0

مبحث28 صالحین: تحصیل علم

 
majnon313
majnon313
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 287
محل سکونت : قم

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

آيه الله العظمي آقاي اراكي فرمودند: من هرگاه مشكلي پيدا مي كنم يك دور تسبيح صلوات مي فرستم و ثواب آن را نثار چهارده معصوم(ع) مي كنم آنگاه مشكل من به آساني حل مي شود،البته اين كار را بيشتر در مورد مشكلات علمي انجام داده ام .

روزنه هايي ازعالم غيب-آيت الله سيد محسن

            صلوات ص193

 

اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم وترحم علی عجزنا واغثنا بحقهم

سه شنبه 19 آذر 1392  7:11 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shokraneh nazarianali
lenditara1
lenditara1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 9088
محل سکونت : همین دورو ورا

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

تحصیل علم برای زنده کردن دین

آیت الله حق شناس

 

آن عالم عاملی كه اسلام را در میان مردم پیاده می‌كند، نسبت به مقام پیامبران یك درجه فاصله دارد. این‌قدر درجه‌اش بالاست. بله، باباجان من!

بسم الله الرحمن الرحیم

 

مطالبی که درباره گام نهادن در راه تحصیل علم و فضائل علمای اسلام، به ما آموخته اند، آنقدر بلند و با عظمت است که هر طلبه ای با شنیدن آنها به وجد می آید و آرزو می کند و برای تلاش در این مسیر صعب، انرژی می گیرد.قطعا برای بهره مندی از این برکات و فضائل، شرایطی لازم است.

 

در این نوشتار، از بیانات استاد بزرگ و عارف واصل، «مرحوم آیت الله حق شناس» درسهایی در این باره فرا می گیریم، هم ارزشتحصیل و هم شرایطی چون قصد قربت، قصد زنده دین اسلام، علمی که موجب نفع مردم و پیاده کردن اسلام در شخص و در جامعه شود و... و در نوشتار بعدی نکات بیشتری را از زبان استاد می خوانیم.

 

ارزش تحصیل علم برای زندن کردن دین

استاد حق شناس می فرماید:

 

«قال رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم: «مَنْ جَاءَهُ الْمَوْتُ وَ هُوَ یَطْلُبُ‏ الْعِلْمَ‏ لِیُحْیِیَ‏ بِهِ الْإِسْلَامَ كَانَ بَیْنَهُ وَ بَیْنَ الْأَنْبِیَاءِ دَرَجَةٌ وَاحِدَةٌ فِی الْجَنَّةِ» (1)

هر كس به قصد زنده کردن دین اسلام تحصیل علم كند، در بهشت بین او و بین انبیاء یك درجه فاصله است.

حضرت فرمودند: «عُلَمَاءُ أُمَّتِی‏ كَأَنْبِیَاءِ بَنِی‏ إِسْرَائِیلَ‏» (2) یعنی علمای امت من مانند أنبیاء بنی اسرائیل‌اند.

البته روایت دیگری هم هست ‌كه‌ «علماء امتى‏ أفضل‏ من‏ انبیاء بنی‏ إسرائیل» (3) اما این روایت درباره‌ی ائمه معصومین (علیهم السلام) است، زیرا اگر این روایت دوم درباره‌ی علماء باشد؛ تفضیل غیرمعصوم برمعصوم لازم می‌آید که آن ‌هم غلط است.

«الْعَالِمُ یُنْتَفَعُ بِعِلْمِهِ خَیْرٌ وَ أَفْضَلُ مِنْ‏ عِبَادَةِ سَبْعِینَ‏ أَلْفَ‏ عَابِدٍ» (4)

عالمی كه با علمش به دیگران انتفاع بدهد و علمش را در دسترس مردم بگذارد، این عمل او از عبادت هفتاد هزار عابد  افضل و برتر است.» (5)

 

اشاره‌ای بود به موقعیت شما طلبه ها

آیت الله حق شناس می فرماید:

 

«حضرت فرمودند: «إِنَّ فَضْلَ‏ الْعَالِمِ‏ عَلَى‏ الْعَابِدِ كَفَضْلِ‏ الْقَمَرِ لَیْلَةَ الْبَدْرِ عَلَى سَائِرِ الْكَوَاكِبِ» (6) ماه در شب چهاردهم چگونه است؟ چطور ماه شب چهاردهم به ستارگان شرافت دارد، عالم هم نسبت به عابد اینگونه است. عابد می‌خواهد خودش را نجات بدهد؛ ولی عالم سعی می‌كند كه بگیرد غریق را، می‌خواهد كسی از بین نرود.

 

این است كه فرمود: صبح كن در حالی که یا عالمی، یا متعلم و یا مستمع و یا دوستدار اهل علم، و پنجمی نباش كه در معرض هلاكت خواهی بود.

 

دركتاب غوالی اللئالی تألیف ابن ابی جمهور احسائی، روایت شده است كه می‌فرماید: «اغْدُ عَالِماً أَوْ مُتَعَلِّماً أَوْ مُسْتَمِعاً أَوْ مُحِبّاً لَهُمْ‏ وَ لَا تَكُنِ الْخَامِسَ فَتَهْلِكَ» (7)

 

یا باید دانشمند باشی و راه را بدانی، داداش جون! یا متعلم باشی مثل شماها، یا مستمع و شنونده‌ی علم،- البته در شما دو حیثیت جمع است، هم متعلم‌اید هم مستمع و شنونده- یا اینكه دوستدار اهل علم باشید و پنجمی نباشید که هلاک خواهید شد.

 

ببین داداش جون! تعلیم علم، شغل انبیاست. شهید(ره) در کتاب آدابُ ‌المتعلمین می‌فرماید: آن عالم عاملی كه اسلام را در میان مردم پیاده می‌كند، نسبت به مقام پیامبران یك درجه فاصله دارد. این‌قدر درجه‌اش بالاست. بله، باباجان من! پس بنابراین، اول انبیاء‌ شفاعت می‌كنند، بعد علماء، بعد شهداء. این هم اشاره‌ای بود به موقعیت شما.» (8)

 

اگر از دست رفت قابل جبران نیست

آیت الله حق شناس می فرماید:

 

«در تفسیر برهان این روایت بیان شده است که یکی از مواعظ لقمان به فرزندش این بود که فرزندم! در شبانه‌روزت اوقاتی برای طلب علم قرار بده. «كَانَ فِیمَا وَعَظَ لُقْمَانُ‏ ابْنَهُ‏ أَنَّهُ قَالَ لَهُ یَا بُنَیَ‏ اجْعَلْ‏ فِی‏ أَیَّامِكَ‏ وَ لَیَالِیكَ‏ وَ سَاعَاتِكَ نَصِیباً لَكَ فِی طَلَبِ الْعِلْمِ فَإِنَّكَ لَنْ تَجِدَ لَهُ تَضْیِیعاً مِثْلَ تَرْكِهِ» (9)

 

ببینید چقدر شرع انور به تحصیل علم اهتمام دارد كه شما باید در شبانه‌روز ساعتی را برای یادگیری علمی كه از ماوراءالطبیعه آگاه می‌كند، صرف نمایید. معمولاً این علومی كه ما تحصیل می‌كنیم - مانند برق و مکانیک و فیزیک و شیمی و..- تا لب گور است و به فرمایش نبی‌اکرم (صلوات الله علیه و آله) اینها فضل‌اند. علم آن است كه انسان را به حضرت صانع و به نبی اكرم (صلی الله علیه و آله) آگاهی بدهد.

 

فوت مال قابل جبران است؛ اما علم نه.

«فانك لن تجد له تضییعاً مثل تركه»، اگر مال شما از بین برود، قابل جبران است؛ اما این ساعتی که باید برای تحصیل علم قرار دهی، اگر از دست رفت قابل جبران نیست.» (10)

 

کدام برتر است؟ دعا و عبادت، یا طلب علم دین

آیت الله حق شناس می فرماید:

 

«شخصی عرض‌كرد: یارسول‌الله! یک عده‌ای در مسجد مشغول دعا  خواندن هستند و عده‌ی دیگری هم در طرف دیگر مسائل حلال و حرام خود را یاد می‌گیرند. حضرت فرمودند: هر دو خیر است. عرض كرد: یارسول‌الله! كدام افضل است؟ حضرت فرمودند: آن جمعی كه مشغول یادگیری مسائل حلال و حرام هستند، زیرا من مبعوث شدم تا حلال و حرام را برای افراد جامعه بیان كنم.» (11)

 

طلب علم در بستر بیماری و در حال احتضار

آیت الله حق شناس می فرماید:

 

«در این یک هفته‌ای که بنده در خدمت آقایان نبودم، در همان حالت افتاده در بستر بیماری مطالعه می‌کردم و برای ابوریحان بیرونی –که در حال احتضار هم مشغول تحصیل علم بود- طلب مغفرت می‌کردم. ایشان استاد بودند، ولو در علومی مانند ریاضی و...» (12)

 

چه درس خواندنی؟

آیت الله حق شناس می فرماید:

 

«درس خواندن باید جنبه‌ی عبادی پیدا بکند، باید با قصد قربت همراه باشد، باید به نیت خدمت به ساحت مقدس شرع، نجات دادن بندگان خدا و متوجه کردن مردم به تکالیفشان باشد.» (13)

و می فرماید:

«اگر کسی مقصود و هدفش از تحصیل علم، خشنودی پروردگار باشد؛ چنین مقامی خواهد داشت، اما اگر - خدای ناکرده- هدف دیگری داشته باشد و به دنبال بحث و مناظرات علمی باشد؛ چنین علمی در برزخ نقشی نخواهد داشت.» (14)

(لندیطارا ؛ ( نام قدیمی امام زمان در هزاره های قدیم هند

به امید ظهور او که صد البته نزدیک است

سه شنبه 19 آذر 1392  9:48 PM
تشکرات از این پست
shokraneh omiddeymi1368
lenditara1
lenditara1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 9088
محل سکونت : همین دورو ورا

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

تحصیل علم برای رضای خدا

آیت الله قوچانی

 

باید علم را برای رضای خداوند متعال تحصیل کرد نه چیز دیگر، و علمای سلف صالح ما چنین بودند و هرگز اندیشه به چنگ آوردن جاه و منصب را به مغز خود خطور نمی دادند.

 

سخنی از آقا نجفی قوچانی

 

عالم روشنفکر و آگاه، مرحوم آیت الله نجفی قوچانی(ره) می نویسد:

 

«...و بالجمله، طلبه باید اوّلاً در تغسیل باطن خود جدّیت نماید، و چنانچه در اوّل طفولیّت است و باطن او هنوز چرکین و نجس نشده، مواظب باشد که نجس نشود.

 پس در اوّلین وهله، از روی تقلید هم که باشد علم عمل و اخلاق را دارا بشود، پس از آن با جدّیت مشغول تحصیل حقیقت علمگردد، لکونه مطلوباً و مرغوباً و مندوباً الیه لا لامرٍ آخر.»

 

باید علم را برای رضای خداوند متعال تحصیل کرد نه چیز دیگر، و علمای سلف صالح ما چنین بودند و هرگز اندیشه به چنگ آوردن جاه و منصب را به مغز خود خطور نمی دادند.

 

درباره ملّاصدرا، فیلسوف بزرگ اسلامی نوشته اند:

«ملّاصدرا علم را برای مال و جاه نمی خواست و معتقد بود که طالب علم نباید در فکر مال و جاه، جز آن قدر مال که برای معیشت او ضرورت دارد باشد. صدرالمتألّهین می گفت:

 

 کسی که علم را برای مال و جاه بخواهد موجودی است خطرناک که باید از او برحذر بود و در جلسات درس این اشعار از «مثنوی» مولوی را می خواند:

 

بی گهر را علم و فنّ آموختن                              دادن تیغ است دست راهزن

تیغ دادن در کف زنگی مست                             به که افتد علم ناکس را به دست

علم و مال و منصب و جاه و قرآن                         فتنه آرد در کف بد گوهران

چون قلم در دست غدّاری فتاد                           لاجرم منصور بر داری فتاد»

 

هانری کربن و جمعی از خاورشناسان که شرح زندگی ملا صدرا (رضوان الله علیه) را نوشته اند، درباره عالمان عصر این فیلسوف بزرگ، که مرکزشان اصفهان بوده، چنین می گویند:

 

«امروز در دانشگاههای شرق و غرب، به ندرت می توان نظیر طلّاب علوم مدارس اصفهان را پیدا کرد. اکثر طلبه هایی که در مدارس اصفهان تحصیل می کردند، علم خود را برای علم [و تبلیغ دین] می خواستند نه چیز دیگر...

 

نمی توان گفت بین آنها کسانی که علم را برای استفاده مادّی می خواستند وجود نداشت، امّا شماره آنها و نفوذشان به قدری کم بود که نمی توانستند ایمان اکثریّت طلّاب را سست کنند.

 

امروز در شرق و غرب عالم شخصی که وارد دانشگاه می شود برای این است که پس از خاتمه تحصیل بتواند شغلی به دست بیاورد و دارای زندگی خوبی گردد.

 

ولی اکثر طلبه هایی که در مدارس اصفهان تحصیل می کردند برای این کسب علم می نمودند که دانشمند شوند ولو بدانند که تا آخرین روز زندگی با عسرت مادّی خواهند زیست.

 

عسرت زندگی طلبه هایی که در مدارس اصفهان تحصیل می کردند، ضرب المثل بود و در تمام عمر، برای تأمین احتیاجات غیرقابل اجتناب زندگی در سختی و تنگنا به سر می بردند، ولی لب به شکایت نمی گشودند و ایمان مذهبی و علمی آنها آنقدر محکم بود که معدودی از طلبه ها که بعد از فراغت از تحصیل دارای جاه و مال می شدند نمی توانستند عقیده طلّاب بی بضاعت را متزلزل نمایند و آنها را وادارند که دست از تحصیل بکشند.

 

در صورتی که وقتی زندگی انسان مشکل باشد و با سختی بسر برد و ببیند که دیگری با استفاده از معلومات خود صاحب جاه و مال شده در صدد برمی آید که او هم از فضل خود استفاده کند و دارای مرتبه دنیوی و ثروت گردد.

 

به عکس، در اکثر طلِّاب اصفهان این تمایل به وجود نمی آمد و آن قدر هواخواه علم بودند که درخشندگی دنیوی آنها را مجذوب نمی کرد.»

(لندیطارا ؛ ( نام قدیمی امام زمان در هزاره های قدیم هند

به امید ظهور او که صد البته نزدیک است

سه شنبه 19 آذر 1392  9:48 PM
تشکرات از این پست
shokraneh omiddeymi1368
lenditara1
lenditara1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 9088
محل سکونت : همین دورو ورا

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

 

بزرگترین پاداش تحصیل علم

علم

در بینش اسلامی، علم مقام والایی دارد و از آن ستایش بسیار شده است. علم با روشن کردن چراغ عقل انسان، او را از کج فهمی ها و کج روی ها باز می دارد. این سخن برگرفته از کلام شیوای امیر مؤمنان علی علیه السلام است که می فرماید: «اَلْعِلْمُ مِصباحُ العَقل؛ علم چراغ عقل است»1

 


 

 

 

اهمیت بحث علمی

در آموزه های دین اسلام، یادگیری علم به عنوان حسنه و مطالعه اش تسبیح و بحث از آن، به منزله جهاد و یاد دادن آن به کسی که آن را نمی داند، صدقه به شمار می آید.

اهمیت کسب علم در دین اسلام به سبب آن است که علم بر گستره دید بشر می افزاید و افکار آمیخته با خرافه ها و باورهای بی اساس را از ذهن انسان دور می کند. البته علم زمانی ارزش دارد که در خدمت دیگران و نجات دهنده و هدایت گر آنها باشد.2

انسان از اولین روزهایی که پا به این دنیای خاکی می گذارد بر طبق غریزه ای که از جانب خدا به او اعطاء شده است دست به شناسایی و یادگیری می زند، و این یادگیری در هر مرحله کامل تر می گردد.

در واقع کودک در ابتدا از راه بینایی، شنوایی، بویایی و لامسه دنیای پیرامون خود را شناسایی می کند و در آخر با رشد عقلی و ذهنی به ابزار پیشرفته ای دست پیدا می کند.

با توجه به آنچه که گفته شد، مشخص می شود خداوند به عنوان خالق تا چه میزان به عقل و ذهن توجه داشته که در سریع ترین و کوتاه ترین زمان ، شرایط رشدش را فراهم کرده است.

از همین جهت بایستی به مساله علم بیشتر توجه نمود، و در پیرامون آن بیشتر تحقیق و تفحص انجام داد .

و چه زیبا فرمود مولای متقیان، حضرت امیر المومنین(علیه السلام) ؛« اکتسبو العلم یکسبکم الحیاه ؛علم و دانش تحصیل کنید که در پرتو آن حیات را به دست آورید.» 3

اگر با دقت به مساله علم توجه کنیم، به خوبی متوجه سخن حضرت علی(علیه السلام) خواهیم شد. چراکه تنها در پرتو علم و دانش است که می توان به پیشرفت، سربلندی، آزادی، آسایش، استقلال و ... دست یافت.

و در نقطه مقابل اگر از علم و دانش دور شویم، بایستی منتظر کوه مشکلات باشیم که بر روی دوش ما سوار شود و ما را در زیر فشار شدید خود له کرده و مدفون سازد.

بایستی توجه داشت که علوم بسیاری برای یادگیری وجود دارد، و انسان ها می توانند به هرکدام که علاقه دارند بپردازند. ولی چه خوب است که این سخن امیر المؤمنین(علیه السلام) را همواره مورد توجه قرار دهیم : « العمر اقصر من ان تعلم کل ما یحسن بک علمه فتعلم الاهم فالاهم ؛ عمر کوتاه تر از آن است که همه چیز را خوب بدانی، پس هر دانشی را که مهم و مهم تر باشد فراگیر.» 4

حضرت امیر المومنین(علیه السلام) ؛« اکتسبو العلم یکسبکم الحیاه ؛علم و دانش تحصیلکنید که در پرتو آن حیات را به دست آورید»

 

دسته بندی علوم

به طور کلی علوم را می توان به دو دسته تقسیم نمود:

الف) علوم الهی

علوم الهی آن دسته از علوم هستند که موجب رسیدن انسان به خدا می شوند و در پرتو آن ها به خلق خدا برای هدایت کمک می شود.

 

ب) علوم دنیوی

علم

آن دسته از علوم می باشند که تنها وظیفه ی ارضای شکم و شهوت را بر عهده دارند.

با توجه به این دسته بندی هرکدام از علوم می توانند الهی و یا دنیوی باشند، به این معنا که اگر برای هدایت فراگرفته شوند الهی و اگر برای ارضا قوای نفسانی باشند، دنیوی هستند.

به عنوان مثال کشف نیروی اتم، کشفی بزرگ بود که در قسمتی از زمان به علمدنیوی تبدیل گشت و موجب هلاکت انسان هایی بی گناه شد. و البته از همینعلم می توان برای خدمت به انسان ها و وسیله ای برای رسیدن به سعادت بهره گرفت.

حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) فرموده اند :« سلوا الله علما نافعا و تعوذوا بالله من علم لا ینفع ؛ از خدا، علم سودمند بخواهید و از علمی که سودی ندارد، به خدا پناه ببرید.» 5

 

 

بزرگترین پاداش

فراگیری و تحصیل علم و دانش دارای ثمرات بسیاری است. در اینجا مناسب است تا بزرگترین پاداش و ثمره تحصیل علم را از زبان حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) بیان نماییم:

فضل العالم علی غیره کفضل النبی علی امته. برتری دانشمند بر غیر خود، مانند برتری پیامبر بر امتش می باشد.6

با توجه به آنچه گفته شد معنای این سخن مشخص می باشد ؛ زیرا همانگونه که پیامبران امت خود را از جهل به سوی علم و سعادت هدایت می کنند، دانشمندان و عالمان واقعی هم با علم خود به انسان های دیگر کمک کرده و آن ها را در رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی یاری کرده و موانع را از جلوی پای آن ها بر می دارند.

حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) فرموده اند :« سلوا الله علما نافعا و تعوذوا بالله منعلم لا ینفع ؛ از خدا، علم سودمند بخواهید و از علمی که سودی ندارد، به خدا پناه ببرید»

 

خشیت از خدا، یکی از نمونه های علم

از نگاه اسلام، علم تنها علوم ظاهری نیست، بلکه برخی از امور معنوی نیز به «علم» تعبیر شده است. برای مثال، کسی که در دلش خوف و خشیت از خدا وجود دارد، در واقع، از علمی معنوی بهره مند است. مولای متقیان علی علیه السلام در این باره می فرماید: «کَفی بِالْخَشْیَةِ عِلْما؛ همین اندازه که خشیت از خدا [نیز نوعی [علم است، آن را بس است».7

آن حضرت در جایی دیگر فرمود: «مَنْ خَشِیَ اللّه َ کَمُلَ عِلْمُهِ؛ هرکه از خدا بترسد، علمش کامل است.» 8در این مسیر، تا کسی خشوع بندگی خداوند را در جان خویش احساس نکند، نور علم الهی را در خود نخواهد یافت.

یکی از انصار محضر رسول الله(ص) رسید و گفت: یا رسول الله! حضور در تشییع جنازه بهتر است یا حضور در مجلس عالم؟

حضرت فرمودند: ارزش حضور در محضر علم از شرکت در هزار تشییع جنازه، از عیادت هزار مریض، از هزار شب زنده داری، هزار روزه، هزار درهم صدقه در راه خدا، هزار سفر حج غیر واجب و از هزار غزوه بالاتر است.9

 

 

نتیجه گیری :

جهان، بزمی است که خداوند، بشر را به آن دعوت کرد تا با نشان دادن شگفتی ها و قدرت خویش، او را به طاعتی درونی وا دارد. کسی که در پی کسب علم نباشد، برای تماشای عظمت الهی، دعوت حق را نپذیرفته است. چه بسا انسان ها یی که از علمبی بهره اند، ولی عالمند؛ چون در برابر خدای خویش خاشع هستند.

 

(لندیطارا ؛ ( نام قدیمی امام زمان در هزاره های قدیم هند

به امید ظهور او که صد البته نزدیک است

سه شنبه 19 آذر 1392  9:49 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
shokraneh
shokraneh
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 2414
محل سکونت : خیلی دور خیلی نزدیک

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

 من در حوزه علمیه درس خوندم البته ورودم ناخواسته بود ولی وقتی وارد محیطش شدم واقعا جذبش شدم چون اونجا حرف از نمره و ریا و زیر آب زنی و .... نبود انرژی مثبتش خیلی بود بحث از معارف  و اخلاق بود واقعا محیطش رو خیلی دوست داشتم البته خدا لعنت کند دشمن رو که داره شبیخون میزنه به حوزه های علمیه و همه به قول معروف ملا بنویس شدن و دنبال نمره می دوند نه خدا و معارف الهی من هیچ وقت از درس خوندن در حوزه پشیمون نیستم و نمی شم حالا دوستام هر چه که می خواند شده باشند البته قصد دارم محیط دانشگاهم تجربه کنم چون خیلی با حوزه فرق می کنه و فکر می کنم اونجا بهتر بتونم دنبال علم های بیشتری برم و تجارب کسب کنم

مراقبت دستمان که کلیک می کند و چشمانمان که  نظاره می کند باشیم

"کل اولئک کان عنه مسئولا"

و بدانیم و آگاه باشیم که خدا هم یک کاربر همیشه آنـــلایـــن است

 

*.*.*.*.*.*.*.*.*.**.*.*.*.*.*.*.*.*.*

shokraneh.rasekhoonblog.com

 

سه شنبه 19 آذر 1392  10:15 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nazarianali
alirezanabi2006
alirezanabi2006
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 258
محل سکونت : مرکزی

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

  - اگر دانش آموز هستید، بعد از پایان دوران مدرسه، دانشگاه را انتخاب می کنید یا حوزه علمیه؟ یا هیچ کدام؟

من الان دانشجو مهندسی کامپیوتر هستم

      - وارد شدن به محیط دانشگاه بهتر است یا حوزه علمیه ؟

ب نظر من بستگی ب علاقه شخص داره چون من خودم دانشجو هستم و برادرم طلبه هستند

      - نظر شما در مورد تحصیل خارج از کشور چیست؟

تحصیل در داخل خیلی بهتره هم از لحاظ روحی وروانی و هم خیلی چیزای دیگه

alireza yadollahnabi

 

چهارشنبه 20 آذر 1392  8:56 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nazarianali
09171056201
09171056201
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : آذر 1392 
تعداد پست ها : 4

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

به نظر من اگر هر کدام از دوستان بتوانند شرایطی فراهم کنند که هم بتوانند محیط دانشگاه را تجربه کنند و هم محیط حوزه را،سود و تجربه قابل توجهی رو بدست خواهند آورد.

در مورد تحصیل در خارج از کشور هم به نظر من نظر قطعی نمیشود داد،باید شرایط و خواسته ها و شخصیت طرف مورد نشر رو بررسی کرد تا بتوان در این زمینه نظر قطعی داد....

پنج شنبه 21 آذر 1392  12:25 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nazarianali
mohamadr200090
mohamadr200090
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 694
محل سکونت : یه جایی همین حوالی

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

 به نظر من توی این دوره زمونه ثروت خیییییییییییییلی بهتر از علم است!!!!!!

پنج شنبه 21 آذر 1392  4:50 AM
تشکرات از این پست
nazarianali
zahrakeshani75
zahrakeshani75
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 3

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

من الان دانش آموز دوره پیش دانشگاهی رشته ریاضی و فیزیک هستم. خیلی به این که برم حوزه علمیه یا دانشگاه فکر می کنم. اخیرا هم به این نتیجه رسیدم که برم دانشگاه و خوب درس بخونم تا یه کار خوب پیدا کنم؛ در کنارش هم حتما کتاب هایی رو که برای آشنایی خودم با دین اسلام مهمه رو بخونم. کتابایی که هر مسلمونی باید بخوندشون! فکر کنم که بهترین تصمیمه! چون یه جایی خوندم مسلمون کسیه که بخورد و بیاشامد و کارکند و... در عین حال یک لحظه از یاد خدا غافل نباشد.....

خیلی خوشحال میشم که نظرتونو راجع به تصمیمم بگین!!!

پنج شنبه 21 آذر 1392  1:00 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nazarianali
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

امتیازات مبحث28 صالحین: تحصیل علم

دانش آموزان، دانش جویان، دانش پژوهان، دانش دوستان و یک کمی عالمان عزیز خداقوت.

وقت شرکت در این مبحث به پایان رسید و گفتنی ها رو توی این بحث درج کردید.

بعضی ها توی این مبحث زحمت کشیدند و حرف دلشون رو تایپ فرمودند که واقعاً از این دوستان تشکر می کنم. اما بعضی ها هم به هر دلیلی دقیقاً مطالب رو کپی کردند و توی این بحث گذاشتند. شاید می خواستند نقش پیام بازرگانی تلویزیون رو اجرا کنن یا بگن ما هم هستیم یا شاید اصلاً کیبورد نداشتند!!!

این هم امتیازات شما:

لیست امتیازات مبحث 28 طرح صالحین (تحصیـــل عـــلم)

    ضمن عرض تشکر، امتیازات درخواستی تقدیم گردید

بپاس زحمات مدیر محترم مبحث 28، جناب nazarianali ، مطابق با قوانین طرح صالحین، 200 امتیاز تقدیم شد

 روابط عمومی راسخون

 

ردیف نام کاربری امتیاز
1 masoudranjbar 30
2 muhammad_mahdi 50
3 aziz1352 40
4 farshon 30
5 rashon 40
6 pakkap 40
7 asheq1hazrat 50
8 yarabyarabyarab 45
9 onlygod260 30
10 solaha 50
11 mohammadtorres 45
12 omiddeymi1368 50
13 mamadbayat 30
14 majnon313 30
15 shokraneh 45
16 lenditara1 30
17 alirezanabi2006 45
18 09171056201 45
19 mohamadr200090 30
20 zahrakeshani75 45
21 saharjoon 30

 

پنج شنبه 21 آذر 1392  9:24 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 farshon ravabet_rasekhoon 09303495228
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی
پنج شنبه 21 آذر 1392  11:15 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon 09303495228
saharjoon
saharjoon
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 196
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

dartamam lahezat zendegi tahsil va faragery elm karsaz ast.va be javanan pishnahad daram tanha be madreseh ya daneshgah ektefa nadashteh bashand va az har taregjhe metavanand etelaat kjod ra ertegh dahand
جمعه 22 آذر 1392  12:01 PM
تشکرات از این پست
nazarianali 09303495228
sahand3311
sahand3311
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 19
محل سکونت : آ شرقی

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

در این زمونه اگر شاغل بودی ادامه تحصیل در دانشگاه  برای ارتقا شغلی خوبه ولی اگر فعلا بیکاری بهتر که اولویت رو به کسب و کار آزاد بدهی و در این زمینه به کسب تجارب و علم بپردازی

شنبه 23 آذر 1392  8:23 AM
تشکرات از این پست
09303495228
ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 8838
محل سکونت : اصفهان

تشکر از مدیر و شرکت کنندگان محترم در مبحث 28 طرح صالحین:تحصیل علم

ضمن عرض سلام و ادای احترام

در پایان این مبحث مفید و کاربردی از کلیه مشارکت کنندگان محترم، مدیرگرامی تالار جناب "09303495228" و ایجاد کننده و مدیر مبحث 28، راسخونی محترم  " nazarianali" که در ایجاد و هدایت مباحث و ارائه جمع بندی آن بسیار فعال و مسئولانه حضور داشتند،  تقدیر و تشکر نموده، از درگاه خالق یکتا برای یکایک این عزیزان  آرزوی سرافرازی، موفقیت و سلامتی داریم.

امیدواریم  مباحث مطرح شده توانسته باشد نقش خود  را در راستای تعالی علمی، فرهنگی، مذهبی و معرفتی دوستان ایفا نماید.

یا حق

با ما همراه باشید....

 
       
شنبه 23 آذر 1392  2:30 PM
تشکرات از این پست
nazarianali 09303495228
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 8721
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

ضمن عرض سلام

از همه دوستان عزیز بخصوص کاربر nazarianali که این مبحث زیبارو ایجاد کردند .

امیدوارم که همه شما عزیزان سالم و سرحال در پناه حق باشید

باتشکر ......

شنبه 23 آذر 1392  6:18 PM
تشکرات از این پست
nazarianali ravabet_rasekhoon
دسترسی سریع به انجمن ها