعبه یک شارژر و یک زخمه وجود دارد که می توانید به جای قلم از آن استفاده کنید. گوشی از قلم و یا محل قرارگیری آن برخوردار نیست. 
در آخر یک هدست یک تکه وجود دارد که کنترل های تنظیم صدا ندارد. 
چرخش 360 درجه نوکیا5230 
گوشی نوکیا 5230 یک گوشی با ابعاد متوسط 111 x 51.7 x 15.5 میلی متر است. از نوکیا 5530 XpressMusic بزرگ تر است اما نمایشگر بزرگ تری هم دارد.
کمبود جای قلم و گیرنده Wi-Fi به اینکه گوشی از نوکیا 5800 XpressMusic کوچک تر شود کمکی نمی کند. وزن آن به 115 گرم افزایش پیدا کرده است.  
طراحی و ساختار
نوکیا 5230 در اولین نگاه به نظر می رسد یک 5800 XpressMusic با رنگ جدید است. اما بعد تفاوت های کوچکی را می بینید که از لحاظ طراحی زیاد اصلی نیستند. 
   
Nokia 5230  در مقایسه با  نوکیا  5800 XpressMusic
ظاهر گوشی 5230 زیاد جذاب نیست.
    
نوکیا 5230 در مقایسه با سامسونگ i8910 Omnia HD، سونی اریکسون XPERIA X10 و آیفون 3GS
ساختار کنترل ها از نوکیا 5800 XpressMusic وام گرفته شده است و فقط یک تفاوت عمده وجود دارد. نبود قلم موجب شده است درآوردن سیم کارت کمی مشکل شود. بعد از طراحی 5800 و 5530، انتظار می رود که برای درآوردن سیم کارت از کنار گوشی 5230 از قلم استفاده شود اما قلمی در جعبه وجود ندارد. کمبود آن بیشتر از نبود کابل داده ها به چشم می خورد. 
قاب جلویی نوکیا 5230 توسط نمایشگر 3.2 اینچی آن اشغال شده است. این اندازه نمایشگر برای یک گوشی صفحه لمسی در حد متوسط است اما بهتر از سایر رقبا با همین قیمت است. همچنین از نمایشگر 2.9 اینچی گوشی 5530 XpressMusic بزرگتر است.
وضوح nHD (640 x 360 پیکسل) هم نسبت به سایر نمایشگرها در این گروه قیمتی مزیت دارد. گوشی ال جی Pop با وضوح WQVGA خود تعداد پیکسل های کمتری را (2.4 برابر کمتر) عرضه می کند و برنامه های زیادی هستند که این تفاوت را نشان می دهند. 
گوشی نوکیا 5530 XpressMusic از فناوری نمایشگر لمسی مقاومتی استفاده می کند، که برای ثبت کلیک لمس کافی نبوده و نیاز به فشار بیشتری دارد. حساسیت آن کمی بهتر از 5800 XpressMusic است، گرچه تفاوت آنها احساس نمی شود. در هر صورت، نوکیا هنوز به بهترین نمایشگرهای مقاومتی نرسیده است. 
نمایشگرهای مقاومتی امکان استفاده از قلم (یا زخمه در این گوشی) و یا دستکش را فراهم می کنند. همچنین افرادی که ناخن بلندی دارند نیازی به نگرانی نیست (برعکس نمایشگرهای خازنی) و می توانند با گوشی کار کنند.
نمایشگر همچنین از بازخورد لمسی برخوردارند. قدرت لرزش از منوی Profiles قابل تنظیم بوده و تجربه کاربری را بهبود می بخشد. 
متاسفانه خوانایی نمایشگر زیر نور مستقیم خورشید خوب نیست (درست مانند 5530). 5230 در مقایسه با سایر گوشی های نوکیا در این زمینه خوب عمل نمی کند. 

یک شنبه 14 آذر 1389  12:42 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی گوشی نوکیا 5230

 طراحی و ساختار (ادامه)
در بالای نمایشگر نوکیا 5230 محل انتقال صدای مکالمه، یک کلید لمسی "رسانه" و دو حسگر قرار دارد. کلید "رسانه" منوی میانبرهای رسانه و وب را به پایین باز می کند. حساسیت آن کمتر از نمایشگر است بنابراین باید فشار بیشتری اعمال کنید تا کار کند. 
 
محل شنیدن صدای مکالمه، کلید رسانه و دو حسگر در بالای گوشی
دو حسگر شامل نور محیطی و حسگر مجاورتی هستند. حسگر مجاورتی برای خاموش کردن صفحه لمسی هنگام مکالمه کاربرد دارد تا به طور تصادفی با گونه خود کلیدی را روی صفحه فشار ندهید. 
زیر نمایشگر سه کلید وجود دارد که معمولا در گوشی های لمسی نوکیا یافت می شود. شامل کلید قطع و وصل تماس و کلید منو. با فشار و نگه داشتن کلید منو، task manager یا مدیر برنامه ها راه اندازی می شود همانطور که از قبل در گوشی های سیمبین وجود داشت. کلیدها بسیار راحت هستند و از لمس خوب و فشار کافی برخوردار هستند. 
  
سه کلید زیر نمایشگر مطلوب هستند
بالای گوشی نوکیا 5230 مانند نوکیا 5800 XpressMusic شلوغ است. در اینجا کلید روشن/خاموش، پورت microUSB، محل اتصال شارژر و سوکت صوتی استاندارد 3.5 میلی متری قرار دارد.  
  
بالای گوشی نوکیا5230  شلوغ است
پورت microUSB از یک درپوش محافظتی برخوردار است تا از ورود گرد و غبار جلوگیری شود. اما سوکت صوتی اینگونه نیست. متاسفانه گوشی نوکیا 5230 از طریق پورت microUSB شارژ نمی شود. 
کلید تنظیم میزان صدا، سوییچ قفل صفحه و کلید دوربین در سمت راست گوشی قرار گرفته اند. از کلید قفل صفحه بیشتر استفاده می شود بنابراین بزرگ بوده و و به خوبی قابل لمس بوده و از بازخورد لمسی برخوردار است. کلید دوربین هم خوب است، گرچه دوربین 2 مگاپیکسلی چیز زیادی برای گفتن ندارد. 
   
سه کنترل در سمت راست گوشی
متاسفانه همان مشکلی که در مورد دکمه تنظیم میزان صدا در گوشی نوکیا 5800 XpressMusic وجود داشت در اینجا هم وجود دارد. این کلید واقعا با قاب جلویی هم سطح است، بنابراین فشردن آن کار سختی است. 
در پایین گوشی نوکیا 5230 به جز محل انتقال صدا حین مکالمه چیز دیگری نیست. 
 
محل انتقال صدای مکالمه در پایین گوشی
در سمت چپ گوشی محل کارت microSD و محل قرارگیری سیم کارت قرار دارند که هر دو از محافظ پلاستیکی بزرگ برخوردار هستند. برای برداشتن و گذاشتن کارت حافظه مشکلی وجود ندارد اما برای درآوردن سیم کارت به یک وسیله نوک تیز نیاز است. البته فکر نکنید که می توانید سیم کارت را در هنگام روشن بودن گوشی درآورید. البته اگر بدون خاموش کردن گوشی هم این کار را انجام دهید، گوشی سیم کارت جدید را نخواهد شناخت مگر اینکه آن را روشن و خاموش کنید. 
  
The محل قرارگیری سیم کارت و کارت حافظه microSD در سمت چپ زیر دو محافظ پلاستیکی
محل اتصال بند به گوشی و یک بلندگو هم در این سمت قرار گرفته اند. البته بلندگو در این گوشی از حالت استریو برخوردار نیست. 
پشت گوشی فقط لنز دوربین 2 مگاپیکسلی قرار دارد. دوربین از فلاش برخوردار نیست و با وضوح پایین عکس ها کاملا واضح است که گوشی به قصد عکسبرداری عرضه نشده است. 
  
لنز دوربین از فلاش برخوردار نیست
با برداشتن قاب باتری گوشی نوکیا 5230، باتری 1320 mAh Li-Ion BL-5J پدیدار می شود که گفته می شود تا 432 ساعت در حالت آماده باش و 7 ساعت حالت مکالمه و یا 33 ساعت پخش موسیقی در حالت آفلاین دوام می آورد. در حالت استفاده معمولی سه روز دوام می آورد (نیم ساعت مرور وب، گرفتن چند عکس و چند تماس در روز).
  
باتری مطلوب 1320 mAh
کیفیت ساخت نوکیا 5230 به طور کل خوب است. گرچه تمام پلاستیکی است اما قیمت کم آن روی کیفیت ساخت تاثیری نداشته است.
  
گوشی نوکیا 5230 به خوبی در دست می نشیند
با در نظر گرفتن ابعاد دوستانه، نوکیا 5230 تجربه کاربری خیلی خوب و استفاده بدون مشکل از یک دست را فراهم می کند.

یک شنبه 14 آذر 1389  12:44 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی گوشی نوکیا 5230

 واسط کاربری لمسی S60
گرچه این گوشی از لحاظ سخت افزاری همسان نوکیا 5800 XpressMusic است، سخت افزار آن شبیه به نوکیا 5530 XpressMusic است. دلیل آن هم این است که واسط کاربری نوکیا 5800 واقعا عقب تر از سایر گوشی های لمسی S60 نوکیا است. 
گوشی نوکیا 5239 بهتر از 5800 عمل می کند. برخی از اصلاحات واسط کاربری با جدیدترین به روزآوری های نرم افزاری اخیرا برای 5800 فراهم شده اند، اما 5230 واسط کاربری بسیار زیباتری دارد.
  
نسخه 5 واسط کاربری S60
مانند سایر گوشی های لمسی S60، منوی اصلی نوکیا 5230 کاملا نشان دهنده سیمبین است. آیکن ها در جدول 3 در 4 و یا لیست قرار می گیرند و آزاد هستید که هر طور خواستید جای آنها را عوض کنید. می توان با استفاده از شتاب سنج زاویه صفحه را طوری تنظیم کرده که به طور اتوماتیک تغییر کند. اما چرخش خودکار در صفحه اصلی عمل نمی کند. 
بررسی صفحه اصلی
صفحه اصلی در این گوشی از تبدیل به عملکرد لمسی صدمه دیده است. 6 آیکن در نوار میانبرها به چهار آیکن کاهش یافته اند، بنابراین لمسی تر هستند، همچنین WLAN ندارد (البته گوشی WiFi هم ندارد) و اضافه شدن یک نوار تماس ها چیزی را جبران نمی کند. 
در گوشی نوکیا 5230 آیکن های وضعیتی و همچنین تقویم و ساعت در بالای صفحه اصلی قرار گرفته اند. یک بار فشار روی ساعت برنامه ساعت را راه اندازی می کند (که تنظیم ساعت زنگدار با یک کلیک فاصله دارد) و با کلیک روی تاریخ منویی رو به پایین باز می شود که هم می توانید برنامه تقویم را راه اندازی کنید و یا پروفایل کنونی فعال را تغییر دهید. 
   
Calendar تقویم، پروفایل ها مستقیما از صفحه اصلی قابل دسترسی هستند
نوار Contacts درست زیر آیکن های وضعیتی قرار دارد. هر تماس با عکس و نام کوچک آن نشان داده می شود- و می توانید در یک زمان سه تماس را نمایش دهید اما لیست به چپ و راست لغزانده می شود.  
  
نوار جدید تماس ها بسیار راحت است
انتخاب یک شماره تماس از نوارContact  صفحه ای را بالا می آورد که حاوی اطلاعات آن شماره تماس است. شامل عکس تماس، نام و شماره تلفن است.  
بعلاوه در پایین ناحیه است که تاریخچه ارتباطات با آن شماره تماس را به شما نشان می دهد- هم مکالمات هم پیام ها. و سرانجام در پایین دو خط اول از RSS feed آن شخص وجود دارد. 
زیر لیست Contacts همان حالت آماده باش استاندارد Active Standby اما با آیکن های کمتر است. بخش اطلاع رسانی ایمیل در صفحه وجود دارد که تعداد پیام های خوانده نشده، فرستنده و موضوع اغلب پیام های اخیر را نشان می دهد. 
ناحیه خالی زیر آن برای برنامه های کوچک شده پخش کننده موسیقی و رادیویی رزرو شده است.
در پایین صفحه اصلی نوار میانبرها قرار دارد. هم نوار تماس ها و هم نوار میانبرها اختیاری هستند و می توان آنها را پنهان کرد. 
    
تم های صفحه اصلی: صفحه تماس ها، صفحه میانبرها و Basic. صفحه تماس ها و صفحه میانبرها اختیاری هستند
کلید رسانه، بالای نمایشگر در سمت راست قرار دارد، میانبری به پخش کننده موسیقی، گالری، Ovi Share، ویدیوها و مرورگر وب است. یک کنترل عالی بوده که دسترسی سریع به رسانه های گوشی را ارایه می دهد و از بازخورد لمسی برخوردار است. 
 
منوی رسانه با فشار کلید بالای نمایشگر پدیدار می شود
گرچه حساسیت آن کمی پایین تر از صفحه نمایشگر لمسی است و باید فشار بیشتری اعمال کنید.
سایر ویژگی های واسط کاربری 
لغزنده لمسی یکی از ویژگی های خوب واسط کاربری S60 است که در گوشی 5800 وجود نداشت.
لغزنده لمسی در کل واسط کاربری کار می کند از گالری گرفته تا تماس ها. کاربرد آن در اغلب بخش ها مطلوب است اما گاهی اوقات عملکرد آن ضعیف می شود. بخصوص مرورگر وب و گالری دو بخشی هستند که لغزش لمسی ضعیف عمل می کند. در حرکت های سریع انگشت روی صفحه، لغزنده باید نیروی حرکتی بیشتری داشته باشد اما گاهی اوقات توقف می کند. همچنین انیمیشن هم زیاد روان نیست. 
اما لغزش انگشتی در این گوشی مانند نوکیا 5530 است. شما لیست را به یک سمت هل می دهید و آن در جهت مخالف حرکت می کند. نوکیا هنوز گوشی 5800 Xpressmusic را به این لغزنده مجهز نکرده است و این بزرگترین تفاوت بین این دو از لحاظ راحتی استفاده از گوشی است. 
متاسفانه در منو، جایی که آیکن ها ارایه شده اند، هنوز باید از دکمه لغزنده کناری استفاده کنید و یا انگشت خود را روی آکن ها چسبانده و آیتم مشخص شده را در جهتی که می خواهید کل بلوک حرکت کند هل دهید، که بسیار گیج کننده است (بدلیل ناهماهنگی با لغزش لیست ها).  
اما به ویژگی های جدید برگردیم، نوار Contacts در صفحه اصلی اصلاح شده است و اکنون به کنار می لغزد و بنابراین میانبرهای بیشتری را از شماره تماس های دفترچه تلفن در خود جای می دهد. با چرخاندن گوشی به جهت افقی در حالت ورودی متن یک صفحه کلید QWERTY کامل مجازی را نمایش می دهد. 
ویژگی های اصلی 
واسط کاربری S60 5th دراصل تبدیل کلید چهارجهته و کلیدهای soft به لمسی است. گرچه مزایای خود را دارد، اما نتیجه آن یک واسط کاربری صفحه لمسی است که به سختی می توان آن را روان دانست. آیتم های لغزشی و دسترسی مانند سایر پلتفورم های لمسی نیستند. از طرف دیگر کلیدهای soft عالی عمل کرده و در مقایسه با سایر گوشی های لمسی عملکرد را بهبود می بخشند.  
بنابراین تجربه کاربری در S60 5th به تجربه و دانسته های قبلی کاربر بستگی دارد. اگر قبلا از S60 استفاده کرده باشید، با واسط کاربری نوکیا 5230 کاملا احساس راحتی خواهید کرد. امام اگر پیش از این از پلتفورم صفحه لمسی دیگری استفاده کرده باشید عادت به این پلتفوم کمی زمان می برد. 
باز کردن یک آیتم در هر یک از منوهای فرعی لیست شده به جای یک بار فشار، به دو فشار نیاز دارد- یکی برای انتخاب، و دیگری برای تایید آن. در زمان حاضر معمولا این روش باز کردن در گوشی های لمسی دیگر دیده نمی شود. البته با گذشت زمان به آن عادت خواهید کرد، اما مسئله مهم این است که اگر به جای لیست ها با آیکن ها سر و کار داشته باشید، منطق واسط کاربری متفاوت عمل می کند.
زمانی که منوهایی را باز می کنید که به جای لیست از آیکن استفاده می کنند، یک بار کلیک هم کار شما را انجام می دهد. 
گوشی نوکیا 5230 از task manager برخوردار است، که با یک بار فشار و نگه داشتن روی کلید منو راه اندازی می شود. task manager شبیه به دستگاه های دارای سیمبین S60 3.2 است که مانند نسخه های قبلی واسط کاربری، در بالای هر منو پدیدار می شود. بدیهی است که برای بستن برنامه های در حال اجرا کلید C وجود ندارد- به جای آن روی آیکن برنامه کلیک می کنید تا دو دکمه مجازی : باز کردن و خروج نمایش داده شوند. 
 
مدیر برنامه های قدیمی و خوب S60

یک شنبه 14 آذر 1389  12:45 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی گوشی نوکیا 5230

 دفترچه تلفن بسیار مطلوب 
دفترچه تلفن نوکیا 5230  از ظرفیت نامحدودی برخوردار است و عملکرد آن در بین بهترین ها قرار دارد. لغزش لمسی هم در لیست تماس های 5230 مقدور است که ویژگی خوبی است.
تماس ها را می توان با اسم کوچک و فامیلی مرتب کرد همچنین می توان آن را طوری تنظیم کرد که بتوانید شماره تماس های سیم کارت، حافظه گوشی و شماره های سرویس را ببینید.
   
دفترچه تلفن کاملا عملکردی
زمانی که در جستجوی یک شماره تماس هستید صفحه کلیدی که برای تایپ نام تماس نمایش داده می شود فقط حاوی حروفی است که اولین حرف نام هر تماس با آن شروع می شود. زمانی که شروع به تایپ حروف می کنید تعداد آنها کاهش می یابد تا جایی که فقط حروفی باقی می مانند که نام مورد جستجو را تشکیل می دهند. این ابزار واقعاً مفید است.
  
راه حل راحت نوکیا برای جستجو در لیست تماس ها
برای ویرایش تماس ها هم زمینه های از پیش تنظیم شده ای ارایه می شود که می توانید از هر یک از آنها به هر تعداد که خواستید استفاده کنید. همچنین می توانید زمینه ها را خودتان بسازید. همچنین می توان زنگ ها و ویدیوهایی به تماس ها اختصاص داد. اگر مایل بودید می توانید تماس ها را گروه بندی کرده و به هر گروه یک زنگ مشخص اختصاص دهید.
   
ویرایش جزئیات یک تماس در دفترچه تلفن گوشی نوکیا 5230
صفحه ثبت تماس ها، تماس هایی را که اخیراً برقرار کرده اید ثبت می کند. می توانید به دو طریق به آن دست پیدا کنید. با فشار کلید Call روی صفحه در  حال استراحت و یا از طریق منوی اصلی. اگر از گزینه اول اقدام کنید 20 تماس خروجی، دریافتی و ناموفق را به شما نشان می دهد.
   
صفحه ثبت تماس ها جزئیات تماس های اخیر شما را نشان می دهد
اگر کاربرد Log را از طریق منوی اصلی باز کنید لیست همراه با جزئیات ارتباطات در شبکه را در 30 روز گذشته به شما نشان می دهد. شامل پیام ها، تماس ها و انتقال داده ها.
برقراری تماس تلفنی: کمبود شماره گیری هوشمند
کیفیت صوتی صدای هر دو طرف مکالمه خوب است. صدای محل انتقال مکالمه خوب بوده و مشکل دریافت صدا هم وجود نداشت.
تنها اشکال کار نبود شماره گیری هوشمند است. تمام دستگاه های ویندوز موبایل از شماره گیر  هوشمند بسیار عالی برخوردار هستند که حتی صفحه ثبت تماس ها را برای شماره هایی که در بین شماره تماس های دفترچه تلفن نیستند جستجو می کند.
 
صفحه شماره گیر
شماره گیر صوتی در نوکیا X6 هم مانند اغلب گوشی ها وجود دارد. زمانی که کلید Call را فشار داده و نگه دارید این عملکرد فعال می شود. برای استفاده از آن نیازی نیست نام شماره تماس ها را از قبل ضبط کرده باشید. به یاد داشته باشید که اگر چند شماره را برای یک تماس ذخیره کرده باشید اولین شماره و یا شماره پیش فرض را می گیرد.
با وجود شتاب سنج، می توانید با چرخاندن گوشی به پشت، زنگ تماس ورودی را ساکت کرده یا زنگ ساعت زنگدار را به تعویق بیاندازید. همچنین زمانی که در حال مکالمه هستید و گوشی را نزدیک گوش خود قرار می دهید حسگر مجاورتی، نمایشگر را به طور اتوماتیک خاموش می کند.
   
صفحه هنگام برقراری تماس و گزینه های مربوط
با استفاده از کلید سخت افزاری قفل صفحه نه فقط می توانید گوشی را قفل کرده بلکه می توانید آن را ساکت کنید.
متاسفانه گوشی نوکیا 5230 در آزمایش بلندگو عملکرد ناامید کننده ای داشته و در میان گوشی های سیمبین S60 5th   پایین ترین رتبه جدول قرار گرفت. 
آزمایش بلندگو    صدا، dB    نویز، موسیقی، dB    زنگ گوشی، dB    رتبه کل
Nokia 5230    65.8    60.3    66.7    زیر متوسط
Nokia 5800 XpressMusic    75.7    66.5    68.5    خوب
Nokia 5530 XpressMusic    70.6    69.7    75.7    خوب
LG KP500 Cookie    78.1    75.7    82.7    عالی
Samsung S5230 Star    82.7    76.0    80.2    عالی

پیام رسانی مطلوب صفحه لمسی 
گوشی نوکیا 5230  انواع پیام های SMS، MMS و ایمیل را پشتیبانی می کند که تمام آنها از یک ویرایشگر استفاده می کنند.
   
ویرایشگر پیام 5230
گزارش تحویل پیام را می توان روشن کرد- زمانی که پیام به مقصد رسید پدیدار می شوند، و سپس در پوشه ای جداگانه در منوی فرعی ذخیره می شوند. زمانی که بدون ارسال پیام از ویرایشگر پیام خارج می شوید، از شما سوال می پرسد که می خواهید آن را در Drafts ذخیره سازید و یا حذف شود. 
برنامه ایمیل تقریباً تمامی نیازهای ایمیلی را برطرف می کند. تنظیم آن مانند گوشی های قبل نوکیا آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که آدرس و رمز عبور ایمیل خود را وارد کنید و گوشی تمام تنظیمات مورد نیاز را دانلود می کند.
چندین حساب ایمیل و پروتکل های امنیتی مختلف پشتیبانی شده اند، بنابراین هر سرویس ایمیلی براحتی در گوشی نوکیا 5230 عمل می کند.
  
بررسی ایمیل
برنامه ایمیل هم می تواند قسمت اول ایمیل را دانلود کند و یا کل پیام را نشان دهد. همچنین می توان آن را طوری تنظیم کرد که در فواصل زمانی مشخص به طور اتوماتیک ایمیل را چک کند. همچنین می توانید آن را طوری زمان بندی که هرگاه ارتباط اینترنتی برقرار شد ایمیل را ارسال کند. می توانید در هزینه های ترافیک داده ها با استفاده از ارتباط WLAN جایگزین صرفه جویی کنید.
صفحه کلید برای تایپ در ایمیل از دو حالت صفحه معمولی (الفبا عددی) و صفحه کامل QWERTY برخوردار است. زمانی که گوشی عمودی است صفحه کلید معمولی بوده و زمانی که گوشی به حالت افقی قرار می گیرد با استفاه از شتاب سنج صفحه QWERTY پدیدار می شود. گوشی نوکیا 5800 XpressMusic این کار را به طور اتوماتیک انجام نمی دهد و باید گزینه صفحه کلید QWERTY را به طور دستی انتخاب کنید. 
  
گزینه های ورودی اطلاعات: صفحه کلید افقی QWERTY و صفحه کلید الفبا عددی
در آخر گوشی نوکیا 5230 عملکرد تشخیص دستخط را ارایه می دهد که عملکرد آن مطلوب بوده و تقریبا تمام حروف نوشته شده را تشخیص می دهد. می توانید عملکرد آن را با تمرین بیشتر افزایش دهید- در واقع به گوشی نشان می دهید که شما هر حرف را چگونه می نویسید. 

یک شنبه 14 آذر 1389  12:46 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی گوشی نوکیا 5230

 گالری عکس بسیار کند است 
گالری گوشی نوکیا 5230 به خوبی با لمس تطبیق داده شده و با حرکت انگشت می توان در حالت تمام صفحه به عکس قبلی یا بعدی رفت.
می توانید عکس ها را طبق تاریخ، اسم یا اندازه آنها دسته بندی کنید. همچنین می توانید آنها را کپی کرده، حرکت داده یا حذف کنید. ارسال آنها از طریق بلوتوث، ایمیل، MMS یا اشتراک آنها به طور آنلاین نیز از همین جا امکان پذیر است.
  
مرور عکس ها در گوشی 5230
حالت دید پیش فرض عمودی است، اما می توانید عکس ها را با چرخاندن گوشی به صورت افقی نیز ببینید. حالت نمایش اسلاید (slide show) نیز امکان پذیر است اما مانند گوشی های سری N نوکیا از تنظیمات شخصی سازی زیادی برخوردار نیست.
همچنین می توانید عکس ها را به دو طریق بزرگنمایی کنید- یا از طریق دکمه کنترل صدای موسیقی یا از طریق دکمه لغزنده لمسی روی صفحه. در سایر موارد عکس ها به صورت تمام صفحه نمایش داده می شوند.
   
انتقال از حالت عمودی به افقی اتوماتیک است
مشکل اساسی گالری، سرعت کند آن است. بالا آمدن تصاویر هر چند با دوربین 2 مگاپیکسلی گوشی گرفته شده باشند چند ثانیه طول می کشد. اگر عکس های زیادی در گوشی داشته باشید بسیار طول می کشد تا عکس های بندانگشتی پدیدار شوند.
زوم کردن و گذر به عکس دیگر کمی سریع تر است. حرکت لغزشی لمسی هم کند است و برای دیدن یک عکس بزرگنمایی شده باید چند بار انگشت خود را از یک طرف به طرف دیگر آن بکشید تا بتوانید تمام جزئیات عکس را ببینید.
پخش کننده موسیقی 
پخش کننده موسیقی نوکیا X6 کاملاً کاربردی است ظاهر آن تغییر نکرده است. 
آهنگ ها طبق هنرمند، سبک، آهنگساز و آلبوم دسته بندی شده است و جستجوی آهنگ ها با تایپ تدریجی امکان پذیراست. همچنین می توانید لیست آهنگها خود را تشکیل دهید.
    
پخش کننده موسیقی کارش را انجام می دهد اما می توانست ظاهر جدیدتری داشته باشد
فرایند افزودن آهنگ به آلبوم ساده بود و فقط باید گزینه refresh را انتخاب کنید. اگر آهنگ ها را از طریق برناهم PC Suite بارگذاری کرده اید حتی نیازی به انجام این کار هم نیست. گوشی از فرمت های زیاد موسیقی پشتیبانی می کند بنابراین به ندرت به آهنگی برمی خورید که گوشی نتواند آن را پخش کند. Album art هم پشتیبانی شده است و اگر صدای از پیش تنظیم شده را دوست نداشتید می توانید آن را با انتخاب یکی از 5 اکولایزر پیش تنظیم بهبود بخشیده و یا خودتان یک اکولایزر ایجاد کنید.
   
ایجاد یک اکولایزر از پیش تنظیم شده جدید آسان است
می توان پخش کننده را کوچک کرده تا در پس زمینه کار کند. در این حالت یک صفحه روی نمایشگر در حالت آماده باش پدیدار می شود که شامل نام آهنگ در حال پخش است. می توانید آهنگ در حال پخش را متوقف کرده و یا به آهنگ قبلی/بعدی بروید. بدیهی است می توانید با استفاده از کلیدهای اختصاصی "رسانه" بالای نمایشگر به حالت پخش کننده کامل برگردید.
کیفیت صوتی کامل
بتازگی نوکیا کیفیت صوتی عالی را حتی در گوشی رده پایین خود ارایه می دهد بنابراین 5230 هم اینگونه است. اما این گوشی حتی در محیط بیرون از منزل هم خوب عمل کرده و بهترین خروجی صوتی را در بین گوشی های صفحه لمسی نوکیا دارا است.
تمام ویژگی های صوتی نوکیا 5230 عالی بوده و می توان آن را با بهترین گوشی های آزمایش شده مقایسه کرد. هیچ مورد شکایتی در مورد گوشی وجود ندارد و گوشی بسیار عالی عمل می کند.
آزمایش    پاسخ فرکانسی    میزان نویز    برد حرکتی    THD    IMD + نویز    مکالمه متقابل استریو
Nokia 5230    +0.03, -0.05    -86.7    86.5    0.0033    0.016    -84.0
Nokia 5530 XpressMusic    +0.11, -0.84    -90.9    90.8    0.010    0.454    -90.6
Nokia 5800 XpressMusic    +0.09, -0.77    -92.2    92.1    0.013    0.297    -75.0
Nokia 5130 XpressMusic    +0.04, -0.16    -89.9    89.0    0.0033    0.014    -83.6
                        
Samsung S5230 Star    +1.02, -2.41    -88.0    87.8    0.0045    0.222    -82.3
LG KP500 Cookie    +0.13, -0.32    -87.5    81.9    0.125    0.150    -63.0
Apple iPhone 3GS    +0.01, -0.05    -92.1    92.1    0.0035    0.011    -95.0

 
پاسخ فرکانسی نوکیا 5230 در مقایسه با آیفون 3GS
پخش ویدیویی: عدم پشتیبانی از ویدیوهای DivX/XviD
تماشای ویدیو روی نمایشگر بزرگ این گوشی لذت بخش است. اما پشتیبانی از ویدیوهای DivX/XviD وجود ندارد.
البته می توانید برای تبدیل اتوماتیک ویدیوها به فرمت ها و وضوحی که گوشی آنها را پشتیبانی می کند از برنامه نصب شده Nokia PC suite استفاده کنید. گرچه از این طریق ویدیوهای تبدیل شده کیفیت خود را از دست می دهند اما راحت ترین راه برای تطبیق ویدیوها با گوشی است.
   
پخش کننده ویدیویی تا حدی نا امید کننده است
پخش کننده ویدیویی فقط در حالت تمام صفحه افقی کار می کند. در حالت تمام صفحه با کلیک روی نمایشگر کنترل های ویدیو که در حالت عادی پنهان هستند پدیدار می شوند.
با استفاده از RealPlayer یا Video center که در دکمه Media بالای صفحه قرار دارند نه فقط می توانید ویدیوهای ذخیره شده در حافظه گوشی یا کارت حافظه را ببینید بلکه می توانید ویدیوها را به طور آنلاین از اینترنت تماشا کنید. همچنین می توانید مستقیما به سایت YouTube.com بروید.
رادیوی FM با RDS
رادیوی FM گوشی نوکیا 5230 از واسط کاربری ساده ای برخوردار است و می تواند به طور خودکار ایستگاه های موجود را جستجو و ذخیره کند. همچنین از پشتیبانی RDS و جستجوی اتوماتیک برای فرکانس های جایگیزین برخوردار است. از این طریق هنگامی که در حال حرکت هستید، گوشی فرکانس های ایستگاه رادیویی منتخب شما به طور خودکار سوییچ می کند.
   
هیچ شکایتی در مورد رادیوی FM وجود ندارد
نام ایستگاه رادیوی با جلوه های زیبا در کل صفحه نمایش داده می شود، در حالیکه باقی اطلاعات RDS به زیبایی و خوانایی در یک خط پایین صفحه موجود هستند. 

یک شنبه 14 آذر 1389  12:47 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی گوشی نوکیا 5230

 دوربین یک ویژگی محسوب نمی شود
نوکیا 5230 از دوربین 2 مگاپیکسلی با حداکثر وضوح 1600x1200 پیکسل برخوردار است. حالت فوکوس اتوماتیک و یا فلاش LED وجود ندارد. 
واسط کاربری دوربین اصلا استفاده راحتی ندارد و تمام تنظیمات در منوی معمولی قرار گرفته اند که به پای آن چیزی که سایر سازندگان در گوشی های تمام لمسی خود ارایه می دهند نمی رسد. 
  
واسط کاربری دوربین بسیار شلوغ است
از جنبه مثبت، تعداد تنظیمات دوربین در گوشی 5230 زیاد است: از تعادل سفیدی دستی و ISO تا میزان نوردهی، روشنی و کنتراست. جلوه های مختلف هم وجود دارند، درجه رنگ و ثبت مکان جغرافیایی عکس.
منظره یاب کل صفحه را اشغال نکرده است- یک نوار در سمت راست برای کنترل های لمسی رزرو شده است.
یک دکمه تنظیمات وجود دارد که یک صفحه نیمه شفاف از گزینه های عکسبرداری و کلید مجازی شاتر را راه اندازی می کند. از آنجا که فوکوس اتوملاتیک وجود ندارد باید از شاتر مجازی استفاده کنید.
انتظار زیادی از دوربین 2 مگاپیکسلی نوکیا 5230 نمی رود. جزئیات عکس بسیار کم و کنتراست تصاویر بسیار پایین است. نویز عکس ها هم بسیار بالا بوده و بهتر است از عکس های گرفته شده فقط برای عکس تماس ها استفاده کنید. 
      
نمونه عکس های گرفته شده با دوربین نوکیا 5230
فیلمبرداری VGA
فیلمبردای بهترین بخش مهارت های عکسی گوشی نوکیا 5230 است. گوشی می تواند ویدیوهای VGA با سرعت 30 فریم بر ثانیه بگیرد. گرچه ممکمن است خوب به نظر برسد اما به طور کل ویدیوها تاثیرگذار نیستند. فشرده سازی به کار برده شده روی ویدیوها موجب شده طبیعی به نظر نرسیده و پیکسل بندی نامطلوبی داشته باشد.
ویدیوها با فرمت MPEG-4 فیلمبرداری می شوند و می توانند تعادل سفیدی دستی و یا اتوماتیک داشته باشند. سایر تنظیمات دیگر شامل حالت فیلمبرداری در شب، جلوه های رنگی و نوردهی است. 
کمبود Wi-Fi در اتصالات 
گوشی نوکیا 5230 از نظر اتصالات عالی است. کمبود مهم آن عدم برخورداری از Wi-Fi است، بنابراین اگر برای استفاده از اینترنت طرح داده ای ندارید بهتر است نوکیا 5530 XpressMusic خریداری کنید. 
اما اگر از 5230 استفاده کنید مطمئنا اتصال شبکه ای را که این گوشی ارایه می دهد تحسین خواهید کرد. این شبکه ها شامل GPRS، EDGE و 3G با HSDPA 3.6 مگابیت بر ثانیه است. 
اتصالات محلی شامل USB نسخه 2.0 و بلوتوث است. همچنین محل کارت حافظه وجود دارد که سریع ترین راه برای تبادل اطلاعات است. متاسفانه شارژ گوشی از طریق پورت USB مقدور نیست.
مرورگر وب هنوز به اصلاحاتی نیاز دارد
مرورگر S60 بسیار کاربردی است مخصوصاً حالا که لغزش لمسی ارایه می دهد. البته برای رقابت با بهترین ها در رده خود، کارهای بیشتری باید روی آن انجام شود.  مرورگرهای Android و iPhone از لحاظ کاربردی بودن و سهولت استفاده بسیار جلوتر از این مرورگر قرار دارند.
مرورگر گوشی نوکیا 5230 از الگوریتم اجرای خوبی برخوردار است، نمایش اغلب سایت ها به درستی صورت می گیرد. همچنین عملکردهای زیبایی مانند اندازه های مختلف فونت متن (5 گزینه)، تکمیل اتوماتیک فرم های وب و مدیریت رمز عبور ارایه می دهد.
   
مرورگر وب S60 به تغییراتی نیاز دارد
RSS خوان در آن نصب شده است، و مدیر دانلود به شما امکان می دهد در حال جستجو هر نوع فایلی را دانلود کنید. همچنین مسدود کننده popup وجود دارد، اما به خاطر داشته باشید که نمی توانید یک پنجره جدید را باز کنید مگر اینکه روی لینک popup کلیک کنید.
یک نقشه کوچک هم وجود دارد که راه خود را در صفحات بزرگ گم نکنید و گزینه Find در صفحه به شما امکان می دهد هر لغت کلیدی را جستجو کنید. تاریخچه تصویری هم یک ویژگی خوب است که به شما کمک می کند راحت تر صفحاتی را که قبلاً باز کرده اید پیدا کنید.
همچنین مرورگر وب از Flash و ویدیوهای بر مبنای Flash پشتیبانی می کند، به این طریق مستقیما می توانید ویدیوهای Flash را در مرورگر وب تماشا کنید. 
یکی از معایب مرورگر وب مربوط به لغزنده لمسی است- مسلماً ویژگی بسیار خوبی است اما کاربرد آن در این مرورگر نیاز به تغییراتی دارد. این ویژگی از نیروی حرکت آنی برخوردار نیست و برای حرکت صفحات متوسط هم به چندین بار حرکت انگشت روی صفحه نیاز است.
بعلاوه به جای اینکه مانند سایر رقبا لغزش روانی داشته باشد عملکرد آن گاهی اوقات بسیار کند می شود.
شکایت دیگر در مورد مرورگر وب این است که اگر در حالت عمودی باشید و سطح زوم تطبیق با پهنای صفحه را انتخاب کنید، متن به طور اتوماتیک در وسط صفحه قرار نمی گیرد. به جای آن مجبورید آن به طور دستی در وسط قرار دهید.  
دوبار کلیک روی متن آن را بزرگ می کند اما متن متناسب با صفحه زوم نمی شود و باید متن را به چپ و راست حرکت دهید.
در کل، مرورگر وب لمسی S60 خوب پیش می رود اما هنوز برای بهتر شدن و رسیدن به بقیه باید روی آن کار شود. در رابطه با وضوح تصویر هم باید گفت کمی از QVGA غیر لمسی بهتر است اما به پای WVGA نمی رسد.
سازمان دهنده از برنامه نمایش اسناد برخوردار نیست
سازمان دهنده نسخه 5 S60 به خوبی مجهز شده است اما برنامه های آن نیاز به تغییر دارند- بخصوص در یک نمایشگر لمسی. برخی از برنامه ها بسیار کسل کننده و قدیمی به نظر می رسند و از همان واسط کاربری سه سال قبل برخوردارند. 
تقویم چهار حالت دید دارد- ماهانه، هفتگی، روزانه و یک لیست کارهای روزانه to-do هم وجود دارد. چهار نوع رویداد را می توان تنظیم کرد- ملاقات ها، یادداشت، سالگرد و  To-do. هر اتفاق زمینه های مخصوص خود را دارد و می توان برای برخی از آنها ساعت زنگدار تنظیم کرد تا آنها را یادآوری کند.
  
برنامه مرکزی سازمان دهنده تقویم است
متاسفانه کاربرد Quickoffice در گوشی نوکیا 5230 نصب نشده است. 
کاربرد ماشین حساب هم آشنا بوده اما از عملکردهای رقبایش برخوردار نیست. جذر پیچیده ترین محاسبه آن است.
 
ماشین حساب
در سازمان دهنده همچنین از تبدیل گر عالی، ضبط خبرنگاری و کاربرد Notes برخوردار است.
   
تبدیلگر و ضبط خبرنگاری
کاربرد ساعت زنگدار به شما امکان می دهد تعداد زیادی زمان زنگ را تنظیم کنید که به هر یک می توان نام، روزهای تکرار و الگوی تکرار متفاوتی را اختصاص داد. به نظر پیچیده می رسد اما تنظیم آن بسیار ساده است. با استفاده از شتاب سنج نصب شده در گوشی می توانید به راحتی صدای زنگ را با برگرداندن گوشی به تعویق بیاندازید.
    
تنظیم ساعت زنگدار

یک شنبه 14 آذر 1389  12:49 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی گوشی نوکیا 5230

 دوربین یک ویژگی محسوب نمی شود
نوکیا 5230 از دوربین 2 مگاپیکسلی با حداکثر وضوح 1600x1200 پیکسل برخوردار است. حالت فوکوس اتوماتیک و یا فلاش LED وجود ندارد. 
واسط کاربری دوربین اصلا استفاده راحتی ندارد و تمام تنظیمات در منوی معمولی قرار گرفته اند که به پای آن چیزی که سایر سازندگان در گوشی های تمام لمسی خود ارایه می دهند نمی رسد. 
  
واسط کاربری دوربین بسیار شلوغ است
از جنبه مثبت، تعداد تنظیمات دوربین در گوشی 5230 زیاد است: از تعادل سفیدی دستی و ISO تا میزان نوردهی، روشنی و کنتراست. جلوه های مختلف هم وجود دارند، درجه رنگ و ثبت مکان جغرافیایی عکس.
منظره یاب کل صفحه را اشغال نکرده است- یک نوار در سمت راست برای کنترل های لمسی رزرو شده است.
یک دکمه تنظیمات وجود دارد که یک صفحه نیمه شفاف از گزینه های عکسبرداری و کلید مجازی شاتر را راه اندازی می کند. از آنجا که فوکوس اتوملاتیک وجود ندارد باید از شاتر مجازی استفاده کنید.
انتظار زیادی از دوربین 2 مگاپیکسلی نوکیا 5230 نمی رود. جزئیات عکس بسیار کم و کنتراست تصاویر بسیار پایین است. نویز عکس ها هم بسیار بالا بوده و بهتر است از عکس های گرفته شده فقط برای عکس تماس ها استفاده کنید. 
      
نمونه عکس های گرفته شده با دوربین نوکیا 5230
فیلمبرداری VGA
فیلمبردای بهترین بخش مهارت های عکسی گوشی نوکیا 5230 است. گوشی می تواند ویدیوهای VGA با سرعت 30 فریم بر ثانیه بگیرد. گرچه ممکمن است خوب به نظر برسد اما به طور کل ویدیوها تاثیرگذار نیستند. فشرده سازی به کار برده شده روی ویدیوها موجب شده طبیعی به نظر نرسیده و پیکسل بندی نامطلوبی داشته باشد.
ویدیوها با فرمت MPEG-4 فیلمبرداری می شوند و می توانند تعادل سفیدی دستی و یا اتوماتیک داشته باشند. سایر تنظیمات دیگر شامل حالت فیلمبرداری در شب، جلوه های رنگی و نوردهی است. 
کمبود Wi-Fi در اتصالات 
گوشی نوکیا 5230 از نظر اتصالات عالی است. کمبود مهم آن عدم برخورداری از Wi-Fi است، بنابراین اگر برای استفاده از اینترنت طرح داده ای ندارید بهتر است نوکیا 5530 XpressMusic خریداری کنید. 
اما اگر از 5230 استفاده کنید مطمئنا اتصال شبکه ای را که این گوشی ارایه می دهد تحسین خواهید کرد. این شبکه ها شامل GPRS، EDGE و 3G با HSDPA 3.6 مگابیت بر ثانیه است. 
اتصالات محلی شامل USB نسخه 2.0 و بلوتوث است. همچنین محل کارت حافظه وجود دارد که سریع ترین راه برای تبادل اطلاعات است. متاسفانه شارژ گوشی از طریق پورت USB مقدور نیست.
مرورگر وب هنوز به اصلاحاتی نیاز دارد
مرورگر S60 بسیار کاربردی است مخصوصاً حالا که لغزش لمسی ارایه می دهد. البته برای رقابت با بهترین ها در رده خود، کارهای بیشتری باید روی آن انجام شود.  مرورگرهای Android و iPhone از لحاظ کاربردی بودن و سهولت استفاده بسیار جلوتر از این مرورگر قرار دارند.
مرورگر گوشی نوکیا 5230 از الگوریتم اجرای خوبی برخوردار است، نمایش اغلب سایت ها به درستی صورت می گیرد. همچنین عملکردهای زیبایی مانند اندازه های مختلف فونت متن (5 گزینه)، تکمیل اتوماتیک فرم های وب و مدیریت رمز عبور ارایه می دهد.
   
مرورگر وب S60 به تغییراتی نیاز دارد
RSS خوان در آن نصب شده است، و مدیر دانلود به شما امکان می دهد در حال جستجو هر نوع فایلی را دانلود کنید. همچنین مسدود کننده popup وجود دارد، اما به خاطر داشته باشید که نمی توانید یک پنجره جدید را باز کنید مگر اینکه روی لینک popup کلیک کنید.
یک نقشه کوچک هم وجود دارد که راه خود را در صفحات بزرگ گم نکنید و گزینه Find در صفحه به شما امکان می دهد هر لغت کلیدی را جستجو کنید. تاریخچه تصویری هم یک ویژگی خوب است که به شما کمک می کند راحت تر صفحاتی را که قبلاً باز کرده اید پیدا کنید.
همچنین مرورگر وب از Flash و ویدیوهای بر مبنای Flash پشتیبانی می کند، به این طریق مستقیما می توانید ویدیوهای Flash را در مرورگر وب تماشا کنید. 
یکی از معایب مرورگر وب مربوط به لغزنده لمسی است- مسلماً ویژگی بسیار خوبی است اما کاربرد آن در این مرورگر نیاز به تغییراتی دارد. این ویژگی از نیروی حرکت آنی برخوردار نیست و برای حرکت صفحات متوسط هم به چندین بار حرکت انگشت روی صفحه نیاز است.
بعلاوه به جای اینکه مانند سایر رقبا لغزش روانی داشته باشد عملکرد آن گاهی اوقات بسیار کند می شود.
شکایت دیگر در مورد مرورگر وب این است که اگر در حالت عمودی باشید و سطح زوم تطبیق با پهنای صفحه را انتخاب کنید، متن به طور اتوماتیک در وسط صفحه قرار نمی گیرد. به جای آن مجبورید آن به طور دستی در وسط قرار دهید.  
دوبار کلیک روی متن آن را بزرگ می کند اما متن متناسب با صفحه زوم نمی شود و باید متن را به چپ و راست حرکت دهید.
در کل، مرورگر وب لمسی S60 خوب پیش می رود اما هنوز برای بهتر شدن و رسیدن به بقیه باید روی آن کار شود. در رابطه با وضوح تصویر هم باید گفت کمی از QVGA غیر لمسی بهتر است اما به پای WVGA نمی رسد.
سازمان دهنده از برنامه نمایش اسناد برخوردار نیست
سازمان دهنده نسخه 5 S60 به خوبی مجهز شده است اما برنامه های آن نیاز به تغییر دارند- بخصوص در یک نمایشگر لمسی. برخی از برنامه ها بسیار کسل کننده و قدیمی به نظر می رسند و از همان واسط کاربری سه سال قبل برخوردارند. 
تقویم چهار حالت دید دارد- ماهانه، هفتگی، روزانه و یک لیست کارهای روزانه to-do هم وجود دارد. چهار نوع رویداد را می توان تنظیم کرد- ملاقات ها، یادداشت، سالگرد و  To-do. هر اتفاق زمینه های مخصوص خود را دارد و می توان برای برخی از آنها ساعت زنگدار تنظیم کرد تا آنها را یادآوری کند.
  
برنامه مرکزی سازمان دهنده تقویم است
متاسفانه کاربرد Quickoffice در گوشی نوکیا 5230 نصب نشده است. 
کاربرد ماشین حساب هم آشنا بوده اما از عملکردهای رقبایش برخوردار نیست. جذر پیچیده ترین محاسبه آن است.
 
ماشین حساب
در سازمان دهنده همچنین از تبدیل گر عالی، ضبط خبرنگاری و کاربرد Notes برخوردار است.
   
تبدیلگر و ضبط خبرنگاری
کاربرد ساعت زنگدار به شما امکان می دهد تعداد زیادی زمان زنگ را تنظیم کنید که به هر یک می توان نام، روزهای تکرار و الگوی تکرار متفاوتی را اختصاص داد. به نظر پیچیده می رسد اما تنظیم آن بسیار ساده است. با استفاده از شتاب سنج نصب شده در گوشی می توانید به راحتی صدای زنگ را با برگرداندن گوشی به تعویق بیاندازید.
    
تنظیم ساعت زنگدار

یک شنبه 14 آذر 1389  12:49 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی گوشی نوکیا 5230

 GPS 
گوشی نوکیا 5230 از تراشه گیرنده GPS برخوردار بوده که مانند 5800 XpressMusic بسیار حساس است.
نمایشگر با وضوح بالا گوشی را به دستگاه مخصوص مسیریابی تبدیل کرده است. نقشه Ovi Maps 3.0 Touch (برند جدید Nokia Maps ) از قبل در گوشی نصب شده است. این برنامه بخش وسیعی از نقشه را به طور رایگان ارایه می دهد اما برای برخی ویژگی های اضافه مانند اطلاعات ترافیکی و یا راهنمای شهری باید پول پرداخت کنید.
 متاسفانه برخلاف اغلب گوشی های دارای GPS نوکیا، این گوشی از مجوز مسیریابی با راهنمای صوتی برخوردار نیست اما می توان آن را خریداری کرد.
    
Ovi maps 3.0
همچنین می توانید از برنامه مسیریابی دیگری استفاده کنید. طبق گفته برخی منابع جدیدترین نسخه Garmin Mobile XT با نسخه 5 S60 سازگار است.
نقشه لمسی Ovi Maps کارش را به خوبی انجام می دهد. چهار حالت دید مختلف دارد شامل ماهواره ای و نقشه های پیوندی. برای استفاده از آنها به اتصال اینترنتی نیاز است زیرا نمی توانید آنها را از طریق برنامه کامپیوتری Map Loader بارگذاری کنید. همچنین دید دو بعدی و سه بعدی هم در دسترس است.
برنامه Ovi Maps برای مسیریابی پیاده هم کاربرد دارد و می توانید گیرنده GPS را خاموش کرده و از گوشی بعنوان نقشه الکترونیکی استفاده کنید.
تاثیر کلی مسیریابی GPS در گوشی نوکیا 5230 مثبت است، اما در نظر داشته باشید که یک سال راهنمایی صوتی مسیریابی برابر با یک سوم قیمت گوشی است. با اینحال این گوشی با نمایشگر بزرگ خود می توان جایگزین دستگاه های SatNav شود.
سخن آخر
نوکیا با این گوشی به یکی دیگر از اهداف خود دست یافته است. 5230 به بخشی از بازار که از رقابت گوشی های هوشمند خالی است عرضه می شود. این گوشی از قیمت پایینی برخوردار است. 
نوکیا 5230 ارزان ترین گوشی های لمسی S60 است اما نمی توان آن را در مقابل نوکیا 5530 دانست. نمایشگر 5230  بزرگتر بوده و اتصالات اضافه شده HSDPA و GPS آن بسیار عالی هستند، بخصوص اگر طرح داده های شما به قدر کافی خوب باشد تا استفاده از Wi-Fi ضروری نباشد.
گوشی نوکیا 5230 و 5530 XpressMusic گزینه های مشابهی هستند- فقط باید نیازهای خود را متعادل کنید- 5530 ، WI-Fi دارد و 5230 ، GPS با انتقال سریع HSDPA. البته دوربین ضعیف را باید در نظر بگیرید اما دوربین در 5800 یا 5530 XpressMusic (3.15 مگاپیکسل در هر دو) در الویت اول قرار ندارد. 
  
Nokia 5530 XpressMusic • Nokia 5800 XpressMusic
البته به این معنا نیست که 5800 و 5530 ارزش قیمت خود را ندارند. درست برعکس، این سه گوشی در لیست گوشی های قیمت شکن بیشتر کاربران قرار دارند. اگر محدودیت نرم افزاری زیاد برای شما مهم نیست سخت افزار کار خود را خوب انجام می دهد. واسط کاربری لمسی S60 بهترین نرم افزاری نیست که می توان خریداری کرد، اما یافتن یک گوشی هوشمند تمام لمسی با این قیمت در زمان حاضر تقریبا غیرممکن است. 
با این قیمت رقبای دیگری هم وجود دارند.
سامسونگ هم گوشی هایی برای عرضه دارد. سامسونگ S5600 Preston، S5230 Star WiFi و M5650 Lindy در همین قیمت قرار دارند و ویژگی های اتصالاتی قابل مقایسه ای را ارایه می دهند. 
   
Samsung S5600 Preston • Samsung S5230 Star WiFi• Samsung M5650 Lindy
هیچ یک از آنها نمی توانند به سطح ویژگی های متنوع یک گوشی هوشمند برسند. اندازه نمایشگر و وضوح نوکیا نیز بهتر است.
این گوشی ها برای رقابت با یکدیگر ایجاد شده اند اما به نظر می رسد که توان رقابت با گوشی های هوشمند صفحه لمسی ارزان قیمت را ندارند. البته همه کاربران تمایل به استفاده از گوشی های هوشمند ندارند. اما ورود نوکیا به بازار گوشی های لمسی رده پایین تهدید کننده است.

یک شنبه 14 آذر 1389  12:51 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها